|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
30.4.2021 22:27:58   
Maslacak15
tesko mi je da vas citam iskreno....piset_e kao da se nesto strasno desilo. bas nista se nije desilo. beba ima najnormalnije biometrijske parametre za nedelju razvica. verovatnoce za sindrome su daleko ispod cutt offa.     jedino imamo nekog doktora koji je izmislio neku novu nauku. cor momm su prosecne vrednosti. corr mom 1,0 je prosto prosolek. svaka vrednost u prirodi prati normalnu raspodelu pa tako i beta hcg i pappa.ima gomila zdravih trudnoca sa betom nizom od proseka. moze da bude indikacija za neke druge komplikacije tipa preklampisja ili sta znam ali sve je to smuti pa prospi.    vrlo.verovatno je sve u redu. ja nebi cekala nikakve  geneticare i gubila zivce. uradila bih prenatalni a onda promenila doktora i nikad me vise nebi video.bice sve u redu!!!!!

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 251
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 3:04:51   
lesli
Maslacak sve lepo objasnila.

Coconut, nadam se da si sada bar malo mirnija.  🤗Vidi sta ces za dalje. Da li ces da iskuliras celu pricu i samo promenis dr, da li ces kod geneticara da cujes sta i oni imaju da kazu, da li ces prenatalni...Bas bezveeze sto te isprepadase 😕

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 6:44:29   
Coconut
Maslacak i Lesli hvala vamCudi me za doktora, on vazi za jednog od najboljih ovde, kod njega je uvek guzva.Vodio mi je i prve dve trudnoce i sve je bilo u redu.Jedino me u drugoj slao na razna mesta zbog losijeg ogtt ali po meni to nije bilo strasno da bih se toliko maltretirala zbog toga.Secer mi je ovako bio u redu jedino se nije skroz vracao u normalu posle dva sata vec je bio blago povisen i dalje tipa 7-8.Probacu da nadjem dabl testove od prethodnih trudnoca da uporedim.Ne znam, videcu sta da radim jos dok ne prodju praznici.Da vidim koji je najpovoljniji prenatalni test pa da probam to ako uspem da se snadjem za pare,a ici cu do geneticara cisto da vidim sta ce mi reci.


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 7:43:56   
Maslacak15
ma nista geneticar pametno ne moze da ti kaze ali eto mozda te on umiri. Moze da ti kaze isto sto i ja. niski beta i pappa mogu biti znak nekih drugih problema u trudnoci ali i ne moraju. Ali da ti definitivno potvrdi, moze samo NIPT ili amniocenteza. Probaj da se smiris i ponasas najnormalnije moguce. i uzivas u trudnoci. to mi je najzalije kad vas citam. isprepadaju vas kojekakvim pricama i onda provedete nedelje i meseca u strahu i grcevima a bez ikakvog razloga.

ovde prosto nema realnog razloga da se sumnja da trudnoca nije u redu.

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 8:50:18   
BubaBubica
Sad sam gledala moj dabl i brojke su skoro iste, ja stvarno ne znam šta je dr video ovde kao veliki problem. Meni je dr rekla da je nalaz dobar. Što volim kad tako nasekiraju mame bez razloga. I što je nagore, taj dabl je čista statistika, nikakva precizna analiza, čak i kad je napr. rizik 1:10, to značida će se 10 beba roditi zdravo a jedna sa Downom. Ja dabl sam radila samo u prvoj trudnoći i ovoj, i sad ne znam što mi bi što sam ga uradila al dobro, da se ne pravim pametna pred novom dr. 

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 9:11:02   
lesli
Samo mala ispravka...
1:10, znaci da se od 10 beba jedna rodi sa sindromom X, a ostalih 9 su zdrave.
Ili ako je jednostavnije verovatnoca da ima sindrom X je 10%, a da ga nema 90%.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 9:44:36   
Maslacak15
zene sustinski ne razumeju test. sto je ok je nije svako duzan da zalazi u detalje. Kao sto rekoh to nisu nikakve granice u smislu da je ispod ili iznad granice patoloski. Sve vrednosti hormona slede takozvanu normlanu distribuciju. Kao bilo sta drugo. Tipa velicina bebe. To je otprilike isto kao da svi ovde padnemo u histeriju zato sto beba meri na ultrazvuku manje od 3 kg pred porodjaj. Ima naravno more sitnih beba koje se zdrave i prave rode i sa 2 kila. Ali eto prosek je 3,5.
Tako ima i puno normalnih trudnoca sa snizenom ili povisenom betom ili pappA u odnosu na neki prosek. Krive su prosto pomerene za trudnoce koje imaju problem ali je preklapanje odgomno.

https://images.app.goo.gl/njhPpgVWJppcH43c9

Sta vise s obzirom da je zdravih trudnoca neuporedivo vise mnogo je vise lazno pozitivnih nego zapravo potvrdjenih. Nekih 5% zdravih trudnoca padne Double test. Ali da se vratimo na pricu otisle ste daleko, sustina je da je ovaj test daleko od toga da ga je neko pao. Visok rizik je ispod cuttofa 1:300. Test je odlican. Verovatnoce su sve mnogo nize nego background age risk. Neznam doktora i neznam kakva mu je reputacija ali nisam ubedjena u njegovo znanje ili namere u ovom slucaju...


ispravna primena testa je sledeca. To je rani screening. Postoje pravila od kad se racuna visoki rizik. Te zene i samo te zene dobijaju preporuku da rade dalje analize. Kao sto je moj rizik sa anom bio samo 1:217 zbog kriminalno visoke bHCG i godina 5,87 corMM i dr je rekao: Ja sam formalno duzan da preporucim geneticara i NIPT. Jel je rizik veci od 1:250.

Test nije los zato sto uhvati preko 90 % trudnoca jel one padnu ispod cuttofa. Pri tom ima more lazno pozitivnih kao sto sam bila i ja ali gleda se obrnuto, od beba koje su zaista pogodjene jako retko ne budu otkrivene na doublu.

Mi ovde raspravljamo vec 24h i jedna trudnica je van sebe zato sto je tamo neko odlucio da ignorise sva pravila i ne zanima ga sto su riziki ispod 1:1000 njemu je to "sumnjivo"......

ako se tako radi onda je test besmislen, svaka trudnoca je teoretski sumnjiva i treba da se uvede NIPT za sve i to je to. Zato kazem ja tog doktora ne razumem.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 1.5.2021 9:57:59 >

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 10:08:15   
Maslacak15
i da dodam proverila sam , aneuoloidije polnih hromozoma nisu korelisane sa snizenom betom. to je jednostavno izmislio. kod svih je prisutan trend ka zadebljanom nuhalnom naboru a kod turnera postoji trend ka povisenoj beti slicno kao kod downa. a ne snizenoj. da vas ne zamaram sa studijama, to vam je tako.


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 10:35:20   
lesli
Ja razumem coconut. Svaka od nas bi bila sludjena kad ti tako nesto kaze lekar kome verujes.
Ipak smo obicni “smrtnici” i nemamo svi znanje koje ima maslacak.

Coconut, pokusaj da se smiris. Nadam se da vec i jesi.
Obzirom na ovo sto maslacak pise i da ti za prenatalni moras da se zaduzujes i stedis na necemu drugom, a da je skoro sigurno sve ok mozda da skoknes za pocetak do Fronta, ako vec mozes da dobijes uput... cisto zarad svog mira? Oni ce sigurno imati slican tj. isti stav kao maslacak. Ako dobijes dva misljenja koja se poklapaju, mislim da si zavrsila stvar.


Inace kad smo kod price o lekarima...
Bivsa drugarica, koja je studirala medicinu se hvalila kako je ne znam ni ja koji ispit polagala sa puskicama/bubicom (cime li vec?). Kao nije to nista bitno i nije joj se ucilo. Do sada je verovatno i zavrsila studije.
Ne brinem ja za nju, jer je lekarako dete i nacice posao bez problema, ali brinem za pacijente koje ce da leci jednog dana.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 10:50:19   
Maslacak15
ma i ja coconat skroz razumem zato me to toliko i nervira. jasno mi je da nije sve jedno kad ti lekar takvu pricu servira.  

     on ce posle lako da se ogradi i luk jeo nit luk mirisao.      mozda front nije losa ideja ako ce da pomogne da se smiris. jasno mi je i da je ovo samo forum i da ne mozes da se oslonis na nase price....

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 12:07:15   
Filadendronka
Coconut, u Frontu ce da ti zakazu genetsko savetovaliste. Tamo ti nista pametno nece reci na samom savetovalistu i gotovo sam sigurna da ce najpre da te posalju na tripl test ( cisto gubljenje vremena i dodatno nerviranje), a potom i na amniocentezu. Tek kad to uradis mozes da kazes da si sigurna po tom pitanju. Ja bih na tvom mestu ah trazila amnio, u slucaju da ti pre toga predlazu tripl. 




(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 261
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 13:28:39   
Coconut
Iscitala sam sve i jeste me Maslacak umirila.Inace taj ginekolog je mojoj kumi svasta napricao kad je dobila varicele u prvom trimestru sto je realna opasnost ali opet da toliko nasekira trudnicu.Rekao je da dete moze da bude mentalno zaostalo,slepo,bez ruke ili noge, ne znam ni ja.Celu trudnocu je isla u Bg i naravno rodila se zdrava devojcica.Ona mi je predlozila da odem kod jos nekog ginekologa da pogleda dabl pa da vidim sta ce mi reci.Mislim da cu to prvo da uradim u ponedeljak da zakazem kod drugog, cisto da cujem jos neko misljenje.Maslacak hvala ti puno na objasnjenjima ❤️ nekako verujem u to sto pises iako ne znam ko si.Hvala puno i Lesli, i svima.Bez vas bi mi sigurno bilo mnogo teze. 


(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 13:37:16   
Coconut
Samo da dodam da mi se jedna zena javila da je imala isto niske vrednosti u krvi a rizici su isto bili niski a ultrazvuk dobar na dablu da bi joj na espertskom rekli da beba ima anomalije triploidije 69.Morala je na prekid trudnoce,pa me malo brine i taj slucaj, kako nisu videli na uz na dablu da nije u redu.A rekli su joj da je dabl dobar i zato nije nista dodatno radila.Mada ima i onih koji su sa tim vrednostima rodile zdrave bebe.Naravno da mi nije svejedno cim se pokrene da nesto nije u redu, bilo opravdano ili ne 😑


(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 263
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
1.5.2021 14:12:06   
Leptirica92
Coconat, mislim da se ne trebas toliko stresat. Ja sam svakakvih tema ovdje iscitala i vidim da se Maslacak fakat razumije u sve to, a ako sam skontala i radi nesto oko toga.

U svakom slucaju ne trebas slusati zenu niti ikoga, citati razne stvari i samo se time baviti. Realno svaka je trudnoca rizicna po tom pitanju dok ne ugledas dijete. Cak i na porodjaju znaju stvari krenuti krivo, nazalost.Da nisam planirala trudnocu i da mi se desila neplanski ne bih ni znala za veliku vjerovatnost pobacaja na pocetku, ne bi znala ni zasta, vec bi se radovala. Ja sam zadnjih pola godine iscitala se po google svega i svacega, kada sam konacno ostala trudna nisam se mogla ni radovati jer sam imala fobiju da ce mi se desiti nesto lose. Jos uvijek se nisam opustila. A moja jetrva sekunde nije razmisljala da se moze nesto desiti uzivala u svakom momentu. Ja se ne razumijem ni u testove ni u vrijednosti, jer nisam radila i ne znam kako funkcionise, ali od srca ti zelim da sve bude uredu na kraju i da se pokusas opsutit i ne razmisljat crno ❤

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.5.2021 10:20:39   
BubaBubica
Pozdrav koleginice, nadam se da ste lepo proveli praznike sa najmilijima 🥰 srećan Uskrs! 

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 265
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.5.2021 15:18:31   
Milena18
Ćao, trudnice! Nadam se da ste sve dobro.
Coconut, kako se osećaš? Šta si rešila za dalje? 
Ja sam ovih dana prilično dobro, jedino me nervira što bebu baš slabo osećam. I u prvoj trudnoći mi je posteljica bila na prednjoj strani, a u ovo vreme sam već uveliko osećala pokrete. Sad tek ponekad oset_im i uopšte nisam ni sigurna da je to to. 

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.5.2021 15:51:38   
Leptirica92
Pozdrav curke, jeste sve ok?

Coconat, javi sta si odlucila i ima li sta novo.Milena mislim da to ima dosta i do bebe. Npr.moja jetrva prvu curicu dok je nosila, skoro nikad nije osjecala, rinetko kad se javiljala, a sve je ok. Dok je sa dr trudnocom beba iskakala maltene iz stomaka, cesto kaze da su joj bile obrnute trudnoce da bi dr.puta premrla od straha sto ne osjeti bebu. Vec sreca prvi puta nije ni znala kako funkcionise. A kad su se rodile kontra, ova sto je bila mirna je nestasko veliki, a ova sto je fudbala igrala ziva se ne cuje. Tako da jednostavno nisu ni sve bebe iste.Ja sam skoro super sa mucninama. Ponekad me malo uhvati, ali sad barem cim zeludac napunim prodje 

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.5.2021 9:06:52   
Milena18
Leptirice, super za mučnine!


Joj ne znam, sećam se da se M toliko mrdala da je u 18. nedelji mm to mogao da oset_i kad mi stavi ruku na stomak. A ovaj mališa slabo, tj. ja slabo osećam. 
Kako ste danas, trudnice ? Divan je dan, ja planiram da ga provedem uglavnom napolju. 

(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.5.2021 18:44:36   
Branchyca
Dobar dan trudnice!


Leptirice, super sto se konacno bolje osecas, malo da odahnes od micnina.
Milena, mozda je to sto kazes, zbog polozaja posteljice, zato je slabije osecas. Al razumem te, uvek ima neka briga. 
Ja sam danas bila na pregledu, sve je u redu sa bebicom, radila sam i mali test glukoze koji je pokazao povecanu vrednost pa ce mi u petak raditi Ogtt.Iskreno, ne mogu da kazem da se nisam uplasila, ali se nadam da ce biti ok u petak.
Kako ste vi?🤗


(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 269
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
5.5.2021 7:55:49   
Coconut
Dobro jutro trudnice


Leptirice,Milena hvala sto pitate ❤️ bolje samEvo da se i ja javim.Juce sam bila za jos jedno misljenje u vezi nalaza i kaze da je dabl skroz u redu.Ne zna zasto i po cemu je zakljucio da imam neki rizik da bih isla na genetsko.Pustila sam prvo da mi kaze ona i posto je sve u redu, rekla sam zasto sam dosla zapravo.Bila je u cudu jer ne vidi ni po cemu da bi bilo problema koje on spominje.I za te vrednosti u krvi kaze da se to brzo menja i da se po tome ne moze videti to sto je on video.Tako da mi je poverenje u ginekologa koji mi vodi trudnocu skroz poljuljano.Kaze da kod geneticara necu nista posebno da uradim i da sumnja da ce me na osnovu ovih rezultata slati bilo sta dalje da radim jer nema osnova.Jedino mogu tripl da radim mada nije ni to potrebno a savetovala me da radim ultrazvuk krajem meseca jer je beba veca i sve se dobro vidi.Tako da cu u ponedeljak da odem kod njega da vidim sta je zapravo problem, kod geneticara necu pa videcu sta i kako za dalje sa njim,ili da ga menjam.Tako da je Maslacak u pravu i hvala joj ❤️ smirila me dok nista nije radilo preko praznika i sad posle ovoga mi je nekako lakse mada opet ostaje sumnja zbog cega i zasto.Branchice,cak i da je malo veci secer nije strasno,malo se koriguje ishrana i to je to.Pozdrav za sve 🤗

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 270
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
5.5.2021 8:41:16   
Leptirica92
Coconat, drago mi je da je tako. Ja ga nisam ni imala u planu raditi. Mislim po godinama nisam za toga, a zasto bi se izlagala stresu bespotrebno, idem redovno na kontrole i to mi je dovoljno.Vidis dzaba si se stresirala i sikirala, a vidjet ces da ce bebac na kraju stici savrsen 😊

Kako ste ostale trudnice? Meni je ovo vrijeme vec dosadilo. Uopste nema toplih proljetnih dana. Kisa, vjetar zima. Ako sunce sja, vjetar ubija. Jos nisam odlozila zimsku jaknu.

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
5.5.2021 8:54:27   
Branchyca
Cocunut,  hvala Bogu, eto kako neko moze toliko da uplasi zenu bez opravdanog razloga. 

Znam za ishranu, vec sam je korigivala, videcu u petak je li to ili nije definitivno. 
Leptirice, bas vala, ja zimsku jaknu svakodnevno jos uvek nosim, ovo je vise preteralo😂
Milena, Bubice, Leni, kako ste zenske?
Lesli, ima li novosti vezane za porodjaj?

(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 272
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
5.5.2021 15:47:40   
Milena18
Coconut, divne vesti! Baš mi je drago. Verujem da i dalje nisi skroz opuštena, ali sada već imaš dva mišljenja koja se poklapaju.

Branchyce, ovde kod nas obavezno uvode terapiju u trudnoći kad je glukoza povišena makar i malo. I korekcija ishrane, naravno. Ali nije to ništa teško ni neizvodljivo. Biće sve ok. Ja iduće nedelje isto treba da radim ogtt, imam blagu insulinsku rezistenciju, ali mi je glukoza za sada super.

Leptirice, Leni, Bubice i ostale trudnjače, pozdravljam vas!

Lesli, javi se user posted image

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 273
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
5.5.2021 16:21:45   
BubaBubica
Divne vesti Coconut, zato meni nije bilo jasno kako imamo slične rezultate a različito mišljenje doktora. Sve je to u redu, videćeš. Leptirice i ja imam isto iskustvo sa bebama u stomaku, one koje su bile mirne u stomaku, sad su pravi zvrkovi, a bebe što su me razvaljivale su mirna deca. Videćemo kakvo čedo će ovo biti🤗 Inače mene mučnine još uvek muče pre spavanje, kad će više da prestanu 🙄 sa probavom imam užasnih problema, svako malo mi nešto zasmeta, ili dobijem bolan proliv ili sam naduvena žešće, baš ide u ekstreme. I nervira me. Verujem da Lesli skuplja snage za predstojeći period. 🤗 Pozdravljam vas sve 😘😘😘

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 274
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
5.5.2021 19:18:09   
Maslacak15
bas mi je drago coconut!!! iako nisam iznenadjena :)) ali naravno da si morala kod doktora da cujes drugo misljenje doktora.      Ja te stvari vrlo dobro znam i znam da je jako ozbiljna tema. nikad nebih tvrdila da nisam sasvim sigurna u ono sto pricam. znam i koliko je to stresno, zato me to i uzrujava kad tako neki doktori lakonski lupetaju. sad probaj da se opustis!!! puno puno te pozdravljam.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

nadoknada na trudnickom
mara31

Koliko kasni isplata trudnickog bolovanja?

(94%)

(6%)


Ukupan broj glasova: 50

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here