Vok tiganj (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice



Poruka


Maya21 -> Vok tiganj (11.12.2009 12:55:05)

Drage moje, da li znate gde u NS ili Bg ima da se kupi dobar vok? Evo ovaj moj je na izdisaju, doduše nije ni bio nešto kvalitetan...
Da se razumemo, treba mi poveći jer ja kad pravim kinesku hranu pravim za najmanje 6 osoba [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ostaviću kasnije recept za jelo koje najčešće pravim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:00:48)

Imam iskustva sa vokovima, i zato cu ti preporuciti trajnu investiciju, tucani vok, ima u merkuru, preskup je, oko 8000, ali je vecan. Ovi teflonski su cisto s*****, jer se kinezi prave na najjacoj mogucoj temp, a teflon ne sme na jaku vatru.




Maya21 -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:10:11)

To mi je sister preskupo, znaš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jedino ako se svi skupite pa mi kupite za rodjendan jedan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image] do tad nema..., šta da radim, jer je ovaj stvarno već za bacanje a ovi moji mi se na glavu popeli kad ću  da im pravim kineza [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:13:05)

Veruj mi, bolje ti je da uzmes obicnu serpu i stavis na trojku kao covek nego da kupujes teflonski vok. A ako bas hoces pozajmicu ti ja moj do rodjendana, posto ja u njemu pecem krilca Milanu, jer ne sme nikako na najjacu vatru,a ako pravim na manjoj vatri onda ne bude onako hrskavo, vec bude polu kuvano, bljak.
Ti teflonski ce ti uvek propadati. Za pet godina ces duplo vise para dati na njih nego sto kosta ovaj "neunistivi"[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Maya21 -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:14:03)

dogovorićemo se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] idem sad da im pravim piletinu u kiselo-slatkom sosu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:17:06)

[image]http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/5225789/1420in20Wok_Full.jpg[/image]

Jel ovo to? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lu -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:20:07)

Eh to je meni super ali za plinski šporet da se onako uglavi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kad god gledam da nešto rade u njemu, kuhari ga treskaju a ja bi tako uništila svoju keramičku ploču[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Mislim da je zdrava hrana pripremljena u njemu, jer se vrlo kratko termički obrađuje, ono hrskavo povrće a trakice mmmm[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




buhla -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:28:59)

i ja glasam za tucani! jeste da sad das cifru, ali isplati se! ja imam sto godina ovaj moj i izgleda kao nov!




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:34:17)

tasha ja sam imala identican, izgulio se posle 5 upotreba,a teflon ne sme da se koristi kad se izgrebe.
Lu, pa mozes i varjacom da promesas, ne moras da treskas[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:38:43)

Ma, ja sam pitala jel to taj oblik tiganja. Znaš da sam ja vrsna kuvarica... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Jel znate vi kako bih ja ovo kupila? Ušla bih u Merkur, uhvatila prvu tetu za ruku i rekla "Dajte mi tučani vok tiganj!" Eto, sada čak i nisam sigurna dal je tucani ili tučani, jer ni jedna koja je napisala tu reč ne koristi slova sa kvrčkicama. Ne bih ni mogla tražiti u Merkuru. A ako bih ipak tražila, i ako bi me pitali "Jel ovo gospođo?", ja bih rekla "Ako je to to što sam tražila, da!" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




buhla -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:40:09)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ma, ja sam pitala jel to taj oblik tiganja. Znaš da sam ja vrsna kuvarica... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  

Jel znate vi kako bih ja ovo kupila? Ušla bih u Merkur, uhvatila prvu tetu za ruku i rekla "Dajte mi tučani vok tiganj!" Eto, sada čak i nisam sigurna dal je tucani ili tučani, jer ni jedna koja je napisala tu reč ne koristi slova sa kvrčkicama. Ne bih ni mogla tražiti u Merkuru. A ako bih ipak tražila, i ako bi me pitali "Jel ovo gospođo?", ja bih rekla "Ako je to to što sam tražila, da!" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zardeva.gif[/image]


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:42:36)

Šta znam, ja sam kupila tefalov vok, i baš sam zadovoljna. Imam ga nekoliko godina, već sam zaboravila kad sam ga kupila. E sad, ne znam da li je baš za 6 osoba, mislim da je mali za toliko... I koristim ga 2 puta nedeljno, otprilike. Nije kao nov, ali vrši pos'o.




buhla -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:42:41)

Vok
Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
[image]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5a/Wok_Cooking.jpg/250px-Wok_Cooking.jpg[/image]
Vok Vok je posuda za kuvanje i pečenje. Potiče iz Kine i najviše je u upotrebi u istočnoj i jugoistočnoj Aziji. Podseća na tiganj ali dno originalnog voka je zaobljeno što znači da je predviđen za otvoreni plamen. Postoji (evropska) verzija voka i sa ravnim dnom – verzija za električne šporete. Prečnik voka je od 30 centimetara do čak dva metra. Ipak, verzije za kućnu upotrebu se kreću do 91 centimetara. Izrađuje se od čelika ili gvožđa. Pre prvog kuvanja preporučuje se da se „na prazno" zapeče uljem da bi dobio patinu. Originalni vok se proizvodi kovanjem, ručno, i ti primerci su znatno skuplji. Ipak postoji verzija koja je presvučena teflonom i u kojoj nije moguće dostizati temperature do 350°C, kako je to u pravom voku. Kuvar, tokom kuvanja, drži vok za dršku sličnu dršci tiganja, ali kod većih primeraka postoji i drška sa druge strane da bi kuvar mogao da trese hranu. Trešenje hrane, neprestano, tokom kuvanja, je bitna karakteristika kuvanja u voku. U vok se stavlja ili već skoro kuvana hrana - razne vrste mesa sitno sečene da ne može da se prepozna poreklo i makaroni, ili povrće koje se redovno stavlja sirovo i kuva se tako da ostane čvrsto tj. kuvanjem, koje traje par minuta ne sme da se raskuva i da postane mekano. Prednosti voka su u tome što se troši malo ulja, hrana se brzo kuva i zadržavaju se vitamini.




Suncicabg -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:43:38)

Da Tasha nije stavila sliku, ni ja ne bih znala da je to to [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:43:45)

Ah, znači tuČani. Ćuti mogla sam i igrom asocijacija zatražiti u Merkuru *ebeni tiganj. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] napuštam temu, skroz sam vam zeznula debatu. Sorry




Lu -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:51:26)

Tasho ne tučani nego tucani-kao kovani,jer se željezo odnosno čelik tuca-kuje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:52:41)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sva sreća pa mi neće trebati.




Lu -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 13:55:30)

A zašto pa baš je sladak...ja bi ga tako rado malo protreskala ali morala bi kupiti novi šporet [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ne bi  ni ja ovaj teflonski.




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 14:41:53)

A zašto mora da se treska? Zašto ne može da se sadržaj promeša varjačom? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 14:44:36)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ja prvi put čujem za ovo i što više čitam sve sam gluplja




Anoniman -> RE: Vok tiganj (11.12.2009 15:15:13)

Kineska htana, kad se pravi, treba da bude hrskava, i da ostane oblika kakvog je bila kad je pocela da se pece - rezanci, kockice...kad se mesa varjacom ti rezanci se iskidaju, izmuljaju, pa to nije to, ali i ja tako radim.
Ja imam i jedan tefalov. Slucajno sam ga ogrebala prilikom pranja, i sad mogu da ga bacim u smece, zato mi je tucani bolji, ne moram da razmisljam o tome da li cu ga ogrebati.

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ma, ja sam pitala jel to taj oblik tiganja. Znaš da sam ja vrsna kuvarica...  

Jel znate vi kako bih ja ovo kupila? Ušla bih u Merkur, uhvatila prvu tetu za ruku i rekla "Dajte mi tučani vok tiganj!" Eto, sada čak i nisam sigurna dal je tucani ili tučani, jer ni jedna koja je napisala tu reč ne koristi slova sa kvrčkicama. Ne bih ni mogla tražiti u Merkuru. A ako bih ipak tražila, i ako bi me pitali "Jel ovo gospođo?", ja bih rekla "Ako je to to što sam tražila, da!"


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Vok tiganj (26.10.2011 9:46:25)

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Šta znam, ja sam kupila tefalov vok, i baš sam zadovoljna. Imam ga nekoliko godina, već sam zaboravila kad sam ga kupila.

E i ja sam taj kupila prekjuče, davaj sad recepte[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Bar jedan danas za ručak[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Vok tiganj (26.10.2011 9:51:23)

Ma ja u njemu skoro sve spremam, običan tiganj mi je za jaja i palačinke. U voku spremam skoro sve ostalo, od sosa za špagete do neke kineske kuhinje. Mislim da imamo temu Kineska kuhinja ili tako nešto [sm=smiley36.gif]




Lu -> RE: Vok tiganj (26.10.2011 9:52:32)

Ja bi povrće na trakice i bijelo meso[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




minavb -> RE: Vok tiganj (26.10.2011 10:28:46)

Ja nemam vok, imam tefalov veliki tigranj, pizza pekač i duboku teflonsku šerpu. Sve i njima spremam, i kineske zavrzlame.




Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>