|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  97 98 99 [100] 101   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 8:05:14   
jess021
Everly, da li si radila Inuslinsku rezistenciju, profil prolaktina, trombofilije... To je ono sto mi prvo pada na pamet 



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Everly23)
Direktna veza do poruke: 2476
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 9:04:04   
Maslacak15
nekad je prosto potreban svez ciklus. Nisam ubedjena da su smrznuti bas uvek u redu narocito ako dugo stoje iako je tehnologija svakako uznapredovala. Ja znam slucaj, ovde u Nemackoj moja koleginica, koja je pre tri godine dobila decaka iz svezeg ciklusa i ostalo je smrznutih embriona dostaveliki broj. I prosle godine je od njih imala tri neuspela transfera!. I onda je ponovljena stimulacija i zatrudnela je iz prve iako ima punih 39 godina.
Ali svakako podrzavam ukljucivanje reproduktivnog endogrinologa, to treba raditi i mnogo ranije. Suvise cesto i suvise olako se ljudi salju na VTO. To nekad skrati resenje problema pa bude " i vuk sit i koze na broju" ali nekad na zalost bude kobno kad se ne uradi domaci zadatak. Za sve mladje od 35 godina ja bih rekla reproduktivni endokrinolog treba da se proba kao jedina opcija, a za starije od 35 godina, tu ima smisla zuriti sa VTO i dalje treba ukljuciti endokrinologa. Na klinikama cesto nemaju puno pojma o tome. Znam da zvuci naopako i nelogicno ali tako je. To je tehnologija i ne bave se oni puno individualnim nijansama nego idu po ustaljenim protokolima.....

Inseminacija nije uvek obavezna. Ako je muski faktor takav da je verovatno da nece uspeti onda se preskace kao i u slucaju da zena ima dosta godina. Moja drugarica je poslata odmah na VTO preko fonda ali je imala 41.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 2477
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 9:59:13   
lesli


IZVORNA PORUKA: Everly23


Ne znam sta da kazem ja sam bila 100% ubedjena i da ce mi prva insiminacija uspeti :D a ne da cu doci do ove faze. Kada su mi ostale 4 zamrznute u dve slamcice i dosao dan za krioembriotransfer putala me hoces sve 4 da ubacimo ili 2 da ostavimo :D 
IZVORNA PORUKA: lesli

A klinika na kojoj sam radila je zabelezila i slucaj da su vratili 2 blaste i da se svaka od te dve podelile. Pa su dobili trudnocu sa 2 para jednojajcanih blizanaca. Naravno, radjena je redukcija i zena je rodila blizance.








Reci mi molim te da se salis 😲Zena je htela da vrati 4 blaste, odjednom 😬😬😬 Pa taman i da su stajale 100g u zamrzivacu, suludo je 🙄
U pitanju je klinika Ivanovic tj. sad se zove Teofanovic.Ali su se dosta izbezobrazili izmedju postupka i ova dva FETa koja su sada radjena, da znas.Ako i menjas kliniku i ides kod Goce na konsultacije, obavezno nadji nekoga ko ce dobro da te pretrese i pripremi, pa tek onda tamo. Ako odes kod nje tek tako, ne znam da li mozes da ocekujes rezultat, jer ne znamo gde zapinje. Ona terapiju stimulacije prilagodjava pacijentu, to stoji. Ali voli da izigrava i enokrinologa i hematologa i ginekologa, a strucna je samo za poslednje.I da, arogantna je poprilicno, da znas. Zna da bude gruba i direktna. Neko to moze da svari, neko ne. Prema meni je uvek bilo ok. Ali kada smo dobili preporuku za njih rekli su mi i kakva je, tako da sam svesno odlucila da idem tamo, bez obzira kakva moze da bude prema pacijentu. Ima i tema o klinici ovde na forumu, pa prelistaj.

(odgovor članu Everly23)
Direktna veza do poruke: 2478
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 10:01:48   
17 joka
Maslscak, sve smo prosli i reproduktivnog endokrinologa i sve moguce analize ovog puga. Nas embrion je  bio prve klase zamrznut je godinama. Bice kako bude ovog puta razmisljam tako.

Koristim Fraksi i tako imam potrebnu terapiju. Ako procitas zanima me tvoje misljenje o tome koliko endomstrijum treba da bude debljine da bi doslo do trudnoce.😘

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2479
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 10:15:05   
lesli
I da, pitala si kako smo radili. Radili smo o nasem trosku.Sveukupno je izaslo 2000 vto, oko 500€ lekovi za stimulaciju (to je vec individualno), oko 500€ zamrzavanje. (takodje individualno, zavisi od broja slamcica). I onda jos oko 1000€ za ova dva FETa + lekovi za pripremu (ali su tu dosta manje sume u pitanju nego za stimulaciju).
I slazem se sa Maslackom. Ako imas manje od 35, ima smisla probati samo sa endokrinologom, kad vec kazes da su jajovodi i histeroskopija ok. Spermogram isto?
I ja sam probala prvo sa endokrinologom. Imala sam vec jednu prirodnu trudnocu koja se zavrsila pobacajem i posle nje nije dolazilo do trudnoce.Onda prvo ginekolog, na preporuku. Nista. Pa endokrinolog, opet na preporuku i opet nista. I na kraju sam otisla na kliniku, uradjena je VTO, ali sam imala sve one nalaze endokrinologa i terapiju.E sad, kod mene ostaje neuradjen HSG, ali racunaju da su jajovodi ok, jer sam jednom vec zatrudnela. I ostaje predlog drugog endokrinologa (zapravo njih dvoje - isla sam po dva misljenja i uglavnom su se poklopila) koji me je spremao za poslednji FET da se proba stimulacija ovulacije u nekoliko ciklusa i bez tog HSG-a, ali sam imala embrione za jos jedan FET, pa smo krenuli tim putem. Doduse, taj FET je radjen iz stimulisanog ciklusa sa tempiranim odnosima, pa onda transfer 2 blaste. Zapravo ne znamo sta je uspelo...
I da, bila sam i u Jevremovoj na konsultacijama. Kod Milice Ilic. Ona je pogledala sve rezultate, saslusala celu istoriju, pogledala me na uz... i rekla da ne bi nista drugacije radila i da bi se na mom mestu vratila tamo gde je vec uspelo. Vrlo korektno od nje! I da, i ona je pomenula da se mozda ipak pokusa u 2-3 ciklusa sa nekom stimulacijom ovulacije i tempiranim odnosima, uz prethodnu obaveznu pripremu endokrinologa i hematologa. Meni je zvucala korektno, strucno, a mnogo je ljubaznija od Goce Ivanovic.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2480
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 11:45:55   
Maslacak15
ne ne pogresno ste me razumeli. nisam pravdala vracanje vise od dva embriona. to je neodgovorno krajnje. samo sam komentarisala da ne treba donositi zzakljucke nanosnovu samo jednog ciklusa iz koje je izasla jedna grupa embriona nebitno koji je broj transfera uradjen. oni po meni mogu biti Losiji ili suboptimalni bez toga da postoji neki neresiv problem. prosto u sledecoj semi stimulacije moze biti ok. tek ako se proba vise varijanti i svaki put se embrioni ne primaju ima mesta govoriti o faliure to implant problemu.    to nije skroz pouzdano njihova procena sta je dobar a sta je los embrion, to je vise neki orijentir narocito kad rade samo visuelno analizu ( ne pravu preimplantacionu dijagnostiku).   kod VTO postoji tri grupe pacijentkinja, gde uspeva i sve je super, gde nenuspeva i zna se problem tj on je ocigledan tipa ne oplode se jajne celije i na zalost gde ne uspeva a nema ociglednog problema. za ovu poslednju grupu vredi ici korak u nazad i konsultovati endokrinologe.   joko nisam videla gde si pisala o endometrijumu??

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2481
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 20:14:55   
Everly23
Hvala ti na odgovoru. Pokusacu u NS u Feroni ovaj put,mozda stvarno ti embrioni nisu bili dovoljno dobri ipak su iz iste grupe ( iz te jedne stimulacije, duza sema ) Ja sam imala 35 kad sam pocela, posto je sve bilo ok izgubila sam dosta vremena na tri insiminacije, pa VTO pa prekid i korona, potom dva krio iz zamrznutih i eto napunila 38.. Tako da nemam bas puno vremena ;)


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2482
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 20:18:45   
Everly23

Meni samo nije jasno sto su mi sve vreme govorili da su blaste najbolji embrioni i da jedino sto jos mogu uraditi je ERA test koji kosta 100 hiljada za koji pri tom profesor dr koji radi kod njih kaze da je taj test glupost. 
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ne ne pogresno ste me razumeli. nisam pravdala vracanje vise od dva embriona. to je neodgovorno krajnje. samo sam komentarisala da ne treba donositi zzakljucke nanosnovu samo jednog ciklusa iz koje je izasla jedna grupa embriona nebitno koji je broj transfera uradjen. oni po meni mogu biti Losiji ili suboptimalni bez toga da postoji neki neresiv problem. prosto u sledecoj semi stimulacije moze biti ok. tek ako se proba vise varijanti i svaki put se embrioni ne primaju ima mesta govoriti o faliure to implant problemu.    to nije skroz pouzdano njihova procena sta je dobar a sta je los embrion, to je vise neki orijentir narocito kad rade samo visuelno analizu ( ne pravu preimplantacionu dijagnostiku).   kod VTO postoji tri grupe pacijentkinja, gde uspeva i sve je super, gde nenuspeva i zna se problem tj on je ocigledan tipa ne oplode se jajne celije i na zalost gde ne uspeva a nema ociglednog problema. za ovu poslednju grupu vredi ici korak u nazad i konsultovati endokrinologe.   joko nisam videla gde si pisala o endometrijumu??



(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2483
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 20:47:27   
Everly23

Maslacak potpuno se slazem za te tri grupe zena, bas je tako. Znam teske slucajeve koji su uspeli iz prve u istoj klinici, isti dr isti nacin rada tako da mislim da dosta u svemu ovome treba i srece ;) 
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ne ne pogresno ste me razumeli. nisam pravdala vracanje vise od dva embriona. to je neodgovorno krajnje. samo sam komentarisala da ne treba donositi zzakljucke nanosnovu samo jednog ciklusa iz koje je izasla jedna grupa embriona nebitno koji je broj transfera uradjen. oni po meni mogu biti Losiji ili suboptimalni bez toga da postoji neki neresiv problem. prosto u sledecoj semi stimulacije moze biti ok. tek ako se proba vise varijanti i svaki put se embrioni ne primaju ima mesta govoriti o faliure to implant problemu.    to nije skroz pouzdano njihova procena sta je dobar a sta je los embrion, to je vise neki orijentir narocito kad rade samo visuelno analizu ( ne pravu preimplantacionu dijagnostiku).   kod VTO postoji tri grupe pacijentkinja, gde uspeva i sve je super, gde nenuspeva i zna se problem tj on je ocigledan tipa ne oplode se jajne celije i na zalost gde ne uspeva a nema ociglednog problema. za ovu poslednju grupu vredi ici korak u nazad i konsultovati endokrinologe.   joko nisam videla gde si pisala o endometrijumu??



(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2484
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 21:01:50   
Maslacak15
i ja nesto sumnjam da je taj ERA test neka velika mudrost. Koliko ja znam receptivnost endometrijuma je vrlo kompleksna stvar i verujem da taj test moze da da samo neku grubu procenu. Daj sansu Feroni. nije 38 godina mnogo ako je rezerva u redu (FSH ispod 9). Zelim ti puno uspeha!!!

(odgovor članu Everly23)
Direktna veza do poruke: 2485
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 21:06:30   
Everly23

Hvala draga! FSH mi 4.38Nadam se da cu imati srece ovaj put ;)
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

i ja nesto sumnjam da je taj ERA test neka velika mudrost. Koliko ja znam receptivnost endometrijuma je vrlo kompleksna stvar i verujem da taj test moze da da samo neku grubu procenu. Daj sansu Feroni. nije 38 godina mnogo ako je rezerva u redu (FSH ispod 9). Zelim ti puno uspeha!!!



(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2486
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 21:13:25   
Maslacak15
oooo pa onda se ne sekiraj !! Bice sve super samo treba zivaca i da se kockice sloze. Ali rezerva je najbitnija daleko najbitnija stvar u reporduktivnoj medicini posto kad ona oslobi tu doktori ne mogu da pomognu. To je bas super vrednost. Imas ti vremena, ali zelim ti da sto manje cekas :)

(odgovor članu Everly23)
Direktna veza do poruke: 2487
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 22:17:01   
Krisss985
Ja sam radila ERA test pre prvog fet postupka. Po tom nalazu je moj endometrijum prereceptivan tacnije da se transfer treba raditi na 12 dan ciklusa. 

Naravno Fet radili po toj semi i bio neuspesan. 
E sad sto se endometrijuma tice. U Genezisu u sva tri pokusaja endometrijum nije prelazio 7mm dok sam u feroni imala drugu terapiju i tu je debljina bila 11 i 12mm. 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2488
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 22:23:39   
Everly23

Kriss kod koga si u Feroni? Jeste li uspeli tamo? 
IZVORNA PORUKA: Krisss985

Ja sam radila ERA test pre prvog fet postupka. Po tom nalazu je moj endometrijum prereceptivan tacnije da se transfer treba raditi na 12 dan ciklusa. 

Naravno Fet radili po toj semi i bio neuspesan. 
E sad sto se endometrijuma tice. U Genezisu u sva tri pokusaja endometrijum nije prelazio 7mm dok sam u feroni imala drugu terapiju i tu je debljina bila 11 i 12mm. 





(odgovor članu Krisss985)
Direktna veza do poruke: 2489
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
21.2.2021 22:48:53   
Krisss985
Kod dr. Kopitovic

Nije uspelo posto smo zakacili koronu pa smo vto prekinuli dan pred transfer. Dobili jednu blasticu i to zamrzli. Mesec i nesto kasnije radili fer. Tacnije trebali posto blasta nije prezivela odmrzavanje.Sad idemo ponovo sve izpocetka. U cetvrtak komisija.

(odgovor članu Everly23)
Direktna veza do poruke: 2490
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
22.2.2021 0:05:03   
Everly23
Srecno Kriss zelim ti uspeh ovaj put! Sad mi je lakse sto nisam radila taj ERA test na kom toliko insistiraju u Genezisu samo bi se jos vise smorila. 
IZVORNA PORUKA: Krisss985

Kod dr. Kopitovic

Nije uspelo posto smo zakacili koronu pa smo vto prekinuli dan pred transfer. Dobili jednu blasticu i to zamrzli. Mesec i nesto kasnije radili fer. Tacnije trebali posto blasta nije prezivela odmrzavanje.Sad idemo ponovo sve izpocetka. U cetvrtak komisija.



(odgovor članu Krisss985)
Direktna veza do poruke: 2491
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
22.2.2021 0:23:54   
Krisss985
Hvala Everly23.  Srecno i tebi. 😘Mi smo na njihovu preporuku odradili ERA test. No sada mislim da je to bilo samo bacanje para. A i u feroni je i ne preporucuju. Kako je nama doktorka rekla. Taj test ne daje pozitivan ishod zive rodjene dece a to je sto svi od nas zele. 

(odgovor članu Everly23)
Direktna veza do poruke: 2492
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
25.2.2021 19:36:46   
Tacnica86
Caos zene..dugo me nije bilo..pratila sam vas..ali se nisam ukljucivala jer sam samo cekala vreme da prodje do KrioET-a koji je napokon posle 6 meseci od VTO bio pre 5 dana.U medjuvremenu korona, fraxiparin,dexazon,interlipidna infuzija,histeroskopija i eto..posle ti neko kaze "ne razmislja o tome"...Danas pored svega uradim TSH tako sui trazili, aon nikad gori 6,17..uzas..pisem doktorki (Ferona.prof. Kopitovic) odgovora nema celog dana..a ja u panici..Ne znam sta mi je ciniti..Da li neka od vas ima predstavu samo da li je to sad ovog trena opasno?

(odgovor članu Krisss985)
Direktna veza do poruke: 2493
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
27.2.2021 13:47:13   
17 joka
Moj savet povecati dozu treba svakako opet sacekajte da vidite sta kaze dr. Normalno je sad da luduje TSH a on i raste u trudnoci tako da  pokusajte samo da se smirite jer samim tim sto ste pod stresom pravite veci problem.

Srecno i bebicetno da bude

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Tacnica86)
Direktna veza do poruke: 2494
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
27.2.2021 15:26:12   
Milena18
Tacnice, sigirno će ti dr povećati dozu leka. Nisam ispratila, ti i inače imaš terapiju? Pre zatrudnjivanja je poželjno da tsh bude između 1 i 2. On u trudnoći raste, tako da su preporuke da se, čim se potvrdi trudnoća, doza poveća za oko 30%,  ali to ćeš već videti sa endokrinologom. Ovaj tvoj rezultat nije mnogo loš, ne brini, ali sigurno treba da se koriguje terapija. 


(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 2495
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
1.3.2021 16:38:11   
Tacnica86
Pozdrav zene,povecali su mi sa 75mg na 100mg,ali ni ppsle 5 dana nije se spustio cak je poraso za 0,05.Sad sam im poslala ponovo,pa cekam.Inace mi je 10. dan od ET-a.Hvala vam na savetu..vi tako umirite...🤗 

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 2496
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
1.3.2021 17:38:20   
lesli
Tacnice, nije to velika promena. Mozda ce ti opet podici dozu. Svakako kada se podesava doza, treba vremena da pogode onu pravu. Bar koliko ja znam...
Kada radis betu, sutra?

(odgovor članu Tacnica86)
Direktna veza do poruke: 2497
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
1.3.2021 19:08:23   
Tacnica86
Hvala lesli.Betu radim u sredu..mada bi sutra po pravilu trebala da dobijem..pa cemo videti sta je po sredi.Prosli put sam pocela da krvarim 8 dan po malo..a sad ne..pa se kao nadam mozda je +..kako god bude,idem dalje..mislim da ukoloko ne bude odmah pocinjem da skupljam dokumentaciju za novu vto,posto je ovo bio krio.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2498
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
1.3.2021 19:45:59   
Milena18
Da, ne može tako brzo da se vidi promena. Proveri za jedno dve nedelje ponovo, ili kako ti je endokrinolog savetovao. Srećno 🙂


(odgovor članu Tacnica86)
Direktna veza do poruke: 2499
   RE: Vantelesna oplodnja XVI
1.3.2021 20:19:31   
lesli


IZVORNA PORUKA: Tacnica86

Hvala lesli.Betu radim u sredu..mada bi sutra po pravilu trebala da dobijem..pa cemo videti sta je po sredi.Prosli put sam pocela da krvarim 8 dan po malo..a sad ne..pa se kao nadam mozda je +..kako god bude,idem dalje..mislim da ukoloko ne bude odmah pocinjem da skupljam dokumentaciju za novu vto,posto je ovo bio krio.



Sta je vraceno, blastocista?Meni su na klinici sva 3 puta trazili 11. dan od transfera, racunajuci dan transfera kao 1. Mada oba puta kada je beta bila + i baby rapid je pokazao 2. liniju i pre vadjenja krvi. Pa eto, ako si nestrpljiva...Drzim palceve svakako! 🍀

(odgovor članu Tacnica86)
Direktna veza do poruke: 2500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  97 98 99 [100] 101   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  97 98 99 [100] 101   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here