Pismo inspekciji rada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finansijske dileme roditeljstva



Poruka


sneza24 -> Pismo inspekciji rada (10.8.2009 15:12:48)

Treba da napisem pismo inspekciji posto je inspektor za nasu opstinu na G.O.
Pismo treba da bude u ime vise nas koje cemo se na kraju potpisati.Nijedna od nas koje smo na bolovanju nismi dobile nista od januara.Neke su se vec porodile,ja sam usla u deveti mesec.
Kako da to napisem a da izgleda lepo?




Anoniman -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 15:27:44)

KLIK tu ima svašta nešto. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Probaj sa:


Poštovani Gospodine/Gospođo,
 
Obracam Vam se sa molbom da ... iz razloga što...
 
Unapred zahvalne,
...




sneza24 -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 15:35:47)

Hvala Tasho.Nemogu da pisem postovani Gospodine/Gospodjo jer neznam kome ce pismo stici.
Pisem uopsteno inspekciji.




Anoniman -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 15:38:25)

Onda pišeš samo

Poštovani,
...

Moraš nekako pismo početi.




sneza24 -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 15:41:18)

Znam da moram nekako zato i pitam kako da ne bi ispalo aj vi dodjite da vidite hocu li ja nekad dobiti pare.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 15:42:27)

Pa zato ti kažem, piši Poštovani, to je varijanta HEJ TI, KO GOD DA SI, POŠTUJEM TE MAJKE MI, AJ SADA MI POMOZI! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sneza24 -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 15:52:59)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Pa zato ti kažem, piši Poštovani, to je varijanta HEJ TI, KO GOD DA SI, POŠTUJEM TE MAJKE MI, AJ SADA MI POMOZI! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Moram sto pre da smislim tekst pa da posaljem to pismo.




kathy -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 17:05:28)

Otprilike:

Postovani,

Obracamo vam se sa molbom da, u skladu sa svojim nadleznostima i ovlascenjima, ispitate rad ________ (tog i tog, iz mesta toga i toga, adresa ta i ta). Mi, dole potpisani radnici preduzeca _______ (tog i tog) smatramo da su nam bitno povredjena prava (_______ ta i ta) jer poslodavac (taj i taj ) nije postupio u skladu sa Zakonom i nije nam (to i to __________ isplatio, omogucio, obezbedio....) u periodu od _______tad i tad do ________tad i tad, o cemu imamo dokumentaciju _______tu i tu.

U nadi da cete brzo i adekvatno odgovoriti na nasu molbu,
Unapred zahvalni

_______-ti i ti.

Potpisi, sa brojevima lk i maticnim brojevima

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




guppy RR -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 17:06:37)

jako lepo napisano!
bravo, kathy!




kathy -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 17:09:50)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
Hvala!
Nadam se da ce pomoci!




sneza24 -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 17:12:29)

Bas ti hvala.Malo cu ga preurediti.




MERYEN -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 17:12:45)

Ako ti nije kasno veceras cu ja da ti napisem i pustim pp,meni je to posao,samo ako ne zuris,moram Jovana da vodim napolje sad.




guppy RR -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 17:19:28)

mery, ajde ga pusti na forum,... možda još nekom dobro dođe.




MERYEN -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 17:21:11)

Ok,veceras.




MERYEN -> RE: Pismo inspekciji rada (10.8.2009 23:07:43)

Kao prvo za takve stvari se ne pise pismo.
Pises "tuzbu",ja ne znam gde ste vi zaposlene,dali vi radite u gradskoj opstini ili negde drugo npr kod privatnog poslodavca,bolovanje samo po sebi kasni mesec do dva,ja sam imala isti problem imam i sad sa porodiljskim,moj poslodavac se sluzi mojom platom koju drzava redovno uplacuje na njihov zr,ja sam primorana da podnesem prijavi ili ti tuzbu.

Ovako ja cu da ti dam teze na osnovu kojih vi mozete da sastavite to pismo i predate ga.

Ti kao fizicko lice moras da navedes ime prezime,zanimanje i mesto stanovanja,da se obracas u ime dole navedenih- koje ces da navedes na kraju sa potpisom i maticnim brojem
2.Moras da navedes kratko izlaganje zbog cega se obracas,-pises pismo-tuzbu,odnosno povredjeno pravo ili neposredni licni interes zasnovan na zakonu.
3.Izlaganje cinjenica je slobodno,moras navesti pravne propise koji su vam povredjeni.


Krenes sa,

ime prezime.....

postovani,


Obracam vam se u svoje ime i ime mojih koleginica pismom-molbom ili ako ih tuzite tuzbom(e sad tuziti ih moze imati posledice po vas,npr da ostanete bez posla)..sad navodis kratko izlaganje problema......
prilazes dokumentaciju,kao dokaz ako je posedujete
Na kraju kazes..Nadam se da ce te razmotriti moju molbu-pismo -ako nije tuzba-,i izici nam u susret unapred zahvalni
dole imena i potpisi sa maticnim brojem.

Ukratko ovako,ako ti nesto nije jasno pitaj me.




sneza24 -> RE: Pismo inspekciji rada (11.8.2009 10:59:10)

Hvala ti Meryen.Nemem nikakvu dokumentaciju.Ja znam da privatnici tako rade sa bolovanjem koje drzava uplacuje ali mi od januara nismo nista dobili.Videcu da jos danas napisem pismo pa da ga sutra posaljem.A za posledice me bas briga.Nacicu neki drugi posao jer mi se onde vise ne vraca.




guppy RR -> RE: Pismo inspekciji rada (11.8.2009 11:01:43)

I ispisak iz banke iz kog se vide tvoja primanja i MANJAK primanja, je dokaz.




marince1 -> RE: Pismo inspekciji rada (11.8.2009 11:31:02)

Ja bih ti samo rekla da ides do kraja i da nikako ne dizes ruke!
Moja drugarica je pisala inspekciji rada i isla kod njih,doduse za nesto drugo i oni su je iskulirali.Ja bi to isterala da kraja po svaku cenu!!!
Zamislite sta senjoj desilo...Radila je kao prof u srednjoj skoli,predavala strucni prednem iz oblasti kozmetike i estetike.
Jednog dana je samo dobila pismo da je ponovo BIO raspisan konkurs (ona to nije znala)i da niko nije zadovoljavao u slove konkursa ,ali da su primili drugu osobu.
Moja drugarica ima zavrsenu visu skolu iz te struke u bg,a devojka koja je zamenila je zavrsila 3 stepen srednje skole,odnosno ima isti nivo znanja kao njeni buduci ucenici,s tim sto je izgubila 1 godine,tj ponavljala!!!!!Zamislite to!Ali je imala dobre veze i dobila je posao!grrrr
I nakraju se sve zataskalo i tako ide dalje.Ja sam strasno osetljiva na nepravdu![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pismo inspekciji rada (11.8.2009 11:43:37)

IZVORNA PORUKA: sneza24

Treba da napisem pismo inspekciji posto je inspektor za nasu opstinu na G.O.
Pismo treba da bude u ime vise nas koje cemo se na kraju potpisati.Nijedna od nas koje smo na bolovanju nismi dobile nista od januara.Neke su se vec porodile,ja sam usla u deveti mesec.
Kako da to napisem a da izgleda lepo?


to "pismo" odnesi lično na protokol inspekcije, znači da dobiješ prezentat, sa datumom da je zaprimljeno, i tu kopiju uz jedan propratni akt uputi svojoj firmi , ili prije toga obavijesti pismeno svoju firmu da ćeš se obratiti inspekciji






sneza24 -> RE: Pismo inspekciji rada (11.8.2009 11:59:40)

Nemam nameru da ih obavestavam jer ako im dodje inspekcija volela bih da su nepripremljeni.




MERYEN -> RE: Pismo inspekciji rada (11.8.2009 13:42:58)

IZVORNA PORUKA: sneza24

Hvala ti Meryen.Nemem nikakvu dokumentaciju.Ja znam da privatnici tako rade sa bolovanjem koje drzava uplacuje ali mi od januara nismo nista dobili.Videcu da jos danas napisem pismo pa da ga sutra posaljem.A za posledice me bas briga.Nacicu neki drugi posao jer mi se onde vise ne vraca.


Stvar je u tome sto knjigovodja koji je zaduzen da odradi papire,i preda u socijalno,gde se naplacuje porodiljsko,ne odradi  na vreme(a poslodavac ti uplacuje penziono i zdravstveno osiguranje pa verovatno nema sredstava da plati da bi se papiri predali na vreme u socijalno) a onda oni u sluzbi njihovoj malo to odugovlace ili nekad odrade i na vreme,zavisi koliko su azurni,kod nas odes opomenes ih i oni stvarno urade odmah,i vec ujutru kad predaju u toku dana leze novac.




*iva* -> RE: Pismo inspekciji rada (4.12.2009 14:26:14)

i ja imam problem, gazda mi ne daje platu, gde su pare ne znam, znam da ima poseban racun gde mu se uplacuju naknade za bolovanja, i rekao mi je da ga tuzim, potpuno samouveren! idem u ponedeljak u inspekciju. Zanima me- da li ima vajde od inspekcije? Nemoguce da tolerisu sto privatnici uzimaju novac od porodilja?




gina -> RE: Pismo inspekciji rada (4.12.2009 14:46:15)

Iva, ima vajde otići u inspekciju rada i prijaviti ga. Narediće mu da ti isplati sve zarade u nekom roku, i kao najgore, poslaće ga kod sudije za prekršaje gde će dobiti abnormalnu kaznu, oko 300.000 za firmu i 150.000 za vlasnika tj. direktora. Nije zezanje!!!




Jeca* -> RE: Pismo inspekciji rada (4.12.2009 14:54:37)

a meni je nedavno drugarica rekla da je po zakonu sef duzan da ti plati samo za prva tri meseca porodiljskog. Posle toga ne mora da ti placa zakon ga stiti. Zna li neko jel to tacno?




buhla -> RE: Pismo inspekciji rada (4.12.2009 15:01:56)

vidim da se ovde postavljaju razna pitanja vezana sa trudničko i doprinose... pa evo i ja jedno da pitam... da li poslodavac može da ti isplaćuje veći iznos za porodiljsko nego što socijalno odobri, tj odredi osnovicu?
primer, ako bi se računala (po novom što će da uvedu) osnovica, prosečna zarada u poslednjih godinu dana i ona bude 25.000 neto, a firma ti uplaćuje i plaća doprinose dok si na porodiljskom na 30,000 neto.
da li firma snosi neke posledice i da li sme uopšte to da radi?




Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>