|
Lola100 -> RE: Skidamo pelenu II deo (9.12.2025 0:09:18)
|
Zdravo svima, da li iko ima jako negativno iskustvo sa skidanjem pelena? Kod nas je sluÄaj da je deÄak pokazivao znake spremnosti (lepo priÄa zna da kaĆŸe noĆĄa, kaki, piĆĄki i sl.; negodovao je oko pelena itd.) imao je nepune 2 godine kad smo poÄeli. Äitala sam o toj jednoj metodi gde se pelene mogu skinuti za 3 dana, ukratko, skinu se pelene, obuku se gaÄe i dete se upozna sa noĆĄom i poenta je da dete shvati oseÄaj kad je mokro da gaÄe treba da budu suve, nakon svake uspeĆĄno obavljene nuĆŸde na noĆĄi je dobijao nagrade (neke sitne ali njemu interesantne)⊠PiĆĄkenje smo savladali, ali kakenje nikako, deĆĄavalo se da je uspevao na noĆĄi i da je traĆŸio da kaki na noĆĄi, ali evo proĆĄlo je 3 meseca i on i dalje kaki u gaÄe. Kad vidimo da se uzvrpolji mi ga jurimo da sedne na noĆĄu, verovatno mu je tenzija oko toga i on onda beĆŸi i odlaĆŸe nuĆŸdu koju onda nakon pola sata ili sat obavi u gaÄama. Pre mesec dana je krenuo u vrtiÄ i i dalje imamo te nezgode, Äini mi se da za nijansu ima veÄi otpor prema noĆĄi od tad. Svesni smo da je bilo prerano za njega ali on sad veÄ ne nosi pelene 3 meseca i vraÄanje bi ga samo zbunilo. MeÄutim viĆĄe ne znamo ĆĄta da radimo, razmiĆĄljamo o pelenama⊠NoÄu nismo imali nezgode, za ovo vreme se desilo par puta kad je imao prehladu ili neki stresan dan⊠Da li joĆĄ neko ima ovakvo sliÄno iskustvo?
|
|
|
|