Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca sa posebnim potrebama



Poruka


Anoniman -> Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (22.1.2009 1:22:05)

Djevojčica koja je zatrudnjela u petoj godini

Upoznajte Linu Medina, najmlađu mamu na svijetu. Zatrudnjela je u petoj godini, a carski rezom rodila je zdravog dječačića. Linin odnos prema djetetu bio je primjeren za jednu petogodišnjakinju i dječaka je tretirala kao mlađeg brata
 
Bila je godina 1939. i peruansko seoce potresao je porod. Djevojčica Lina je u starosti od pet godina i sedam mjeseci rodila zdravog dečkića. Njezin stas i razvijenost petogodišnjakinje nisu joj omogućili prirodni porod, zato je rodila pomoću carskog reza.
Znakovi razvijanja djevojke su se pojavili veoma brzo. Kada je napunila tri, dobila je svoju prvu menstruaciju, a grudi su joj se razvile kada je napunila četiri godine.

Linin odnos prema djetetu bio je primjeren za petogodišnjakinju. Prema njemu se ponašala kao prema mlađem bratu. Odgajali su ga njezini roditelji. Kada je bio star deset godina, saznao je istinu o svojoj majci.

Očinstvo ostaje tajna, budući da Lina nije nikada izdala ime oca. Optužili su oca i njenog brata, koji je bio duševno nestabilan, iako za niti jednog nisu imali dovoljno dokaza koji bi govorio o zlorabi, da bi ih mogli optužiti.

Njezin je pubertet bio ubrzan nekoliko godina. Iako ona nije jedini slučaj. Usprkos tome da je najmlađa koja je rodila, preuranjeni pubertet nije neobičan. Radi se o spolnoj zrelosti koju aktivira mozak. Može biti posljedica normalnog razvoja, bolesti ili pretjeranog hormonskog djelovanja.

[image]http://image.dnevnik.hr/media/images///normal/Jan2009//60183311.jpg[/image]
Lina s liječnikom koji je porodio

Razviju se sekundarni spolni znakovi, stidne dlake, grudi. Obraćanje pozornosti na preuranjeni pubertet je bitno, budući da može biti posljedica tumora.

Ali i ne samo radi toga. Neki spolni znakovi, kao što je potpuna razvijenost grudi, može biti poziv mnogo kojemu pedofilu. Usprkos tome da su se razvili sekundarni znaci, govorimo o osobi, čiji je psihofizički razvoj na razini djeteta, što bi značilo da vjeruje odraslima, koji to povjerenje mogu zlorabiti.
Koji su znaci preuranjenog puberteta?
Na preuranjeni pubertet u dječaka upućuje rast stidnih dlaka i rast spolnih organa prije devete godine te razvoj prsa prije nego se pojave stidne dlake.

U djevojčica na preuranjeni pubertet upućuju stidne dlake, koje se pojave prije osme godine te grudi koji se razviju prije nego djevojčica napuni sedam godina starosti, i menstruacija koju dobije prije nego napuni deset godina.

Po mišljenju njenog liječnika, njen preuranjeni pubertet potaknuo je nepravilan rad hipofize.Usprkos neželjenoj pozornosti koju je privukla, iz toga je izniklo i nešto pozitivnog, jer je u jedanaest mjeseci boravka u rodilištu naučila čitati i pisati.

Djevojčicu su također pozivali da se pridruži raznim priredbama na kojima bi je prikazali kao nakazu prirode, ali svi su bili odbijeni.Priroda ne stvara nakaze, već razvija različitosti.

Izvor: Dnevnik.hr




stella -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (22.1.2009 2:18:27)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley5.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley15.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image]




guppy RR -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (22.1.2009 7:34:35)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]   nemam komentar...
jedno je majka priroda i pubertet... a drugo je silovanje petogodišnje devojčice...




Anoniman -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (22.1.2009 15:32:35)

Nisam iz texta shvatila dal je silovana, ili joj je u skladu sa rastom grudi, stidnih dlačica, menstruacijom u trećoj godini došla i sexualna želja. Mada koji bolesnik bi pristao na sex sa 5-to godišnjom devojčicom (čak i ako ona ima sexualnu želju)?




sneza24 -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (22.1.2009 16:20:48)

grozno.kako neko moze da ima seksualni odnos sa detetom?ODVRATNO




maša -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (24.1.2009 22:58:44)

ZGROŽENA SAM POTPUNO!!!!
MOGU NEKAKO DA PRIHVATIM DA SE PRIRODA GRUBO POIGRA SA NEKIM, ALI DA SE LJUDI TAKO IŽIVLJAVAJU JEDNI NAD DRUGIMA...?????????




NadaR -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (19.2.2009 14:10:31)

STRASNO[sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif] i jako tuzno[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (22.9.2009 22:48:11)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Nensi* -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (22.9.2009 22:57:02)

[sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif]




Suncicabg -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (18.12.2009 16:51:17)

Prestrasno!
Kad decaci ulaze u pubertet? Imam zabrinutu rodjaku  cijem su sinu porasle dlacice dole! Mali ima 9 god, mislim da je to rano [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sephora -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (18.12.2009 17:23:20)

suncicabg, mislim da kod dečaka polne ćelije sazrevaju sa 13 godina ali ne znam da li se to može smatrati trenutkom početka puberteta (mislim da on počinje malo ranije od sazrevanja prvih spermatozoida) a što se tiče ovog teksta: STRAŠNO i to što je bila prerano polno sazrela i to što joj je neko jadničkici napravio dete...iskreno nisam mislila da je polna zrelost ikako moguća u tako ranom dobu...




sephora -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (18.12.2009 17:23:59)

i da dodam, čudi me da je beba bila zdrava...ali dobro je da je sve bilo OK...IPAK...




Mari86 -> RE: Preuranjeni pubertet (Majka sa 5god) (19.1.2010 13:43:18)

UZASNO!!
Jadno to dete..i jedno i drugo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image]




Stranica: [1]