RE: psovke (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje



Poruka


majdule -> RE: psovke (14.3.2010 0:24:40)

Bio sam kod komšija na kafi i prišlo mi je njihovo dete od 4 godine i ladno me oteralo u pm...ja taman pomislio da ignorišem reko dete ni ne zna šta to znači, ali u tom trenutku mu je komšija zavalio takvu šamarčinu da sam se ja naježio ! nije prošlo 10 sekundi a dete je kroz plač krenulo da mi psuje sve po spisku !!! nasilje nad decom veoma često ima kontra efekat !!!




nina83 -> RE: psovke (14.3.2010 1:00:47)

Sta da vam kazem, kad moja svekrva psuje kad se umiljava bebi i govori joj da ce je uciti da psuje kad ja ne budem cula[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ka djoj kazem ( jako se trudeci da to zvuci uljudno) da je nece uciti, ona odgovori kroz smeh da ja to necu ni znati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja kazem na to, da je psovanje jako ruzno (ponekad se pitam ko je tu baba a ko dete..) i da to nece moje dete izgovarati, barem dok ne cuje na ulici ili skoli.. Ona se samo nasmeje i sledeci put opet ponovi sve isto! Izludecu!




Anoniman -> RE: psovke (14.3.2010 10:25:52)

nina,IDENTICNU situaciju sam imala, ali sa svekrom. Isto sam mu rekla da to ne radi, jer se u nasoj kuci ne psuje, on je rekao da se u njihovoj psuje i da on voli kad deca psuju. Nikad pre toga mu nisam "odgovorila", nisam bila nepristojna, ali sam mu tad rekla "ako vama nece biti strasno da moje dete dobija batine zbog toga sto ga Vi ucite,onda uredu, al cu mu svaki put reci zasto dobija batine". Nikad vise se nije usudio da kaze tako nesto. Da se razumemo, to je bila samo pretnja, jos nikad nisam udarila dete, osim po prstima.




nina83 -> RE: psovke (14.3.2010 11:18:09)

Izgleda da cu i ja morati da budem ostrija sa njom jer me ocigledno ne shvata ozbiljno! S takvim ljudima ne vredi biti fin.. Jeza me hvata od pomisli da mi jednog dana ona cuva dete, ali to je vec druga tema..




caca81 -> RE: psovke (25.3.2010 12:39:16)

mm i ja ne psujemo, ali je nasa cerka kad je imala 2-3 godine znala da donese neku psovku od nekud, tada bi joj rekli da je to ruzna rec i da se ne sme tako pricati, kada bi rekla da je to rekao taj i taj, mi bi joj rekli da taj nije dobar, jer dobra deca ne pricaju ruzne reci. Vremenom je naucila koje su ruzne reci i kad prepricava neki dogadjaj, ako je neko opsovao, ona kaze rekao je ruznu rec i nastavi dalje. Tako cu i sinu pricati, jer mi je ruzno kad cujem da ljudi psuju, a kamoli deca.




Mishica 77 -> RE: psovke (4.7.2010 0:01:49)

Joj, ja baš dosta psujem...što i nije baš za pohvalu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Mm ne baš toliko i moj tata ne ali mama daaaaaa. Sveki je mnogo fina ženska isto.
Ne znam šta ću kad Isidora progovori i počne da, ndb, psuje. Prvo će, verovatno, da čuje od nas. Trudiću se ja ali... hm. Neću joj braniti, tim gore. Neću je ni grditi.... Neko gore reče da je pitao dete, kad je opsovalo, šta to znači i zbunio ga. Mislim da je to OK metod. Videćemo.... ne smem ništa da pametujem i tvrdim. O tom, potom.
Mada ako ne čuje od nas, čuće na ulici ili u školici. Deverov malac od 3,5 godinice počeo da psuje, a oni u kući svi extra fini. Bože me sačuvaj da neko opsuje.





NadaR -> RE: psovke (25.10.2010 9:22:43)

  Milos je poceo da kupi psovke i da ih ponavlja!
Samo ga pogledam i on ucuti ,kao postidi se .
Plasim se sta ce biti kasnije[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
 




Anoniman -> RE: psovke (25.10.2010 10:05:52)

Nado, Neša je dva puta ponovio psovku koju je čuo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Samo sam ga ignorisala, kao da nije ništa rekao, i više nije ponovio[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Probaj, možda upali.




Anck Su Nmaun -> RE: psovke (25.10.2010 11:25:18)

Ja sam imala lose iskustvo sa decom koja psuju i jako sam se ne prijatno osecala u tom trenutku, n bih volela da i moje dete takvo bude.

Iako je nekima slatko kad malo dete opsuje, trudicu se da izbegavam i ja da psujem i mm i svi ostali kioji budu u njenoj okolini...a vec sam napomenula babama i dedama i to strogo!!!




Shishica -> RE: psovke (25.10.2010 11:38:19)

Ja ne podnosim da kazu mojoj devojcici kucko .. i to je MM usvojio od njegove je[sm=smiley35.gif]e babe! I rekla sam da prestane to da radi i vidim da se trudi [sm=smiley36.gif]

Malo sam ofic sad ali morala sam...




Anck Su Nmaun -> RE: psovke (25.10.2010 12:50:21)

jooj to je i meni bas ruzno...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Lu -> RE: psovke (26.10.2010 9:36:01)

Joj Shishice baš je to ružno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Nemoj dozvoliti da se tako izražavaju pred njom, znaš da nas djeca oponašaju i uče od nas, pa zamisli da ona tebi danas-sutra kaže to, ufff ja bi njima to zabranila!




Maryna1 -> RE: psovke (3.1.2011 11:31:09)

Devojke bas mene brine ova tema, trenutno zivimo sa roditeljama mm, a one ne samo psuju, a jos i zovu cerkicu pi*da materina ili pede*o. i jos mene ubedjuju da je to normalno u Srbiji (ja sam iz Ukrajini). meni bas ruzno kad majka kaze sinu ti si zaje*o me. Ja sam svaki put nim kazu da ne psuju ispred mog deteta, pa to malo pomaze, one psuju kad ja ne cujem! Cerka je sad progovorila i sve ponavlja. dobro ona jos ne razumije pa sta ce biti dalje!!! kako da se borim sa njima?




Anoniman -> RE: psovke (3.1.2011 11:38:03)

Maryna, možda će ti zvučati surovo, mislim da sam već pisala šta sam ja uradila. Kad je svekar rekao da će učiti moje dete da psuje, rekla sam mu da nema problema, ako mu neće biti žao da dete svaki put kad opsuje dobije batine, i da ću mu svaki put reći zbog čega/koga je dobio batine.
Od tad je prošlo ja msilim godinu dana, i on, iako psuje kao kočijaš, i izuzetno je nerazuman i težak čovek, NIKADA ne psuje pred mojim sinom. Pred ćerkinom malom psuje, i uči je psovkama, ali ja sam tu bila potpuno isključiva. Psovanja nema, i tačka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Maryna1 -> RE: psovke (3.1.2011 11:59:14)

hvala Nedja, ja sam procitala svi komentare, i bas meni je lakse da u vecini porodica nema psovanja, iako su mene ubedjivali da ovde je to normalno, neka nacionalna osobenost!!!probacu da uradim kao ti, videcu da li pomogne, one su toliko tvrdoglave, da verujem u mom slucau ja bi morala stvarno da izudaram svoje dete da bi one razumeli, a ja naravno to necu da radim!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




minavb -> RE: psovke (3.1.2011 11:59:43)

Mm i ja psujemo stalno, dete ce od nas to da pokupi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: psovke (3.1.2011 12:01:28)

Mina, i mm i ja psujemo, i to baš onako grozno, i nisam nikada verovala da ću moći da se uzdržim pred detetom, ali evo, uspevamo oboje. Omakne se ponekad, poneka, ali čim shvatimo šta smo izgovorili, nastavimo sa nekom drugom pričom koja će ga više zainteresovati.




Anoniman -> RE: psovke (3.1.2011 12:02:34)

IZVORNA PORUKA: Maryna1

hvala Nedja, ja sam procitala svi komentare, i bas meni je lakse da u vecini porodica nema psovanja, iako su mene ubedjivali da ovde je to normalno, neka nacionalna osobenost!!!probacu da uradim kao ti, videcu da li pomogne, one su toliko tvrdoglave, da verujem u mom slucau ja bi morala stvarno da izudaram svoje dete da bi one razumeli, a ja naravno to necu da radim!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


I kod mene je to bila prazna pretnja, za batine, samo sam imala više sreće nego pameti, pošto je upalilo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




minavb -> RE: psovke (3.1.2011 12:04:06)

Moracemo da se iskontrolisemo. Mi psujemo i iz zezancije i kad se iznerviramo, a mm u voznji naredja drugim vozacima i majke i sestre i babe i surnjaje...uopste se ne obazire ko je u kolima. Ne bi bilo fer da Vanja dobije pljusku zbog necega sto je od nas cuo.




Anoniman -> RE: psovke (3.1.2011 12:05:54)

Zato smo mi ubacili u upotrebu kvazi psovke[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Supicu ti tvoju, sunce ti tvoje, miša mu poljubim, i ostalo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Videćeš i sama, dođe to nekako samo od sebe, kad dete krene da ponavlja sve što čuje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




minavb -> RE: psovke (3.1.2011 12:08:37)

Supicu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Maryna1 -> RE: psovke (3.1.2011 12:12:52)

 i ja mogu ponekad da psujem ispred mm, pa nikad ne bi mogla da psujem ispred mojih roditelja, i one nikad ne psuju ispred mene iako vec imam 30 godina!
A za svekra i svekrovu je izgovor kao da svi psuju i dete to moze da cuje od bilo kog, tako  zasto bi oni morali da   obterecaju se sa tim?




Maryna1 -> RE: psovke (3.1.2011 12:14:22)

IZVORNA PORUKA: Nedja

Zato smo mi ubacili u upotrebu kvazi psovke[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Supicu ti tvoju, sunce ti tvoje, miša mu poljubim, i ostalo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Videćeš i sama, dođe to nekako samo od sebe, kad dete krene da ponavlja sve što čuje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]


bas ste vi dobro smislili[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Maryna1 -> RE: psovke (3.1.2011 12:16:01)

IZVORNA PORUKA: minavb

Moracemo da se iskontrolisemo. Mi psujemo i iz zezancije i kad se iznerviramo, a mm u voznji naredja drugim vozacima i majke i sestre i babe i surnjaje...uopste se ne obazire ko je u kolima. Ne bi bilo fer da Vanja dobije pljusku zbog necega sto je od nas cuo.

jos imate vremena da se naviknete, dok dete pocne da razumije i da ponavlja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




gagana83 -> RE: psovke (3.1.2011 21:31:16)

Joj i mi psujemo k'o kocijasi.Ja malo vise i mnogo socnije nego mm[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zardeva.gif[/image] Mrzim tu naviku kod sebe i trudim se svim silama da je iskorenim jer je Una u fazi kada ponavlja sve kao papagaj.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>