|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
8.3.2021 17:05:08   
mati
Leptirice, često povracanje i padanje u nesvest od trudnoće ces videti jedino u serijama i filmovima. Svaka trudnoća je različita.
Ja sam u prvoj samo jednom povratila, kao i Dunja, sem što sam ja videla nešto u kupatilu što me je preseklo. U drugoj sam imala mučnine i goruaice ali bez povraćanja.
Ono što je mnogo bitno da shvatis već sada, jeste da nikada, ali nikada ne uporedjujes svoju trudnoću sa nekom drugom, a kasnije ni svoje dete sa nekim drugim. Ovde su žene ok, pomoći će ti, dati savet, ali ces isto tako nalaziti na zavidne ljude koji će svesno ili nesvesno uzdisati sebe, svoju trudnoću, svoju decu, kako bi se ti ili neko osećao loše. Od takvih stvari treba da se zaštitis. Da li iz zavisti, nezadovoljstva ili svoje gluposti, mnogi će pokušati da uzdignu sebe kako bi se neko osećao loše...
Ovde ces uvek dobiti savet iz prve iz ruke, lepu reč, nemoj da brineš. Samo slušaj sebe i svoje telo.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
8.3.2021 22:08:27   
Milena18
Hej, evo da se javim. Odrađen ultrazvuk, sve je ok. Za dve nedelje bi trebalo da radim prenatalni test. Laknulo mi je 😊 
Leptirice, čekamo i tebe sa lepim vestima prekosutra. 



Leni, kakvo je stanje kod tebe danas, da li je sve ok? 

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
8.3.2021 22:50:32   
Branchyca
Milena, odlicna vest! Koja si ti sad bese nedelja?


Leptirice,kao sto kazu zenice, sve je to individualno, ja na primer za devojcicom ni jednom muku oset_ila nisam, a sa sinom prosli put i evo sad, muka na pocetku haos.
Lesli, Leni, kako ste?



(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 8:46:57   
Milena18
Branchyce, deset_a nedelja. Ti si sada beše negde na polovini?


Lesli nešto ne piše u poslednje vreme, nadam se da je sve ok. Lesli, ako vidiš ovo, javi se 😊
Jao meni je jutros toliko bilo muka od čaše vode, da je to bilo strašno. Nisam smela ni u auto da uđem, rekoh ako će da mi pozli usput, bolje da sam na nogama. Kaže mi ćerka da bih sad mogla i da ne idem na posao jer mi je tako muka, a i beba me šutira 😁 Rekli smo joj juče da će postati sestra, oduševljena je. Mislila sam da čekamo da mi stignu rezultati prenatalnog, ali nismo izdržali. 

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 13:15:23   
leni90
Leptirice nemoj da brines, svaka trudnoca je individualna.Unprvoj trudnoci apsolutno nijednom nisam povratila, samo sam imala blage mucnine od nekih parfema ili hrane.Evo sada osecam neku mucninu trenutno a ne znam od cega 😂Milena divnoooo za uz! Javi rezultate prenatalnog testa. Za koji test si se odlucila?Dobro sam drage moje trudnice hvala na pitanju. Brojim dane do ultrazvuka. Hvala Bogu nisam uopste krvarila od subote, nadam se da je proslo i da ce tako ostati.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 14:56:14   
lesli

Evo me, tu sam. Ulazila sam prethodnih dana, ali sve nesto na brzinu, pa ne stigoh ni da pisem.

Smesko 🤗

IZVORNA PORUKA: leni90

Drage trudnice, samo da vam javim da su se krvarenja nastavila, a uvece oko 20h pocinju bolovi i ujutru krvarenje nalik menstruaciji.Bila sam malopre na klinici ponovo na uz i sve je ok, mesak je tu, plod se nazire 😍A hematom se skroooooz smanjio i nije vise iznad bebice 😍Opet sam mislila da je gotovo, ali eto nije 🙏❤️




Znaaaam kako ti je.Tako sam i ja, ali se ispostavilo da je nasa “tackica” od dana 1 opasan borac.Evo, upravo rezi (u bukvalnom smislu te reci 😂) na tatu, jer joj nesto nije po volji. 😁U svakom slucaju dobro je da se taj hematom ispraznio i da vise ne predstavlja pretnju po bebu. Bice to sve super 😊 


Ja da prijavim prvo povracanje u ovoj trudnoci. 😂Fascinantno je koliko su me ubijale mucnine u obe trudnoce na pocetku, ali nijednom nisam povratila u tom periodu, vec sam “samo” imala nagon za povracanjem - krene onaj refleks kao da cu da povratim, ali nista. Samo mi posle toga bude jos gore jer mi iziritira zeludac.I prosli put i sada, povratih kad su mucnine vec prosle.Sva sreca, oba puta mi je zeludac bio prazan, tako da sam samo tecnost izbacila.

Leptirice, sto se tice mucnina one (bar u mom slucaju) pocinju u 6./7. nedelji, najintezivnije budu sa 8,9,10 punih nedelja i onda pocinju polako da popustaju.To sto si citala za odsustvo mucnina, u mom slucaju jeste bilo tako. Jedina trudnoca u kojoj nisam imala micnine je bila missed, ali opsteg pravila nema. Evo ti najbolji primer brancice i milene. Cekamo te sa izvestajem sutra. 😊

(odgovor članu leni90)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 15:06:44   
lesli

IZVORNA PORUKA: Milena18

Jao meni je jutros toliko bilo muka od čaše vode, da je to bilo strašno. Nisam smela ni u auto da uđem, rekoh ako će da mi pozli usput, bolje da sam na nogama. Kaže mi ćerka da bih sad mogla i da ne idem na posao jer mi je tako muka, a i beba me šutira 😁 Rekli smo joj juče da će postati sestra, oduševljena je. Mislila sam da čekamo da mi stignu rezultati prenatalnog, ali nismo izdržali. 



Znaci rekli ste joj. Pa dobro dete i kaze 😁
Drago mi je da je sve ok!
Kad radis prenatalni i za koju si se varijantu odlucila - osnovni panel ili sve hromozome?

Brancice, divno! Mogu misliti koliko su odusevljeni. Moje dete kad su babe i dede u blizini, ne registruje ni mm ni mene.Kako si ti podnela put?
Jeste li spavali negde ili ste vozili u cugu?

Mi smo juce bile kod mojih da baki cestitamo 8. mart. Ja joj dadoh kesu, instruisala je u hodniku da kad da baki kesu kaze “srecan 8. mart”. Jesi zapamtila? -Da. Ok, hajdemo... Tek ulazi moje dete u stan, daje mami kesu i kaze “bako, srecan ti rodjendan!” 🤣🤣🤣

Nego kad se bese ulazi u 7.?Sa 27+0? Ili 28+0?


Leni, sto se racunice trudnoce tice racunace ti po ciklusu termin.
Obzirom da je “ovulacija” tj. dan kad ti je uvela progesteron bio 18. dc, za ocekivati je da beba kasni neka 2-3 dana. Nije to nista strasno i nece ti pomerati termin zbog toga. Videces to najbolje po uz do 12. nedelje, verovatno ce beba biti manja po merama po uz za ta 2/3 dana u odnosu na ciklus.
Meni je sada radila bas rano transfer i za ocekivati je da beba ide jedno 4 dana unapred i tako je i bilo u tim ranim fazama trudnoce, ali nisu pomerili termin.

< Poruku je uredio lesli -- 9.3.2021 15:15:02 >

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 15:19:11   
Milena18
Lesli, nadam se da ti je to bilo prvo i poslednje povraćanje u ovoj trudnoći. I ja sam kao stalno na ivici, ali nije se još desilo.


Hehe, slatka ti je devojčica ❤️ Koliko ona sada ima? 
Radiću Nifty za dve nedelje, tada ću biti u 12. nedelji. On obuhvata sve hromozome, nema različitih paketa. I ginekolog mi je njega preporučio, mada sam ja i pre toga htela njega. 
A za sedmi mesec se ni ja nešto ne sećam kad počinje...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 15:35:25   
lesli
Verovatno jeste. I prosli put sam samo jednom.Tada me miris supe koja se kuva isprovocirao, a nisam doruckovala.Sada sam popila aleract i gvozdje 🤦‍♀️ na prazan stomak. Prvo zaboleo zeludac, pa pocela kiselina i ja umesto posto-poto da strpam nesto u usta, zapela da zavrsim sta sam pocela (a i posle aleracta ne treba da se jede 30min) 🙄

Milena, 2.5 godine.Ali je to mustra od kako se rodila. Videce Leni da je isto ceka ovaj put  😂Juce se zavukla sa dedom u sobu, deda je naravno pusta da radi sta hoce. Kaze ona meni “idi mama, ne trebas nam” 😂 
Dobar je nifty. Ja sam ovaj put radila neki biosave.-ov Isto svi hromozomi. 

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 16:57:39   
Leptirica92
Vi se curke pravo ispisale. Lesli, Leni drago mi je da je sve ok. 

Ja sam nesto sva nestrpljiva i nervozna oko sutrasnjeg pregleda. Samo da sutra kaze da je sve ok, pa poslije polako dan za danom. A imam i neke sitne mucnine. Nista strasno, ali me tako pomalo istiha muci. Nemam volje nista da pravim za jelo, sve mi se gadi. Ali sto se grudi tice, otpadaju. Nekad navece ne mogu se namjestiti da spavam od bola. I pune su vena nekih.Milena koja si ti sedmica sada?

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 20:12:09   
leni90

Hahaha Lesli slatko si me nasmejala ☺️I ja imam jednog malog zvrka od 22 meseca, nadam se da ce drugo biti neko mirno i fino dete 😂Pretpostavila sam da ce racunati od poslednjeg ciklusa termin. Kako god, samo neka se bebica fino razvija.Evo malopre sam opet oset_ila boluckanje u donjem delu stomaka i vidim na papiru rozikasto i crvene koncice. Nije strasno naravno u odnosu na ono kroz sta sam prosla ali se nadam da ce prestati.Lesli htela sam da te pitam za progesteron depo, napisali su mi da primam na 3. dan celu ampulu i doktorka je taj dan kada sam primila napisala danas je prvi. Ja sam po toj logici sutradan mislila da je drugi pa treci prekosutra a ustvari to ispada kao da progesteron primam svaki drugi dan 😕 
Milena, super za Nifty mislim da je najbolji i da je bas pouzdan. Meni je doktorka u prvoj trudnoci Nifry+ i jos jedan preporucila i stvarno imam sa njim pozitivno iskustvo.







IZVORNA PORUKA: lesli

Verovatno jeste. I prosli put sam samo jednom.Tada me miris supe koja se kuva isprovocirao, a nisam doruckovala.Sada sam popila aleract i gvozdje 🤦‍♀️ na prazan stomak. Prvo zaboleo zeludac, pa pocela kiselina i ja umesto posto-poto da strpam nesto u usta, zapela da zavrsim sta sam pocela (a i posle aleracta ne treba da se jede 30min) 🙄

Milena, 2.5 godine.Ali je to mustra od kako se rodila. Videce Leni da je isto ceka ovaj put  😂Juce se zavukla sa dedom u sobu, deda je naravno pusta da radi sta hoce. Kaze ona meni “idi mama, ne trebas nam” 😂 
Dobar je nifty. Ja sam ovaj put radila neki biosave.-ov Isto svi hromozomi. 




(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
9.3.2021 22:47:38   
lesli
Leni ,  na 3. dan znaci da primas recimo danas, pa pauza sreda i cetvrtak i sledecu primas u petak. Znaci jedan dan primas, pa 2 pauza i onda opet boca.Kada bude na 5. dan primas, pa 4 dana pauza, pa boca.Kada je depo na 2. dan to je bukvalno danas primas, sutra ne, prekosutra primas itd. Gledas da bude priblizno vreme, ali i par sati gore dole je ok.Ako primas i fraksiparin (zaboravih sta si pisala) - depo i fraksiparin (kleksan/fragmin) moraju biti razmaknuti bar 5-6h jedan od drugog!

Hahah, samo se ti nadaj da ces da dobijes sad jedno mirno 😁 

(odgovor članu leni90)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
10.3.2021 7:49:53   
Milena18
Ja se uopšte ne nadam da će mi drugo biti mirno, znam da nema šanse 😁


Leptirice, sad sam u deset_oj nedelji. Javljaj danas kako je prošao uz, držim fige da sve bude dobro. 
Lesli, tako je i mene moja terala kad ode kod dede ranije. Još kad kaže "idi ti odmori se" hahaha. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
10.3.2021 11:59:58   
lesli
Ahahah, Milena. Vidis kako imas brizno i dobro dete 😁Opasnica mala ❤️

Ja sam nesto na 4 coska. Posvadjala sam se sa mm sinoc i jos me drzi onaj bljak osecaj. Htela sam glavu da mu otkinem sinoc... 😡

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
10.3.2021 12:01:56   
lesli
Leptirice u koliko ti je zakazan uz?Cekamo te sa lepim vestima... 😊

Mucnine i to otpadanje grudi su svakako dobar znak.A to sto su blage, tako obicno i krene. Polako, stidljivo i posle 7-10-14 dana buuum - od svega ti je muka. 😁

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
10.3.2021 12:33:09   
Milena18
Lesli, i ja sam na četiri ćoška danas. Nisam spavala, dete kašljalo pola noći, a na poslu neka tmurna atmosfera.


Jao znate li da ja ne mogu da pijem običnu vodu ako u nju ne stavim nekoliko kapi limuna? Nabrajam mužu pre neki dan šta mi je sve gadno, kaže on da mi organizam govori šta je dobro, a šta ne. Rekoh kako da ne, govori mi da je voda štetna 😂

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
10.3.2021 13:31:18   
lesli
Pa daaa, voda iz vodovoda i jeste stetna. 😁
A da probas da predjes na neko vino? 😂

Mada za mene to pravilo nije vazilo. Gadilo mi se meso, riba, jaja, sir, povrce, supa...
Ali sam zato mogla da jedem testa od belog brasna i cips 🤣
I ajde, voce je tu bilo cisto da izvadi stvar 😁

< Poruku je uredio lesli -- 10.3.2021 13:33:44 >

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
10.3.2021 17:52:58   
Branchyca
Pozdrav trudnicice,


evo i mene, iako dodjosmo na odmor, nekako je sve samo ne odmor😁
Lesli, put je bio super dok nismo dosli do Subotice, tu je put bio katastrofa al izdrzah nekako, stajali smo vise puta, vise da bih ja istezala noge, ali generalno nije bilo potrebe da stajemo toliko, mogla sam izdrzati.
Nego, ja sam zaboravila kako se racunaju meseci trudnoce, ja sad racunam svakog 30og ulazim u sledeci mesec, a na primer u onoj brosuri sto su mi dali o trudnoci, pise po nedeljama da je mnogo ranije...
Leptirice, cekamo vesti🤗


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
10.3.2021 21:13:54   
lesli
Svaka cas_t Brancice. Meni voznja i truckanje bas i ne prijaju. Svaki put kad se vozim imam onaj grozan osecaj da ce beba da mi ispadne.
A i bojim se pojasa najstrasnije (onog dela preko stomaka). Trudim se da ga naguram ispod koliko god mogu i pridrzavam ga da se ne pomeri celim putem. Da ja sednem da vozim, trenutno mi je nezamislivo iako volim da vozim, na posao inace idem kolima...  

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
10.3.2021 22:13:09   
Leptirica92
Hej curke, nisam stigla prije da pisem. Evo nas zvanicno 2 u 1 😊 Doktorica je potvrdila urednu trudnocu. Sve je kako treba biti za ovoliko sedmica. Povela sam i muza sa sobom zbog jezika. Ali mi se oboje pogubili. Pita me doktorica imam li pitanja, a ja ne znam jesam dosla il sam posla. Iduca kontrola je za 3 sedmice. A do tad strpljenje i da rastemo. Koliko sam kukala da nemam mucnine, toliko su me sad sastavile. Ne mogu funkcionisat normalno. Stalno mi je muka, a jutros sam i povracala. Mislim da mi i od vode pozli. 

Kako ste vi ostale trudnicice?

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
11.3.2021 7:50:08   
Milena18
Divno, Leptirice user posted image Sad se malo opusti i uživaj u mučninama user posted image
Meni je juče bio baš grozan dan, tako sam bila iscrpljena, jedva sam čekala da se završi. Deluje mi da će danas biti bolje.

(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
11.3.2021 11:49:55   
Leptirica92
Jao meni je noc bila uzas. Oko 2 me mucnine probudile i trudila se da ne povratim, medjutim na kraju u 2 navrata sve izpovracala. Do pola 6 sam jedva predeverala noc. Ali prezivit ce se i ovo. Vidjecu ako i naredna 2 dana budem sve povracala da odem na kliniku. Jer nije ni ovo zdravo


(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
11.3.2021 13:02:50   
emicaa


IZVORNA PORUKA: lesli

Svaka cas_t Brancice. Meni voznja i truckanje bas i ne prijaju. Svaki put kad se vozim imam onaj grozan osecaj da ce beba da mi ispadne.
A i bojim se pojasa najstrasnije (onog dela preko stomaka). Trudim se da ga naguram ispod koliko god mogu i pridrzavam ga da se ne pomeri celim putem. Da ja sednem da vozim, trenutno mi je nezamislivo iako volim da vozim, na posao inace idem kolima...  


Lesli nemas pojas za trudnice?Leptirice nadam se da ce se brzo smiriti mucnine i povracanje.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
11.3.2021 15:49:49   
Branchyca
Lesli, imam i ja taj osecaj, pogotovo kad se beba tako namesti, ali vecinom je sve ok. Avionom je sigurno bolje ali ja kroz taj strah ne bih smela u ovom stanju da prolazim, jer bukvalno pijem lek za smirenje svaki put kad letimo😅


Milena, nadam se da ti je danas bolji dan💚
Leptirice, divno!! Sad mozes da uzivas konacno😊
Leni, kako si nam ti?

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat]
12.3.2021 8:40:33   
Leptirica92
Curke kako ste? Kako dane gurate? Ja se borim sa mucninama. Jedem ko vrapcic. Pokusavam skontat sta pase, sta ne. Ali do sad haman nista ne sjeda. Mene nekako navece sastave najgore mucnine. Po danu i nekako, ali od 6 navece ni voda ne ide 🤦‍♀️ nasla sam neki recept kisela i malo limuna i tako pijuckat po malo. Pa cu danas otici kupit da probam i to 😊


(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here