RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Maraj -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 11:50:24)

Dan mame. Mi dosli iz setnje pa L zaspao. Imam jedno pitanje ne znam gde da ga postavim.

L ima 17 i po meseci. Pije ad mleko ujutru i uvece. Dakle 2× dnevno. Hipp mleko mu dajem. Sad sam odlucila da mu ne dajem ad mleko vec da predjemo na "cistu" kravicu tj mleko iz tetrapaka. (Koristimo i sad kravicu al u jelu , ne na flasicu) E sad ne zanima kako vi dajete deci kravicu? Da li je prokuvavate? Da li je samo zagrejete? Ne znam kako da mu dajem. Ajd za uvece mogu prokuvati pa sacekati da se ohladi. Al kako cu ujutru [sm=zmeden.gif] Povrh toga , mislim da ce se i ona pavlaka stvoriti na povrsini ako ga prokuvavam , pa cu morati i da ga cedim.... Kako vi dajete deci mleko iz tetrapaka na flasicu?
Komsinica mi kaze da ona deci da direktno iz tetrapaka , koje stoji na sobnoj temperaturi. Da l je ok ne prokuvati mleko

Ana RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 12:03:52)

Maraj, pa možeš da skuvaš ceo litar i staviš u frižider pa po potrebi mu sipaš (prosediš kroz cediljku) i malo ugreješ, ako više voli toplo mleko. Moje dete ne voli to mleko, možda zato što je dugo pio Nan junior (do 3. godine). Jedino voli ako stavim kakao, neskvik ili tako nešto, ugrejem u mikrotalasnoj malo, ne kuvam mleko (ono dugotrajno).

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 12:08:33)

Maraj, mozemo u temi kravlje mleko. Dugotrajno se ne prokuvava, mozes da ga ugrejes malo.

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 18:05:53)

Draga nema potrebe da prokuvavas, samo ugrejes.
Mi smo danas bas dugo bili napplju..al vetrina oko 4 bas pocela da
ubija!
Tri pit ura za lepo vreme [sm=jezicek.gif]

Milena18 -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 18:13:06)

Voci, ti sutra počinješ da radiš? Srećno!
I mi se sad vratili iz šetnje. Čekale smo tatu posle časova, svratili u DM po pelene i kući.
Moja beba je danas odspavala skoro dva sata, to se nije desilo poslednja dva meseca sigurno.

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 18:16:12)

Jao Voci pa ti sutra nazad na poso? Jesi spremna 😆
Milena superr! Mi smo se skroz porwmetili sa spavanjem, imali smo ritam i sad kako je muz promenio posao ustajemo svi u 6h i sve sad zbrckano!
Danas odspavao malo ujutru pola sata i posle oko 11 sat vremena i to je sve. Al dobro u 19h pije mleko i ide na spavanjac

mati -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 18:22:01)

Ni moji nisu pili mleko nesto posebno, samo dok su sisali... oko godinu dana obojica.
Kod nas danas neka vetrina strasna, ceo dan me oci peku a lice kako mi je osetljivo, sva sam se zacrvenela...
Matiju danas drug udario u vrticu, i to nije se on zalio, nego vaspitacica rekla mm. I jos ga hvalila kako je on mnogo dobar drug kad ne zeli da ulazi u konflikt i da uzvrati.[sm=smiley13.gif]

veselicaa -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 18:23:08)

Maraj to iz tetrapaka se ne prokuvava,mada ja mojima nikada nisam davala da piju mleko na flasicu.Mozes da ga ugrejes.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 19:44:27)

I ja samo zagrejem mleko.

branki* -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 19:50:29)

zdravo,mame...boku smo uspavali,.ostao jos b..ja i dalje prehladjena...jos samo sutra.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 20:52:46)

I ja kad budem počela da radim ću sa Branki i Sanjicom da brojim dane do vikenda.
Zaspale su moje duše. Još od 7 su se unervozile i zaspale su u pola 9,ima ujutru u 5 da ustanu [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 20:54:44)

Dobro vece zene. Sad cy malo da pisem. Ne znam gde udaram. Mm otisao, pa sam morala i Sofiju da vodim sa sobom. Opet ju je uhvatilo ludilo. A pre nego sto smo krenuli T je udarila u plakanje. Opet se nesto desilo u vrticu. Kaze da kad je podigla casu nije videla da je drug pored nje i slucajno ga zakaci. I on je udari po dupetu.[sm=hudicek1.gif] Prijavila je vaspitacici, ali ona nista. Kaze mm da ga je danas pogledala popreko. I to ne ona sto je negirala ono sa gelom, nego druga. Bas su se osilile. Jedva sam je smirila. Sutra moram da porazgovaram malo.
Danas u seoskoj skoli zove me jedan roditelj da poprica sa mnom. Rekoh sta se desilo, Morao je da mi kaze da njegovog sina iskljucim iz priredbe. On ne voli javne nastupe. Cele noci niko nije spavao zbog njega.[sm=smiley29.gif] Onda mu lepo objasnim da nije problem, ali da to moraju da preseku jer ce njemu kasnije u zivotu biti teze. U kasnijim razredima imace i usmeno ispitivanje. Sve on to razume, ali ipak.. Uciteljica mi posle kaze da joj to dete drami zbog svega i svacega i stalno place. Lud dan danas.
Sad cekam mm da dodje. Deca spavaju.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:08:02)

Ma šta je sa vaspitacicama [sm=hudicek1.gif]
Ja stvarno nemam komentar, sačuvaj bože.
Niti da ideš da se žališ niti da ne ideš. Sve mislim ako se nešto bude teralo do u nedogled da će ići na štetu ddeteta. Ne znam kako bi se ja postavila.
Eeeej gleda ga popreko, šta se desilo sa ljudima meni stvarno nije jasno [sm=zmeden.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:09:14)

Razumem ja da ne moze za svako tuzakanje da reaguju. A decak je verovatno mislio da ga je namerno udarila, pa ju je vratio.

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:13:53)

Sanjice zao mi Teodore,ona je bas dobrica.
Moje zlato otislo kod babe na spavanje,previse mi je tiho u stanu bez nje,krestalo moje bas mi fali [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:18:29)

I jos Davida i gde bi ti bio kraj.
Ako se Ivana zali zbog ucenja, ja cu izgleda zbog ovakvih stvari.[sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:18:29)

Sanjice, razgovaraj sa njima, niko ne sme popreko da vas gleda. Pa stvarno su, bre, svi poludeli!

P. S. Ne spominji ucenje, evo, iskljucio se, nece da radi domaci!

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:21:07)

Ivana, reci mu da si nacula da dolazi inspekcija u njegovo odeljenje. [sm=smiley36.gif]

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:21:48)

Ma jeste da se deca tužakaju, ali zna ona ko se tužaka sa sitnicu a ko za konkretnu stvar.
Nego im je lakše da prećute i iskuliraju.
Ja sam bas nervozna ceo dan. Sad me mm teši i priča mi da ne smem da se nerviram i da treba vremena da se i obe uklope sa ostalom decom i vaspitacicom. Bas mi ovo teško pada.
Sanjice popricajte ponovo sa obe vaspitačice.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:32:48)

I ja sam besna.
Suzi, one zaista treba da se naviknu jer dugo nisu bile. Ali to joj ne dozvoljava da komentarise.

suzi kju -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:37:00)

Naravno da treba da se naviknu. Ali ja nisam smela da ih pošaljem pre u vrtic. Mislila sam da je nedelju dana dovoljno da se naviknu koliko toliko. Nece valjda ponovo na adaptaciju koja traje dve tri nedelje.
Ali u svakom slučaju joj to ne dajem za pravo da na takav način komentariše.
Odosmo previše off.
Moramo nerviranje da svedemo da minimum, jer deci trebamo ja dugo dugo ali normalne.

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 21:59:42)

Sanjice pocekcu na to da i on ide na spavanje.Veceras sam mu pricala da mora lijepo spavati inace ce dobit po guzi a on se smije [sm=smiley36.gif]
Nego borite se sa vaspitacicama,nedajte na svoje andjele.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 22:08:33)

Emice, ti lezi u Dorin krevet i bice ti mirna noc.

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 22:52:57)

A zao mi ako se bude budio kako ce mm ujutru na posao.Nema veze,izdrzacu jos veceras pa cu sutra vece sa Dorom u krevet.A mozda me srecko poslusa pa bude dobar [sm=smiley36.gif]

Mariya -> RE: Razgovori mama 03/17 [chat] (16.3.2017 23:40:57)

Veče mame!
Preumorna sam. Bili smo danas u Subotici, najzad sam izašla iz kuće[sm=bravo.gif] uspeli smo da obavimo sve što smo hteli,kupila sam svašta,kozmetiku za sebe, odeću za L,pokupila pakete za bebu u Dm i Lilly, i što je najbitnije predala,potpisala,pokupila i rešila papirologiju na poslu za porodiljsko, zko, dobila poklon za 8.mart od kolega, dobile smo mali neseser sa božen kozmetikom i cvet, baš lepo od njih!
Maraj, ni ja nisam prokuvavala mleko iz prodavnice, samo podgrejala,ali to je bilo pre 4 godine[sm=zmeden.gif]Mi već godinama pijemo domaće mleko, ja ga prokuvam kad ga donesemo oa posle samo podgrevam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>