Zemunka85 -> RE: Urinarne infekcije kod dece (11.6.2016 17:12:06)
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Dakle ovako, zvala sam tu drugu dr i isto bi mi mogla zakazat tek uveče kad je MM na poslu. Odlučila sam da je ne vodim dans. On je za sada dobro, nadam se da će tako i ostati. Čekam ponedeljak i da odradimo opet urin i UK i onda ću znati šta je. vjerujem da je neka jača infekcija, da bi imala konstantno visoku vatru?![sm=zmeden.gif] A i opet da je tako jaka infekcija, sigurno bi pokazali nalazi. Ja nekako uviejk bježim od davanja AB, naročito bez nalaza, zato i mislim da možda nema potrebe da idem tamo sad kad je ona Ok. Niti mogu uraditi nalaze, niti je pametno da samo na osnovu ovoga dobije antibiotik. Mao joj suri i nosić. Vidjećemo. Za sada ću da je nutkam sa čajevima, pa ako se stanje ne daj Bože pogorša, onda ćemo morat ići sutra. Jaca infekcija svakako nije, o tome nema govora. To bi podrazumevalo zahvacene bubrege, a te infekcije su poprilicno dramaticne, sa jako visokim temp. koje se nikako ne skidaju i urin smrdi na ribu - nitriti su pozitivni, i nama su LE biti i 2,3 puta veci. To nije. Dalje - " niti je pametno da samo na osnovu ovoga dobije antibiotik" vec sam ti napisala da ces svakako uvek samo na osnovu "ovoga" dobiti AB, niko nece cekati 3dana rez UK ako se urinom dokaze da infekcija postoji, sto je po meni u ovom slucaju diskutabilno, zbog negativnih nitrita, ali svakako za brigu zbog ovolikih LE i proteina. Ovde glavnu rec treba definitivno da da DR, ali mu moras objasniti i kako si dala urin, jer je kontaminacija bitan faktor i jako cest. U prilog tome da je sve ok ide i to sto nosic curi ... Izvini sto sam konfuzna, ali situacija nije kristalno jasna ni u jednom smeru, po meni. Ja licno bih isto otisla kod DR .. posle 5UI ne zelim ni da pomisljam sta se desava kada se zapusti ....
|
|
|
|