Didy -> RE: Kako uspavljujete bebu? (6.3.2011 22:11:42)
|
Snelle, ne grešiš nigde. Nama je taj proces trajao skoro pola godine, naravno u blažem obliku poslednjih 5 meseci, ali toliko je prošlo od prve večeri, pa do perioda kad je uspeo nekoliko noći da prespava bez ijednog buđenja. Bio je uporan k'o konj. A ja sam već bila toliko ljuta i izmučena da sam ga jedne noći ostavila da plače 4 sata bez prestanka. Urlao je, a ja više nisam imala snage da ustanem. To je bio vrhunac i tad sam kupila knjigu. I u knjizi piše da se ne treba pridržavati striktno svakog detalja, jer je svako dete priča za sebe. Držati se osnovnog principa, ali napraviti varijantu koja odgovara temperamentu vašeg deteta. Inače, i Stefan je stajao uvek u krevetiću i plakao, nije hteo da legne. Jednom je zaspao tako naslonivši bradu na ivicu krevetića i kad je skroz zaspao, skliznuo i udario se.[sm=zmeden.gif] Zato sam ja za primenu ove metode posle 6. meseca dok još ne mogu da stoje, a kad su već dovoljno veliki da znaš da im je mleko navika, a ne potreba. Koliko sam shvatila, vi ste tek nekoliko noći u ovoj priči. Najgore je prošlo, ali trebaće ti još puno strpljenja i vremena. Kupi sutra knjigu (nekih 300-400 dinara je) i obavezno je pročitaj. Ja je preporučujem i onima koji ne žele da primene ovaj metod jer ima baš mnogo korisnih saveta i vrlo logičnih (što sam uvidela tek nakon čitanja i pitala se kako sam mogla biti toliko glupa da neke stvari sama ne povežem). I mislim da majke koje kažu: "Žao mi je deteta", u stvari u glavi imaju: "Lakše mi je tako", možda i nesvesno. Jeste lakše svaki put im dati falšicu ili da sisaju, ali da li je i zdravije i bolje za naše dete da se toliko puta budi i da ima isprekidan san. I sistem za varenje mora da se odmori u toku noći. To po meni nije nikakva preterana ljubav majke, već linija manjeg otpora. To sam ja, nažalost, shvatila tek na kraju. Ili nisam sebi htela da priznam. I više mi znači svaki trenutak proveden zajedno kad je budan, nego onaj kad je on u sred noći u polubudnom stanju. Ne želim nikoga da kritikujem, samo iznosim svoje iskustvo.
|
|
|
|