Amber -> RE: Kana (11.12.2010 12:05:42)
|
Kod nas nemas crnu kanu bez ppd koji je jako opasan, jer nepostoji crna kana pa dodaju tu supstancu umesto indiga, crna kana se pravi od mesavine crvene kane i indiga, kod nas ima samo eagles hena koja sadrzi ppd(mada ja sam je stavila pre 10 godina kad sve ovo nisam znala i nista se nije desilo sem sto ta crna nije mogla da se ispere nego je morala da izraste a skoro je prijateljica dobila alergiju na nju tako da je to od osobe do osobe). Dok je bilo Lusha u Bg kod njih su mogle da se kupe razlicite vrste kane zajedno sa maslacem koji neguje kosu. Ja sam htela da predjem sasvim na kanu pre par meseci jer je crvena cista kana najzdravijia za kosu obavija je a ne prodire u vlasi kao farba, ali nigde nisam mogla da nadjem kanu u vezenu sa bliskog istoka, ili onu bez dodatog zelenog peska, nema vise ni u jednoj indijskoj radnji, jedino ako neko putuje u Istambul tamo je 1 kg 8 eur. Kod nas je jedini izbor Logona koja se slabo prima. Ta eagles hena koja je stetna ima oko 25%ppd i kana iz Jasmina koju sam uzela i stavila i ispala skoro plavakasta na temenu umesto crvena, bila sam zbunjena sta se desilo a kasnije sam saznala da je to zato sto je njihova kana bajata i 3 klase. Jako je nezgodna za ispiranje mora da se ispira sa blazamom i meni je bas isusila kosu, kosa posle toga mirise mesec dana na mokru zemlju. Kasnije sam presla na BioKap o kome non stop pricam ispasce da reklamiram, i kosa mi se preporodila nikad sjajnija.
|
|
|
|