Iz čega dete pije sok/vodu? (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Ishrana dece



Poruka


Jeca* -> Iz čega dete pije sok/vodu? (4.8.2009 18:01:55)

Tasha me je u temi u vezi Egipta podstakla na jedno pitanje. Kada sta vaše dete učili da počnu da piju iz nečeg što nije cucla?
Ja Luki od početka mleko dajem da pije iz cucle, a vodu mu nikada nisam dala na cuclu nego iz flašice sa piskom tj
[image]http://shop.nukbaby.co.uk/images/productimages/large/First-Choice-Learner-Bottle.jpg[/image]
medjutim, kako vreme prolazi ja sam odlučna da ga učim da pije što više kao mi stariji tako da zasad skoro savršeno pije preko cevčice, čak i one male nektar sokove pije na one male slamčice koje idu uz njih. Takođe sam ga naučila da pije vodu iz flašice, jer je usko grlo i njemu je relativno lako da pristupi ustima. Naravno da se iz flašice još uvek malo ispoliva, zato što ako ga muči zubić on gricka vrh flaše, ali dosta je oprezan pa sam zadovoljna kako mu ide. Sledeće je čaša/šolja.
Naravno, mleko i dalje pije na cuclu.
Kada ste vi to počeli da učite vaše dete i koliko je to bilo lako/teško?




Anoniman -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (4.8.2009 18:13:01)

Luka je jako dugo pio iz AVENTove flašice sa običnom cuclom, nisam ga forsirala. Kada je počeo da ih grize, što se deilo tek kada je imao OKO 2godine, onda sam uvela silikonski pisak, na već postojeću flašicu. AVENTovu flašicu sa plastičnim piskom smo izbacili onoliko brzo koliko smo smo je uveli. Curi, curila je odmah u startu, curi i sada - ni ne trudim se. Već dugo pije na slamčicu, ali mi to nije rešenje, jer nikada ne popije sokić iz cuga (tj. jako retko) pa... šta ću napolju sa načetim sokićem na slamčicu? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Već neko vreme... nisam  sigurna koliko dugo, preko pola godine rekla bih, pije iz Janine flašice za vodu. Prospem vodu i naspem onaj bućkuriš koji pije (manje soka + više vode). 




Jeca* -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (4.8.2009 18:17:33)

A iz čega pije vodu?




Anoniman -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (4.8.2009 18:18:19)

Ne pije vodu - nikada nije pio čistu vodu. Pljune je.




mihi -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (4.8.2009 18:25:28)

Iz Avent flašice, sa cuclom!!!!!




simke -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (4.8.2009 22:29:11)

Sinisa pije jako malo vode,sokove nikako nece,ali kad hoce onda pije iz case ili iz jana junior flasice[sm=smiley1.gif] Imamo i Avent sa piskom,ali iz nje nece nikako da pije,vec duva u pisak pa se sav pokvasi(kakvo bacanje para[sm=smiley13.gif]).




guppy RR -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 7:05:02)

prvo su pili iz Avent sa cuclom, posle 1. rođendana smo kupili flašice slične Jecinoj, oko godinu ipo smo prešli na flašicu sa slamkom, a sada piju u glavnom iz čaše ili flašice nalik Jecinoj (vrtić) ili Jane junior (kad smo napolju).

Iz čaša su lepo naučili da piju u kadi. Davali smo im plastične čaše da se igraju, sipali su vodu u njih i pili...




eugenija -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 15:32:00)

Iakoo je Vik još jako mali i još je rano da se javimo na ovu temu, ali meni je nešto simpa da on pije iz čega god.. Šta god mu dam. Iz šprice pije sirup, iz kašičice bez problema isto tako, flašicu ne odbija nikad, bila u njoj voda ili čaj ili mleko..
Možda sve bebe na ovako ranom uzrastu piju sve iz čega god im daš i šta god im daš.. Ali jasno se sećam bebe kod moje drugarice koja je odbijala čaj, nema šanse da bi ga uzela i iz kašičice samo joj se slevalo niz uglove usana kada bi joj dala u kašičici sirup..




Jeca* -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 16:31:45)

Ono što sam ja davno negde pisala na ovom forumu jeste da ne treba davati vodu iz cucle. To pišu i mnoge knjige i govore mnogi pedijatri...majke. I znam masu slučajeva da deca ne piju vodu baš zato što su majke pokušavale da im daju vodu iz cucle. Razlog je i vrlo logičan. Bebi prvobitno na cuclu dajemo mleko i uvek mleko i odjednom ono oseti cuclu ali ne poznati voljeni ukus mleka, nego nešto mnogo bezličnije...vodu i onda ne želi da je pije. Znači, moj savet je davati vodu na kašičicu, a onda učiti dete da pije iz flašice na pisak. Ja sam bila uporna. I Luka sad pije vodu u velikim količinama tj kad god je žedan, a sok je naka vrsta luxuza, koji mu dam eto da se zasladi, ponekad, u nekoj prilici. Mislim da je tako mnogo bolje i za njegove zube i da je zdravije da nauči da pije vodu i da što pre počne da pije iz šolje i sl...pa trebaće mu to znanje i kad krene u jaslice, a i meni je mnogo lakše jer gde god da nas baciš vodu uvek mogu da nadjem i moze da pije iz cega god....




Leki 77 -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 16:34:28)

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Ono što sam ja davno negde pisala na ovom forumu jeste da ne treba davati vodu iz cucle. To pišu i mnoge knjige i govore mnogi pedijatri...majke. I znam masu slučajeva da deca ne piju vodu baš zato što su majke pokušavale da im daju vodu iz cucle. Razlog je i vrlo logičan. Bebi prvobitno na cuclu dajemo mleko i uvek mleko i odjednom ono oseti cuclu ali ne poznati voljeni ukus mleka, nego nešto mnogo bezličnije...vodu i onda ne želi da je pije.


Ovo nisam znala, a sinulo mi je tek juce da je mozda tako. Koristan savet. Mi cemo odmah da probamo na pisak sa onim rupicama, ne znam kako se to zove, posto imamo punih 5 meseci. Meni su pricali da posto dojim detetu ni ne treba voda, ali ne znam nesto, kada je 40 stepeni ja bih ga ipak malo nalila vodom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jeca* -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 16:39:19)

Ma da, ponudi mu vodu, ako je zedno prihvatice. Obzirom da je tako malo dete, prvo mu daj na kasicicu. A ovu flasicu sto sam gore postovala toplo preporucujem. Meni Luka prvo odbio aventovu, pa neku chicco-vu, a ova ima silikonski pisak i nju baš voli. Zove se NUK learning bottle. No, svako dete je priča za sebe....




Leki 77 -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 16:46:33)

Sjajno! Ja neuka nisam ni znala da postoji ta sa silikonskim piskom! To zvuci sjajno! Hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Buba76 -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 16:46:41)

Moj je dugo sisao i do 8.meseca nije uopste hteo vodu. Kada je sa 8 meseci poceo piti davala sam mu iz case na pipak. Nije nikada pio na cuclu. Caj nije nikada hteo,a tek od nedavno hoce sokove. Sada je vec 3 godine i pije iz case,a do sada je isto pio iz case,jedino smo kada negde idemo nosili sa sobom male Jana flasice.




Buba76 -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 16:49:19)

A iz takve sto je Jeca stavila sliku je pio ujutru i uvece mleko kada je prestao da sisa. Ali nije vam prakticna kada negde idete jer curi.




guppy RR -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 17:01:26)

jeco, mi smo isključivo davali vodu na flašicu sa cuclom, i sve je bilo OK. Pili su i mleko, i vodu tako.




Jeca* -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 17:35:35)

IZVORNA PORUKA: Buba76

A iz takve sto je Jeca stavila sliku je pio ujutru i uvece mleko kada je prestao da sisa. Ali nije vam prakticna kada negde idete jer curi.


ja imam NO SPILL. I ja sam prvo kupila sa piskom koji curi, a onda sam otkrila da ima da se kupi no spill i super je [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Jeca* -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 17:50:26)

IZVORNA PORUKA: guppy RR

jeco, mi smo isključivo davali vodu na flašicu sa cuclom, i sve je bilo OK. Pili su i mleko, i vodu tako.


Pa vidiš, lepo se ogradih da je svako dete ipak priča za sebe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mada je dobro što ste se i vi relativno rano odvikli od cucle! (moje misljenje)




MERYEN -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 21:02:18)

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

IZVORNA PORUKA: guppy RR

jeco, mi smo isključivo davali vodu na flašicu sa cuclom, i sve je bilo OK. Pili su i mleko, i vodu tako.


Pa vidiš, lepo se ogradih da je svako dete ipak priča za sebe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  mada je dobro što ste se i vi relativno rano odvikli od cucle! (moje misljenje)



Jovan isto pije i vodu i mleko iz flasice,sad poneki put mu dajem vodu iz case i pije je a voli i da je grize.




Lu -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (5.8.2009 22:55:19)

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

I Luka sad pije vodu u velikim količinama tj kad god je žedan, a sok je naka vrsta luxuza, koji mu dam eto da se zasladi, ponekad, u nekoj prilici. Mislim da je tako mnogo bolje i za njegove zube i da je zdravije da nauči da pije vodu i da što pre počne da pije iz šolje i sl...

Ja uvijek moram da se složim sa Jecom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ja sam oko 7.mjeseca uvela Aventovu bočicu sa silikonskim a poslije oko 9.mj. sa plastičnim kljunom,
mjesec-dva iza godine već je pio iz prave čaše,vodu,mlijeko i sok vrlo rijetko.
Vani pije Janu iz bočice.
Bočice sa dudama smo spakovali odmah iza prvog rođendana[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




guppy RR -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (13.8.2009 22:40:51)

Danas smo skroz eliminisali flašice. Nema više [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sad ćemo davati samo čašu ili flašicu nalik Jani junior.




MiLena81 -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (23.9.2009 8:49:27)

Moja Teodora je prvo pila iz obicne flasice, zatim smo je ucili da pije na casu, sto i sada ume, a kada izlazimo obicno pije vodu iz ovih kupovnih flasica sa onim delicem sto se povuce i izvadi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jeca* -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (23.9.2009 8:51:51)

Milena81 dobrodosla [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

(zamolicu te samo da, zbog pravila foruma, pises obicnim slovima, a ne "italic". Drugacija slova koristimo samo ako hocemo nesto da istaknemo u nasem postu)
nadam se da ce ti se dopasti RR i da cemo se lepo druziti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MiLena81 -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (23.9.2009 8:54:36)

Jeco, hvala na dobrodoslici , evo pisem obicnim, i pozdravljam vas sve dok ne odem u off topic [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (23.9.2009 8:56:07)

Nesa sve osim jogurta pije iz nukove flasice, sok, vodu, caj, mleko, bez ikakve razlike. Osim jogurta, koji bez problema pije iz solje.




mephisto -> RE: Iz čega dete pije sok/vodu? (14.10.2009 0:36:46)

iz case ko sav normalan svet




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>