|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Lotusov porodjaj
22.4.2013 10:15:44   
Zemunka85
Lotusov porodjaj.

Sve veći broj Britanki odlučuju se poslije porođaja da ostave pupčanu vrpcu da visi na bebi sve dok sama ne otpadne, umjesto da je odsjeku blizu stomaka.

- Prije nego što optadnu posteljica i pupčana vrpca može da prođe i do deset dana, pa majke sve to moraju da nose zajedno sa bebom dok čekaju da priroda učini svoje.

Meri Kala, 47-godišnja zagovornica tzv. "latosovog porođaja" i instruktor za babice iz Teksasa, vjeruje da je ova neuobičajena praksa korisna za zdravlje majke i bebe. Ona je je izjavila da zadržavanje pupčane vrpce smanjuje opasnost od infekcije i omogućava potpuni transfer krvi iz placente i pupčane vrpce do bebe u periodu kada joj je to najpotrebnije.

- Odmah nakon porođaja, imunološki sistem bebe ubrzano prolazi kroz ogromne promjene. Time što ne remetimo sadržaj krvi u tom trenutku, sprječavamo nastanak bolesti u budućnosti. Majka i beba ubiraju korist od toga što je sva pažnja usmjerena na vezu između njih, a ne na pitanje "ko će presjeći vrpcu, to jest vezu". Ako su majka i beba zdrav, remećenje prirodnog procesa veoma lako može da prouzrokuje štetu na poznat ili nepoznat način - kaže ona.

Meri Kala, koja je porodila više od 100 žena, kaže da se pet odsto njenih klijentkinja odlučilo za "lotosov porođaj", prenosi Ženablic.

- Obavljanje kućnih poslova uz dijete kome placenta i pupčana vrpca vise na stomaku nije tako težak posao kao što ljudi misle. Pupčana vrpca se obično osuši i otpadne za tri dana, kada nijedna majka ionako ne bi trebalo da radi bilo šta po kući- objašnjava ona.

----

Paaaaa zeneee? Da li ste cule za ovo i sta mislite?
Meni je malo spooky, ali ne bi mi bio problem.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Lotusov porodjaj
22.4.2013 14:16:11   
Modessty
Mogu odmah da kažem: NE HVALA! A šta ako ne otpadne za tri dana? Šta ako to potraje duže?! Drugo, zar i tu ne postoji opasnost od raznoraznih komplikacija i infekcija?!
Pa kod nas po bolnicama ne možeš da se nadaš ni najosnovnijem higijenskim uslovima, da ne pričamo o ostalim problemima.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 2
22.4.2013 14:23:59   
ivaMark
Obavljanje kućnih poslova uz dijete kome placenta i pupčana vrpca vise na stomaku nije tako težak posao kao što ljudi misle.

placenta visi na stomaku??? moje misljenje je: da treba tako i ostalim sisarima bi mladi setali sa placentom na stomaku... user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 3
22.4.2013 14:24:44   
serpica
Pih samo zvirnuh da vidim sta je to,i onako ne spadam u tu kategoriju porodjaja,ali i da mogu ne hvala sto rece mod

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 4
22.4.2013 14:27:00   
Modessty
jao muka mi više od ovakvih gluposti ! Sad je moderno da sve bude kao što prirodnije i bla bla bla....

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 5
22.4.2013 14:30:48   
ivaMark
Gluposti bas...
a pazi ovo: korisno i za majku-bas me zanima kako to user posted image
cisto uzimanje para onima koji veruju u sve sto cuju....

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 6
22.4.2013 14:31:53   
Sanja90
user posted image NE, NE NIKAKO.To mi je bas fuuuj... slazem se sa Mod u potpunosti.

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 7
22.4.2013 18:22:05   
Sanchy
Citala sam taj clanak pre neki dan i samo pomislila sta sve nece izmisliti...,takodje ne hvala!

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 8
22.4.2013 18:50:25   
Figaro88
Ja ovo ne bih mogla.Ne mogu ni da zamislim da nosam posteljicu sa bebom.A i ne znam na koji nacin to moze da bude bas toliko korisno.

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 9
22.4.2013 18:54:04   
Trcosava
Haha ovo mi dođe kao mačiji kašalj spram one novine da suše posteljicu i od nje prave tablete koje kasnije piju. Nego, šta ako posteljica nije cela, nego onako sva iscepana? Te dronjke nose sa sobom? Zar to ne smrdi?user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 10
22.4.2013 20:31:18   
nela79
Hvala, ali neka hvala!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 11
23.4.2013 0:24:07   
sneza24
Ne, ne, ne, ne nikako.
Ju zamisli da nosim posteljicu na + 40 stepeni, samo mi je još ona trebala letos kad sam se porodila.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 12
3.5.2013 21:06:06   
Sovica
Bljuc!

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 13
4.5.2013 13:34:58   
Janncica
Kako je to prirodno kad zivotinje pregrizu pupcanu vrpcu? Od kako sam se sad porodila(mislim da je dojenje tome doprinelo) posmatram S i mene kao neke zivotinje user posted image i totalno sam za sve sto je prirodno za mladunce user posted image ali ovo nije prirodno... Bljaks... user posted image

(odgovor članu Sovica)
Direktna veza do poruke: 14
4.5.2013 16:03:41   
doktorkakristal
user posted image uzas mislim da bih povracala svaki put kada bih morala da pipnem posteljicu

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 15
5.5.2013 13:31:26   
Jacq
Ma daj, fuj...tako lep naziv a tako ruzno znacenje ima user posted image

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 16
22.6.2013 20:18:23   
Figaro88
Malo pre sam gledala na zon rijaliti zenu koja se odlucila na ovo.Porodila je se kuci,meni je taj deo bio strasan,beba izasla,puls joj usporen,jedva je naterali da zaplaceuser posted image Nisu sekli pupcanu vrpcu,kada je placenta izasla oprali su je,stavili u neku kao torbu,sutradan je ta babica koja ju je porodila dosla i uvaljala posteljicu u puuunoo soli,i opet vratila u tu torbu,5 dan je vrpca odpala.Meni je ono izgledalo uzasno.Verovatno zbog toliko soli nece da se pokvari pa da smrdi,ali onda to bas i nije najprirodnije,bas i ne vidim svrhu svega toga...

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Jacq)
Direktna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Automehaničar izumeo uređaj koji spasava m...
Godine 2025. dobio je evropski CE sertifikat, čime je potvrđena njegova bezbednost za širu upotrebu u bolnicama.
Zašto je dremanje tokom trudnoće dobro za ...
Trudna si i stalno iscrpljena? Vreme je da se prepustiš tom umoru u trudnoći. Prema novoj studiji, dremke tokom trudnoće...

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here