Anoniman -> RE: Tablica dohrane (10.1.2009 15:18:23)
|
IZVORNA PORUKA: stella NAMIRNICE Žitarice 1. kukuruzna krupica (gris), kukuruzno brašno ili pahuljice, riža, rižine pahuljice, proso 2. pšenično brašno ili krupica, ječam, raž (9 mj.) 3. kruh, dvopek (10 mj.) 4. tjestenina (11 mj.) 5. miješane žitarice, dojenački muesli (12 mj.) Voće 1. kruške, jabuke 2. banane, marelice, breskve, šljive, trešnje (7 mj.) 3. kupine, jagode, borovnice, maline (10 mj.) 4. agrumi, koštunjavo voće (orah, lješnjak, badem) (12 mj.) Povrće 1. mrkva, koraba, tikvice 2. krumpir, mahune, brokula, buća (8 mj.) 3. grašak, repa, rajčica (10 mj.) 4. kupus, kelj, poriluk (11 mj.) 5. leća, grah (dopisala Tasha: jel to pasulj?), špinat, blitva (12 mj.) Meso 1. bijelo pileće i pureće meso, janjetina, kunić (8 mj.) 2. teletina (9 mj.) 3. tamno meso peradi (10 mj.) 4. junetina, govedina (11 mj.) 5. svinjetina, suhomesnati proizvodi, iznutrice (što kasnije) Riba 1. bijela riba, pastrva (8 mj.) 2. plava riba (13 mj.) Jaja 1. žumance (10 mj.) 2. bjelance (13 mj.) Mliječni prozvodi 1. svježi kravlji sir, skuta (11 mj.) 2. jogurt, kiselo mlijeko (11 mj.) 3. vrhnje (12 mj.) Ovom bojom sam vam označila ono sa čime sam se ja opekla kod Luke, pa je imao problema sa stomačićem. A ako je ono što je ove boje pasulj, Luka ga obožava, nikada ga nije mučio stomak, a pojede više nego ja. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|