nina26 -> RE: Europe IVF International ,PRAG (30.7.2012 17:11:05)
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Nina, jesam[sm=smiley1.gif]...to sam saznala ranije. A zar u Srbiji ne postoji ni jedna klinika koja bi imala uslove za to?![sm=smiley13.gif] A posto si prilicno upucena, da li mozda znas nesto o neurofibromatozi i da li se ista moze otkriti prilikom VTO? Ma postoje privatne klinike koje cekaju blastu, to prvenstveno zavisi od kvaliteta embriona, ali neke nece da rizikuju, plus treba pratiti to svih 5 dana, a pouzdano znam da drzavne ne cekaju nikad blastu jer nemaju uslove, citaj skupo im dodje[sm=smiley21.gif] Draga sto pitas za taj genetski poremecaj, ko je nosioc[sm=zmeden.gif] To je poremecaj na 17 hromozomu, u vecini slucajeva se pojavljuje u obliku onih belih flekica ali moze biti i gore. Kod nas oktrivajutaj poremecaj po mom misljenju vec kad je kasno kad dodje do trudnoce, rade horionske cupice ili jos gore amnio koji se kasnije radi, pa treba posle ne daj boze da odlucis sta ces da radis sa bebom[sm=smiley13.gif] Uglavnom ako je jedan od roditelja nosioc tog gena, sanse da se prenese na dete su 50%[sm=smiley13.gif] Znam cifre su velike i obeshrabrujuce, ali sam procitala da je puno njih rodilo decu bez ikakvih problema. Moraces da planiras trudnocu, i da pre nego sto se odlucis da zatrudnis koristis par meseci folnu kiselinu. Ne poznajem puno tu tematiku, znam samo da kod nas ne rade metodu PGD preimplantacijsku dijagnostiku embriona, ali trebalo bi, kazem trebalo bi da moze da se otkrije tom metodom da li je embrion nosila tog gena ili ne. Ta metoda se radi u inostranstvu, uglavnom nasi idu u Prag jer je blize i lakse zbog komunikacije. Najbolje bi bilo da kontaktiras neku kliniku koja radi tu metodu, da se konsultujes sa GENETICAROM i da ti kaze koje imas opcije, ja sam ti onako laicki objasnila. Ako ti treba jos nesto, samo javi[sm=smiley31.gif]
|
|
|
|