Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


pari -> Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (23.3.2021 21:13:10)

Da li neko ima ovaj problem?

Nama je dr tek sad ustanovila kod ćerke sa skoro tri godine. Pomalo se brinem... Da li su potrebne vežbe i koje? Da li treba bilo šta raditi ili samo pratiti?




lesli -> RE: Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (23.3.2021 21:55:48)

Pari ne znam da li je isti ili iole slican problem, ali moja ima asimetriju grudnog kosa. Nama je to pedijatar videla jos pre nekih godinu dana, ako ne i vise. I meni se samoj cinilo da je jedna strana ispupcenija ali sam sve mislila da umisljam dok ona to ne pomenu na redovnoj kontroli. U sustini, nije nam nista posebno rekla. Samo da je to njena osobenost. Nije pridala paznju uopste, niti pominjala pracenje, vezbe i sl.

Sta su vam rekli?




pari -> RE: Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (23.3.2021 22:01:44)

I nama je ovde dr rekla da to nije ništa osim estetskog momenta. Nego sam čitala na netu svašta pa sam se zabrinula... Bolje ne čitati ništa.

Pitaću opet kad budemo išli pošto idemo uskoro opet.




lesli -> RE: Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (23.3.2021 22:08:13)

Pravo da ti kazem nisam nista citala.Videla sam ja i pre toga da ona njoj zagleda grudni kos s’ vremena na vreme, ali eto tada je prvi put prokomentarisala. I bila je skroz pribrana, nista nije rekla da moze da pravi probleme. Samo da je to nesto njeno. Takva je. Mi smo samo rekli ok i nismo postavljali nikakva pitanja u vezi toga.




pari -> RE: Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (23.3.2021 22:10:40)

Da da, tako i treba. I ova dr me samo pitala, dali znate da ona ima ovo udubljenje, je l ima neko u porodici? Ja sam rekla da ne znam i da mislim da nema niko. Ona je rekla da to nije ništa osim estetike. Nije se udubljivala uopšte u to. Tako da verujem da nije ništa bitno. 

Nego eto, htela sam da pitam ako neko ima iskustva...




lesli -> RE: Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (23.3.2021 22:18:51)

Kod nas nije udubljenje, nego bas jedna strana izbacenija. Kao da su rebra sa te strane veca (ala ga objasnih sad 😁).Ne brini, da je nesto ozbiljno sigurno bi reagovali, jer pretpostavljam da tm ima tamo neko osiguranje koje spada u bolja.
A sledeci put je ispitaj ako ti to unosi neku nervozu.




pari -> RE: Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (23.3.2021 22:25:24)

Razumela sam lesli, dobro si objasnila :)

Da, videću da pratim svakako...i da ne brinem :)




mati -> RE: Udubljenje grudnog koša - pectus excavatum (24.3.2021 23:28:48)

I mladji M ima izbaceniju jednu stranu malo, par poslednjih rebara.
Pari, ja sam u detinjstvu imala druga koji je imao tu rupicu na sredini grudnog kosa. Sećam se kako smo primetili, kada smo brojali eci peci pec ko će da zmuri, meni je upala ruka kod njega. On je imao izraženije bas. I super smo se igrali zaista, nikada ga niko nije zadirkivao, on je samo znao da se rodio sa tim, verovatno se nije puno ni o tome znalo. Mislim da nisu ni pratili to, jer smo mi kao deca o svemu pričali pa bi znali za to. Dugo ga nisam videla, ali znam da ima svoju porodicu, i mislim da mu to nikada nije pravilo problema, samo što kažeš estetski. Njemu se bas poznavalo kad podigne majicu.




Stranica: [1]