|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klinika Ivanović
21.4.2021 14:46:12   
leni90
Apsolutno se slazem sa Dunjom.Goca je zena vrlo cudnog karaktera i promenljivog raspolozenja, ali ja sam imala lepo iskustvo sa njim.Prvi put kada sam otisla 2018. godine apsolutno nista nisam znala o samom postupku VTO, izasla mi je u susret da izbegnemo insemenacije i da odmah predjemo na pripremu za aspiraciju. Tada sam imala 28 godina, posle 3 godine pokusvanja da ostanem trudna otisla sam kod nje.Sve je nekako islo glatko, bez puno price, ponekad bi imala neki komentar ali uvek sam razmisljala da sam ja tu zato sto ona meni treba. Zaista toliko kosta terapija koliko je neko spomenuo malopre u komentarima. Ja sam tada bila odusevljena tretmanom od strane doktora i sestara.Svi su mi govorili nemoj kod njih, ona je ovakva onakva ali meni je bilo bitnije to koliko je ona strucna.Izvadili su mi 10 jajnih celija od kojih sam dobila 5 embriona, 4 su opstala.Posle aspiracije i ET su mi vratili jedan embrion i imam sina od dve godine.U decembru 2020 sam isla na ET, beta je bila pozitivna ali nakon 48h je pala i zavrsilo se spomtanim. Praksa klinike Teofanovic je da se beta NE PONAVLJA. Ja to nisam znala i endokrinolog mi je rekao da ponovim. Sreca je da sam ponovila i odmah videla da nije kako treba. Kada sam nazvala kliniku komentar je bio "ko vam je uopste rekao da ponavljate betu posle takvog rezultata". Nakon sto je krvarenje krenulo otisla sam kod Goce i tada je pobesnela i svasta mi je rekla zbog ponavljanja bete. Bukvalno je nam mene svalila krivicu sto je beta pocela da pada.Vec sledeceg meseca sam ponovo isla na ET i evo uskoro ulazim u 4 mesec ☺️Moram da priznam da se tretman sada dosta razlikuje u odnosu na prethodne godine. 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1701
   RE: Klinika Ivanović
21.4.2021 16:07:40   
Tiziana
Ja cu se ograditi jer nikada nisam bila u vasoj kozi i zaista nije moje da sudim o bilo kome,
Moram da kazem da se svima vama beskarno divim zbog svega kroz sta ste prosle.

Samo sam prenela jedno sveze iskustvo, na kraju krajeva ja sam bila ta koja joj je rekla da ode kod Ivanovica jer sam cula za tolike zene i uspesne price, ali eto..njoj nije legla. Imala je neki unutrasnji osecaj i dobro je mozda sto je bilo tako jer je cini mi se prosla laksim putem iako joj je bilo receno da cak ni ne pokusava.

Sto se tice odnosa lekara prema pacijentima, a pogotovu ovde gde je to sve tako tako osetljivo, mislim da ne bi smelo da bude grubosti i ruznih komentara.

(odgovor članu leni90)
Direktna veza do poruke: 1702
   RE: Klinika Ivanović
21.4.2021 16:54:08   
lesli
Tiziana, ja sam pre odlaska kod Goce znala kakva je. Prosto, od ljudi koje smo znali da su isli na VTO smo culi. I dobili smo preporuki ili Ivanovici ili Jevremova.Ali za Gocu su me eksplicitno spremili kakva je - da je zatvorena, da ume da bude gruba, da se slepo slusa sta kaze i da nema pitanja itd. ako odem kod nje. Ako to ne mogu, da odmah idem u Jevremovu. Uz to sam procitala svasta i ovde na RR i drugim forumima o njoj i resila da to sve “progutam” zarad cilja.

Prema meni istina nikada nije bila narocito gruba. Imala je komentare da sam kilavi Radovan, a pred prosli transfer da je ednometrijum nikakav... ali mene to ni najmanje nije potreslo. Cak mi je na neka osnovna pitanja davala odgovore. Sture i nekad preko volje, ali sam ih dobila.I da, taj nikakav endometrijum je popravljen (jer da nije rekla je da nece raditi transfer-kapa dole za to) i na kraju mi od 3 transfera jedino taj nije bio uspesan. Ne znam da li ima ikakve veze... Ali je istina da je znala da u mom prisustvu psuje, ima ispade, sikanira sestre itd.

Sto se tice Jevremove, kod njih sam otisla pre nekih godinu dana, posle tog neupesnog transfera. Na preporuku dr koja mi je vodila prethodnu trudnocu kada sam je pitala gde mogu da odem po misljenje osim kod Goce. I preporucila je Milicu Ilic.I zena je zaista divna. Jako ljubazna, puna optimizma, razumevanja... Deluje strucno. Pitala me zasto dolazim kod njih kad imam dete zahvaljujuci Goci. Dala sam joj neke razloge i nakon sto je cula celu istoriju isto mi je kao Dunji otvoreno rekla da je Goca sve odradila kako treba i da bi ona na mom mestu otisla opet tamo gde je uspelo. I dobih savet da je Goca profesionalna, ali samo za ginekologiju i VTO. Za ostalo da je nikako ne pustim da se mesa, nego na sledeci postupak TEK uz pripremu hematologa i endokrinologa i kad oni daju zeleno svetlo i da to Goci ni ne pominjem. I da ona veruje da je taj neuspeh bio samo losa sreca i da ce mi moja dr ponovo voditi trudnocu.Rekla je da naravno, ako zelim da promenim kliniku da su tu. Mene je tim gestom kupila, zaista. Ako ikada budem razmisljala o 3. detetu, razmislila bih izmedju Ivanovica i Jevremove.


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1703
   RE: Klinika Ivanović
21.4.2021 16:56:31   
dunja RR
Tizi, ma naravno, pa ja napisah baš da je moja najbolja najbolja drugarica imala loše iskustvo.
Jednostavno joj Goca nije legla, i nekako i pretpostavljam zašto, jer moja A želi sve da zna, a po sebi znam da je Goca štura u odgovorima.

Ja sam recimo dr Bilju zvala za sve i svašta jer sam osećala da mogu i da njoj ne smeta da mi odgovori 10 puta na isto pitanje (i kasniej smo se par puta dopisivale mailo, kada je ona otišla u Belgiju), a Gocu ništa nisam pitala, osim tada jednom stidljivo, da li ćemo raditi kratki ili dugi postupak. Ja sam kao totalni laik osećala da možda treba dugi postupak kao i ranije(i trebalo je), a li je ona zbog godina procenila da treba kraći, i na moje pitanje me samo pogledala ispod oka, i ništa odgovoarila nije, u fazonu, nije to tvoj posao. Ali ona je samo uradila tada ono što bi i ostale klinike, prosto nije htela odmah da rizikuje, dok na sledećoj VTOjeste i uspelo, prosto nekada sigurica nije ok. Da koštalo ma para i živaca, ali sada me to nimalo ne interesuje. To je sve biznis, i jasno mi je. Malo tu ima emocija u današnje veme (nema se vremena više za emocije), jer sve je više parova koji idu na VTO, i klinike štancaju postupke.

Ja sam se od starta postavila tako da ne želim da pametujem, i da ne želim da se zameram Goci, prosto sam želela da budem nevidljiva, i da uradim što je do mene da uspe, u smislu pravilne ishrane, redovne terapije.

Što se tiče sestara na klinici, mene su svi znali tokom ovoliko godina, da sam se osećala kao kod kuće, uvek sam bila smirena kada odem tamo. Sve mi je prijalo na klinici.

Jevremova mi je izgledala kao košnica u poređenju sa Ivanovićima, iako je i kod Ivanovića često gužva, ali sam ja uklapala da dođem među poslednjima, kada je manje žena.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1704
   RE: Klinika Ivanović
21.4.2021 16:57:25   
lesli
I da Tiziana... ne znam ko je lekar kod koga je isla drugarica, ali ja sam iz razgovora u Jevremovoj (mada sam u neku ruku to i znala) cula da imaju parove kod kojih ne vide razlog zasto ne dolazi do trudnoce.Svi nalazi uredni i kod zene i kod muskarca, ali prirodno ne ide, a nekad kaze ni inseminacije ne uspevaju. Tek VTO. Tako da mi malo deluje neozbiljno komentar da on garantuje da inseminacija mora da uspe 🤔U svakom slucaju, drago mi je sto je kod njih “pogodio” i sto je uspelo.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1705
   RE: Klinika Ivanović
21.4.2021 18:16:30   
Tiziana
Lesli, ja sam odmah ogradila jer se stvarno ni malkice ne razumem u te stvari, i sve sto vi pisete za mene su spanska sela pa tako ne mogu da sudim ni o cemu..Samo sam napisala onako kako se desilo u njenom slucaju..

Dok nisam dosla na forum, nisam bila ni sesna koliko zena ide na VTO.Oba puta sam iz drugog/treceg pokusaja, onda kad sam to i htela, ostala trudna, imala ok trudnoce u smislu najveci problem su bile kontrakcije koje su me cepale, ali nista,ama bas nista drugo. Porodila se oba puta za cas..
A onda sam posle drugog porodjaja dosla na forum i shvatila da sam imala neverovatno mnooogo srece..

Tako da jos jednom svima vama kapa dole...zaista..

Necu vise da masim temu..

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1706
   RE: Klinika Ivanović
21.4.2021 18:38:34   
lesli
Tizi, ne kazem ili ne mislim da si ti ista lose mislila... jasno mi je da samo prenosis tudje iskustvo.Samo da ne bi zene koje citaju temu eventualno bile u zabludi. Nekada zaista nemaju pojma zasto ne uspeva ni prirodno ni inseminacija pa cak ni vto, jer deluje na oko da je sve ok.

Evo, meni prvoj niko do sada nije nasao konkretan razlog zasto ne ostajem trudna, a prvi put sam zatrudnela lako. Nakon pobacaja u toj trudnoci, nikad vise prirodno a odradili su mi analiza i analiza. Na oko deluje sve ok, ali ne ide. A vto uspeva. Nakon poslednje ture analiza imaju neke pretpostavke sta je mozda problem. Videcemo da li tu ima “neceg”, ako se odlucimo za 3. dete.Ali i do tih pretpostavki smo dosli nakon promene nekoliko lekara, brda analiza, ravno 6 godina i dva postupka - jednog uspesnog i jednog neuspesnog.I dosta ulozenog novca. Neki nemaju ni vremena ni novca da se toliko detaljno podvrgavaju analizama, pa je najlakse pribeci inseminaciji ili vto.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1707
   RE: Klinika Ivanović
21.4.2021 20:02:47   
Maslacak15
i ja sam licno misljenja da se previse zuri sa VTO u mnogo slucajeva. Ali razumem skroz zene koje imaju presiju da sto pre rese problem. Mislim da je to oblast medicine gde bi imalo mesta za napredak ali ni ne ulaze se nesto mnogo posto prosto hvata se precica. A pride je i unosan biznis. Na primer niko vise ne radi laparoskopsko otpusavanje jajnika iako bi to u slucajevima blokiranih tuba moglo da resi problem. Znam samo jedan slucaj jedne zene Beogradjanke koja je operisana pre nesto vise od deset_ak godina i posle je vrlo brzo dobila dvoje dece. U svim ostalim slucajevima, zapuseni jajovodi su automatski VTO. Argument idiopatskog steriliteta i jeste i nije argument za brzi VTO. Ima i na VTO grupa gde ne uspeva a ne zna se uopste zasto....




< Poruku je uredio Maslacak15 -- 21.4.2021 20:03:29 >

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1708
   RE: Klinika Ivanović
2.10.2021 22:18:20   
haozho
Pozdrav, pre 2 godine sam dobila blizance putem VTO kod Goce i zamrznuli smo 2 slamcice sa 3 blastociste. Ciklusi su mi se skratili 5 dana nakon porodjaja i ugojila sam se skoro 10kg. Iskreno imam utisak da mi hormoni vise nisu kao pre..Hteli bismo da probamo FET sada, a sve me je nesto strah da nece uspeti. Kakva su vasa iskustva, ima li mama kojima je uspo FET za drugo ili trece dete? I iz kog puta?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1709
   RE: Klinika Ivanović
2.10.2021 22:42:53   
lesli
Ja iz fet-a imam dvoje dece. Prvi FET je radjen 2 meseca posle stimulacije. Nije radila svez transfer zbog hiperstimulacije. Drugi FET je radjen kada je starije dete imalo neka 22 meseca. Taj nije uspeo. I 3. kada je napunilo 2 godine i iz tog FETa imamo bebu.
Ako mislis da su se hormoni poremetili, mozes da odes kod endokrinologa da te pretrese, pre nego sto odes na kliniku i krenes u pripremu za novi transfer.

(odgovor članu haozho)
Direktna veza do poruke: 1710
   RE: Klinika Ivanović
3.10.2021 23:09:20   
haozho
hvala na odgovoru lesli, dobra ideja, taman imam vremena sad dok ne odem na prvi pregled da se precekiram; i moji sad imaju 22 meseca:) videcemo, bice kako bude, imam 2sanse pa sta sudbina donese

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1711
   RE: Klinika Ivanović
22.10.2021 19:25:17   
Mrvko
Ja sam sada 2x radila kod goce jedan tamsfer i jedan krio transfer gužva je prevelika mislim da ne može da se posveti svima i to je to

(odgovor članu haozho)
Direktna veza do poruke: 1712
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 22:35:32   
UnaKruna
Pozdrav svim hrabrim devojkama i ženama😊2016 god smo radili prvu Vto u tadašnjoj klinici Ivanovic,sve je trajalo 4 meseca nakon cega su ubaceni smrzlici i uspelo je iz prve,sama trudnoca nije bila nimalo opustena,krvarila sam prvih par nedelja svakog Petka i bas je bilo stresno.Porodila sam se u 36 nedelji jer moja debelica vise nije imala mesta u stomaku😁Moja devojcica u decembru puni 5god i iz vise razloga do sada se nismo odlucivali za ponovni postupak a jedan od njih je sto nemam stitnu zlezdu i TSH mi je uzasan Jos od porodjajaImamo u klinci Jos jednu slamcicu sa tri embriona i danas su me zvali da mi kazu da moramo da odlucimo da li zelimo da pokusamo,doniramo ili unistimo embrone ili da platimo 60.000 za cuvanje Jos 5god, s obzirom da u januaru punim 40god mislim da nemamo sta da cekamoZanima me da li neko zna koja je cena postupka sa spremnim embrionima?

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1713
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 22:45:19   
Mrvko
Mi smo radili kod njih pre mesec dana krio embrio transfer a pre toga transfer sa svežim nijedan nije uspeo nemaju vremena svima sa se posvete ide kao na traci dugo se čeka previše razočaranih zena tamo ima nadam se da ćeš uspeti , za smrznute ide postupak dobijaš tablete da se izazove ovulacija oko 4000 je tabla femaria, zatim Šalje te na presoterapije jedna je 6000 otprilike ćeš na 4-6 terapija zatim u medjuvremenu ideš na kontrole svaki drugi dan po 6000 kod goce pose nekih 6-7 dana ide transfer koji košta 60.000 i taj dan imaš jednu preso ukupno 66.000 taj dan ako je sve ok ako nemaš u medjuvremenu još nešto pa dodatno platiš 


(odgovor članu UnaKruna)
Direktna veza do poruke: 1714
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 22:55:15   
UnaKruna
Presoterapije?To je nesto novo?Je l to obavezno da se radi?To je bas previse novca,duplo vise nego sto sam racunala,nisam znala ni da se taj pregled svaki drugi dan placa 6000 😳Nama je u predhodnom postupku dok nisam ostala trudna sve bilo placeno i sada sam stvarno u soku koliko to sve Kosta 🙈

(odgovor članu Mrvko)
Direktna veza do poruke: 1715
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 23:01:16   
Mrvko
Nas je ceo postupak sve ukupno koštalo 10.000e i ništa nije uspelo, placa se ja msm i dobar dan sto ti kažu videćeš kada odeš ako odeš  sve, presoterapije i kiseonik kao legnes u neke pantalone koje te stežu i puštaju i stavi ti kiseonik i tako lezis 1h  ona svima insistira na tome a to se takodje radi kod nje u bolnici, naporno je bas 

(odgovor članu UnaKruna)
Direktna veza do poruke: 1716
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 23:07:15   
UnaKruna
Sad sam guglala pa to je obicna limfna drenaža koja inace Kosta 2500din😳I ne kapiram kakve veze sad to ima sa trudnocom🤔Sad sam se bas razocarala,mene je kad sam ostala trudna terapija nedeljno izlazila oko 50eu,secam se da je kod njih UZ bio 13.000din i da sam Isla samo dva puta pa presla kod svog doktora u Front naravno uz njihovo odobrenje da je doktor dobar i da imaju poverenja u njegaMnogo mi je zao sto nije uspelo i nadam se da ne odustajes❤️

(odgovor članu Mrvko)
Direktna veza do poruke: 1717
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 23:13:18   
Mrvko
Kod mene u gradu takodje imaju te drenaže  po kozmetičkim salonima koštaju 2000 ali ona insistira kod njih da se rade da se kao poboljša prokrvljenost (a ja imam dobru cirkulaciju msm imam 22godine ali eto) i kod njih su 6.000, videćeš bukvalno sve žene koje su išle kad i ja na krio smo se sretale na tim preso tako da sigurno sve Šalje naravno sve za pare bas sam se razočarala u njih, posle krio vrv nije dobro ubaceno desila se vanmaterična pa su me samo poslali u front kod neke na kiretazu sve je bilo katastorfa, nemam lepo mišljenje o njima ali svako iz svog iskustva priča bitne su samo pare i ništa više spremite se dobro i na čekanje i sa novcem 

(odgovor članu UnaKruna)
Direktna veza do poruke: 1718
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 23:37:07   
dunja RR
Meni je Goca nudila tu drenažu na poslednjoj VTO ali sam odbila, tako da ne mislim da je obavezno. Prosto sam rekla moj stav da ja to ne želim, radije ću prelaziti 5 km dnevno da izbacim vodu, i budem u formi tokom postupka, tako sam i radila, i uspelo je.

Dobila sam dvoje dece kod Goce, dečaka (sa 38 godina) i devojčicu (sa 43 godine), na ukupno 4 postupka, od toga prvo dete iz kria.
Najlakše moguće trudnoće, sve ok, sa obzirom na moje godine.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu UnaKruna)
Direktna veza do poruke: 1719
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 23:37:50   
UnaKruna
Mnogo mi je zao zbog tvog loseg iskustva😔Mi smo i 2016god kod njih radili vto ali se ocigledno svasta promenilo

(odgovor članu Mrvko)
Direktna veza do poruke: 1720
   RE: Klinika Ivanović
22.11.2021 23:49:04   
Mrvko
Ja se šetam takodje i radim posao koji zahteva pokret bas sam izuzetno aktivna osoba ali evo pre mesec dana insistira svim ženama na tome ako ne radite kako kaže nadrnda se napusi vas ne možete je ništa pitati dala sam 10.000e i nisam postavila ni 3 pitanja i takodje sto traži da se samo u lab sa kojom oni imaju ugovor rade nalazi užas ja sam svaki drugi dan ili zbog nalaza ili kontrole prelazila 160km …… P.s problem mi je štitna žlezda zbog koje sam i išla na vto ali koja se toliko iznenadjujuce dovela u red kod pravog endokrinologa jedino sto je sve kasno otkriveno pa nemam drugog izbora osim vto moj savet je da ko god ide odradi sve drzavno zato sto kako je tako je drzavno je zaista najbolje to sam čula od zena dok sam čekala kiretazu a takodje sam se u to i uverila jebes privatnike koji kad dodje do nečega izvuku dupe. 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1721
   RE: Klinika Ivanović
23.11.2021 3:46:11   
dunja RR
Ja sam 2014. platila 30.000, ali sada je verujem dosta više.

IZVORNA PORUKA: UnaKruna

Zanima me da li neko zna koja je cena postupka sa spremnim embrionima?



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu UnaKruna)
Direktna veza do poruke: 1722
   RE: Klinika Ivanović
23.11.2021 7:24:54   
lesli
UnaKruna, moja prva trudnoca kod njih je bila ista kao tvoja. Prvih nekoliko nedelja krvarenja i to na momente obilnih, pracenih jakim bolovima (samo sam krvarila cesce od 1x nedeljno, u proseku na 2, maksimum 3 dana 🤦‍♀️), posle kontrakcije, tromboza, porodjaj na samom pocetku 38. nedelje…Druga trudnoca - nebo i zemlja. Beba ima 5 meseci.
Prva stimulacija radjena krajem 2017 i nakon jednog ciklusa transfer (i tada krio zbog hiperstimulacije). Nije bilo presoterapija. Drugacija atmosfera na klinici.Sada jeste sve kao na traci. Salje na te presoterapije kod cerke 🙄 ali naravno da nisu obavezne. Jedna terapija je bila 6000. U proseku idu 4 do transfera 🙄Transfer je cini mi se bio 60000. Za lekove zavisi za koji se pristup opredeli. Moze da ide na indukciju ovulacije femarom ili na supresiju diferelinom i u tom slucaju se pije ili estrofem ili bele tabletice iz cikloproginove.Ako radi sa femarom, mislim da je to 1000 dinara.Diferelin isto nije bio skup (ne secam se tacnog iznosa, ali recimo do 2.000-3.000 kutija, koristi se jedna), ali estrofem i cikloproginova podizu znacajno cenu terapije. Kutija estrofema je 1200 din i ona traje nekih 9 dana. Cikloproginova je jeftinija, nekih 300-400din, ali se ne piju sve tablete nego se pola baca… I u slucaju da uspe estrofem/cikloproginova se piju do 12. nedelje. Utrogestan ide u oba slucaja, ali njega mozes i na recept da dobijes u dz. Semu za transfer odlucuje ona.
Sto se uspesnosti presoterapija tice, sarena laza.
Imala sam i jedan neuspeli transfer izmedju ova dva uspesna. Isto krio. Isti embrioni tj iz istog postupka.Prvi transfer, diferelin, bez presoterapija, endometrijum odlican.Drugi transfer, ista sema, bez presoterapija endometrijum los, odoh na to da me ne grize savest, pojacala mi estrofem sto je 90% realni uzrok poboljsanja endometrijuma (onih 10% nije presoterapija, vec nesto drugo, ali da sad ne duzim), endometrijum se popravlja, taj nije uspeo.Treci, femara, ne secam se da li sam tu isla na presoterapije, ali cini mi se da ne. Mislim da sam samo otisla na jednu na dan transfera, jer taman lepo pripremi dovoljo punu besiku za transfer a da se ne nalivas vodom kao konj i na kraju je prepunis 🤣 a i sama ta terapija je meni prijajala, opustalo me. Na uspeh ne utice 100%.

Tako da…presoterapija, ako imas novca i ako ti prija da te opusti, da. Inace jedno veliko NE.Ako neces da se raspravljas sa njom, samo kazes da ces videti da li mozes da uklopis zbog posla i kraj.


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1723
   RE: Klinika Ivanović
23.11.2021 7:26:14   
lesli
I da, placa se taj prvi uz gde daje terapiju. Ako je endometrijum los, pa produzi terapiju, placa se i naredni.Ne placa se samo onaj na kom donosi odluku da ide na transfer.Jedan uz je valjda 3.000

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1724
   RE: Klinika Ivanović
23.11.2021 7:34:23   
lesli
Meni nije radila uz svaki drugi dan.Ni za jedan transfer.Radila je 2. dc, pa onda zakazu za 13. da vidi kakav je endometrijum. Ako je endometrijum ok, zakazuje transfer i to je to. Ako nije, tad me je pustila jos 5 dana sa pojacanom terapijom i gledala na uz tog 5. dana. Da nije bio ok rekla je da nece raditi transfer.
Eto, to je moje iskustvo. Jedino ako se nesto promenilo u proteklih godinu dana. 
E da, ustvari sa femarom mi je radila uz 11. dc da vidi kakav je folikul. Tada je trazila i tempirane odnose u vreme kad je ocekivala da taj folikul pukne i rekla da dodjem ponovo za 2 dana da vidi da li je folikul zaista pukao. I tada je zakazala transfer.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here