|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
10.12.2019 22:27:22   
mama Jo
Fil, ti kreces da radis kad maleni napuni godinu, mislim imas posao koji te ceka? Jesi i sa starijim radila? Kako je to izgledalo?

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
10.12.2019 22:29:46   
Filadendronka
Mama Jo, meni vrtic ne pominji koliko sam istraumirana adaptacijom koja je bila pre vise od dve godine. Produzila sam bolovanje i dete je krenulo sa 15 meseci. Na pocetku je bilo grozno i izdrzala sam nekih 10 dana da ga odvodim. Onda je mm preuzeo tu ulogu, manje je plakao i vec kroz 10ak dana je palo spavanje. Od tada obozava vrtic, bistar je, svasta je naucio i savladao bas tamo. Zna za red, druzi se sa decom i sigurno vise uci nego da je sa bilo kojom osobom po ceo dan( ukljucujuci i mene). Ali da je tesko to sve, jeste. Meni je i dalje muka kad se set_im tog perioda, zato sto se nisam od deteta odvojila NIKAD pre toga. Velika greska koju opet ponavljam! Drugi bebac ce morati da krene sad u aprilu sa tacno godinu dana. Nemam alt_ernativu. Tacka. Sustina je kad resis-resila si. Tacka. Doslednost i kontinuitet su veoma vazni za decu i cim jednom popustis opet si na pocetku. 

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
10.12.2019 22:32:55   
mama Jo
Potpuno razumem. Kad bih samo mogla da prespavam tu adaptaciju, joj. Ali sto mili kaze, a evo sad i ti potvrdjujes - vrtic je blago za njih, i tamo uce, druze se... bolje nego sa bilo kim. Ali treba i njima vremena da to ,,skontaju"...
Moracete tako. Moracu i ja tako. Samonda prodje sto bezbolnije.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
10.12.2019 22:36:04   
bubulence
Mama jo, ja sam bila bolje organizovana dok sam radila.

Znaci, ja odlazim na posao ujutro u 5. Mm ih budi u pola 7, sprema i odvozi u vrtic/skolu. Ja ih pokupim u povratku, dodjemo kuci, jedemo, sklonim i idemo napolje. Vratimo se, malo se igramo, vecera, mm ih sredjuje za spavanje a ja spremam rucak za sutra. Kada se one uspavaju, nas dvoje se razletimo po stanu pola sata i sve cakum-pakum. Mnogo mi je bilo lakse nego sada kada smo veci deo dana u kuci, stalno nesto treba da sklanjam, perem... Onako i nismo kod kuce pa nista posebno i ne uprljamo. Cak sam ubedjena da sam tada vise vremena posvecivala deci jer znam da moram da se zabavim sa njima a sada sve moram da odradim a njima samo govorim ''samo jos ovo pa se igramo, samo jos ono pa vam citam'' itd... To je moje iskustvo. I jedva cekam da pocnem da radim, nema tezeg posla od posla domacice. Ceo dan radis a niko ne vidi i ne ceni. I najgore je sto ceo dan radis a nista ne uradis, vrtis se u krug. 

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
10.12.2019 22:41:14   
mama Jo
Bas to sam htela da kazem - ja ceo dan nesto sklanjam i ceo dan je haos user posted image
A secam se da mi je skoro jedna poznanica rekla, dobila je drugu cerku a starija joj ide u vrtic, mala je razlika medju decom, kao kod mene 2,5 godine... kad je cula da moje starije dete ne jde u vrtic, bas je bila u cudu... i dok sam se ja zalila kako mi je sve dosta tesko i kako mi je naporan dan, ona je rekla - meni je ovo najlepsi period, starija u vrticu, ja se bebi posvetim maksimalno, jako se zazelim starije i kad dodje mi se igramo, svasta radimo...

Sto i jeste, ja po ceo dan sa njih dve ne znam gde udaram nekada, onda od nervoze viknem, pa me dodatno grize savest zbog toga... i tako u krug.



_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
10.12.2019 23:23:49   
Sanjica26 RR
Slažem se sa Bubi. Organizovanija sam kad radim. Ovako kad ne idem na posao razvlacim se ceo dan i onda uzmem da radim po kuci i shvatim da nista nisam uradila.




_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
10.12.2019 23:32:48   
Mirko Svirko
Tako i ja ceo dan nesto radim. A nista ne radim. Igram se sa malim posvetim mu paznju i crtamo i pismeo i seckamo i svasta nesto.. Ali vrtic je zakon. Jedva cekam da krene. Jedvaaaa. Volim ja njega da me ne shvatite pogresno jer kad sam to jednom rekla mojoj svekrvi zena je (zelela) skontala da ja svoje dete ne volimni zato ga vodimu vrtic 😈Pa me i to jedan period remetilo po zivcima a sada me strucno za sve boli uvce. I krenuce u vrtic i pevace. Jer u meni ne moze da nadje druga za glupiranje. Mozemo da se igramo ali ja ne mogu da budem drug. Niti mogu da ga dovedem u red kao sto bi tamo imao takav red. Jer se bolje i funkvionise u grupi. I nauci da deli a kod kuce je sam i sve je njegovo. 

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
11.12.2019 18:12:07   
Slavkic
Samo dobra organizacija


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
11.12.2019 19:08:44   
drenovka
i ja cu uskoro poceti da radim..dobro pitanje,kako?


(odgovor članu Slavkic)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
17.12.2019 21:46:03   
Misha i Ljisha
mama jo da ne zatrpavam temu evo me.

Moj odgovor NIKAKOuser posted image
Kad radim od kuce radim nocu a i posao nastavnika j takav da gomilu toga nosis kuci. Znaci opet noc. Olaksavajuca okolnost je sto malac ide u vrtic pa kad ne idem na posao tim danima bar sve poradim po kuci, peglanje i sl i jedan deo posla odradim preko dana.

Sto se tice cuvanja stvarno se dovijamo ali vec ti rekoh meni je samo jedan dan problematican a to je prakticno svaki drugi petak jer kad radim prepodne P je taman u vrticu i vracam se taman oko 14 i 30 da ga pokupim iz vrtica. D je velika ona moze i sa mnom a moze da ne kazem i kod komsije da ostane. Malca smo cuvali za MMR dve nedelje i tad je mm otvorio bolovanje na njega jer je meni komplikovano iskreno da nadoknadjujem casove a i ta dva dana u nedelji kad idem na posao nismo mogli nikog da navatamo da ga cuva pa smo tako. Mm je ostao kuci a ja uzela potvrdu da nisam ja uzimala bolovanje tako da je on dobio 100% bolovanje na dete.

Ovaj rad od kuce je strava ali kako sednem za komp mali vristi. Znaci samo kad ga mm izvede napolje kad je u vrticu i kad spava mogu da radim i iskreno pod velikim sam stresom. Tona posla, rokovi koje treba ispostovati a desi se naravno i dalje da se budi po celu noc. Nisam nekad nizasta. Legnem u 22 ustanem u 2. Tako sam jedno vreme jedino mogla da radim. Uzas. Ali dobro na kraju ipak sve stignem iako sam na ivici zivaca nekad.
Jos povrh svega privatni casovi. Al to nekako uklapam i drzim deci iskreno koju vec dugo poznajem i kojima ne smeta ni P user posted image dok im pretura po peratonicama.

Najgori mi je pocetak meseca jer do petog moram da predam planove u skoli i pripreme i moram da zavrsim njuzleter za francuze plus posao za sefa. I jos koji cas da upadne ja sam bukvalno non stop u poslu. Da je mm izjavio da ON NE MOZE da izdrzi moja 4 poslauser posted image

(odgovor članu drenovka)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
17.12.2019 21:56:06   
mama Jo
Joj razumem skroz. Ali ti si mi skroz primer da se sve moze... trpi tvoj san, ali dobro, nekako si vrvtno i navikla tako da funkcionises.
Meni je sad trenutno momrnat odvajanja od dece najstresniji, taj period jedva cekam da prodje. One su bas vezane za mene.
Ja se stalno premisljam da li mi je bolje da radim od kuce ili van kuce... pocela sam malo nesto da se edukujem za rad od kuce, ali mi je problem opet to sto one ne idu u vrtic i sto ti kazes, moram nocu. A ja sam nocu slomljena, aj sto mi spava, nemam koncentracije ni, ni.
Joj i to cuvanje dece, i dolazak i odlazak i vrtica... to mi se sad sve cini kao nemoguca misija kod nas. Ali znam da cemo se navici, moracemo.

Ljisho, je l'ti prija malo da ides na posao? To malo da izadjes iz kuce, ili si se pokajala sto si prihvatila? Je l'imas normu?

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
17.12.2019 22:16:31   
Misha i Ljisha
mama jo zato sam i prihvatila dva dana da idem da izadjem malo, na kraju krajeva da radim ono za sta imam diplomu i iskreno da imam prijavu. A idem skroz tamo jer ne menjam nikog tj oni nemaju nastavnika fizike. Tako da ako Bog da kad prestane zabrana zaposljavanja ponudice mi za stalno a za sad je dva dana u nedelji sto mogu da izdrzim. Siznula bih kad bih isla svaki dan na posaouser posted image

Nemam normu. Imam pola.

A inace taj stres deca osecaju pa je njima teze da se prilagode. Znas kako moj P ide veseo u vrtic. Mase mi samo sto mi ne kaze "pali kevo da te ne gledam" user posted image . Obozava svoje vaspitacice odmah i grli i mazi se sa njima. i pici dalje u igru. Bas rado ide u vrtic. Ali ni sa D nisam imala problema. Sve mislim jer ja to nisam dozivela nimalo stresno vec naprotiv meni j to olaksica i veselje i smatram da su tamo bas srecni

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 17.12.2019 22:18:42 >

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
18.12.2019 6:47:39   
lepic
BAs tako, u pocetku dok se naviknu. Deca treba da budu sa decom.
Posao kao posao trudimo se koliko mozemo na obe strane.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
18.12.2019 18:00:20   
jess021
Mama Jo, iskreno mislim da ako budeš radila od kuce što znači da ćeš biti fleksibilnija sa radnim vremenom od njihovog vrtića neće biti ništa. Ali stvarno tako mislim


Bolje bi ti bilo da nađeš nešto redovno, em ces lakše proći adaptaciju jer ces morati, em ces imati promenu, nećeš biti po ceo dan u kući. Kakve su šanse za to? 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu lepic)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
18.12.2019 18:23:56   
mama Jo

IZVORNA PORUKA: jess021

Mama Jo, iskreno mislim da ako budeš radila od kuce što znači da ćeš biti fleksibilnija sa radnim vremenom od njihovog vrtića neće biti ništa. Ali stvarno tako mislim


Bolje bi ti bilo da nađeš nešto redovno, em ces lakše proći adaptaciju jer ces morati, em ces imati promenu, nećeš biti po ceo dan u kući. Kakve su šanse za to? 



Ja svakako zelim i hocu nesto redovno, ali jos nisam ni pocela da trazim, kao dogovor nam je od proleca da se bas zahuktamo po tom pitanju, za sada je sve na tome da je mm razglasio nekim svojim kolegama koji imaju kontakte svuda da trazimo posao za mene. Ja gledam oglase, i jos uvek nista onako konkrerno sto bi me zanimalo i za sta sam se skolovala nema. Ali zato i kazem- od proleca cemo da se ubacimo u 5-tu po tom pitanju.
Ovo rad od kuce je nesto sto ja sad sama za sebe pokusavam, najvise da malo popunimo kucni budzet. Ali jos uvek nista od toga, prvo moram engleski da obnovim, sto i radim, ali nikakve vajde od toga sto jedan dan radim a onda 3 ne.
Ja se slazem sa jess, s' obzirom na situaciju, jedino to me moze spasiti user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
18.12.2019 21:38:33   
jess021
Mama Jo, jedino sto je nezgodno ako krenete na proleće da vam ubrzo sledi raspust koji skroz poremeti koncepciju deci u vrtiću, ali ovi koji duže idu to lakše prihvate. Spajaju se grupe, često neki drugi vrtic bude dezuran... Čisto da imaš u vidu i taj momenat 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
26.4.2021 9:18:14   
nata11
Konstantno osecam grizu savest. Dete me je zeljno. Dodjem kuci, ona bi da se igramo a meni 1000 obaveza na glavi. Najveci pritisak mi je trenitno sto ne stizem da joj kuvam zdravije obroke.




_____________________________





(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Kako uskladiti posao i majcinstvo?
26.4.2021 10:32:13   
dddaca
Mislim da vecina nas ima slican problem.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 218
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here