|
buhla -> RE: Plave okice (16.1.2010 20:27:26)
|
IZVORNA PORUKA: prase Uroš nikada nije imao baš plave oči, kao odrasli plavooki ljudi, nego nekako modro plave. A sada su modro zelene i naravno pojma nemamo kakve će biti. Obojica deda su bili zelenooki, ali i tata i ja smo braonooki tako da... videćemo. Uzgred budi rečeno, svetla boja očiju se recesivno nasleđuje a tamna dominantno. To znači da svaka osoba koja ima svetle oči ima samo gene za svetle oči i ako se njeni geni ukrste sa osobom svetlih očiju - dete mora da ima svetle oči (osim ako je zamenjeno u porodilištu ili poštar ima tamne oči [sm=jezicek.gif] ). Jedina interesantna kombinatorika u tom delu genetike je ovo što bi moglo da se desi nama, da roditelji imaju tamne oči a dete svetle [sm=smiley36.gif] P.S. Ovo nije moždikanje, sećam se genetike iz srednje škole sa časova biologije, majke mi [sm=smiley1.gif] ovo se desilo mojim prijateljima, oboje imaju tamne oci a obe devojcice plave. mm i ja imamo zelene, o njegovi i moji imaju svi svetle tako da ne bi trebalo ni ovaj nas da odskace... hmmm, ne secam se koje boje ociju ima postar [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|