RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi



Poruka


Verus -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (18.8.2011 19:07:27)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley32.gif[/image]




jovicaa -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (19.8.2011 21:29:52)

IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića

Lično ne volim parazite koji po ceo dan ispijaju pivo, talože stomak i urliču od sreće kada neki tamo kopačkoliki ubaci loptu u mrežu (za to vreme žena treba da prazni pepeljare i sklanja prazne limenke [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley21.gif[/image] ). Radije ću da spremam po kući. Volim red (rad i disciplinu) i pritom ne smatram da su žene robovi kojima je rođenjem prišivena krpa i metla za ruke. Svi učestvujemo u stvaranju nereda pa zašto bi onda samo jedna osoba čistila taj nered.
Supruzi pomažem. Odnosno, ne pomažem njoj, pomažem nama. Da nama bude lep dom, da za nas imamo više vremena.


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




bebać -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (28.8.2011 13:32:59)

Čerupač pilića blago tvojoj ženi, jako lijepo od tebe, kad je ova tema upitanju[sm=smiley1.gif]




pepeljuga -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (28.8.2011 14:41:53)

Moj ne, ali takvog sam trazila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Inica -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (28.8.2011 20:25:13)

Hm, pa ovaj moj nije da bezi, vec sve treba da mu se crta.. Bukvalno.. I da mu se daju instrukcije kao malom detetu.. I to me nervira.. Po kuci ne ume nista da popravi, i nije sto ne ume, nego nece ni da se potrudi, ili da nadje nekog da to obavi umesto njega.. A posto smo u zajednici sa njegovima, milsim i da ne oseca potrebu da nesto sam odradi, kad ima mamu i tatu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Zato ga svim silama odvlacim odande.. Hteo- ne hteo- morace.. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
A od mene i cerkice ne bezi.. hehe.. Kad ima slobodnog vremena igra se sa njom, vodi u setnju, i tako to.. Mi se vidjamo kad se vidimo.. Smene nam se ne poklapaju ponekad, tako da je to problem..




bebać -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 10:28:34)

Ovo moram da podelim sa vma, i da udje u istoriju[sm=smiley36.gif]

M je u roku od 2 dana:

popravio rernu u strujnog šporeta, dopunio frižider plinom, riješio tv, poplaćao račune SAM(inače meni da novac i to sam ja oduvijek radila), juče čuvao Sergeja da ja odem kao žena na roditeljski(inače bi ga morala vodit sa sobom)

Ja sam oduševljena i iznenadjena, šta će to da bude![sm=smiley36.gif]




dunja RR -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 10:33:44)

IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića

Lično ne volim parazite koji po ceo dan ispijaju pivo, talože stomak i urliču od sreće kada neki tamo kopačkoliki ubaci loptu u mrežu (za to vreme žena treba da prazni pepeljare i sklanja prazne limenke [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley21.gif[/image]). Radije ću da spremam po kući. Volim red (rad i disciplinu) i pritom ne smatram da su žene robovi kojima je rođenjem prišivena krpa i metla za ruke. Svi učestvujemo u stvaranju nereda pa zašto bi onda samo jedna osoba čistila taj nered.
Supruzi pomažem. Odnosno, ne pomažem njoj, pomažem nama. Da nama bude lep dom, da za nas imamo više vremena.



Slažem se sa svime osim ovog dela o kopačkolikom, elem nemam ništa protiv što mm voli da gleda sport (u slobodno vreme a ne puši i ne pije), svi imamo svoje zanimacije.




Anoniman -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 10:33:48)

Moj muž ima veliki plus što je po prirodi domestic tip [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nije lud za spremanjem po kući, ali spreman je da čuva Mišu u svako doba, da izađe sa nama u šetnju i kad je mrtav umoran, da nahrani dete, pospremi suđe i uključi mašinu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ode u kupovinu,... Malo li je?!




minavb -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 10:40:00)

Mm puno radi i posao mu je jako stresan, onda jos dodje kuci pa radi, i ne pada mi na pamet da ga smaram da nesto brlja po kuci. Dok je radio u Telekomu, jednom nedeljno je cistio kucu, sad ga ne diram. Ponekad se pridruzi ciscenju, ali zato sto sam hoce, ne zato sto ga ja gnjavim, ili odvede Vanju u igraliste dok ja zavrsim sa ciscenjem. U nedelju smo se vratili sa puta, i on je mene i Vanju posalo u park i dobrovoljno sve usisao i prebrisao.




bebać -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 10:44:46)

Mina ti si izgleda duša od žene..naime,čitam tvoj post i navede me na razmišljanje da ja možda imam prevelika očekivanja. I moj radi, privatnik je, nema radnog vremena, često je sa poslom frka ili nema posla, a on treba to sve poboljšat(psihološki stres) a ja opet očekujem kad je doma da mi pomogne, jednostavno poludim kad se ja nekad satirem od posla a on sjedi i igra pokerice na fb-u. I da, često me nervira ta podjela obaveza, on finansijski dio, a ja sve ostalo, i valjda nastojim da ga uključim u obaveze[sm=zmeden.gif]

Prosto me pozitivno iznenadio sa ovim gore[sm=smiley1.gif] svidjelo mi se[sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 10:48:02)

Bebać, ako i ti radiš, onda je sasvim normalno da delite i obaveze u kući. Ako ti ne radiš, dete ti ide u vrtić, a on radi, i očekuješ da ti pomaže...nemo' se ljutiš, al meni to ni najmanje nije ok.

Mm je na godišnjem već 10 dana, pomogne mi šta god treba, pogotovo što spremam ispite sad. Sa Nešom je non stop.
A kad ja radim, kad dobijem neke honorarne poslove, kućne poslove delimo fifti-fifti.




minavb -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 10:52:01)

Moj ne igra nista. Kad ne drdna nesto za posao, sedne i gleda neki sport. Ne volim da ga gnjavim. Kazem ti, dok je imao vise vremena i manje stresa, pomagao je. Svake subote prepodne je sve sredjivao, ribao kupatilo sircetom. Sad lepo plati zenu za ciscenje i peglanje jednom nedeljno, jer nece ni da se ja drndam oko toga, a mi (odnosno ja) odrzavamo cistocu. Nisam ja dusa od coveka, samo znam daje pod velikim pritiskom i vidim kako ne zna gde ce pre. Ne mora bas da drnda cetkom po kuci.




bebać -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 11:13:12)


IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Bebać, ako i ti radiš, onda je sasvim normalno da delite i obaveze u kući. Ako ti ne radiš, dete ti ide u vrtić, a on radi, i očekuješ da ti pomaže...nemo' se ljutiš, al meni to ni najmanje nije ok.

Mm je na godišnjem već 10 dana, pomogne mi šta god treba, pogotovo što spremam ispite sad. Sa Nešom je non stop.
A kad ja radim, kad dobijem neke honorarne poslove, kućne poslove delimo fifti-fifti.


Nedjo trenutno ne radim(istekao mi ugovor), ali ganjam nešto, pa tako da ću raditi. Nemam pojma, ponekad se upitam možda pre4tjerujem, ne znam...a Sergej ide u vrtić.




minavb -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 11:17:23)

Cesto mi zene  preteramo u smisljanju sta bi nasi muzevi trebali da rade.  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 11:18:02)

Ne znam...eto, nemoj da se ljutiš...ali ako ti je Sergej u vrtiću - znači ne moraš da ga paziš pre podne...tm na poslu, a ti kod kuće...Kod mene je isto tako, ja sve odradim prepodne, popodne se igramo sa Nešom zajedno, ili mm odmara, ili idemo negde...u svakom slučaju, popodne imam samo da sklonim sudove u mašinu, sve ostalo odradim pre podne dok sam sama.




bebać -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 11:21:19)

IZVORNA PORUKA: minavb

Cesto mi zene  preteramo u smisljanju sta bi nasi muzevi trebali da rade.  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

[sm=smiley4.gif][sm=smiley9.gif]

I onda ja često ''''pa prije si radio'''' (dok sam ja držala butik,bila puna obaveza a to je ujedno bilo i na početku veze), znamo pretjerat, nema šta[sm=smiley2.gif]

p.s. Nedjo ja se na istinu nikad ne ljutim[sm=smiley36.gif]




bojanica7 -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 11:31:39)

nedjo, ja te razumem kad kazes da ti je kul da ceo zivot budes domacica :) ta sam! volela bih od kuce da raduckam, a kad bi muz nasao neki dobar posao, definitivno bih radjala decu i spremala po kuci :)




Capa -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (22.9.2011 13:58:50)

MM i ja bukvalno sve radimo zajedno, nebitno kada... kad ko stigne i šta stigne, tj.dogovaramo se i kombinujemo da nam oboma najviše odgovara, a sada i Kaći. Npr, gledamo da ona ne bude kod kuće kada je spremanje stana, pa nas dve tada uživamo kod abbe i dede, a Sale sredi stan...
Sve radi što i ja, jedino što fizički ne može da doji dete, pa je to isključivo moj "posao", ali ostalo sve.... I baš sam srećna zbog toga.
[sm=bravo.gif]
I obožavam ga [sm=smiley27.gif]




Natalie018 -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (28.9.2011 12:26:18)

Evo da i ja pohvalim svog muzica.. Dosta mi pomaze, tj. sve obaveze delimo i to mi MNOGO znaci. Drugu pomoc osim njegove i nemam, jer nam roditelji oboma zive daleko. On cak stigne i na pijacu da ode za vreme pauze za dorucak i sve to donese kuci, a par puta se desilo da u toku radnog vremena dodje da opere sudje koje nije stigao tog jutra, jer je kasnio na posao.. Kaze, znam da ti verovatno neces moci i to da stignes.. (imamo bebu od 8 i po meseci koja uz to jos i nece da spava preko dana [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).




boba 11 -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (18.10.2011 12:53:46)

IZVORNA PORUKA: bebać

I da, često me nervira ta podjela obaveza, on finansijski dio, a ja sve ostalo, i valjda nastojim da ga uključim u obaveze[sm=zmeden.gif]



Zamisli da je drugacije da nema tog finansijskog dela i da je sve na tebi.Budi zahvalna sto zaradjuje i sto mozete normalno da zivite.
MM nema platu radi sa svojima i zavisi od toga koliko mu udele a posla svake godine sve manje.A nikako da se otrgne i pocne sam da misli i radi za nas a ne za njih...




jovicaa -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (18.10.2011 12:59:10)

mm radi, istina normalan posao, ne previse tezak. od 7 do 2. naravno ne docekam ga sa hiljadu stvari koje treba da uradi, ali pomaze mi i te kako. ume i da usisa ponekad, opere kupatilo, obrise prasinu... mislim ne sve ovo, nego po nesto i meni je to ok, jeste da je malo aljkav, ali pomoc je pomoc.
osim toga i ja studiram, nije kao da se zevzecim po ceo dan na rr kao danas [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lilla -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (18.10.2011 13:09:46)

Mm radi prilicno naporan posao i kad dodje kuci nekad zna jedva gledati na oci od umora. Ja ne vozim pa kad trebam ici u trgovinu obavezno cekam njega da me vozi, i jos sam naporna i teska ko crna zemlja dok biram i hodam satima. On to podnosi muski iako znam da ga nervira. Ne bjezi od toga da nekad opere sudje iako sam ja kuci cijeli dan a on radi, recimo prije par dana je dosao sa posla, ja sam bila vani sa prijateljicama, vecerao je i oprao sudje iza sebe nije ostavio da ceka mene. Kad je slobodan (vikendi) usisava, pomaze mi oko vesa i ostalh drangulija tako da bih stvarno grijesila dusu da kazem da bjezi od bilo cega.

Dok smo radili oboje sve smo dijelili, sad ne ocekujem da radi cijeli dan i onda se parkira za sudoperu kad dodje kuci. Ima i on dusu.




Meisje -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (25.12.2013 22:57:12)

Ipravo cekam.veceru u krevet,hoce sve da mi.ucini[sm=smiley1.gif]




Leptiric123 -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (23.1.2014 16:59:30)

Moj mm ima jako težak i stresan posao, ali uvek, svaki dan mi pomaže u svemu...i opere i raspremi i napravi doručak...moj posao je briga oko deteta uglavnom i da učim...Obožavam ga.

Ujutru kad se beba probudi on je uzme i odnese i igra se sa njom da se ja još malo naspavam...[sm=smiley1.gif] najbolji muz na svetu :D




doktorkakristal -> RE: Da li svi muževi beže od obaveza, kuće, žene, dece.... (23.1.2014 17:07:45)

moj radi smenski posao od 12 sati ,kad radi dan i nekako,ali kad radi noc dodje sav slomljen jer radi u rehabiliacionom centru sa teskim pacijentima mahom nepokretnim,sto se poslova tice hoce sve ali ga moram poterati [sm=smiley36.gif] ,mnogo je spor i kod njega je sve u stilu CEKAJ EVO SAD CU ,ja se obicno iznerviram i odradim sama,ali mu zato skidam kapu za kuvanje tu razbija bukvalno,on to bas voli,ali zato posle njega ostaje haos u kuhinji,sve u svemu ne mogu da kazem da se polomi sad radeci po kuci,ali nije da nece da pomogne




Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>