|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija IV deo
30.4.2020 19:22:13   
Tiziana
Doktor je Milan Milenkovic, ne znam kako se zove ordinacija, negde je odmah ispod Hrama. Mogu da pitam,ako ne uspes da nadjes na netu. 



(odgovor članu LadyN)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Inseminacija IV deo
30.4.2020 21:51:58   
LadyN
Nasla sam na netu doktora i ime klinike, hvala ti puno.


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Inseminacija IV deo
12.11.2020 12:23:22   
Scully
Drage moje,
da li neko moze da mi kaze iskustva kakvi su simptomi u toku iscekivanja bete nakon inseminacije (uspesne)?
Prva inseminacija radjena 6.11.2020, sve je proslo kako treba, vec dva dana imam neke cudne grceve u donjem delu stomaka, recimo kao grc u nozi, listu... nije bol ali je grc neki... pojavi se pa nestane, nekad jace, nekad slabije... betu radim 14 dana od inseminacije, znaci 20.11.2020.
Drugo nista od simptoma nemam.
Hvala zenske :*

(odgovor članu LadyN)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Inseminacija IV deo
13.11.2020 8:21:28   
nata11
Scully simptomi mogu biti bas sve . user posted image Sta god osetih povezivaces sa inseminacijom. Znam da je tesko ali probaj da ne mislis na to, nastavi normalno da funkcionises, zabavi se. Srecno user posted image

_____________________________





(odgovor članu Scully)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Inseminacija IV deo
23.1.2021 10:27:43   
haustorka
Da li neko zna da mi kaže kakav spermogram treba da bude (koje su granične vrednosti) da bi se odobrila (ili preporučila) insemenacija? Ili ako možete da me uputite gde to da pročitam. Hvala!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 10:48:46   
Tahini
Pozdrav, evo ja sam nova na sajtu, uradila sam prvu inseminaciju  15.3...osim tog nekog blagog grca u donjem stomaku u jednoj tackici, nemam ni kakve simptome, Iz prirodnog ciklusa sam odradila inseminaciju na 15 Dan ciklusa endometrium troslojan 10.5 mm a folikule 22...pijem progesterone  2x200 MG do 28.3. Kada radim betu.....Ne znam da li je Jos neko aktivan pa da se druzimo cekajuci betu.... . Zelim svima uspesne inseminacije I vto I pozitivne bete. :) 



(odgovor članu Scully)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 11:39:20   
lesli
Progesteron, ako si dobila utrogestan (a pretpostavljam da jesi) ne treba da pijes, vec da stavljas vaginalno.
Od oralne primene slaba vajda, jos opterecuje jetru.

Drzim palceve da uspe! 🍀

(odgovor članu Tahini)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 11:46:16   
Tahini
Da, utrogestan pijem,  ginekolog mi nije Dao vaginalno da ga koristim vec oralno.. plus inofert(vitamin B8  I folna kiselinu u prasku). Zivim u inostranstvu pa bas I nemam sa kim da razmenim iskustva. Hvala


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 12:10:04   
lesli
Lekari koji se ovde bave sterilitetom insistiraju na iskljucivo vaginalnoj primeni progesterona, jer se tako apsorbuje lokalno -bas  tamo gde treba.

Sta da ti kazem, kada sam posle prve VTO krvarila u trudnoci i to obilno - insistirali su da nastavim vaginalnu primenu! I klinika gde je radjen VTO, a i dezurni lekar u bolnici.
Ovi po domovima zdravlja vole da se prave pametni i da kazu svejedno - ili oralno ili vaginalno, kako vam zgodnije, ali ja iskreno verujem vise lekarima koji se usko bave sterilitetom ili rade u ustanovama tercijarne zastite.


No, kad su ti tako rekli... uzimaj po njihovim instrukcijama ili ih eventualno pitaj ako mozes “a zasto ne vaginalno”

< Poruku je uredio lesli -- 17.3.2021 12:12:07 >

(odgovor članu Tahini)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 12:14:14   
Tahini
Radila sam u privatno klinici koja se iskljucivo bavi sterilotetom I reorodukcijom u GR. Ovo mi je prvi Pokusaj, pa cemo videti sta I kako ce biti za nekih 11 dana. Ukoliko ne uspe, sledeci put cu raditi sa stimulacijom. Jesi li ti dobila svoje Zlato ili se u ti boris? 


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 12:16:04   
Tahini
Pitacu to sigurno, sto ne vaginalno. 


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 12:42:20   
lesli
Jesam, prvo. A drugo je na putu. Isto VTO i isto su insistirali na vaginalnoj primeni progesterona.Valjda samo kada daju Dabroston, on ide oralno. Crinone gel recimo ide iskljucivo vaginalno. A utrogestan moze bilo oralno bilo vaginalno. Samo sto ovde insistiraju na vaginalnoj primeni. Bar na mojoj klinici, ali koliko sam cula i drugi se drze toga.
Pitaj ih bar ako si u mogucnosti “a zasto ne vaginalno”. Bar nocnu dozu mozes uvek da koristis vaginalno, ako je do komfora o obaveza. Stavis ga pred spavanje i ono se topi u toku noci. Ono posle curi u toku dana, to jeste cinjenica, ali naviknes i prihvatis da je to za visi cilj pa i nije tako strasno.
Svakako, drzim palceve da uspe i da nam se pridruzis u trudnickim temama 🍀😊


(odgovor članu Tahini)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 13:54:35   
Tahini
Hvala :) Nadam se, ali  ne ocekujem previse da se ne bih totalno razocarala. Nemam bas nikakve simptome, niti bolove, niti neke posledice od oralne primene utrogestana, osim ziganja u bradavicama, a simptome  pred menstruaciju skoro I da nemam, osim kad mi dodje menstruacija, drugi Dan me boli malo stomak. imam Jos 11 dana cekanja do bete. Znam samo da ako ne uspe ova sledeci put ce biti sa lekovima, a treci vto.. Tebi Hvala sto si mi se javila I zelim ti sve najlepse u trudnoci, veliki pozdrav za sve vas koje se borite I koje ocekujete bebice:) :) 


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 14:16:09   
lesli
Za simptome ti je rano ako je procedura radjena 15.3.Simptomi vezani za trudnocu mogu najranije od nekog 8.-9. dana nakon ovulacije.Probaj da se opustis koliko mozes i da popunis slobodno vreme necim - knjiga, film, set_nja...Znam da je tesko, ali probaj jer ishod svakako neces promeniti, a tebi ce biti lakse.

(odgovor članu Tahini)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Inseminacija IV deo
17.3.2021 14:33:43   
Tahini
Znam draga Lesli, od simptoma nemam nista, osim posledice utrogestana, sto mi je I ginekolog rekao da je moguca nekakva vrsta senzacije u grudima. Posle 8 godina koje kakvih zdravstevnih problema sa stitnom(sada je nemam) , napokon je dosao trenutak da pokusamo, ali to cekanje je najgore. Moram priznati najiskrenije, cekanje je po meni gore od negativnog testa... Ali sta cu, kako sve vi, tako cu I ja, cekam Dan D za betu. Kad bi trebalo da se porodis? 


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Inseminacija IV deo
18.3.2021 19:21:28   
MOVEIT
Pozdrav Tahini... Inseminaciju sam radila 17.03., sad predstoji cekanje..🤦‍♀️ Super se osecam, terapija je Ogestan i Utrogestan (naglaseno mi da je bolje da pijem ukoliko mi smeta onda vaginalno). Radila sam privatno, kod doktorke koja je jedan od najboljih specijalista u zemlji. Slepo joj verujem zbog prethodnog iskustva koje sam imala. Bice ovo za nas dve duge nedelje..😀 Srecno!


(odgovor članu Tahini)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Inseminacija IV deo
19.3.2021 8:26:48   
Tahini
Cao Moveit, znaci nas dve smo u istoj kasi :), cekamo test... Pitala sam I ja mog lekara, I rekao mi je da je bolje da se pije utrogestan, ocigledno svaki ima svoje misljenje. Takodje mi je rekao da bradavice mogu biti oset_ljive zbog njega. Kako se osecas? Drzim ti palceve da bude sve ok,samo da prodaju ovu Dani, sve mi se oduzilo:) 


(odgovor članu MOVEIT)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Inseminacija IV deo
19.3.2021 8:38:12   
Tahini
Moveit I ja se osecam dobro, iskreno ja nikad nemam prednenstrualne simptome I jedino me malo boli stomak drugi Dan mece, ponekad mozda 2 puta godisnije.. Menstruacija mi dolazi od 25 do 28 dana, osim kada imam anovulacijski ciklus tad mi dodje na 22 dana. A sve mi se isporemetilo zbog stitne koju su mi izadili pre godinu dana, I evo napokon mi se tsh sredio I OKo  1 je sto je dobro. Pa rekoh doslo napokon vreme da pokusamo:) 


(odgovor članu MOVEIT)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Inseminacija IV deo
19.3.2021 14:51:03   
MOVEIT
Ja nikada nisam imala neki poseban PMS, a otkad radimo na bebi svaki mesec drugi simptomi i sve intezivniji, mislim da to sve krece iz glave.. Sad nemam bas nikakve simptome, osecam se sjajno zato sto sam konacno uradila inseminaciju, vec dugo hocu i sve odlazem.. Prosli mesec pocela sa stimulacijom i ispostavi se bakterija u spermi, sve odlozeno, poludela sam, mesec dana nikad da prodje... A inace imam problem sa e coli urinarno, pa sam cesto na terapiji zbog toga. Doktorka kaze da je inseminacija uradjena u pravom momentu, jedan veliki folikul tek sto je pukao, kaze jos uvek se vidi tecnost na ultrazvuku a drugi veliki tek treba da pukne. Savet je da se simptomi ne prate zato sto su raznoliki od osobe do osobe, od nikakvih do bas intezivnih a i svaki simptom moze da bude posledica utrogestana i pms-a. Sad nam preostaje samo da cekamo betu, vidim da si i ti dugo cekla na nju zbog drugih problema, sve ti je jasno...🙂Najvise sam se nervirala sto se svaki put nadam desice se i ne preduzimam nista konkretno a nista se ne desava i vreme prolazi.. Treba pozitivno da mislimo, ako bude ok bude ako ne bar smo pocele ozbiljno raditi na tome, bice u nekom narednom pokusaju..🤗 


(odgovor članu Tahini)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Inseminacija IV deo
19.3.2021 17:27:33   
Tahini
O da Bas dugo, 7 godina sam jedan cik pre same procedure, pa moram da odustanem zbog stitne, tako da znam sta znaci cekati:) I ja sam Srecna jer je napokon uradismo. Znam da su sanse za pozitivnu betu male Iz prve, ne opterecujem se time. Ja sam ovu prvu uradila bez stimulacije, Iz prirodnog ciklusa. Citala sam na ovom sajtu iskustva I nikad do sada nisam ostala trudna, pa I ne znam kakav je osecaj:).. Naoruzala dam se strpljenje, pa sad cekam... :) gde si radila? Ako ne bude ovaj put, optimisticno idem I na drugi Pokusaj. Sad Sam videla da mi 13 Dan Pada u subotu, a ovde zbog karantina nista ne radi, pa cu je odraditi u ponedeljak..... :) javlja kako si :) 


(odgovor članu MOVEIT)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Inseminacija IV deo
19.3.2021 20:10:31   
MOVEIT
Bzv ti si duplo duze od mene, ja se tri i po godine bavim trudnocom, kaze se da se cekanje i upornost isplate, nadam se da je tako...😀 Hvala bogu resila si se te stitne sad mozes sve da probas...  Radila sam u Novom Sadu na privatnoj klinici, mogu ti reci bila mi je jednostavnija procedura nego sto sam ocekivala, 4-ti dan ultrazvuk, 5 dana femozol 2 kom pred spavanje, 9-ti dan ultrazvuk od 11-og test za ovulaciju ujutru i uvece cim bude pozitivan da dam sebi injekciju i zovem ih, 24 sata nakon nje inseminacija odradjena za 10 min, samo partner isao sat i po ranije da da spermu, znaci tri puta sam isla na kliniku... Te testove za ovulaciju sam i ranije koristila i ok su mi skroz, sad sam sa njima u dan potrefila ovulaciju..  Vidim da zene piju lekove i primaju injekcije za stimulaciju, ja sam imala tih 10 lekica u 5 dana i to je to. Gde si ti radila? Kakvo ti je iskustvo? Ni ja ne znam kako je biti trudna, mada iz svih prica zakljucak je da se to tesko moze znati pre izostanka menstruacije, svi simptomi su subjektivan osecaj to sam se uverila na sebi..  Hocu, i ti javljaj obavezno sta se desava, da podelimo muku..😀 Vec sam razmisljala da 10-12 dana uradim i jedan test, pa kao necu da mucim sebe, videcu u kakvom cu psihickom stanju biti do tada..😀




(odgovor članu Tahini)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Inseminacija IV deo
20.3.2021 7:29:01   
Tahini
Evo me MoveIt:) u pocetku dok Sam pokusavala, a nisam mogla jako sam se nervirala, ni na kraj pameti mi nije bilo da cu se nacekati toliko ili da je tesko napravitu bebu:), a ceo zivot sam pazila da ne ostanem trudna(dok Sam bila devojka, a ne udata zena:) :D) jer nikad ne bih abortirala, ali eto, sudbina, :) Moje iskustvo je cool, 9 Dan ciklusa prvi ultra zvuk I merenje E2, pa desti, pa 12  Dan uz I E2... Merenje I endometrijua I folikula. Stop I injkecija u subotu uvece I nakon 36 h inseminacija... Kaze mi ginekolog uboli smo vreme spermica je bila dobra, moje vrednostI ok, sad je samo do Boga:), lezala sam 20 minuta I  otisla kuci. IZ Beograda sam ali zivim u GR, pa sam je I ovde odradila u jednoj od najboljih klinka za reprodukciju.  Mene je jutros malo probadao donji stomak, I osecam neki vodeni sekret... Od utrogestana mi nije muka I ok ga podnosim za sada:) ja se super osecam:) ne znam, kad Sam radila inseminaciju ovde je bio drzavni praznik neradan Dan, pa 13 Dan od inseminacije mi Pada u nedelju opet neradni dan:) :) sta reci.. Znas sta sam primetila, obicno pred menstruaciju osecam zeljuu za slatkisima, evo sada nikako. I obicno mi izadju bubuljuce na ovaj Dan pred mecu, sada mi je Jos uvek lice cisto... Ja mozda kupim kucni test, pa ga odradim na taj 13 Dan, a onda betu u ponedeljak, a do tada pijem ovaj utrogestan. Ne znam sta da mislim, Ovo cekanje je strasnoooo:) :) drzi se Moveit,,, pisi... Ja sam prvi put na nekom od ovih sajtova, pa se I ne snalazim bas najbolje, citam gore svoje postove I  uvidjam greske u kucanju... :) Nadam se da me razumes:)))) jel je moguce da smo samo nas dve na cekanju testa? 


(odgovor članu MOVEIT)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Inseminacija IV deo
21.3.2021 16:20:02   
MOVEIT
Tahini,  citam tvoju poruku i mislim kao da sam je ja pisala..😀 Isti slucaj, ceo zivot se cuvala i dozivljavala trudnocu kao nesto najbitnije u zivotu, nikad nisam pomislila da ovako nesto moze da se desi..😀 Ja sam se danas malo zabrinula, vec drugi dan jednom dnevno mi se pojavi kao malo sekreta sa nekoliko crvenih jedva vidljivih tackica, mozda se i tripujem za njih.. 😐 Brine me da nije neka infekcija, a nadam se da jeste bilo bi nekih ozbiljnih simptoma.. Sekret tako oset_im ponekad pred menstruaciju, kao malo vlazno pomislim da sam dobila ali dobijem tek sutradan, inace ne.. Ovako nemam neke simpome, mozda ponekad uvece blag tup bol u sredini stomaka, ali povremeno i bas blago.. Utrogestan mi uopste ne smeta, nemam mucnine, temperatura normalna.. Meni je tek 4 dana proslo od inseminacije.. 🤦‍♀️ Jel ima jos nesto pored slatkisa?!😀 Greske su nam nebitne, prija malo da se ispraznimo.. Verovatno ima jos zena koje cekaju ali na mukama su pa im se ne pise..😀


(odgovor članu Tahini)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Inseminacija IV deo
21.3.2021 16:51:19   
Tahini
Cao Moveit, ja sam u 6 danu, sutra mi je 7.Ma jok, nista novo,osim slatkisa:) I ja osecam kao neki sekret (sto ne osecam u pms), nije to bol u sredini, ne znam ni kako da definisem sta osecam.. Ma ja sve to pridajem utrogestanu. Isto dobro ga podnosim  nista mucnine, niti temperatura. Da li mi verujes da Sam celo forum skoro iscitala, teme OKo inseminacije, bete... :) :) :) jedino sto rano zaspim I kao vampir se provudim u 6 h. A to mi je od inoferta (ima u sebi B8 vitamin, folnu I melatonin)ne secam se kad Sam ovako dobro spavala.. :) ja sam odlucila da odradim betu u ponedeljak 29.:)necu ranije, a u nedelju niko ne radi... Primetila sam da uopste nemam neka ocekivanja, sto vreme prolazi ja nekako cool:) :) ne radim trenutno, pa sam kod kuce I odgledah 2 serije,(po dve sezone), nekoliko odlicnih filmova, citam knjigu I kuvam neke recept koje nadjem na YouTube.. :) :) na koliko tebi dolaze ciklusi?  Rece mi moj ginekolog da ako vidim neko tacka sto ili blago krvarenje od 6 do 12. dana.da je moguce usadjivanje  oplodjene jajne celije...  Kao da ne brinem ako se to Desi..a ja ne brinem uopste, nekako sve Ovo pozitivno gledam. Kako ti provodis Dane? :) 


(odgovor članu MOVEIT)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Inseminacija IV deo
21.3.2021 16:54:59   
Tahini
Nemoj da brines, jer od stresa moze samo da bude gore. Mozda je to dobar znak:) Pokusaj da ne obracas paznju na to, osim u slucaju da krene neko krvarenje obilno tad pozovi ginekologa... Bice sve ok Moveit:) 


(odgovor članu MOVEIT)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here