RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (17.1.2017 18:27:33)

Stigla sam sa kontrole.[sm=bravo.gif].Sve je super.Danas smo 20 plus 2,beba 350g.Gledali smo se 30 minuta[sm=smiley1.gif].Imamo i snimke.Neće da se slika,stavlja šakice preko lica:).U ponedeljak ulazim u šesti

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (17.1.2017 18:38:13)

Krin,bas mi je drago zbog tebe i tvoje bebice [sm=bravo.gif]

Mariya tako i moje cure se posvadjaju bezveze.

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (17.1.2017 19:13:54)

Hvala mm..jedino što sam se šokirala je da sam od 16-te do 21 ve neeelje(za 5 nedelja)dobila 4kg,sve ukupno 6kg do sada[sm=zmeden.gif].Mada ja mislim da opet kao sa ovo dvoje imam punoo plodove vode.Kad se skroz svučem nigde sala nema,samo stomak (poveliki)[sm=smiley1.gif].Šta je tu je.Neka je živ i zdrav

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (17.1.2017 20:06:36)

Ma pusti kraju kg,skinuces.Malo samo pripazi ako mozes,ne mozes da dietiras sada.

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (17.1.2017 22:02:56)

Ma ne brinem ja zbog kg.Pa i da hoću da pazim ne znam na šta da pazim kad ja jedem voće i povrće.Dr kaže da sam na pola i da je to ok.Ja samo brinem da i ova beba ne bude preko 4kg.S je imao 4,650 a N 4,3..Ja to sad ne znam kako bih podnela.Šta je tu je,što ti kaźeš da smo živi i zdravi[sm=jezicek.gif]

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (17.1.2017 22:07:51)

Ihhhhh bas su bili krupne bebe!!!Jesi li rodila prirodnim putem?

Ovde se za tako krupne bebe odmah preporucuje carski.

Moje su dosta manje 3,520 kg i 3,480 kg

Bunnyca -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (17.1.2017 22:11:31)

ja sam u prosloj trudnoci, do 6. meseca dobila 4, pa u 6 i 7, izgubila 3, i onda sam u 8 i 9 dobila 8 kilograma, po 4 mesecno, tako da sada uopste ne znam kako ce teci dobijanje kg. Za sada sam na +2, ali u ovoj trudnoci vise jedem, stomak mi je veci i nekako mi je teze sve

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 1:25:57)

Super krin za bebica i masala za prvo dvoje, moj Vasilije imao 3600gr [sm=bravo.gif]

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 8:10:45)

Jutro drage moje ,,,MM sve prirodnim putem. S dok sam radjala oci mi iskocile, ahahahha..to je bilo 97-me, losi UZ, nije se moglo sa preciznoscu utvrditi kolika je beba, kad je krenulo bilo kasno za CR..ma ne pitaj me, uh kada se set__im. Verujte da nema nista lepse od bebice oko 3 kg I nesto preko za radjanje.
Kaze DR da ne brinem, jer u poznim godinama trudnice radjaju nesto sitniju decu, sto znaci ako je mojima prosek do sada bio preko 4 sad bi trebalo biti 3 kg,,ali ovaj stomak mi govori suprotno, Mozda bude kao sa Bunnycom, pa sad malo uspori kilaza. Kako ste mi vi, sta ima novo?Javila sam ovima na poslu u
firmi da sam trudna. Svi u soku. Jos kada sam rekla da u ponedeljak ulazim u sesti zaprepastili se, Svi pitaju gde mi je stomak, e sad kad me budu videli, nece se pitati, ahahaha. I DR mi je juce rekao da otvorim odmah bolovanje, da sada beba ubrzano dobija na kilazi, da ce stomak biti sve tezi I veci I da ne
treba vise da radim tim tempom. Tako da danas idem u DZ da otvorim bolovanje.

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 9:05:45)

Krin drago mi je da je sve super [sm=bravo.gif] nista, sad pravac bolovanje ako dr tako kaze :)

Kod mene nista novo, osim sto me neki zivac ili nesto tako kod zadnjeg rebra zulja kada legnem na levu stranu, cak pocne i kao da pulsira, izgleda kad se sirila materica nesto je malo pritisla, pa vec danima ne mogu da spavam na levoj strani a kazu da je najbolje na levoj... i onda mi u toku noci utrne desni bok i dodje mi da se obesim jer kao ni na ledja nebi trebalo [sm=zmeden.gif] osim toga super se osecam, jos uvek mi stomak ne smeta za bilo sta... a jedva cekam petak da se izmerim [sm=smiley36.gif]

Dogovaram se sa muzem da za dan zaljubljenih kupimo kolica posto su nam u ovoj radnji rekli da ce tada biti 10% popusta... tada cu biti pred kraj 7.meseca... da uhvatimo popust... ovih dana cu da ga uhvatim da raskrcimo sobu da napravim mesto za krevetac, da izbacimo sobnu biciklu iz kuce... i preslozicu orman da napravim mesta za bebece stvari, pola onog veeelikog ormana cu da ostavim prazno, valjda ce biti dovoljno za pocetak :)

Marija uvek ti zavidim na tim domacim proizvodima [sm=smiley36.gif]

Kad smo kod domacih proizvoda, jel jedete vi domace suseno meso u trudnoci? Ono kao nije termicki obradjeno, ali nigde nisam mogla da nadjem da je zabranjeno?

zumbulcic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 10:16:58)

Di ste ekipaa, evo i mene u 6-om [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Kako nam je snijeg poceo padat i ovi minusi iz dana u dan a kod mene kamaru nekih obaveza po gradu, nikako da se javim. Vjerujte kad dodem u stan samo gledam kako cu se prevalit [sm=smiley36.gif]

Ja sam super, danas sam 22+2, malac mi se vec svakodnevno javlja. Evo sinoc je i ponosni tata imao cast da vidi i osjeti sincinu [sm=bravo.gif] Bio je kao malo dijete, ko bez glave poceo samo da miluje stomak i da ga lupka [sm=smiley36.gif]
Posto nisam jos nista kupovala dogovorili smo se kad on osjeti prve pokrete za pocetak da kupim onaj baby set za novorodence, pa eto trebala bih izaci i kupiti dok on ne dode da ispostujem dogovor [sm=smiley36.gif]
E da, narucila sam se za onaj scrining za iduci cetvrtak a tad cu biti 23+3 [sm=bravo.gif] jedva cekam da vidim maleckog.

Sad cu da pokusam da povezem sta ste vi pisale pa da napisem i vama koju

AnaAna dobar ti je dogovor s mm [sm=bravo.gif]
Sto se tice domaceg suhog mesa pa ja ga jedem, ne puno ali ga skoro svaki dan pojedem. Trazi mi se slano[sm=smiley1.gif]

krin drago mi je da je super proslo na kontroli. Znaci napokon si javila u firmi [sm=bravo.gif] mogu mislit kako su se iznenadili jos kad si rekla koliko si trudna [sm=smiley36.gif] Sad odmaraj i uzivaj

Mariya kod tebe se bas priblizilo [sm=bravo.gif] ABd da sve prode kako treba. Javi sta kaze dr u petak?

MicinaMama pricaj mi o tom strahu uz [sm=smiley36.gif] Ja kad udem u ordinaciju odmah govorim dr prvo da vidimo jel zivo a poslije zavodenje podataka o kg,pritisku itd

Po pitanju kg ja se jos uvijek zezam s mm i govorim da sam i dalje sexy trudnica [sm=smiley36.gif] Zatrudnila sam sa 64kg sad imam 70kg a visoka sam 171cm. Mislim da mi je skoro sve otislo u stomak, doduse malo su i ()() porasle. Iskreno kad obucem crno i pogledam se sprijeda ili odpozadi nikad ne bi rekla da sam trudna.

sunce86 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 11:01:41)

Cao devojke, u petoj sam nedelji trudnoce, tacnije 4+6, juce sam bila ba pregledu i sve je ok, ali jutros mi se pojavio braonkas sekret, skroz je svetle boje nije mnogo ali ja sam se prestravila i bole me krsta od jutros malo jace. U 14h idem ponovo kod doktora ali bas sam se uplasila... kakva su vasa iskustva?

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 12:50:44)

Sunce rana je to trudnoća.Može da ne bude ništa strašno.Moraš strpljivo sačekati Dobićeš verovatno utrogestan i progesteron.Predpostavljam da je još rano sa se čuje srčana radnja i da će ti dr dati terapiju,reći da miruješ i dodješ odprilike u 7.nedelji

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 13:26:40)

Dan [sm=nosecka.gif]
Sunce, slažem se sa krin. Javi šta ti je dr rekao.
Krin[sm=bravo.gif] za bebicu, i za bolovanje! Dosta si radila,sad odmaraj i uživaj!
Ana, spavaj kako ti prija, to na levom boku je bitno u kasnijim mesecima,kad beba bude velika. I meni je u trudnoći sa H bolelo kad sam ležala na levom boku,pa sam celu trudnoću ležala na desnom i na leđima,pa evo je živa i zdrava,ništa joj ne fali[sm=smiley36.gif]Evo jutros dam se probudila ležeći na leđima. Ne treba baš prihvatiti doslovce sve preporuke, radi onako kako ti prija. Ja jedem domaće sušeno meso. I buđav sir, i pijem alkohol i radim svašta što se ne preporučuje u trudnoći [sm=jezicek.gif]
Ma čim ne živiš u zgradi već u kući,možeš sebi napraviti kvadratni metar bašte pa posaditi nešto i da imaš domaće. A tek kad si na selu... Ja nisam mogla ubediti mm da se doseli u Suboticu kod mene (ja živela na 8.spratu zgrade u jednoj od glavnih ulica) kaže on neće. Svekar nam je kupio kuću na selu,koju smo mi dovršili, sve kako smo mi hteli, samo da mi udovolji da pristanem da živim tamo. I negodovala sam i nije mi se sviđalo,vozila sam 70km na posao svaki dan, da mi je u po noći rekao selimo se u grad,iskočila bih iz kreveta i krenula. Sve dok nisam rodila L. Sad, ne bih iz ulice otišla. Slepa ulica u koju dolaze samo oni koji žive u njoj,drugarica sa 2 njene devojčice je na 2 kuće od mene, mogu opušteno da pustim decu na ulicu i da ne strahujem da će ih neki dirati,oteti, zgaziti. A kad se sjate sva deca iz okoline,bude ih po 12-15, velikih i malih,ma milina!
Žene moje,ja danas punih 35 nedelja [sm=zz_eek.png] [sm=zz_eek2.png]
Pobegla sam od dece u spavaću sobu da malo prilegnem, baš mi se spava. danas je svekrvi rođendan pa ćemo kod njih na ručak.

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 13:51:07)

Sunce moguce i da je od pregleda. Meni su ti gin pregledi u trudnoci bili katastrofa uvek me je posle peklo dole i bio mi jaci sekret.

Skockica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 13:57:39)

Krin, super za bolovanje, naradila si se sad uzivaj.
Ana ja jedem prsutu , cesto pomislim nije mi to pametno ali sta cu kad mi se jede. Dovoljno je sto ne jedem bri i druge sireve koje obozavam. Isto tako obozavam i rovita jaja pa mackam ono zumance ali ne smeeem.
Mariya cestitam na punih 35 nedelja [sm=bravo.gif]

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 19:44:14)

Dobro vece drage moje zene!

Ja sam danas pola spavala pola radila po kuci.

Sinoc mi se desilo nesto i nemam pojma da li je normalno.

Beba me je grunula u levu stranu kao da je salto napravila i pala ,okrenula sam se na levu stranu da spavam i nakon par minuta me dobro udari da sam se prepala.Jos je rano da bude tako zilavo,ali se desilo.

sunce86 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 19:52:57)

Bila sam na pregledu, kaze doktor da je sve uredu, grlic se skroz zatvorio, nema nikakvih promena. Prepisao mi je utrogestan ujutru i uvece za svaki slucaj.
Taman mi je sve bilo prestalo i sad opet, i ja mislim da je od pregleda jer radi vaginalno jos se ne vidi preko stomaka.
Necu vise ici na te vaginalne uz, sto kazete pojaca mi se sekret posle...

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (18.1.2017 23:58:21)

Veče [sm=nosecka.gif]
Ja uspavala devojčice, sad ću i ja za njima. Sutra idemo mm i ja za Segedin, da se prošetamo još jednom,jer posle nećemo moći nekoliko meseci,dok mališi ne napravimo pasoš. Malo šetamo,malo klopam,malo kupujemo [sm=smiley1.gif]
Koliko ne volim da idem na kontrole zbog dugog čekanja,toliko sad čekam ovaj pregled, tako me zanima šta će dr reći, da li se bebac okrenuo,da li sam se otvorila u međuvremenu,koliki je,sad bi već trebao da je između 2,5 i 3 kg!
Sunce,ja mislim da nema tu hoćeš nećeš[sm=smiley36.gif] zavisi od dr, ali većina njih radi vaginalni uz do 12 nedelje,znači od uz za double test pa nadalje se radi preko stomaka.

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (19.1.2017 0:15:29)

I meni je redovno radjen vaginalni do 9-e nedelje.

Ja imam sledeci pregled 15-og februara a UZ 17-og....ima da se nacekam.

Ubi me ovo cekanje,kao sto rece Mariya da vidim je li sve kako treba i kakvo je stanje a kada dodje taj dan uhvati me trema katastrofa.

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (19.1.2017 10:06:51)

Jutroo.Sad sam ustala.Sve duže i duže spavam.Mariya jos 10 dana i ti možeš da se poradjaš[sm=smiley1.gif].MM znam kako su nestrpljiva.Ja bila preključe i već jedva čekam opet[sm=smiley36.gif].I meni je sledeća kontrola za mesec dana,u februaru.Sunce jel se već čuje srčana radnja,šta ti je rekao?Kada opet da dodješ?.

zumbulcic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (19.1.2017 10:42:06)

Cao curke, pa di steee???

Ja jucer nisam isla kupiti bebacu nista....pa bas nemam predstavu sta da kupim, sve mi je medeno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ajd vi iskusne mamice dajte neki prijedlog od cega poceti, sta mi sve treba za pocetak, koliko i koje velicine?[sm=smiley36.gif]

sunce pokusaj se smiriti, koristi terapiju i odmaraj....bit ce sve ok [sm=bravo.gif]

AnaAna1 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (19.1.2017 12:03:12)

Sunce ja sam imala braonkast sekret (to ti dodje isto kao krv samo sto izadje posle dan-dva) u 5.nedelji pa posle kapkicu krvi u 8.nedelji i braon sekret par dana. U 5.nedelji sam dobila utrogestan da pijem 2 puta po 200 i 5 inekcija progesterona i sve je bilo ok... to sam pila do 3.meseca i prestala... evo sad za vikend ulazim u 7. [sm=smiley1.gif] ako mozes malo da mirujes par dana dok ti to sve ne prodje...

Skockica joooj rovita jajaaa, ja ih obozavam, a sad u trudnoci ih kuvam po 10 minuta kao pihtije da kuvam a ne jaja ahahaha

I mene zanima ovo sto pita zumbulcic, koliko ovih najmanjih stvarcica 0-3 da kupim? I sta cu najvise da oblacim bebi maja meseca dok je tako mala, verovatno jos uvek benkice sa dugim nogavicama i rukavima posto tad nije jos uvek bas toliko toplo u kuci... Mi smo se dogovorili da prvo kupimo posteljinicu za krevetac :)

Ovo je strasno, ja sam postala mnogo zamajana u trudnoci! Jutros me budi muz dok se spremao za posao da me pita gde sam ostavila kljuc od kola jer ga nigde nema a sinoc sam ja izlazila... i ja vec pocinjem da gundjam kako nije sposoban jedan kljuc da nadje pa moram da ustajem da ga ja trazim u 6 ujutru... na kraju posto ga nigde bije bilo on izadje i nadje ga u kolima u volanu, ja sam ladno izasla iz kola nisam ga ni izvadila iz brave, ni zakljucala ni nista, samo ponela kese iz prodavnice [sm=zmeden.gif] mogo je neko da sedne i samo da da gas kulturno, sreca pa zivimo u kuci i kola su u dvoristu...

krin 40 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (19.1.2017 13:55:45)

Pa , po mom misljenu, sa tom prvom velicinom ne treba preterivati, par zekica I bodica I dosta. Moze beba jako brzo da vam napreduje u prvom mesecu zivota( npr moj sin u prvom mesecu dobio 2 kg, a cerka 1.75 , samo od dojenja oboje) em se rodili sa preko 4 kg,,sto znaci da su sa dva, dva ipo meseca izgledali
kao neke bebe sa 5 meseci. Posebno sto napredak bebe u prvom mesecu nema veze sa pocetnom kilazom, pa I vasa bebica moze brzo da poraste. Znaci nista preterano, po mom misljenju. Da ne zaboravim I to da ce vecina onih koji dolaze da vide bebu uz parice da donese I neku garderobicu. Bar je tako ovde kod mene.I moja beba ce krajem maja, sto je divno, jer ce posle vec u junu julu biti pakao, samo pelena bodic I carapace, I milina. E sad, kad se ceka prvo, znam kako to ume da
vas ponese[sm=smiley1.gif] Kupovala sam million stvari koje ne trebaju. Npr najveca glupost koju sam kupila je ona velika nosiljka za bebu u kojoj smo sina izneli iz porodilista I vise je nikada nismo koristili. Ima tu svega, a sve slatko I malo. Naravno, sada se vise "ne lozim na to"[sm=jezicek.gif]

MicinaMama -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/17 chat (19.1.2017 14:26:30)

Anaana,ma tako je to u trudnoci.Trapavost i zaboravnost su na prvom mestu.Ja nisam toliko zaboravna koliko sam trapava.Pogotovo na pocetku trudnoce,zapinjala sam za liniju.Letela sam po kuci.

Sto se tice prve garderobice,mi ovde dobijemo spisak za bolnicu sta treba da se ponese i verujte mi ima dosta stvari da se pripremi.Po 6 zekica,7bodica,4majicice,2-3 peskira,vreca za spavanje...carapice 5 kom...ma ni sama vise ne znam.

Sto se tice te garderobice od 0-3 m,kao sto rece krin,ne treba preterivati.Bebe bas brzo izrastaju.

Ja cu da kupujem ipak tamo posle,da vidim sta je kod mene bebica ovaj put a i sada posle snizenja ce izaci nova kolekcija.Kolica cu uzeti u maju.Krevetac takodje tada.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>