RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Od đačića do đaka



Poruka


Didy -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (1.4.2017 21:11:06)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Anck, a to kad za neku skolu pricaju da je losa po meni je laz.



Apsolutno se slažem s ovim što je Sanjica napisala. Radila sam u tri osnovne škole u svom mestu i mogu ruku u vatru da stavim da nema boljih i lošijih škola, to je sve lokalni mit. Svoje dete sam upisala u školu koja nam je najbliža, a koja važi za najmanje popularnu. Prezadovoljna sam načinom rada i svim ostalim, nemam nikakve zamerke. On ide sam maltene od prvog dana, sam se vraća i to mi je veliko olakšanje. Učiteljicu mu nisam birala i opet sam prezadovoljna onom koja ga uči, da sam birala, verovatno bih pogrešila.
I nikad ne bih upisala dete u školu u kojoj radim. Draže mi je ovako da je tako gde ide samo još jedan đak u klupi, a ne sin nastavnice.
Moj savet vam je da upišete dete u školu koja mu je najbliža. Moći će vrlo brzo samo da odlazi i da dolazi kući, imaće verovatno u razredu nekoga iz kraja ko će mu usput doneti listić i domaći da prepiše ako iz nekog razloga odsustvuje sa nastave... Ko je nama birao učitelje i škole i šta nam je falilo?




Sanjica26 RR -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (1.4.2017 21:34:25)


IZVORNA PORUKA: Didy

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Anck, a to kad za neku skolu pricaju da je losa po meni je laz.




I nikad ne bih upisala dete u školu u kojoj radim. Draže mi je ovako da je tako gde ide samo još jedan đak u klupi, a ne sin nastavnice.
Moj savet vam je da upišete dete u školu koja mu je najbliža. Moći će vrlo brzo samo da odlazi i da dolazi kući, imaće verovatno u razredu nekoga iz kraja ko će mu usput doneti listić i domaći da prepiše ako iz nekog razloga odsustvuje sa nastave... Ko je nama birao učitelje i škole i šta nam je falilo?

Sa ovim se apsolutno slazem.




Didy -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (1.4.2017 21:36:09)

Našla se dva prosvetara na forumu da se slažu jedno s drugim. [sm=smiley36.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (1.4.2017 21:38:14)

Za ne poverovati[sm=smiley36.gif]




Didy -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (1.4.2017 22:01:18)


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

S druge strane Tesla ima fantastican program! Ima taj neki novi raspored celodnevnog boravka sto meni jaako odgovara. Znaci dete je u skoli do 16h.
Ima dorucak, rucak i dve uzine. Ne uci se po citav dan vec ima raspored kad i sta. Dolazak u skolu u pola 8 a sa nastavom se krece tek u 10 ..pa psle ima jos jedan veeeliki odmor.Posle podne se rade domaci i ne nose se da se rade kuci sem malo vikendom. Onda torbe se ne nosaju vec se donose pon. I odnose petkom.


Poznanica ima mnogo loše iskustvo s ovim sistemom u školi "Nikola Tesla". Kaže da se mnogo pokajala. Dete navodno u boravku radi domaći, a kad u petak donese torbu kući, onda vide da pola nije uradio, pa kaže da im ceo vikend prođe u ispravljanju krivih Drina. Nigde vikendom ne mogu da mrdnu, bukvalno presede da bi nadoknadili sve što nije uradio. Dete preplače vikend jer maltene ne mrdne od svesaka. Verovatno sve zavisi i od deteta. Ukoliko je dete savesno, može se pokazati kao dobro rešenje.
Ja isto mnogo radim i u suprotnoj sam smeni sa svojim detetom. On je sad drugi razred i mnogo se osamostalio, Domaći sav radi sam, mi mu samo pregledamo. Nekad mu pregledam sveske tek kasno uveče kad dođem kući i on tad već spava, ali sam makar koliko-toliko u toku s onim što rade. Iz ovog ugla gledano, ne bih volela da mi dete ostavlja knjige tokom cele radne nedelje u školi.




Anck Su Nmaun -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (2.4.2017 11:09:44)

Ne znam , ja sam cula samo pozitivna iskustva u vezi svega toga, pa videcemo...




Sanjica26 RR -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (2.4.2017 17:54:58)

Didy meni se svakako ne svidja taj produzeni boravak/celodnevni. Ne bi imali predstavu sta nam je dete radilo tokom cele nedelje. I od treceg razreda toga nema. Sto se pre ossmostale u tom bolje.




Peace* -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (25.4.2017 9:02:36)


IZVORNA PORUKA: Buba Mira

Malo je off, ali da li neko zna koliko košta taj produžen boravak? Ja sam čula da plaćaš istu cenu boravka bez obzira da li dete ide 1 dan mesečno u boravak ili 20.



Ne sećam se tačno cifre pošto Luka ne ide već 2 godine, ali ako se ne varam, onda je pun iznos oko 3000din.
Nije tačno da plaćaš 20 dana, možeš da plaćaš i manje, ali je onda jako bitno da "odjaviš i prijaviš dete", ne može ostati ako ga nisi prijavila nakon npr bolesti jer mu nije planirana ishrana (kao u vrtiću što je bilo).
Ono što nije moglo je da jedne nedelje ide a druge ne ide (tipa, meni tako odgovara) jer onda vaspitačica ne zna ko kad dolazi i ne može da proverava brojčano stanje - tako mi reče.



IZVORNA PORUKA: Didy

Apsolutno se slažem s ovim što je Sanjica napisala. Radila sam u tri osnovne škole u svom mestu i mogu ruku u vatru da stavim da nema boljih i lošijih škola, to je sve lokalni mit. Svoje dete sam upisala u školu koja nam je najbliža, a koja važi za najmanje popularnu. Prezadovoljna sam načinom rada i svim ostalim, nemam nikakve zamerke. On ide sam maltene od prvog dana, sam se vraća i to mi je veliko olakšanje.


I ja mislim da nema boljih i lošijih škola.
Luka ide u Đorđe Natošević, koja kao važi za dobru školu. Šta znam, nama je na 5min od kuće, što je extra!
Kažu da je u toj školi zastupljeno vršnjačko nasilje među devojčicama, ali ne znam da li je to istina.


Što se tiče tog sistema da sav domaći urade u školi... ne znam... znam da ja nisam bila uvek zadovoljna načinom na koji se domaći uradio u boravku, i tražila sam od Luke da ga radi ponovo kod kuće. Možda sam ja previše zahtevna, ali meni nije odgovaralo. Isto kao što mi nije odgovaralo dok su imali ormariće u školi, prosto, uvek je ostavljao u školi baš one knjige koje mu trebaju kod kuće. Možda sam ja control freak! [sm=smiley36.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (25.4.2017 12:46:58)

Pa nisi i ja bih volela svaki dan da vidim sta su radili u skoli i da isproveravam domaci ali ako nas prime u Teslu necu moci .
Inace mozda nema.boljih i losijih skola a li ima boljih i losijih ucitelja i zavisi kako oni prenose njima znanje! Ja sam imala "vrhunsku" uciteljicu ..na glasu..al sam mrzela da idem u skolu zbog nje [sm=smiley13.gif] nine bila.bas mila i draga sto bi se reklo..




Anck Su Nmaun -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (25.4.2017 13:03:41)


IZVORNA PORUKA: Buba Mira

Nama je najbliža Tozina škola na staroj Detelinari, ali ne mali broj njih mi je sugerisalo da je ta škola loša.


Draga bas sam u poslednje vreme cula da se dosta dece ispisalo [sm=smiley13.gif]
Jedna moja prijateljica je ispisala cerku u 7 mom razredu [sm=smiley13.gif] Nisam bas sigurna sta se tacno desilo...




Buba Mira -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (25.4.2017 20:09:08)

Upisali smo se u Dositejevu, Ank. [sm=smiley1.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (25.4.2017 21:27:28)

Super 👍




choopa choops -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (25.4.2017 22:38:27)


IZVORNA PORUKA: Didy

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Anck, a to kad za neku skolu pricaju da je losa po meni je laz.



Apsolutno se slažem s ovim što je Sanjica napisala. Radila sam u tri osnovne škole u svom mestu i mogu ruku u vatru da stavim da nema boljih i lošijih škola, to je sve lokalni mit. Svoje dete sam upisala u školu koja nam je najbliža, a koja važi za najmanje popularnu.


Vidiš kod nas ima razlike. Recimo, moja djeca su teritorijalno pripadala da idu u područno odjeljenje, gdje se uči do 4-tog razreda, a onda prelaze u matičnu školu do 9-tog. Ja sam ih upisala u matičnu školu u koju smo išli i ja i MM, znači da tu bude od 1-9tog razreda. Elem, ta djeca u područnoj školi skoro da ne učestvuju ni na jednoj školskoj priredbi, slabo su im radovi zastupljeni u školskom listu, ovi stalno idu na neke izlete, oni kao da su izopšteni iz svega. Ja to nisam znala kad sam upisivala djecu, upisala sam ih zbog blizine posla i vrtića, da mi budu usput, ali sad kad to vidim, bude mi ih baš žao nekako. [sm=zmeden.gif]

A s druge strane, u našem gradu ima nekoliko osnovnih škola, recimo 5 ili 6 nisam sigurna, i jedan srednjoškolski centar. Znači svi đaci na kraju završe na istom mjestu. I godinama najbolje rezultate i nivo znanja zauzimaju baš đaci iz ove naše (najveće) osnovne škole. Recimo, da ne pretjerujem, ali radi se o upoređivanju ocjena gdje jedna trojka važi kao druga četvorka ili čak i petica.




Anck Su Nmaun -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (4.9.2018 15:28:28)

H smo upisali u isto skolu kao i T , medjutim nije primljena u celodnevnu nastavu vec rodovnu sto je za nas nemoguca misija. Ona je odusevljena skolom. Jedva ceka svaki dan a mene sad srce boli sto moramo da je prebacimo jer ne mozemo da postignemo sami to odvozenje i dovozenje .




mama Jo -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (4.9.2018 16:08:26)

O, ne postoji bas nikakva sansa da je prime?




Anck Su Nmaun -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (5.9.2018 12:56:14)

Ne znam, rekose videce za 10 tak dana sto je po meni mnogo. Sto je duze ovde bice joj teze da predje u drugu skolu. Bas mi je zao. Spomenem joj ona se uzasno rastuzi [sm=smiley13.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (5.9.2018 13:01:02)

Anck, pretpostavljam da ste pisali molbu. Ni to nije upalilo da je prime u celodnevnu nastavu?




Anck Su Nmaun -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (5.9.2018 13:14:10)

Ma kakvi ogromna guzva. Upisano sedam odeljenja prvaka do 31 po odeljenju. Ova druga skola ima tri po 25 -oro. A tako i jos jedna u blizini.
Ovo neka popularna skola izgleda [sm=smiley13.gif] jako sam popizzzz i ne mogu da verujem da dete moram da prebacujem sad.




Rosita -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (5.9.2018 15:20:39)

Držim pesnice da ne moraš. Ipak tu ide starija, to je isto aegument važan.




IvanaSK RR -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (5.9.2018 15:52:53)


IZVORNA PORUKA: Rosita

Držim pesnice da ne moraš. Ipak tu ide starija, to je isto aegument važan.

Ne mora uopšte da bude vazan.
Kod nas u skoli, pre dve godine. Dosao otac da upise cerku u skolu, sin mu ide vec dve godine u istu. Kazu, nema mesta. A teritorijalno pripadaju toj skoli i ova druga im je mnogooo dalja.
Nama su sada izmenjali svasta, upisali ove godine dodatno odeljenje prvaka.
Anck, drzim pesnice da uspete upasti u boravak.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]