|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
14.9.2020 20:01:28   
bebilule


IZVORNA PORUKA: jess021

Bebilule, lako je tako sa mešalicom 🤣





Il'' si bos, il'' si hadžija! 😂

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 976
   RE: Zimnica
15.9.2020 15:20:56   
Sanjica26 RR
Ima li neki proveren recept za ljut i blagi ajvar? Stigle su mi paprike. Nisam se ni nadala. Muzevljevi nam nude paprikex pa da iskoristim. Pravila sam ih pre nekoliko godina. Tako da se vise ne secam. A htela bih dobar recept. Ja paprike pecem. To mi je pravi ajvar. Sve ostalo nije primak pravom ajvaru. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 977
   RE: Zimnica
15.9.2020 15:22:03   
Sanjica26 RR
Pravicu u stanu🙄



_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 978
   RE: Zimnica
15.9.2020 18:28:29   
nata11
Sanjice ja ti mogu napisati postupak ali kolicine nemam. Kod nas to prilagodimo kolicini paprika. Ili ti trebaju bas mere?



_____________________________





(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 979
   RE: Zimnica
15.9.2020 20:26:35   
jess021
Nato, pisi! 



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 980
   RE: Zimnica
15.9.2020 20:34:58   
Sanjica26 RR


IZVORNA PORUKA: nata11

Sanjice ja ti mogu napisati postupak ali kolicine nemam. Kod nas to prilagodimo kolicini paprika. Ili ti trebaju bas mere?





Nato, postupak mi ne treba to znam. Meni trebaju bas mere, pa cu na osnovu toga recepta da prilagodim mojoj kolicini. 

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 981
   RE: Zimnica
15.9.2020 20:36:26   
jess021
Meni treba postupak, da vidim u cemu je tajna😉



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 982
   RE: Zimnica
16.9.2020 11:05:21   
nata11
- paprika mora biti tamno crvena , mesnata, duga, kvalitetna.
-sporet se lozi bukovinom. Najbolje su one metalne, lagane peci koje brzo postizu temperaturu. Tokom celog pecenja lozite.
-pecena paprika se slaze i pokrije najlonom i krpom.
-Ljustenje meni najgori deo - moraju se lepo ocistiti bez upotrebe vode kako ne bi izgubile miris, nikako ne ostavljati semenke. Naravno ruke sa vremena na vreme morate oprati vodom. Ljustene paprike slazemo u velike cediljke. Nakon toga se paprika pusta kroz masinu za meso - one starinske ( metalne).
-Przenje- ne znam kako bih dala meru ali ulja ne ide previse. Ona najveca serpa za zimnicu e na nju ide za pocetak oko trecina flase (mozda malo vise).
Tacno mi se slosi kada vidim ajvar sa maslinovim uljem ili maslinama. Da masline inace rastu u Leskovcu user posted image user posted image user posted image
VEOMA bitno u celoj prici- mora se dobroooo uprziti. Znaci konstantno lozenje ( manje nego tokom pecenja) i mesanje varjacom. Po potrebi dodajete ulje. Kada ste pri kraju ide so (probate za ukus) i tek na kraju kada zavrsite u vruc ajvar moze konzervans , i promesate jos par puta. Inace kada je dobro uprzen nece se ni kvariti.
-Znace da je dobro uprzen kada prodjete varjacom po sredini serpe i ostane put sto bi rekli.
-Vruce ide u tegle.

Moguce da sam nesto izostavila, podset_ite me. Ako nemate uslova za lozenje sporeta onda predlazem ekstra kvalitetnu skuplju papriku i lepo ljustenje bez zurbe.

P.S. Inace neko je pominjao one mesalice sto koriste za dzemove. I to se isto ne koristi kod pravljenja domaceg ajvara ali se ne mogu sada set_iti tacnog obrazlozenja. Nesto da precesto prolazi istom putanjom ili tako nesto.


< Poruku je uredio nata11 -- 16.9.2020 11:11:49 >


_____________________________





(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 983
   RE: Zimnica
16.9.2020 11:44:11   
flamingos
Nato👍❤


(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 984
   RE: Zimnica
16.9.2020 14:37:35   
jess021
Nato, živa bila!! ❤️



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 985
   RE: Zimnica
16.9.2020 21:48:17   
Mirko Svirko
Nato,svaka cas_t 👏


(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 986
   RE: Zimnica
17.9.2020 12:38:23   
mikica88
Nato user posted image user posted image

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 987
   RE: Zimnica
18.9.2020 10:33:17   
mikica88
Moja mama napravila ajvar, rece i slatko skuvala, deca od moje sestre obozavaju od smokvi .

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 988
   RE: Zimnica
18.9.2020 11:05:21   
Sanjica26 RR
Nato, svaka cas_t na detaljnom opisu. 



_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 989
   RE: Zimnica
20.9.2020 8:10:08   
Mirko Svirko
Prvi korak KUPILA SAM BURENCE ZA TURSIJU. 

A stavicu ovih dana 🤗🤗🤗🤗🤗

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 990
   RE: Zimnica
20.9.2020 9:03:35   
jess021
Mirko, korak po korak😁



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 991
   RE: Zimnica
20.9.2020 9:19:59   
mikica88
Mirko, nista lepse

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 992
   RE: Zimnica
20.9.2020 11:56:01   
Didy
Svaka čast, žene! 

Ja ništa od zimnice ne pravim, mama mi skuva paradajz, napravi ajvar (zapravo je pindžur jer stavlja i paradajz i patlidžan i beli luk), krastavčiće i malo cvekle. Ostalo niko ništa neće da jede. Da, i 2-3 tegle džema pojedemo za celu godinu. Najviše trošimo paradajz, ja ga baš dosta u kuvana jela stavljam, deca obožavaju ajvar, sin pogotovo, mi ostali slabije, krastavčići nekad mogu da prođu, a inače i zimi jedemo svežu salatu kad ima, uglavnom zelenu i kupus. Sveže salate baš mnogo jedemo I, da, mama ni u šta ne stavlja konzervans, samo prirodna pasterizacija u rerni. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 993
   RE: Zimnica
20.9.2020 12:05:06   
betibupbg
Samo ajvar sam pravila ove godine.


(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 994
   RE: Zimnica
21.9.2020 7:23:45   
mikica88
Didy, zivele mame. Da zelenis ima uvek.

(odgovor članu betibupbg)
Direktna veza do poruke: 995
   RE: Zimnica
21.9.2020 8:53:43   
jess021
Ja cu slede i vikend da ispecem papriku i da skuvam koju teglu dzema od sljiva



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 996
   RE: Zimnica
21.9.2020 23:04:11   
Didy


IZVORNA PORUKA: mikica88

Didy, zivele mame.



Živele, baš! 
Moja mama je u penziji, a puna je energije i vitalna je. Danas je bila i priča šta je sve napravila od zimnice (btw, reče mi da u ajvar stavlja samo pečenu papriku 😂, a ja tu kao pametujem, a nemam pojma) i kuka kako joj nedostaje obaveza da mi čuva decu i pomaže, a više nikome ne treba pomoć, a njoj dosadno. 😂

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 997
   RE: Zimnica
22.9.2020 16:44:36   
nata11


IZVORNA PORUKA: Mirko Svirko

Prvi korak KUPILA SAM BURENCE ZA TURSIJU. 

A stavicu ovih dana 🤗🤗🤗🤗🤗



Ja moje jos nisam oprala od prosle sezone 😂😂 ali to mi je za ovaj vikend na spisku. Burence mesanog povrca.

_____________________________





(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 998
   RE: Zimnica
23.9.2020 11:12:04   
mikica88
To ce biti i kod mene burence mesanog povrca.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 999
   RE: Zimnica
23.9.2020 11:53:57   
jess021
Ja sam uzela u Lidlu ajvar i pindzur, oko 339din 550g. Ukus je odličan, a po sastavu isto. Uopste nema konzervansa, stabilizatora ili sl. Isplati li se praviti uopšte?!

Ni kiseli krastavci, cvekla... Samo sirce, so i voda. Da li se promenio neki zakon ili ne, nemam pojma, ali sam zadovoljna. 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa mesom
Ringerajin kuvar: lelaigor
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here