|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beba ne priča
25.7.2021 17:14:25   
flamingos


IZVORNA PORUKA: bubulence

Uros je danas poceo da imitira kucu, macu, kravu i dinosaurusa. Za koku kaze ''''kooo''''. Tako da ide dosta sporo ali ipak ima pomaka. I nije bas pravilno, npr za kravu kaze ''''mmmmm'''' umesto muuu, za kucu ''''au au au'''' umesto av av av. Ali sam svakako zadovoljna. Nadam se da ce i kod vas uskoro krenuti ♥️


Bravo,biće to sve ok.Milli,polako,korak po korak i biće sve kako treba.Pozdrav svima.Ljubite mališane.❤


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Beba ne priča
31.7.2021 17:56:43   
Analiticarka


IZVORNA PORUKA: Analiticarka

Evo drustvo, ja opet da se oglasim, vise kao neki dnevnik i evidencija da vidim napredak, i izmedjuostalog da cujem i vasa misljenja.Od proslog puta, naucili smo par reci iz slikovnice, mada ih sad primenjujemo na celo okruzenje.... a to su: mis (sa sve š koje je malo stidljivo ali tu je), maca, koka.... zatim pevanje pesmica gde ona sama sebi doduse u brady ponavlja .... ali peva eci peci pec,.... zatim ide MACA oko TEBE.... ringe ringe RAJAAA....Bila je bolesna .... dobila je upalu grla i imala temperaturu tako da iskreno nisam navaljivala oko neke igre i prica... pustila sam je da joj prodje upalica pa da dobijem njemu paznju za dalje.Inace htela sam da kazem kao ideju drugima... pokazni prstic smo dobili (davno) ali tako sto smo vezbali probadanje baloncica. Kupila sam onu sapunicu koja pravi balonicice i za vreme svakog kupanja to smo duvali i prsticem jurili....

Pozdrav drugari, evo i ja da se oglasim posle 5 meseci. Da vidite gde smo.

Sta se sve izdesavalo.... u ovoh 5 meseci bili smo jednom u bolnici zbog virusa (nije korona). Lezale smo par dana i nismo gasili crtani. Poset_ili smo logopeda i uradili neke testove... njegov stav je bio da je devojka super. O autizmu nema govora, samo eto da se sto vise radi... da se sto vise prica, imenuje i da se crtaci potpuno ugase.

Da sam ga poslusala nisam... ne zato sto nisam htela, nego zato sto jednostavno nekad nisam mogla. Pored jos dvoje dece i muza ... morala sam i da operem i da skuvam i da pocistim a to je ponekad iziskivalo da upalim detetu crtani. Razmisljala sam bolje da gleda crtani nego da mi se mota oko sporeta da je poparim ili opecem. Da li sam pogresila... ne znam... ponekad me bas grize savest zbog toga.

A sta se izdesavalo sa devojkom...

Devojka je u medjuvremenu za ovih par meseci naucila... brojeve do 10... brojimo igracke, kamencice... sve sto nam padne saka. Sad nabadamo do 20 i ide nam polako. Ali.... pored tableta naucila je i da broji na engleskom... 

zatim naucilq je sve boje na srpskom. Na potanje koja je ovo boja... onda odgovara.... ali onda je gledala te iste boje na tabletu i sad ih sve imenuje na eng. Naucila je 15ak slova.... ali zato zna da otpeva celu abecedu ....to je vise interesantno jer je pevljiva pesmica za razliku od cirilice... sto se ostalog tice... pojavila su se i neka spaja ja koja glupe recenicu (evo je seka, evo ga tata, cao baba, mala kuca, velika maca)

Naucila je sve naloge.. daj carape (ona ih nadje i donese) odnesi tati... daj mami... baci u kantu...

Na sprskom pevamo nekoliko pesmica i to peva sve reci .... ne samo poneku.

Ali ... vodu i dalje trazi na prst i na mmmm... ali zato je mleko mleko.. keks keks... banana je nana...

Slikovnice i slicice nama nisu bile interesantne ni malo. Ali zato obozava one drvene table sa brojevila i slovima. Mi smo se igrali sa tim... tipa sakrijem pa trazimo i tako je naucila...kod nje nikad nije palio skolski sistem "sedi, gledaj ovde i uci)

Najvise stvari naucila je sa crtanjem. I to flomasterima. Pre neki dan je na onoj tabli za decu nacrtala krug i imenovala sve.... glava, oko, nos, uvo... drugo uvo i kooosaaa.

I to sve kad je raspolozena kad ona hoce. Aktivni recnik nam je mali.... i dalje dobija sve sto pozeli na mmm i ja je tako sputavam.

Svo ovo vreme sam u kontaktu sa logopedom.... posaljem po neki izvestaj. On je odusevljen napretkom do trenutka dok nije cuo da pola stvari prica na eng. E tad me namazao na keca i bas me onako nagrdio.... a ja bila sva srecna sto je bilo sta naucila. Razmisljam sta da je u dvojezicnoj porodici gde se pricaju dva ili vise jezika...pa sam se sva snuzdila. Za nedelju dana imamo kontrolu kod logopeda da vidimo napredak ... Tad puni dve godinice pa ce on dati opet neki savet. 

Sta vi mislite iz vaseg iskustva koje ste imale sa vasom decom. Jesam li bas puno pogresila sto sam je pustila??? Imate li koji savet jos da mi predlozite?

Eto zanima me bas sta vi iz iskustva mislite?

I izvinite zbog kucanja, nabacala sam sve kucajuci preko telefon.

Ljubim vas sve









(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Beba ne priča
31.7.2021 23:07:36   
Milena18
Analitičarka, za dete od dve godine ovo mi deluje sasvim ok. U tom uzrastu mnoga deca pričaju i manje, a neka i ništa. I super je što razume naloge. Ne bih ja na tvom mestu brinula mnogo. Pretpostavljam da će uskoro početi i sa prostim rečenicama, ono subjekat + predikat jer već spaja po 2-3 reči.
Što se crtaća tiče, retko koja mama ih ne pušta deci makar kad mora da uradi nešto u kući. Verovatno da ni tvoje dete ne gleda crtaće satima. Ja joj samo ne bih puštala mnogo i ne bih na engleskom da je to ne zbunjuje sada kada usvaja jezik. Tačno je da i deca iz dvojezičnih porodica progovore, kao što si napisala, ali može da se desi da to bude malo kasnije u odnosu na decu koja usvajaju samo jedan jezik. 
E sad, sve ti ovo pišem kao mama koja nije imala razloga da se opterećuje ovim stvarima. Mame koje su imale slične dileme kao ti će ti možda biti više od pomoći. Ali stvarno mislim da, sudeći po ovome što si napisala i onome čega se sa studija sećam o razvoju govora, tvoje dete ide jednim sasvim očekivanim i zdravim razvojnim putem


(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Beba ne priča
1.8.2021 18:22:04   
Analiticarka


IZVORNA PORUKA: Milena18



Milenice, hvala puno na odgovoru.Znas kako sam ja to kontala. Ako dete ima sposobnost da pamti i uci i da napreduje. Kakve veze ima sto je naucila na eng.  Da razumem ja da je to mozda greska i da se dete tako zbunjuje. Ali dete upijao kao sundjer. Ono prosto nije svesno sta je naucilo. Drzim se samo te cinjenice da napreduje. Nisam zelela da mi izgovor budu porodice koje pricaju dva jezika. Da se drzim njih pa kao eto ako mogu oni moze i moje dete. Samo sam htela da napravim poredjenje da se u praksi desavaju takve situacije koje recimo ne mogu da se izbegnu. Recimo da je moj muz kojim slucajem englez, da li bi logoped uzeo u obzir tu cinjenicu i da li bi to bilo drugacije od sutuacije gde nije englez. Svakako ces me razumeti, a nadam se i ostali. Opet napominjem nije mi bila namera niti sam ambiciona da mi dete od 2 god zna dva jezika.... ali pokusavam da budem srecna sto kapira.Inace princeza je po ostalim segmentima super. Gina i krupna motorika odlicna. Mozda je i stvarno jesam sputavala time sto sam joj dozvolila da gleda crtace. Ali da se ne ponavljam nekad je to bilo nuzno.S obzirom da si pomenula da si sve ovo ucila na faksu. Da li mi mozes ovako (a razumecu i ako hoces da se ogradis i neces) laicki da mi kazes, s obzirom koliko zna i sta zna da li se kod nje govori o jezickom kasnjenju ili ne?Hvala ti jos jednom puno! 

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Beba ne priča
1.8.2021 18:29:25   
Analiticarka
Napravila sam neki karambol sa citiranjem. Izvinite sto nije pregledno. Za greske cu se pokriti usima :)

(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Beba ne priča
1.8.2021 19:52:54   
Milena18
Analitičarka, prvo svakako ne mislim da si je bilo čime sputala. Ja ne znam dete koje sa dve godine ne gleda crtaće, iako će neke majke tvrditi da je tako. Naravno da ne treba da provede sate i sate uz tv ili telefon, ali tu se onda već radi o zanemarivanju deteta. Dakle, ne traži u sebi krivca ni za šta. Iskreno, meni iz ovoga ne deluje da nešto nije u redu. Deca obično prve smislene reči izgovaraju do 18. meseca, sa 24 bi trebalo da spajaju 2 reči u rečenice i fraze, izvršavaju naloge tipa "uzmi lutku i stavi je u kutiju". Postoje, naravno, individualne razlike među decom, tako da sve što ne prelazi par meseci nije za brigu. Tvoja devojčica sve ovo pobrojano već radi, zar ne? Ne znam jedino koliki joj je fond reči. U tom uzrastu se on iz dana u dan povećava, dakle ne bi trebalo da stagnira. E sad, ja nisam logoped. Po struci sam psiholog i ne radim sa decom. Svakako bi na pitanje trebalo da ti odgovori neko stručniji, ali na osnovu ovoga što si napisala mislim da tu nema nekih velikih odstupanja, a vrlo je moguće da ih nema uopšte. 


< Poruku je uredio Milena18 -- 1.8.2021 19:57:16 >

(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Beba ne priča
8.8.2021 20:02:06   
Milli07
Evo i mi da se javimo. Poceli smo da izbacujemo prstic za pokazni gest. Pokazuje samo gde je nos i to nece svaki put kad ga pitas. Vice ko je po ceo dan, ali me i dalje brine to razumevanje. 


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Beba ne priča
8.8.2021 23:08:57   
Sanjica26 RR
Polako mili. Ipak je nešto krenuo da pokazuje. 



_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Beba ne priča
8.8.2021 23:40:24   
bubulence


IZVORNA PORUKA: Milli07

Evo i mi da se javimo. Poceli smo da izbacujemo prstic za pokazni gest. Pokazuje samo gde je nos i to nece svaki put kad ga pitas. Vice ko je po ceo dan, ali me i dalje brine to razumevanje. 




Mili i to je napredak, bravo!Analiticarka, potpuno isto. Radim, pored njega imamjos dve cerke, moram damu dajem crtace. Prosto moram. Onje previse aktivan, za 2 sekunde je na trpezarijskom stolu, lakse mi je da mu dam tel kada moram nesto da uradim .Ukiju je sada sve ''nece'', poceo je sa smislom da zove mene i muza, mada kaze ''taatiii'' ali ok je i to. I nista vise novo. 

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Beba ne priča
9.8.2021 8:10:43   
Milli07
Ima pomaka, ali ja i dalje brinem. Nece uopste da radi na naloge daj, donesi. Bubi napredujete, bravo. 


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Beba ne priča
14.8.2021 2:30:52   
Analiticarka
Bubili, odavno te nisam videla. Jesi bese ti mene tesula na temi sa alergijom na proteine iz mleka. Mislim da su tvoj terminator i moja terminatorka tu negde po god. 

Milli, ajde podset_i me da ne iscitavam unazad vec je jako kasno.... koliko je bebac star? I kako tj na koji nacin ti njega podstices da izvrsava naloge? Bas mi opisi.Moj prvi susret sa logopedom za malu bio je sa njenih 17 m, pa sa 18m.... pa sa 20m.... prosto ti mogu opisati kako je nepredovala, kako smo radili i kako sam mesecima mislila da nema napretka. I kako to prosto odjednom eskalira.... i dan danas se zabrinem.... kao nije mi dete po tablicama.... mos misliti... pa naletim na neku po kojoj se uklapa savrseno.... pa se smenjuju red srece i red brige.Tu smo.... zajedno u ovome... mogu ti pomoci sa svojim iskustvom i nacinom na koji sam ja radila sa malom....Kako sam joj nasla "zicu", ali te isto tako savetujem da ako imas bilo kakvu nedoumicu. Potrazi pomoc... pitaj, bori se... kopaj.... od 3 logopeda... nijedan mi ne valja... i sve sam ih demantovala da mora bas onako kako su "oni zamislili"

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Beba ne priča
14.8.2021 10:20:16   
Milli07
Analiticarka, moj mali ima 2 godine i 2 meseca. Idemo kod logopeda. Pa kazem mu jednom daj, ako nece tad onda jos jednom ako ni tad onda ga uhvatim za ruku i i vodim do predmeta i onda tu krece haos on nece da krene pa se nervira. Sad je tek krenuo prst da odvaja. Skoro je poceo kao ne ne da pokazuje prsticem. Meni bi svako iskustvo znacilo. 


(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Beba ne priča
14.8.2021 12:16:06   
bubulence
Analiticarka ♥️, da, moja mladja cerka je imala problem sa alergijom na km .Ja sam shvatila da je najgore dete uporedivati  sa drugom decom, svojom ili tudjom. Starija cerka je sa 13 meseci izgovarala recenice. Mi smo tada mislili da je to sasvim normalno za njen uzrast. Onda dobijemo drugu cerku koja je bila izuzetno lenjo dete. Nema gde je nismo vodili misleci da nesto nije u redu sa njom. Svi su govorili da je samo lenja. Na kraju završimo kod psihologa, zena nas skoro isterala napolje i rekla da dete nema problem, da ga imamo mi jer je uporedjujemo sa starijom cerkom. Mladja sada ima 6,5 god i neverovatno je bistra i aktivna (pocela da puzi sa 13 meseci, da hoda sa 19,5, da prica sa 2 god, u svemu je kasnila za sestrom). A onda dobijemo Urosa (u julu napunio 2 god) koji je jos gori. Ali sada polako napredujemo. Svaki dan kaze nesto novo. Ali sam mesecima sa njim radila, polako,strpljivo. Jednu stvar ponavljala valjda i po 200_x_ na dan. Nekad mi se cinilo da nema nikakvog pomaka. I sada nije uvek raspolozen za saradnju. Ali sam nasla nacin, on obozava zivotinje, skoro pa da je opsednut njima. I onda uzmemo knjigu sa zivotinjama, gledamo, oponasamo, pa usput ubacim i neke nove reci. Npr : sta kaze dinosaurus, sta kaze koka, sta kaze krava, pa on oduševljeno odgovara , onda ubacim pitanje koliko ima godina i pokazem ja prstom i kazem dveeeee, onda on pokaze i kaze ''deeee'', pa sse vratimo na zivotinje, pa pitam kako se zove vaspitacica, i sama dam odgovor ''Kaca'', onda on ponovi ''Caća''... I sve sto radim po kuci govorim na glas, ide mama da uzme vide, samo daorvorim frizider, evo voda, sada ce mama sipati u casu, evo da popijem vodu, samo da ostavim casu u sudoper pa idemo da uzmemo di di, daj mi ruku da idemo u sobu, evo idemo u sobu, eno ga di di, sada cemo da sednemo na pod.... I tako kao luda pricam ceo dan (mada sam i ranije toliko pricala 🤣). Ali mozda bas zbog toga on apsolutno ali apsolutno sve razume. Sta god da mu kazemo zna. Nikada nisam napisala duzi post na rr 🤣🤣🤣


(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 288
   RE: Beba ne priča
14.8.2021 15:29:56   
smeško
Analiticarka, cini mi se da nemas bilo kakav razlog za brigu. Mozda bi samo mogli da mu ne pustate crtace na engleskom i to je to. 


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 289
   RE: Beba ne priča
16.8.2021 4:29:42   
Analiticarka
Evo mene u 4 ujutru pisem post...hihihiIdem redom.
Bubi, ja sam apsolutno prosla skoro kao ti. Lenka je trece dete. Starije sestre su sa 18m sklapale proste recenice.... sa nepune dve obe su izbacile papmers preko dana, nosile samo nocu. Meni je sve to tad bilo normalno. Nisam pojma imala da su one korak ispred. Sa Lenkom mi je to bio alarm... ona sa 17m apsolutno nista nije znala.... ma ni mama nije rekla. I da je nisam uporedjivala ili da nisam imala sa kim da uporedim mozda bi i bio problem. Svaki strucnjak ce reci nemojte da uporedjujete decu.... zasto onda sastavlaju tabele da deca od 18-24m treba da imaju prostu recenicu? Znam da moze doci do odstupanja ... neko malo pre neko malo posle ... ali i ti atrucnjaci upravo to rade... uporedjuju decu... mozda gresim ali ima toliko meni toga nejasno.Ja jesam usla kod 3 logopeda, jer ipak strucni su za procenu neku (barem neki) ali nisam dozvoljavala da mi "ukalupe" dete... ne treba svoj deci prici na isti nacin... treba im naci "zicu" kao sto sam rekla. Prvi logoped je imala ideju da dete od 17m posadi za sto i lista knjige.... i kao navicice se... ma daj!!!!Zato sam ja pocela da istrazujem sa detetom... sta voli, na sta se okrece (ovo ujedno savetujem i Milli), probala sam sa slikovnicama, i to sve na podu.... pa kao menjam glaaas, pa se smejem jako (da skrenem paznju) itd... i to je drzalo po par min i kraj. Jednostavno nije htela. Pa sam odstampala par zivotinja (ne vise od 5) lepih drecavih. Ona stoji nebitno gde i radi nebitno sta.... a ja uzmem list da pcelom i drzim visoko ruke i letim po sobi i vicem ZZZZZZZZZZZZ. Samo da skrenem paznju da pogleda. I bacim to.... pa mucem, grokcem... kokodacem... nedelju dana tako pa padnem psihicki jer se nista ne desava... pa dva dana pauza jer ne mogu vise... pa se nateram opet. Pa onda tempereeee .... cetkicu u ruke i bojim papirne case... sama sa sobom se igram... nista na silu, nista ne teram... i sve pricam .... jaooo vidi crvenaaaa .... jaoooo zutaaa. Da me neko posmatrao u ludaru bi me zatvorio. Proslo je bogami par meseci ... do pomaka... mali korak al pomak. Imam svasta jos da ti pisem al ne odustaj koliko god ludacki zvucalo... padaces psihicki ali ustanes i teras dalje... to je pravo. Za te naloge.... pisacu ti i to jer sam bas oduzila. Ja sam sa muzem igrala fudbal sa pampersom da bi ga na kraju bacili u kantu i to sve sa padanjem na kolena kao da sam dala go na finalnoj utakmici za pobedu.... ali vredelo je.Mogu da te savetujem da ti kazem ne nameci detetu nista ali ga prati i sve sto ono radi ti pricaj.... pricaj.... pricajLek za govo je upravo sam govor...I za smeska, hvala ti puno na recima... al luda glava brine .... ja uvek sve analiziram

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 290
   RE: Beba ne priča
17.8.2021 15:06:22   
Milli07
Analiticarka, iskreno padnem psihickim. Svi mi govore kaska, stici ce, a ja pod konstantnim stresom. Izbacio je taj prstic ali uopste ne pokazuje prstom kad nesto zeli. Veruj mi da non stop brinem. 


(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 291
   RE: Beba ne priča
17.8.2021 15:08:34   
Analiticarka
Lenka je retko kad sta pokazivala prsticem. Navikla je da sve dobije na mmmmmmm i onda ja nabadam sta hoce.

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 292
   RE: Beba ne priča
17.8.2021 16:52:42   
Milli07
Isto. Onda ja nudim i on govori ne dok ne ubodemo sta hoce. 


(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 293
   RE: Beba ne priča
17.8.2021 17:47:50   
Analiticarka
Prestani da reagujes na to. Imenuj sve sto dohvatis tako kad trazi... kratko i jasno... voda? Auto? Mleko? Keks? I tako u nedogled.... pusti ga da se iznervira tako nemoj odma da mu nudis za sve sto mumla.... pravi se blesava malo. Ne bas da ga iznerviras. Sve kroz igru. Zalepi dva stikera neka mala na prekidac za svetlo... pa mu pokazuj prsticem .... gore (svetlo) ... dole (mrak) .... prvo ti da te gleda pa posle on. Nemoj odmah da vuces njegov prst i rukicu .... otimace se. Sve sto radis sa njim... moras prvo ti... nekoliko puta... nekoliko dana.... da on gleda i usvaja sta ti radis i istovremeno pricas. Zamisli da neko od tebe trazi nesto na kineskom da uradis a ti ne razumes... iznervirala bi se jel da???Mora da povezuje radnju i ton.... Trudi se da izbacis nervozu, ja te razumem.... ja sam znala da probudim muza u 4 ujutru da pricamo o tome jer me je mucilo. I jako puno vremena je proslo od tog starta do prvog pomaka. Reci mi sta je rekao logoped kad vec idete kod njega? Kako se dete ponasa tamo?

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 294
   RE: Beba ne priča
17.8.2021 19:25:40   
Milli07
Logoped kaze da imamo kasnjenje u razvoju. E sad ne moze nista konkretno da kaze idemo kod ovog logopeda nekih mesec dana. Usvaja tamo, uradi novu stvar. Al kad kod kuce to isto radim sa njim on poludi. Pocne odmah da place. Npr ona uzme kravu i kaze krava spava i namesri je da legne. I kod njih kad kaze krava spava on je namesti. Kod kuce uzme kravu i baci je. 


(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 295
   RE: Beba ne priča
17.8.2021 19:54:59   
Analiticarka
Znaci da te zaj****a .... sto je super!!!!Ako on nesto moze da uradi a kod tebe nece.... znaci da je samo navikao da te dribla! Hihihihi. Prosto je navikao da sa tobom tako funkcionise. Vidis kako nju slusa. Ja recimo ne bih nikad radila istu stvar koju radi logoped. Mozda mu je dosadilo. Uzmi sakrij recimo psa ispod pelene pa trazite zajedno .... gde jeeee gde jeee.... EVOOO JEEEE sa sve odusevljenjem... skakanjem .... 

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 296
   RE: Beba ne priča
17.8.2021 20:54:07   
bubulence


IZVORNA PORUKA: Milli07

Isto. Onda ja nudim i on govori ne dok ne ubodemo sta hoce. 




Meni je psihilog rekao da dete nikada nece propricati ako mu stalno nudim . Mora sam da se trudi, bar na nekom svom jeziku da kaze. Tako Smo dosli do toga da je duda -njanja, dinosaurus -grrrrr, kamion -pino. Veze nema ali je morao da se potrudi i za to

(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 297
   RE: Beba ne priča
17.8.2021 22:52:13   
Milli07
Analiticarka, ovo ti je super ideja. Bubi, to si u pravu. Mora da se potrudi da kaze bilo sta da bi dobio to nesto. To jeste. 


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 298
   RE: Beba ne priča
18.8.2021 2:07:30   
Analiticarka
4 (ceeeetri) meseca svaki dan iks puta dnevno.....mmmmm sta je L... hoces vodu??? V O D A..... vooodaaaaa .... svakiii daaaan tako. Posle 4 meseca ja se pravim blesava.... sta je L??? Sta hoces??? I ona konacno kaze vooodaaa!!!! E fala Bogu. Sad ponavlja dooosta. Mene brine ustvari sto ona ima mali aktivni recnik. Ali to je upravo ono sto je i Bubi rrkla i sto ja govorim. "Nema potrebu da prica".... sve je na izvolte!Kakvi ste vi sa motorikom?? Sve je to povezano, motorika govor.... Ja recimo nisam imala pojma da se vezbanjem motorike (sitne) razvija centar u mozgu koji je odgovoran i za govor. Znas sta je moja L obozavala jedno vreme... onu igrackicu pop it. To joj bilo zanimljivo... a mislim da je i korisno.... tu mora da izdvoji prstic da ispritiska sve ono.


(odgovor članu Milli07)
Direktna veza do poruke: 299
   RE: Beba ne priča
18.8.2021 23:06:32   
Milli07
Losa nam je ta sitna motorika. Obozava popit, stalno ga stiska. Znam da je sve povezano, a pogotovo zvakanje hrane. Kazu da je to jedna od glavnih stavki za govor. Tako se razvijaju misici za govor. 


(odgovor članu Analiticarka)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here