Prva transplantacija materice sve bliža (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori … o svemu i svačemu



Poruka


Anoniman -> Prva transplantacija materice sve bliža (29.10.2009 21:43:05)

Već za dve godine britanski bi lekari mogli transplantirati prvu matericu, a sada tvrde da su vrlo blizu tome. Stručnjaci su, naime, pronašli način kako na dovoljno dugo vremena obezbede za matericu krv da bi ona izdržala koliko je potrebno za potpuni razvoj deteta.

Usavršavanje ovog postupka omogućilo bi ženama kojima je materica oštećena bolestima, na primer rakom grlića materice, da postanu majke. Ove bi žene tako imale mogućnost više, pored surogat-majke i usvajanja.

Iako su pređašnji pokušaji transplantacije na životinjama bili neuspešni, a jedini pokušaj izvršen na ženi završio je uklanjanjem materice, lekari se nadaju da su sada pronašli način kako matericu da obezbede s dovoljno krvi, što je dosad bio problem.

Kod ovakvih trudnoća s transplantiranim matericama svaka bi beba trebala biti rođena carskim rezom jer takva materica verovatno ne bi izdržala prirodan porođaj. Osim toga, deca bi morala biti začeta veštačkom oplodnjom.

Nakon rođenja deteta materica bi bila ponovno uklonjena iz tela majke, a žena bi mogla prestati da pije lekove potrebne tokom transplantacije, tzv. imunosupresante.


Shta kazete na ovo? Hotje li ovo stvarno pomotji nekim "smrtnicima" da dobiju dete....ili ce biti privilegija bogatih...




sanji -> RE: Prva transplantacija materice sve bliža (29.10.2009 21:53:25)

Naravno da će biti privilegija bogatih, bar u narednoh petnaestak, dvadest godina! I sama veštačka oplodnja još uvek nije pristupačna svima a ovo će biti mnogo, mnogo skuplje!




oliveradj -> RE: Prva transplantacija materice sve bliža (30.10.2009 8:26:26)

Ja mislim da će dugo dugo biti privilegija bogatih, a kasnije možda i običnih smrtnika.




NadaR -> RE: Prva transplantacija materice sve bliža (30.10.2009 8:29:08)

Mislim da je dalleeeeeko taj dan kad ce to obicni smrtnici moci sebi priustiti!




Stranica: [1]