RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Kampanje, promocije ...

Poruka

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 11:46:33)

IZVORNA PORUKA: Lekovito Carstvo

Evo me:)

Kada se preporučuje sirup od bokvice RISKO?

a. Za iskašljavanje kod produktivnog (vlažnog) kašlja
b. Kod kašlja sa upalom grla
c. Za sve vrste kašlja. Kod suvog kašlja za njegovo smirivanje, a kod kašlja koji prati sekret za njegovo razređivanje i lakše iskašljavanje (pravi izbor kada je teško odrediti vrstu kašlja).
d. Za smirivanje nadražujućeg, neproduktivnog (suvog) kašalja

Pod B je tačno.

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 11:57:30)

Kada se preporučuje sirup od bršljana BOCKO?

a. Za iskašljavanje kod produktivnog (vlažnog) kašlja
b. Kod kašlja sa upalom grla
c. Za sve vrste kašlja. Kod suvog kašlja za njegovo smirivanje, a kod kašlja koji prati sekret za njegovo razređivanje i lakše iskašljavanje (pravi izbor kada je teško odrediti vrstu kašlja).
d. Za smirivanje nadražujućeg, neproduktivnog (suvog) kašlja

Pod C je tačno.

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 11:58:38)

Ju hu! Evo novog pitanja :)

Da li sirup od bršljana BOCKO sadrži šećer?

a. Sirup od bršljana BOCKO ne sadrži šećer tako da ga mogu uzimati i dijabetičari.
b. Sirup od bršljana BOCKO sadrži šećer tako da ga ne mogu uzimati dijabetičari.

Pod A je tačno.

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 11:58:59)

Iiiiiiiii poslednje pitanje u ovom krugu [sm=bravo.gif]

Da li se sirup od bršljana BOCKO može kombinovati sa drugim lekovima, npr. sa antibiotikom?

a. Sirup od bršljana BOCKO se može uzimati zajedno s drugim lekovima, uključujući i antibiotike.

b. Sirup od bršljana BOCKO se ne može uzimati zajedno s drugim lekovima, uključujući i antibiotike.

Pod A je tačno.

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 13:00:52)

Čestitamo dobitnicama:

1. liliana
2. mamamikka

[sm=bravo.gif]

Uskoro kreće novi krug sa novim pitanjima, budite tu [sm=smiley1.gif]

mamamikka -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 13:45:11)

hvala, baš ste me obradovali! Dunja rr nemogu vam odgovoriti na pp pa ću napisati ovde- volela bih da mi pošaljete nagradu. hvala, hvala, hvala!

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 14:22:30)

mamamikka, pokušajte da mi pošaljete ime, prezime, brojj telefona i adresu na pp; ako ne uspete, pošaljite mi sms sa ovim podacima, poslaću vam moj broj na pp.

tammy.ka -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 14:43:18)

Super igra! Kasno sam je videla al cu pokusati u drugom krugu!

Cestitam pobednicama! [sm=bravo.gif]

liliana -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 17:36:25)

Hvala puno Dunji i Ringeraji!!![sm=smiley1.gif]

AndreaK -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (6.3.2012 19:47:20)

Ja ovo sad tek vidim [sm=smiley1.gif]... iskreno, mislila sam da nemam sanse, uvek me je neko pretekao sa odgovorom, pa sam kod poslednja dva pitanja odgovarala reda radi, i eto isplatilo se...ipak.

Hvala RR.... mi ove sirupe svakako koristimo, kad imamo potrebu, a ovaj za imunitet ce nam dobro doci i kao preventiva.

Bas sam se iznenadila...nisam ocekivala... [sm=smiley4.gif][sm=smiley9.gif]

PS. da li postoji opcija slanja ...jer ni ja nisam iz BG-a?

A... malo kasnije sam videla i PP... (trebalo je biti obrnuto)

Nista onda...ko radi taj i gresi...

Cestitke za prve dve dobitnice.

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (9.3.2012 11:27:05)

[image]http://static1.ringaraja.net/uploads/SRB/articles/1599/large/823bc12dc5ef927f157cdcae210af68d.jpg[/image]

Lekovito carstvo postavljaće pitanja u ovoj temi a svaki tačan odgovor donosi vam određen broj bodova. Lekovito Carstvo će vas dva puta nedeljno iznenaditi sa po jednim pitanjem a sistem bodovanja je sledeći: svaki tačan odgovor donosi vam po jedan bod a prva tri korisnika koja daju tačan odgovor na svako pitanje dobijaju po još jedan dodatni bod. Posle svakog postavljenog pitanja dajete odgovore samo na poslednje postavljeno pitanje, i samo ti odgovori se uvažavaju pri bodovanju. Dva korisnika sa najvećim brojem bodova na dan 6.4. 2012. dobijaju po:

3 Pharmanovina sirupa i to:

Beba ( beli slez ) - suv kašalj, Žak ( jagorčevina ) - zreo kašalj, Bongo ( multivitaminski) - jačanje imuniteta + poklon iznenađenja.

Prijavite se i pišite odgovore, sirupi vas čekaju!

Pročitaj više ...

Lekovito Carstvo -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (9.3.2012 11:30:53)

Dragi naši, kreće novi krug sa novim pitanjima :)

Prvo glasi:

Ima li rešenja za suv kašalj i bol u grlu i šta činiti kada hroničnu upalu gronjih disajnih puteva prati nadražajni, suv kašalj?

lanajelena -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (9.3.2012 11:32:02)

Suv ili nadražajan kašalj
Ovo je najčešći tip kašlja kod dece. Naziva se suvi kašalj, jer dete ništa ne iskašljava. Takođe i nadražajni, jer nastaje draženjem nervnih završetaka u disajnim putevima, što započinje refleks kašlja.
Kako se kašalj leči?
Ovde važi pravilo - izlečiti uzrok, pa će i kašalj prestati!
Ipak, postoje situacije kada treba smiriti kašalj koji ometa normalno izlečenje deteta.

AndreaK -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (9.3.2012 16:05:37)

Koristiti Beba i beba C kao pomoć kod suvog, neprodukivnog kašlja. Sirup oblaganjem sluznice ždrela smanjuje njenu iritaciju i nadražaj na kašalj.

liliana -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (9.3.2012 17:24:34)

Kašalj je jedna od najčešćih tegoba kod dece. Ništa zabrinjavajuće, ali dovoljno da se roditelji uplaše. S’ obzirom na zagađenost velikih gradova, periodi u kojima deca kašlju sve su češći.

Pharmanovini sirupi iz palete “Lekovitog carstva” - BOCKO, ŽAK, ŽAK sa vitaminom C, BEBA, BEBA sa vitaminom C I RISKO - suzbijanjem kašlja, ili olakšavanjem iskašljavanja omogućavaju prirodno rešenje za ovu vrstu tegoba. Ovi različiti biljni sirupi, na bazi prirodnih supstanci i biljnih ekstrakata visokog kvaliteta i dokazanih pozitivnih efekata na respiratorni sistem, formulisani su tako da svaki sirup ima specifično dejstvo na različite tipove i etiologije kašlja.

MaraMina -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (9.3.2012 18:14:38)

Ovo je najčešći tip kašlja kod dece. Naziva se suvi kašalj, jer dete ništa ne iskašljava. Takođe i nadražajni, jer nastaje draženjem nervnih završetaka u disajnim putevima, što započinje refleks kašlja.
izlečiti uzrok, pa će i kašalj prestati!
specifična terapija kašlja podrazumeva eliminaciju njegovog uzroka (npr. infekcije)
nespecifična – simptomatska terapija obuhvata primenu lekova (sintetskih i herbalnih) i dijetetskih suplemenata.

srecica_80 -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (9.3.2012 23:04:07)

izlečiti uzrok, pa će i kašalj prestati!
specifična terapija kašlja podrazumeva eliminaciju njegovog uzroka (npr. infekcije)
nespecifična – simptomatska terapija obuhvata primenu lekova (sintetskih i herbalnih) i dijetetskih suplemenata. Koristi se Beba sirup.

gabrijelaaa -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (10.3.2012 23:29:54)

kod nas svaka prehlada pocinje sa suvim kasljem ili ti nadrazenim nervinim zavrsecima u disajnim putevima,sto i izaziva kasalj a dete nema sta da iskaslje.A uvek nam pomogne BEBA ili BEBA C,sa kombinacijom sluzi korena i lista belog sleza i tinkture cvasti kamilice omogucava lokalno delovanje sirupa.Oblaganjem sluznice zdrela smanjuje njenu iritaciju i nadrazaj na kasalj.

limunada -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (11.3.2012 9:28:32)

Sirup BEBA saveznik je deci koja imaju simptome neproduktivnog kašlja.Udruženim dejstvom belog sleza i kamilice blagotvorno utiče na smirenje kašlja i upale gornjih disajnih puteva,Usled lokalnog dejstva olakšava i ublažava neprijatan osećaj nadraženosti i bola u grlu.

mamamikka -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (14.3.2012 13:05:57)

Stigao mi je poklončić! Hvala RR! Baš je super, multivitamin ćemo odmah danas probati!

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (14.3.2012 13:21:17)

[sm=bravo.gif]

liliana -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (14.3.2012 16:37:19)

I nama je malopre stigla nagradica. Hvala puno Ringeraji, Dunji i Lekovitom carstvu!!![sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (14.3.2012 16:47:02)

[sm=bravo.gif]

Lekovito Carstvo -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (16.3.2012 16:01:08)

Da li ste spremni za novo pitanje :)

Da li je kašalj “normalan” refleks, t.j. odbrambeni mehanizam organizma?

dunja RR -> RE: Lekovito Carstvo vas pita ... (16.3.2012 16:12:32)

Uskoro stiže novi tekst u kome se kriju odgovori na poslednje a i sva sledeće pitanja, zato pratite temu, objavićemo link na novi tekst:)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>