prase -> RE: Kako je lepo biti glup! (22.2.2011 13:05:47)
|
E kad smo već kod mm, moram još jedan njegov niz bisera ovde da ovekovečim. Ide on pre neki dan u prodavnicu, ja napisala spisak detaljniji biti ne može, probali smo varijante bez detalja ali nije išlo (digresija: kupi mi molim te voćni jogurt, bilo koji, samo nemoj sa šumskim voćem - vraća se ponosni nabavljač sa 2 voćna jogurta i oba sa šumskim voćem). Vraća se sav ponosan iz prodavnice, kupio je i po nešto što nije bilo na spisku a primetio sam da nam treba. Svaka čast frajeru, ja sam potpuno zaboravila da nam je pre neki dan zafalio ruzmarin i kocke goveđe supe. Sortiram ja sad sve iz zilion kesa na svoje mesto i vidim još jednu stvar koja nije bila na spisku: čokoladne pahuljice od ekspandiranog pirinča. Hm. Ne znam da li sam to ikada kupila, niti jela, znam da mm ne doručkuje u fazonu musli, pahuljice al' ćutim. Valjda on zna zašto je kupio. Sutradan presvlačim Anđu i gledam kako je nekako brzo porasla i kako bi možda mogla da počne da klopa na kašičicu. Srećom pa sam naručila da mi mm donese pirinčane pahuljice iz prodavnice. Onda mi je bilo potpuno jasno otkuda one čokoladne pahuljice od ekspandiranog pirinča. Spisak jeste bio detaljan, lepo je pisalo "Nestle pirinčane pahuljice" odmah iza "Pelene broj 3" i "Rosa voda za bebu". Mislila sam da će iz konteksta biti jasno... Elem, zovem ja mm da mu kažem kako se zeznuo, a on sav u čudu: bebe jedu pirinčane pahuljice?! Ja rekoh, al' ti je sveža memorija, pa kako se ne sećaš - one kašice što je Uki prvo jeo, to je to. Kaže on, možda bi se i setio, da je beba u uzrastu da to jede. Pitam ja, kako nije - Uki je počeo od pet meseci a evo i ona ima pet meseci. Na to će on: Nemoguće! Nisam htela da otvaram novo poglavlje sa daljim pitanjem da li je nemoguće da Anđa ima 5 meseci ili da je Uki počeo da jede pahuljice sa 5 meseci ili nešto treće o čemu je mm verovatno razmišljao tokom ovog razgovora sa izrazito visokim pragom percepcije i razumevanja šta mu govorim...
|
|
|
|