Misha i Ljisha -> RE: Kako uspavljujete bebu? (16.8.2013 6:17:43)
|
eh znala sam da je ova tema zatrpana negde posto sam vec pisala u njoj ali nam se sad skroz poremetilo uspavljivanja pa vas molim za ideje kako da se vratimo na pravi put. citam ovo kako uspavati bebu metodom ulaska u sobu na odredjeno vreme i mislim se da ja necu moci da je pustim da place. Prosto ona kad je ja cuvam skoro nikad ne place, iskreno ja cim se buni odmah uzimam i zabavljam je ili je nunam ili sta vec. Medjutim u poslednjih mesec dana nam se sve izokrenulo. Nocu nema sanse da zaspi bez nunanja ako ne zaspi na sisi, znaci onaj moj metod da je ostavim u sobi i da se ona sama uspava vise ne pali. A danju ni da pricam o tom silnom nunanju. Izgleda da je u fazi straha od odvajanja i sad se desi da je nunam nunam i zaspi na meni i kad je spustim ona se nakon 10 minuta probudi i to u placu (nikad ranije nije plakala kad se probudi). Takodje je nemoguca misija za bilo koga drugog da je uspava. Ja sam recimo sinoc nju spustila u krevetac i spavala je, kako sam ja usla u kupatilo (znaci spavala je vec nekih sat vremena) ona se probudila i muz je digne iz kreveca da je nuna a ja cujem kako ona jadna vristi, i kad sam izasla iz kupatila a njih dvoje gledaju televizor. Kaze mi mm nije mogao da je uspa i plakala je stalno pa je razbudio. Ja odlepila. I onda nunaj nunaj nunaj i zaspi na kraju. Nocu je nekad nunam i vise od sat vremena, A danju da ne pricam. Ja se taman ponadam da pajki lepo kad ono cvrc probudi se. I recimo juce je odspavala 5 sati preko dana u cugu ali tako sto sam je stavila pored sebe pa sam i ja sa njom odspavala. Sad vec vise ne znam sta da radim. Inace sam ja sa njom 24h, niko drugi. A od kad je rodjena mozda sam je 3 puta ostavila na 2 sata i to je to. Ako je mm cuva recimo da je nesto poradim i ako me usput vidi da sam prosla pored sobe gde su oni to krece plac i samo gleda u mene i hoce kod mene i ja je uzmem a ona se djubrov mali smeje. Mi smo na salasu i stvarno ne vidja ona mnogo ljudi i ne idemo bog zna gde, a mm kad dodje s posla bude s njom 20 minuta i prispava mu se (sto je i normalno jer ustaje u 4 ujutru za posao, a recimo dosao je juce u 4 popodne kuci) i onda opet ona i ja same, i on se probudi opet bude 20 min sa njom i onda vec pripreme za kupanje i td. Ona je sa mnom kad peglam, kad kuvam, idemo zajedno da sirimo ves, kad usisavam, pa cak je unesem u kupatilo u njenoj ljuljasci dok se tusiram (ako sam preko dana radila nesto u basti pa moram da se istusiram a nas dve same kuci) i stalno je pored mene. Ja je uvek hranim, dva puta ju je hranila baba, jednom tetka, dva puta njen tata i ostalo ja ali ja moram da budem prisutna kad ona jede jer ako izadjem opet cika dreka. Moja mama kaze da nju nema sanse iko da cuva kad ja krenem na posao i da ce to biti strasno. Ona je dobrica, ma bas je dobrica pu pu da je ne ureknem i ja sa njom nemamm problema ali mi sad svi kazu da sam je jako razmazila.Muz mi govori da preterujem sa cmakanjem i mazenjem i rekao mi je da nemam pravo da se zalim ako me bole ledja [sm=jezicek.gif] Joj hajde mame pomagajte.
|
|
|
|