Dete i pas (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kućni ljubimci



Poruka


guppy RR -> Dete i pas (25.8.2008 9:03:05)

Ima li ko od vas psa i malu bebicu (ili je imao/la)?
Da li se je u kom slučaju desilo, da kuca nije volela bebu? Šta tad?




Lu -> RE: Dete i pas (4.9.2008 16:05:59)

Mi imamo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/kuza.gif[/image] ,njemački ovčar,kojeg smo kupili malo poslije rođenja našeg [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image] tako da su zajedno odrastali i baš se vole, ipak ja ga nikada ne ostavljam blizu psa bez nadzora.
Mislim da je kod vas slučaj ljubomore koja će proći , to vam je kao kad mala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image] dobije bracu ili seku pa se osjeća zapostavljenom i traži pažnju.
Mi imamo i dvije[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/muca.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/muca.gif[/image] koje su kod nas duže od psa i one su bile jako ljubomorne na njega ali su se s vremenom združili.




guppy RR -> RE: Dete i pas (5.9.2008 20:36:00)

A... ja tek onako uopšteno pitam,
nemam kucu kod kuće, već samo ribice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Dete i pas (9.12.2008 9:16:07)

Štenci spasli dečaka izgubljenog u šumi
 
Dva štenca iz savezne američke države Virdžinije postali su lokalni heroji nakon što su spasli trogodišnjeg dečaka izgubljenog u hladnoj šumi tako što su celu noć ležali pored njega kako bi ga zagrejali.

Kako prenosi današnji "Telegraf", mali Džejlin Torp je u petak predveče odlutao iz kuće i krenuo ka šumi, nakon čega je usledila 21-časovna potraga koja je uključila 300 ljudi - prijatelje, porodicu i policiju.

Spasilačke ekipe su počele da gube nadu da će dečaka pronaći živog, jer je temperatura preko noći pala na ispod osam stepeni Celzijusa.
Međutim, spasioci su napokon našli dečaka kako sedi ispod drveta oko dva kilometra udaljen od porodične kuće, a on im je odmah ispričao da su ga dva štenca spasla od hladnoće.
[image]http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2008/12_decembar/08/zanimljivosti/stenci-vert.jpg[/image]"Mama, bilo mi je hladno", rekao je dečak, a prenela njegova majka Sara Ingram.
"Celu noć sam spavao u šumi. Štenci su ležali pored mene i grejali me".

Jedan član spasilačkog tima je rekao da dva psa nisu htela da se odvoje od dečaka ni kad su videli da je stigla pomoć.
"Štenci su pratili dečaka u stopu", rekao je Bili Rouč, a preneo "Njujork dejli njuz".
Džejlin se ubrzo oporavio u lokalnoj bolnici, a članovi porodice i spasilačkog tima opisali su njegov opstanak kao "čudo".
IZVOR




kumara -> RE: Dete i pas (9.12.2008 15:46:20)

Ja sam odrasla sa psom. Ona je vec bila tu kad sam se rodila i moji kazu da me cuvala kao svoje mladunce! [sm=smiley36.gif] A ja sam joj se naravno penjala na glavu, gurala prste u oko... i nikad nije cak ni zarezala na mene. Bio je to jedan divan pas!!! [sm=smiley1.gif]




oliveradj -> RE: Dete i pas (13.12.2008 17:43:30)

Mi u kuci imamo zenku Cau cau rase. Kineski pas cupavi, moram staviti i sliku u album. Jako je cudna mislim da ne voli Adrijanu uopste nego da je cak i ljubomorna na nju. Ona kako je starija reaguje hoce da je dodirne medjutim ova bezi i ne ferma je kada ona glasno trazi njenu paznju i pokretima je doziva. Kad nam neka deca dodju u posetu ona bezi od njih. Svekrva kaze ona je mazena i pazena pa nije navikla da se njoj ne posvecuje paznja. Svi su govorili suprotno da pas treba da se ponasa zastitnicki ali kod mene u kuci to nije slucaj. 




prase -> RE: Dete i pas (13.12.2008 18:03:19)

Ja imam psa koji je ostao da živi sa mojom majkom... Ženka mešanac (nemačkog ovčara i rotvajlera) je u pitanju, i to veoma razmažena. Najviše je vremena u šetnjama provodila sa mnom, sa mnom je prošla dresuru i sve ostalo. Mislim da je veoma ljubomorna na Uroša, jer joj ja više ne dozvoljavam da leži pored mene i da me liže od kada sam počela da dolazim sa njim. Uroš zato provodi vreme u sobi u kojoj je njoj odavno zabranjen pristup, a ona pokušava da dođe do njega po svaku cenu. Za sada je tako, dok Uroš malo ne ojača, a kada prestanemo da sterilišemo flašice - njih dvoje će se upoznati (pod nadzorom, naravno). Verujem da će ga brzo prihvatiti, mada je detinjasta i nesvesna svoje veličine, njena ljubomora će nestati kada bude mogla da ga vidi. U principu, jedini razlog što im ne damo da budu zajedno je to što se ona mnogo linja i njene dlake su svuda gde ona boravi. Za ostalo ni najmanje ne brinemo.




Anoniman -> RE: Dete i pas (23.3.2009 10:55:25)

Evo jedna loooooda slika:

[img]http://www4.slikomat.com/09/0323/n9t-fotka.jpg[/img]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Dete i pas (27.5.2009 8:33:47)

juce sam poludila ...vracam se sa djecom ...stoje dva malodobna idiota sa dva pit bula ili koje li je to vec govno od zivine .... naravno bez brnjice...na nekakvom povodcu ....napucavaju kerove na djecu koja se tu igraju .,....

majke mi da sam imala utoku pucala bi i njima i kerovima u glavu

definitivno cu kupiti sebi tigra ....pa kad pustim malu macu da malo proseta nek se ukenjaju

mala beba...umiljata maca
[img]http://www4.slikomat.com/09/0527/w3b-tigar.jpg[/img]




afrodita -> RE: Dete i pas (27.5.2009 8:37:02)

user posted image


aaaajme haosa




nina83 -> RE: Dete i pas (18.7.2009 20:24:51)

Mi imamo pinca starog god. dana. Strasno je ljubomoran i posesivan..i ne voli decu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kada naletimo na grupicu dece napolju, sav se istraumira.. Nemam pojma kako ce da reagije kada dodje beba. Valjda ce se vremenom navici i shvatiti da je to novi clan porodice.




prase -> RE: Dete i pas (18.7.2009 20:38:24)

IZVORNA PORUKA: nina83

Mi imamo pinca starog god. dana. Strasno je ljubomoran i posesivan..i ne voli decu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Kada naletimo na grupicu dece napolju, sav se istraumira.. Nemam pojma kako ce da reagije kada dodje beba. Valjda ce se vremenom navici i shvatiti da je to novi clan porodice.


Nina, ako je za utehu - slično se ponašala i moja Lajka prema deci dok se nije rodio Uroš. Kada je bila baš baš mlada, stalno smo je puštali sa povodca jer je bila mala i nikome nije mogla da naudi. Onda se u igri sa jednim detetom iz komšiluka desilo da obori to dete na zemlju. Dete se malo rasplakalo, ali pošto i njena porodica ima psa i to velikog - nisu nam uzeli za zlo. Ipak, od tada smo počeli da je vezujemo čim vidimo malo dete - i tako skoro 5 godina. Ona je povezala sliku mališana sa vezivanjem na povodac, uz to je osećala našu nervozu kada mi vidimo dete, pa je počela i da reži čim ga vidi... Nimalo nam nije bilo prijatno zbog toga. Šta više, razmišljali smo da je izvodimo u šetnju isključivo sa brnjicom. Ja sam bila zabrinuta šta će biti kada se moje dete rodi, kako će ga prihvatiti (doduše, Lajka je kod moje mame, dakle ne živi sa nama), da li će biti ljubomorna... Ima tih mojih razmišljanja u ovoj temi, malo ranije.

ALI - danas je slika potpuno drugačija. Postovala sam baš danas kako se Uroš i Lajka igraju:

Slike naše dečice.

Ne samo to - sada je nežna i pažljiva prema svoj deci, nedavno je krenula da jurca po dvorištu ispred zgrade i uhvatilo je za ogrlicu dete od 4-5 godina - ona se ukopala u mestu, sela i sačekala da ja dođem. Sada se već uveliko igra sa svom decom, deca joj prilaze četvoronoške i maze se sa njom, vuku je za uši, rep - ona ništa.

Suma sumarum: ne brini! Sve će doći na svoje.




nina83 -> RE: Dete i pas (18.7.2009 22:33:56)

Hvala, prase[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Nadam se da ce biti tako, da ce se i on vremenom navici. U principu, on se plasi nepoznatih ljudi, a deca na ulici umeju da budu bas nasrtljiva, jer je mali, pa im je zanimljiv..a on se izbezumi, ne zna gde ce od straha.. Nikada nikog nije ujeo, a i da ujede ne verujem da bi bilo neke povrede, jer ima 1,5kg, manji je od macke[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Dete ce vremenom da se navikava na njega, ucicemo je da ga ne maltretira, da je on zivo bice,itd. Volela bih da na kraju postanu najbolji drugari[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Delijagirl -> RE: Dete i pas (5.10.2009 3:12:20)

Moj ujak je imao rotwaileru koja je imala pa negdje oko 4 godine kada se je rodio Luka( moj brat od ujaka)
i ona uopste nije bila ljubomorna nego ga je cuvala i imam osecaj da ako bi neko hteo nesto zlo da mu ucini da bi ga pojela. Tako je jednom prilikom moja keva grdila klinca i Tea (pas) je pocela da rezi na nju ali nikada nije rezala na ujka, ujnu, mene, babu kada bi ga grdili (nisi pas glup i uoci zle ljudi na kilometar). Isto je bilo kada je dosla Sara (sestra od ujaka) i nju je tako cuvala. I dozvolila im da je jase, cupaju, svasta da joj rade. Cak mi se cini da su zbog nje brze prohodali jer bi ona hodala pod njih i dajala im oporu kao da se naslone na njo. A kada bi pali na dupe ona ih je njuskom nazad podizala. I sada kada je poginula od starosti to je bilo klincima takva patnja da ja to nemogu da vam opisem.
A znam i za primer porodnice gdje su imali mopsa koji je bio mrtav ljubomoran na dete. Hodao je po njemu, gurao ga, cepao je njegovu odecu i igracke, i tako dalje
Mislim da to zavisi od rase a i od toga kako se ponasas prema psu pre nego sto dodje dete.




cipiripi -> RE: Dete i pas (10.1.2010 2:17:07)

Danas se moj Blindza prvi put susreo sa bebom oci u oci [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Dosao mi je kuci programer sa bebom od 4 meseca, mali je odlepio [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Samo sam mu pokazala prstom preko usta..sto znaci da ne sme da laje.. isao je oko kolica stajao na zadnjim sapama, mahao repom kao lud [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sve je dobro dok beba ne pocne da kmeci..a onda on krene da cvili pa sve oko nje, uzvrpoljio se i gleda me u fazonu "pa sta jeeee ovoooo sta jooojj jeeee vidiiiiiii " [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sve u svemu jedva cekam da dobijem bebu i da vidim njegove reakcije iz dana u dan... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bice to super kombinacija jer je pas genije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




kerber -> RE: Dete i pas (18.10.2010 8:49:40)

Kuca stigla 3meseca pre mog porodaja i slazuse odlicno





kerber -> RE: Dete i pas (18.10.2010 9:16:31)

eto njih na profilcicu




kerber -> RE: Dete i pas (18.10.2010 16:08:54)

nas pas obozava malu a tek ce da je brani kad poraste inace nasa kuca zivi u kuci s nama 




bokicans -> RE: Dete i pas (16.7.2011 23:06:52)

A ovo je Nađina Areta

[img]http://www.dodaj.rs/f/18/11P/2J8XPHjL/ova-slika.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/3F/hv/4B29hhLy/34507141301339215ova-sli.jpg[/img]

[img]http://www.dodaj.rs/f/1r/C5/1ifIfRFP/297361220433744kucica.jpg[/img]


To je Velika ljubav!




Anoniman -> RE: Dete i pas (16.7.2011 23:43:52)

Ne znam da li će se videti- Miša sa ujom i bakinim kucama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ne vidi se.... može neko da briše post...

[img]http://www.dodaj.rs/t/3s/eG/2klxmBv4/img6181.jpg[/img]




Anoniman -> RE: Dete i pas (16.7.2011 23:49:49)

eto uspela slikica samo je jako malena [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nensi* -> RE: Dete i pas (16.7.2011 23:54:56)

Vidi se bolje kad se klikne na sliku.




MarijaBg -> RE: Dete i pas (17.7.2011 0:07:29)

Bokice, prelepe fotke [sm=smiley1.gif]
Mi imamo labradora koji obozava decu, nadam se da ce i Natalija kao tvoja Nadja imati slobodu sa njim...




bokicans -> RE: Dete i pas (17.7.2011 9:32:16)

NiNA divne su kuce,vidi se da su pitome,pogotovo se onom kucci sa leve strane vidi u ocima.

Marija ja obozavm labradore,imala sam crnog 16 godina .Umrla je od tumora,nije mogla da se operise zbog starosti.
Verujem da ce i Natalija Kao i Nađa,cim odrasta sa kucom od malih nogu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Olga75 -> RE: Dete i pas (18.9.2011 16:03:54)

evo zvercica ( bila je oko godinu i po ) i Astor ( oko pola godine ) , kako su se voleli tada tako je i danas , on je inace kod mojih [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0918/xa3-astor-.jpg[/img]




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>