RE: dete kod psihologa (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje



Poruka


smeško -> RE: dete kod psihologa (4.5.2020 9:33:21)

Ljisho, ja ne mislim da sam njim nije sve u redu. Nego da znatan deo frustracije čini ta nemogućnost govora. Uopšte nije rano za logopeda. Mi smo išli sa 20 i rekli su nam da ima na čemu da se radi. Taman smo krenuli i počelo je vanredno stanje. Sledeće nedelje, ako Bog da, krećemo ponovo. To su vrlo bitni momenti da se detetu ne bi pomoglo. A te vežbe provlačenja, seckanja, oblika i sličnog su jako bitne, jer je, u kori velikog mozga, centar za govor odmah pored centra za sitnu motoriku. Zato se on i stimuliše tim vežbama, jer razvoj jednog ,,gura'''' i drugi. Obožavam te logopede koji ne poznaju dovoljno svoj posao ili imaju veliki broj dece, pa su skoncentrisani samo na ispravljanje glasova. Znam koliko te nervira ta agresija i J je ima u velikoj meri, ali sigurno je da je razmažen, jer mu bate dosta udovoljavaju. Jedino što nije stalno. Prevazišli smo period zabacivanja glavom i udaranja u pod. Znam da kažu da to nije strašno i da oni nikada neće udariti jako, ali se ne slažem baš sa tim. J je umeo baš jako da udari u zid ili parket. I dok shvati koliko to boli, mi smo već par puta kod dr. Nije sve crno-belo. Ne mislim da treba da se brineš za njegov razvoj, ali mislim da treba da mu pomogneš sa progovaranjem. To je moje mišljenje. Nisam ni protiv psihologa.





Mirko Svirko -> RE: dete kod psihologa (4.5.2020 9:40:57)

Smesko,  u potpunosti se slazem sa tobom. Nas svaki odlazak nije bio samo ispravljanje glasova, kod nas je prvo bilo napraviti taj glas. I ta fina motorika i dodirivanje i ponavljanje ima vaznu ulogu u progovaranju. Jedno vreme smo gledali sliku puza i rukama pokazivali kako  se krece puz..Onda kako pliva riba pa rukama pokazujemo.Gde leti ptica i poqkzujemo GORE. Ja sam zadovoljna nasom doktorkom - logopedom, smirena je i toliko je radila sa njim.  I svaki put je dobio stiker kao nagradu ili bi dobio neku lepezicu ili zivotinju od papira.  Sto je njega dodatno stimulisalo jer mu nije davala ono sto se njemu svidelo. To je ostavila za sledeci put. 




Misha i Ljisha -> RE: dete kod psihologa (4.5.2020 9:41:49)

Da smesko apsolutno se slazem sa tobom. Pokusavam da ga animiram sa testom sa plastelinom sa raznoraznim stvarima ali njemu to nije ni malo zanimljivo. Jedna igracka je imala sitne delove da se ubacuju za divno cudo nije odustao dok nije sve delove ubacio. JEDNOM i vise NIJEDNOM. Znaci uradio sam ne moram vise njegova logika. Nema tu nekog "vezbanja". Informisana sam dosta o igrama koje stimulisu govor i znam da je sitna motorika bitna ali kao sto rekoh nista od toga ne uspevam sa njim. [sm=smiley13.gif]




smeško -> RE: dete kod psihologa (4.5.2020 9:50:47)

Jaoj, nisam kopirala i mišta od posta.[sm=smiley13.gif]

Ukratko: sve mi je poznato. Mi ćemo kod logopeda baš zato što ga mrzi da radi kod kuće. Šaljemo vam jedan veliki zagrljaj i podršku. Sigurna sam da nemaš razloga da brineš.




emicaa -> RE: dete kod psihologa (4.5.2020 10:05:55)

Ljiso bas zato treba neko drugi da to radi sa njim kad nece sa tobom.Nasa logopedica radi sa njim.Ja sam prezadovoljna njom.

I ona mi je rekla,sve sto nece uraditi sa mnom uradice sa njom i to je bitno




smeško -> RE: dete kod psihologa (4.5.2020 13:49:29)

Bas tako, Emice. I J je radio sa nama i ubacivao nove reci. Kako je sve pocelo da ga mrzi, vidi se razlika. Kod logopeda nece hvatati krivine.





Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 5 6 [7]