|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
14.10.2020 15:22:19   
miracleB
E ovako, mi smo isli prosle godine u decembru, nismo hteli da radimo sve odjednom prvo smo hteli da vidimo da li nesto može da se nadje. Kada smo otisli Emre je naložio da se uradi spermogram u bolnici i tada su nasli nekoliko spermatozoida koje su i zamrzli. Ja sam tada otisla na pregled kod dr.Numana Bayazita, on je jedan od ginekologa koji saradjuje sa Emreom. Tada smo se dogovorili kako ce mi izgledati stimulacija, koji dan ciklusa pocinjem. Ja sam u SRB isla na pracenje, tj parputa na UZ i vadjenje hormona, a onda smo čini mi se 9.dan otisli u Istanbul.
Tamo sam nastavila terapiju i preglede do aspiracije,muz je dao uzorak u kome je ponovo nadjeno dovoljno spermatozoida(rekla sam ti davao je 2 dana po 2 uzorka u sat vremena) .Nama su predlagali da odemo i da se vratimo za zaledjeni embrio transfer ali s obzirom da smo imali dovoljno embriona mi smo odlucili da probamo odmah da vratimo 1 a ako ne uspe svakako se vracamo za neki mesec na FET(to je transfer zamrznutih embriona)
Ja sam htela isto da radim HSG medjutim dr.Numan mi je rekao da on misli da nema potrebe, da tek ako budu 2 neuspele VTO onda to radim.
Ja ti predlazem da ako hocete sve u istom odlasku ti zamolis Emrea da te spoji sa jednim od ginekologa, pa da se dogovorite kako ce da ti izgleda stimulacija i da se dogovorite oko dolaska. Po meni, ti ne moras da radis HSG osim ako se ne sumnja na nesto, prvo neka muz odradi mikrodelecije i kariotip. Turci ce ti traziti vaginalne briseve, papa test, UZ pregled i kolposkopiju, trazice ti da odradis neke viruse pre VTO, i nekoliko hormona. Znaci iskreno oni uopste ne traze neku gomilu analiza i kazem ti tacno ce ti reci sta treba.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Azoospermija
14.10.2020 17:25:16   
Srecasreca
Izvinite što se ovako ubacujem, ali želim da ti se zahvalim na odgovoru. I meni mnogo znači, jer smo kontaktirali dr Emrea. Interesuje me, da li ti je bio zakazan pregled kod ginekologa, kada ste prvi put dolazili kod dr Emrea, ili ste naknadno zakazali posle konsultacija sa dr Emre? 

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Azoospermija
14.10.2020 19:01:52   
miracleB
Cao,
mi smo se sve mailom dogovorili i bilo je u planu da ja odradim pregled, ali to je sve dr.Emre dogovorio. Veruj mi kada tamo odete to sve ide lako, oni nista ne komplikuju kao ovde mi, to sve ide brzo i lako i sve moze da se dogovori. Mi smo se vratili skoro, pa sta god da vam treba slobodno pitajte

(odgovor članu Srecasreca)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Azoospermija
14.10.2020 19:12:50   
Bicesuper
Puno ti hvala, premnogo mi znaci sve ovo kao verovatno i drugim devojkama. Sutra mm ide na analize - milrodeleciju ćemo znati već za koji dan a kontam da je to najbitnije pa ćemo odmah pisati dr Emre i dogovoriti put. Ne znam koliko okvirno treba za to. Ja ću prikupiti neke analize, možda odložim taj hsg kad budem imala neku više info. Sve mi pobrkano u glavi. Razumela sam sve za stimulaciju, može a i ne mora uporedo. Posle ide aspiracija pa se oplodjava pa onda transfer. Samo mi nije jasno to zaledeni transfer, nekako mi logično da kad se oplode prebace odmah u ženu mada lupam. Vidiš dokle sam ja stigla u razmišljanjima ali ipak sam sto pre to bolje.Jedino sto me i dalje kopka i me da mira je to sto ja mogu da donesem u našoj zemlji spermu komšije ( izvinite sto tako kažem to mi reče ginekolog danas) a ako se mom muzu nađe nekom tehnikom oni ne prihvataju tj nemam pravo da država to pokrije...I još jedno pitanje za miracle b - jesi ti sad trudna i koliko? Kad stiže beba? 

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Azoospermija
14.10.2020 19:41:34   
miracleB
Ja ti predlazem da ako ces kod njih da radis vto onda da slusas njih i da radis ono sto ti oni traze. Ja sam npr.trombofilije radila iako su mi rekli, i saznala da imam neke 2, ali oni su mi rekli da oni to ne tretiraju lekovima i da to nema nikakve veze. Tako da konsultuj se sa njima, meni kada sam htela da radim HSG doktor bukvalno ovde nije hteo da radi i rekao mi da za tim nema potrebe, tako da 100dktora 100misljenja.
Sto se tice feta nama su rekli da je uspesnost transfera zaledjenih embriona 70% uspesna, dok je kod svezeg transfera uspesnost 30%. Mi smo ipak hteli da pousamo i svezi pa smo sad vratili 1 embrion. Imala sam pozitivnu betu koja na zalost nije pravilno rasla, tako da planiramo da idemo kao [to je i prvobitno bo plan na FEt krajem godine.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Azoospermija
14.10.2020 20:35:19   
Bicesuper
Hvala. Tako ću i raditi... svima nama je Turska opcija zbog pronalaska spermatozoida. Sada sam shvatila to za transfer... dakle oni zalede emrion i onda dogovaras transfer. Veća uspešnost sa zaleđenim... nikad ne bih rekla. Kako je sve čudno.Mada to ćemo verovatno sa njima dogovoriti kako i šta.Za pocetak da odemo i da nadju nešto...Ja bih najviše volela da se desi čudo i da nam i ovde nadju odnosno da se pojavi veći broj u ejakulati- onda imamo brdo opcija.Još jednom neizmerno hvala ❤️❤️❤️Ovde ima jedna devojka koja je sve radila uporedo tako da verovatno zavisi i od njihovog saveta a možda i godina - ja imam punih 35 😂😬

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Azoospermija
14.10.2020 22:34:08   
miracleB
Mislim da imaju 2 devojke ali obe su radile sve odjednom u smislu stimulacije i microTESE, a koliko znam obe su radile transfer sa zaledjenim embrionima. Iskreno, obzirom da je tvoj muz na nekom od nalaza imao nekoliko spermatozoida ja sam ubedjena da ih on proizvodi, a ukoliko ste u finansijskoj mogucnosti mislim da je svakako bolje opcija da vto radite negde u inostranstvu(prag, istanbul...) to je naravno moje misljenje... 


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Azoospermija
15.10.2020 8:30:54   
Bicesuper
Hvala puno.
Sve cemo se konsultovati sa dr Emre.
Sigurno ce biti inostranstvo...
Ja bih mozda u isto vreme stimulaciju i Mtese...
Pa u drugom cugu transfer zaleđenih...
Mozda nam sve uspe iz prvog user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Azoospermija
16.10.2020 14:00:14   
Bicesuper
Stigla mikrodelecija. Piše da nisu nađene delecije ni na a ni b ni c hromozomu. Karioyip se čeka duže doduše nisam još skontala šta se iz njega vidi. Za ove delecije sam zaključila da ne valja kad ih ima na a i b, na c su Miracleb imali pa je nađeno...

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Azoospermija
16.10.2020 18:06:42   
miracleB
Dobro, to su svakako dobre vesti, sacekaj jos katiotip ali posalji i ovo doktoru. Ja ti kazem kad su ovi nasi kod tvog supruga nasli nekoliko spermatozoida, ja sam sigurna da ce u turskoj takodje naci!


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Azoospermija
23.10.2020 17:25:47   
Srecasreca
Zdravo!


Interesuje me koliko si dugo čekala na odgovor dr Emrea? Na prvi mejl mi je odgovorio odmah sutradan, a za ostalo još uvek nije a prošlo je oko 7 dana.
Hvala ti.

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Azoospermija
23.10.2020 18:04:27   
miracleB
Oni u principu odgovaraju bas brzo, nekad eventualno mi nisu preko vikenda odg nego u ponedeljak. Rekla bih da mozda nije primio mail i ja bih mu ponovila slanje na tvom mestu.

Jel vam stigao i kariotip rezultat?

(odgovor članu Srecasreca)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Azoospermija
23.10.2020 18:30:25   
Srecasreca
Hvala ti puno. user posted image

Upravo sam mu poslala opet mejl, nadam se da će mi odgovoriti ubrzo. user posted image

A za kariotip pretpostavljam da si htela da pitas devojku upisanu "Bicesuper".

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Azoospermija
23.10.2020 19:42:05   
miracleB
Jao da pomesala sam vam imena 😂... ne zameri... sigurna sam da tvoj mail nije stigao doktoru jer uvek veoma brzo odgovara... 


(odgovor članu Srecasreca)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Azoospermija
24.10.2020 12:00:02   
Bicesuper
Nije nam još stigao kariotip ali smo poslali dr mail sa ovim i nije odgovorio ni na taj ni na predhodni, samo na prvi gde nam je rekao da napravimo te analize

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Azoospermija
24.10.2020 12:02:16   
Srecasreca
Moguće da je onda u gužvi ili se nešto dešava, pošto ni nama nije odgovorio. 




(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Azoospermija
24.10.2020 15:26:48   
Bicesuper
To sam i ja pomislila, nadam se samo da je sve u redu. Kakva je kod vas situacija, je l pije mm neke hormone ili?Kakvi su vam planovi ako uopšte možemo imati neke zbog ove korone

(odgovor članu Srecasreca)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Azoospermija
24.10.2020 22:34:49   
Srecasreca
Primao je injekcije brevactid, ali posle njih opet nista. Resili smo da idemo kod dr Emre, nadam se da cemo uskoro otici. Vi?


P.S. odgovorio mi je dr na mejl, danas popodne. 🙂

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Azoospermija
25.10.2020 21:44:13   
Bicesuper
Nama nije i dalje odgovrio?Čekamo kariotip pa da sa njim dogovaramo? Šta ste vi radili od analiza, jesi ti nešto proveravala

(odgovor članu Srecasreca)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Azoospermija
27.10.2020 8:28:03   
Srecasreca
Mi imamo odrađen kariotip i mikrodeleciju (delecija na c hromozomu), hormoni su mu okej..

Jel vam je odgovorio dr?

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Azoospermija
27.10.2020 14:11:55   
Bicesuper
E stigao je karotip, sve je ok. Dakle i Y i kariotip.
Danas je stigao pa cemo slati dr.
Iskreno bas me iznenadilo sto nam i dalje nije odgovorio, mozda ceka da mu i ovo posaljemo.
Ja sam po preporuci poslala cim su stigle mikrodelecije...
Kakvi su vama dogovori, planovi, sta vam je rekao, jesi pricala sa ginekologom
Pisala je jedna devojka, nema veze delecija na c hromozomu...

(odgovor članu Srecasreca)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Azoospermija
28.10.2020 13:24:29   
medenjak89
Drage moje, srećno svima od srca, da uskoro sve imate visoke bete. Ja sam u istoj situaciji, ranije sam pisala ali suprug ima drugih zdravstvenih problema pa do sada nismo ništa uradili vezano za azo :( Imamo u planu da uskoro ponovi spermogram i uradi delecije i kariotip pa da pišemo dr Emreu. Šta vam je tražio od hormona osim FSH i LH? Treba li još neka analiza da se uradi pa da mu pošaljem sve zajedno? Hvala vam. ❤️ 


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Azoospermija
28.10.2020 14:57:29   
Bicesuper
Nama je ovde urolog dao da uradimo LH, PROLAKTIN, fsh I testosteron, mozes i onaj inhibin b, mada vidim da Emre nije to trazio.
Pored toga obavezne mikrodelecije i kariotip.
Sad cekamo njegov odgovor da vidimo sta dalje.
I sta ja da radim?
Za muskarca mislim da je to sve...

(odgovor članu medenjak89)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Azoospermija
28.10.2020 15:43:29   
medenjak89


IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Nama je ovde urolog dao da uradimo LH, PROLAKTIN, fsh I testosteron, mozes i onaj inhibin b, mada vidim da Emre nije to trazio.
Pored toga obavezne mikrodelecije i kariotip.
Sad cekamo njegov odgovor da vidimo sta dalje.
I sta ja da radim?
Za muskarca mislim da je to sve...



Hvala ti puno! Verovatno treba UZ, kolposkopija, papa, VS, mycoplazma, ureaplazma, hlamidija. Ne znam da li treba još nešto, neka neko napiše ako može.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Azoospermija
28.10.2020 20:01:17   
Bicesuper
Mislim da treba nama i hormoni, to se radi 2-4 dana ciklusa- a sad tačno koji ne znam bilo bi lepo da neko napise koji tačno... i koliko su validni rezultati

(odgovor članu medenjak89)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here