|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
2.4.2021 15:09:29   
lesli
IZVORNA PORUKA: BubaBubica

I kasnije su krenule devojčice, ja, Milena, i još par nas, zaboravih nickove, ali se i dalje pratimo na društvenim mrežama 🤗  Milena baš mi je drago zbog dobrog rezultata! 🥰  Mene i dalje muče mučnine, samo kad spavam nije mi muka, tako da jedva cekam da mi svane pa da funkcionišem normalno.



Bubice, pricam o 2018. godini. Maraj je tada bila u ekipi koja je cekala devojcicu 🙂Ti i Milena ste iz neke ranije ture 🙂Ali da deluje da idu tako periodi gde se decaci i devojcice smenjuju... Krajem prosle i pocetkom ove godine su se uglavnom devojcice radjale (bar na forumu) 



Milena meni je samo sada bio trip “sta ako je decak, kako cu da se snadjem sa decakom i pisom” 🤣
Tako da sam potajno prizeljkivala devojcicu, ali mi je stvarno nevazno bilo. Samo kad pozovu i kazu da je nalaz uredan, meni u tom momentu pada kamen sa srca. Oba puta je bilo tako.I onda ide nastavak - uzgred, devojcica je. 🥰
A M sam ti rekla da utesis kako ce moci brata da oblaci u suknjice, da ga sminka i kad porastu blamira u drustvu 😁Pametna je ona curica, sigurno ce se filozofski postaviti prema cinjenici da ce dobiti brata, a ne sestru 😊




< Poruku je uredio lesli -- 2.4.2021 15:10:31 >

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
2.4.2021 15:11:40   
lesli
A admini bi mogli da prosire spisak trudnica user posted image

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
2.4.2021 20:19:53   
jabudic
Samo da vam se javnem, trudnjače! Svratila sam specijalno da pozdravim staro društvo.

Lesli, vidim hvala Bogu dobila si društvo!  Ima li Maruške da se javi?
Mi smo dobro, beba je super, brzo će 3 mjeseca, uživa, svi se polomiše oko nje, djeca se svađaju ko će da je pazi, tako da joj pažnje ne fali. 😊
Pozdrav za sve, čuvajte se. 🤗

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 8:12:33   
Leptirica92
Pozdrav trudnice 😊 Fino nam se tema popunila.

Bubo drago mi je da je sve kako treba. Ti, ja i Leni smo u par dana razlike sa terminima. Bice bebaca.Zna li neko sta je sa Leni? Nikako se ne javlja. Nadam se da je sve uredu.Milena, super, bas mi je drago da je sve ok i da stize jedan djecacic ❤Kako ste vi ostale trudnice? Lesli, je li bolja situacija?Ja sam kako koji dan. Nekad pomislim prosle mucnine, al me zavrne navece. I dalje jedem ko vrapcic. Ali evo deset_a je sedmica, jos malo pa ce nadam se proci.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 9:39:03   
lesli
Jabudic 🤗Kako vreme leeeeti!
Nije se Maruska bas odavno javljala. Imala je nakon porodjaja problema sa mamom, ali je sad valjda sve ok. Mislim da se sigurno nije javljala mesec-mesec i po.

Brancice, predlozila si da je pricuvaju da mi malo imamo vremena za sebe...Ali oni toliko uskacu u toku radne nedelje, da ja nemam obraza jos i za vikend da im “uvalim” dete. Na kraju krajeva, i ja sam je zeljna... Procice i ovo, a onda dolaze nove muke - trebace uskladiti dvoje male dece i njihove potrebe. 🙂. Iskreno, onaj dan sam pukla jer mi se gomilalo od prethodnih dana - umor i nespavanje, dete bilo bolesno, ja se na momente osecam mizerno i na kraju mi izlete nesto sto je licilo na sluzni cep. Premrla sam i naravno popucala po svim savovima...

Leptirice, kako kad. Juce i prekjuce za rucak uzaaas. Jedva sam pojela neko meso, a moram jer je sad beba velika i vuce sve sto se vidi po nalazima krvi. Sva sreca mucnina je bila samo trenutna, ogranicena na trenutak dok sam jela.Ali generalno moji organi za varenje lose podnose ovaj finis - mucnine, gorusice, boli zeludac, ovaj put zatvor, a prethodni put dijareja... 🙄

Milena, kako je mali filozof podneo? 😊


Kako su ostale trudnice?




< Poruku je uredio lesli -- 3.4.2021 9:40:16 >

(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 10:27:27   
Branchyca
Dobro jutro drage trudnice 🥰


mi smo se danas malo duze izlezavali u krevetu, muz ima slobodan dan, deca ne idu u vrtic, pa rekoh ajde ne moras i danas da zuris.
Lesli, u pravu si, bolje da bude sa tobom sto vise sad, jer kad stigne bebac, sigurno ce biti malo teze pruziti joj maksimalnu paznju.
Jabudic, ja sam nova, al neko vreme sam pratila dok ste pisale u temi :) Veliki pozdrav za tebe i tvoju decicu!
Nego, zene, kako se mozemo naci i na drustvenim mrezama, vidim da je neko napisao da se pratite, a bas bi bilo lepo da se i tako upoznamo :)
Ja opet sa tim privatnim porukama ko da sam od juce, nije htelo ni preko telefona kako mi je Lesli objasnila i nikako da se uhvatim laptopa🙄

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 14:52:28   
BubaBubica
I ja se nadam da će mučnine polako početi jenjavati, jedan period mi je bio užasno gadan i težak, sad je već bolje ali i dalje su tu. Otkrila sam da me spasavaju gusti sokovi i laganija hrana pa mi je malo lakše. Sutra sam punih 9 nedelja, a ja i dalje nekako nisam svesna šta se dešava (što je bio slučaj u svakoj trudnoći pa ništa novo od mene 😂 ) Lesli potpuno te razumem, i ja sam nekada imala često takvih perioda, a sad se samo isključim, kad krenem da ključam, kažem sebi ne mogu ja ovo i onda par dana guram hladne glave bez emocija. Otupela sam totalno.  Za bebu još nikome nismo ništa rekli, tj suprug je rekao majci i ja sestri ali na prvi april pa misli da sam je zezala 😂 mojoj majci i familiji planiram što kasnije da kažem jer želim sebe da što duže poštedim sažaljevanja i osuđivanja. Ne znam što ali uvek šta god sam radila nikad nije dobro pa sam se distancirala od njih i dobro mi je. Jbg nije uvek ni familija dobra za nekoga, već potpuni stranac. Kontam ja da mi oni žele sve naj ali njihovim ponašanjem čine baš suprotno.

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 15:56:48   
Milena18
Bubice, isto je i kod mene, nekim članovima porodice ne bih uopšte ni rekla jer mi se ne gledaju njihove izveštačene reakcije i ne bih da slušam površne, tzv. dobronamerne komentare. Evo M je danas išla da kaže mom ocu koji je na spratu iznad jer je htela ona svima da kaže da će dobiti brata. Nije ni sišao kod nas posle toga jer je on, zaboga, već nedeljama uvređen zbog neke gluposti. Ali mene to više ne pogađa, tako je bilo celog života. 


Lesli, iznenadio nas je mali filozof. Baš se obradovala kad je čula i sad svima priča da mama ima bebu u stomaku, da je beba zdrava i dečak je. Smislila mu je i ime - Kamen 😂 Pitala sam je da li se razočarala što neće imati sestru, kaže da joj nije važno jer će ona svejedno biti sestra. 

Lesli, ja u prošloj trudnoći nisam uopšte jela meso, čak ni ribu. Mlečne proizvode i jaja jesam. I meni su ukupni proteini pred kraj bili niski, ali mi je lekar rekao da nije ništa alarmantno. Tj. ne u prošloj, nego kad sam bila trudna sa M.

< Poruku je uredio Milena18 -- 3.4.2021 16:02:04 >

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 16:05:09   
Coconut
Pozdrav za sve trudnice

Nije me bilo 2-3 nedelje na forumu sigurno, svasta mi se izdesavalo i nisam stizala.Inace sam bila na prvom uz,sve je u redu i termin nam je 9.11.2021.Mucnine kao da mi staju napokon ali zato sad imam zatvor od pre par dana,pa muku mucim sa tim. 

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 16:14:49   
Milena18
Coconut, drago mi je da je sve u redu 🙂 Je l'' ti beše imaš već jedno dete ili sam te pomešala sa nekim? 


(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 16:58:56   
Coconut
Imam dvoje dece, ti? I koja si nedelja? 🙂 I ja jos uvek ne znam ko je koja nedelja, ko ima decu i koliko. Ili brkam ili zaboravljam 😄


(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 18:16:31   
Milena18
Coconut, ja imam jednu devojčicu, ima 4.5 godine. A sada sam u 13. nedelji. Ma ni ja nikako da pohvatam ko je dokle stigao, tj. stigla. Pre dok nije bilo mobilne verzije smo na desktop verziji sve imale one tikere koji su odbrojavali. Ja ga imam i dalje, ali i sama retko koristim desktop verziju.

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 21:44:50   
lesli
Milena, bravo za M! Divna je 🥰A ime 😂😂😂

Ja meso inace nesto i ne volim previse, a sada ga jedem traljavo i na silu, ribu i morske plodove inace jedem i mogu da zivim na njima, ali mi se pre neki dan toliko smucilo od ribe(i to pecene) da sumnjam da cu joj skoro prici. Sir inace ljustim u svakom obliku, ali sada ne pamtim kada sam ga jela.Jaja takodje. Evo sad pojedoh 2 manja kuvana za veceru, na silu....I hocu da umrem koliko mi je lose.U sustini dorucak i vecera su mi pocesto zitarice (ovsene pahuljice) ili integralni keks 🤦‍♀️ ali to mi uglavnom ne pravi probleme. Kao ni voce.Kostunjavo voce sam ranije jela po porciju za uzinu, sad ni to ne pamtim kada sam uzela.
Proteini nisu za sada previse snizeni, ali jesu ispod donje granice. Sa ovakvim nacinom ishrane, bice samo gore.Urea isto ispod donje granice. Kalcijum isto ispod, ali to je realno jer sam pozibacivala mleko/jogurt zbog apsorpcije gvozdja iz suplemenata. Ja jedan problem “resavam”, a drugi pravim. 


(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
3.4.2021 21:48:37   
lesli
A sto se lekara tice meni endokrinolog odrza predavanje na temu kako ce da mi stradaju kosti i sl. ako ne pocnem da jedem. Svesna sam ja bila toga i ranije, ali... 😕I da fertin mora da se popravi do porodjaja. Ks minimalno da ostane ovakva.

Coconut, ja imam jedno. Ove godine puni 3, a sada sam 30. nedelja. Uskoro 31.


Kako su ostale trudnice?



(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 6:46:50   
Coconut
Milena, moj stariji sin ce uskoro 5 godina.Tu su negde 🙂 a to da,lakse je sa tim tikerima.Sad treba da se pamti a pamcenje me i ne sluzi najbolje u zadnje vreme.


Lesli,moj mladji ima 3 😊 ti si onda na ovoj temi najbliza kraju ili mi se cini? 🙂

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 9:23:59   
lesli
Coconut, ti si uranila jutros 🙂Ne daju deca da spavas?
Da, za sada sam najbliza kraju. Jos 10 nedelja. Imas na prvoj stranici teme kome je kada termin, mada administratori bas i nisu azurni u poslednje vreme 🤪 

Meni je ona vecera naravno presela sinoc. Tek oko 2 sam zaspala i sad sam mrtvaaaaa. U stomaku mi je dzumbus, samo mi se mutlja. Danas cu caj i keks za dorucak, a za dalje cemo da vidimo...Juce mooooore kontrakcija, zazalih sto odbih onaj nifelat. Videcemo kako ce biti danas, obzirom da sam neispavana.Evo, iskukala sam se. Sad ce kao da mi bude lakse 😂
Ps. Dete brlja dorucak, ali se mm bakce sa njom.Mogu posle da mu dam telefon, mozda i njemu bude lakse ako se iskuka 😂

(odgovor članu Coconut)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 10:21:39   
lesli
Aaaa iskucah post i ode, a nisam kopirala 😣Htedoh da prokomentarisem za Bubicu i Milenu, od juce...
Milena tvoj tata mi nije jasan uopste. Umesto da bude najsrecniji covek na svetu kakvu unuku ima i sto ce da dobije jos jedno unuce, a on se duri oko neke gluposti. Ali drago mi je da si oguglala i da te to sve ne pogadja (previse).
Bubice, tek za vase okruzenje... ne znam sta se koga tice osim tebe i tm koliko cete dece da imate? Ljudi stvarno svasta sebi dopustaju...



(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 11:00:21   
Branchyca
Dibro jutro drage trudnice🙂


Milena, sto kaze Lesli, dobro je sto si oguglala, nekad se roditelji ne slazu sa nama iako ne shvataju da sad vodimo svoje zivote i da nam je samo podrska potrebna...
Bubice, bas te briga sta ce ko da prica, niko nije u tvojoj kozi i niko ne vodi tvoj zivot, ljudi ce svakako uvek pricati.Ja se bas odusevim kad vidim viseclanu porodicu, to ke zaista tako divno, pogotovo jer deca imaju jedni druge.
Lesli, je l'' te generalno muci zeludac ili ti je to nesto prolazno?
Ja vec 3 meseca mucim muku sa stomakom, posle dorucka se osecam kao da sam trcala maraton..

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 11:35:36   
lesli
Brancice, ja i inace imam oset__ljiviji stomak, ali ovo u trudnocama postaje apsolutno nepodnosljivo.Mucnine, bolovi kao da me neko probada kroz zeludac, juce mi se posle vecere mutljalo po stomaku, muka i na kraju sam imala i dijareju (mislim da mi je drazi zatvor 🤣) i sad mi je u stomaku “zurka”. Verovatno moj stomak nije mogao da svari veceru i jos sam je na silu gurala u sebe.Taman cu do kraja trudnoce da zivim na keksu i zitaricama, nakon toga mi bar nije zlo. 🙄Sad sam uzela malo keksa, nekog integralnog i popila caj. Sinoc uzela probiotik. A i prethodnu trudnocu pamtim po slicnim tegobama. Mozda samo nije bilo ovoliko izrazeno.
Ti? I inace kuburis tako sa stomakom ili su samo cari trudnoce u pitanju?


A sto se tice toga da imaju jedni druge meni je to bio jedan od glavnih motiva za drugo dete (osim naravno zelje da imamo jos dece).
Danas-sutra ce uvek imati nekoga na koga mogu da se oslone. To mi je bio i jedan od motiva da pravim manju razliku.
Planirali smo i 3oje...mozda i 4oro ako se sklope uslovi, ali nakon svega ne znam da li cu se odluciti za jos jedno dete. Mozda za par godina i ako ne mora opet VTO, inace...sumnjam.

< Poruku je uredio lesli -- 4.4.2021 11:41:10 >

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 11:51:22   
lesli
Brancice, pre neki dan si se zalila kako nisi uspela da se snadjes za prebacivanje. Ne stogoh da pisem tada...

Evo kako da prebacujes na desktop verziju. Ovo su screenshotovi iz Safari-ja, ali pretpostavljam da je i u drugim pretrazivacima slicna fora.
Klikom na ovo aA dobijes meni i u njemu izaberes “request desktop website”
user posted image

Kada to kliknes otvori se ovakva stranica i u gornjem levom cosku imas “moja ringeraja” karticu. Tu su podesavanja i izmedju ostalog i pp.

user posted image

I onda opet mozes na ono aA da se vratis na mobilnu verziju...
Javi da li si uspela.


Imam i chrome na telefonu. Pogledah sad kako tamo izgleda. Kod njega imas “...” u donjem desnom cosku. Skrolujes one opcije i pri dnu ti je “request desktop/mobile website” 😉
Cekam pp kao znak da si uspela 😁

< Poruku je uredio lesli -- 4.4.2021 11:57:02 >

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 12:11:48   
Leptirica92
Pozdrav trudnice, citam ove vase postove pa me malo rastuzi. Roditelji si stvarno daju puno za pravo. A ostali nisu za komentarisanje. Sta koga briga koliko cu i hocu li imati djece.

Mi zivimo u drugoj drzavi, daleko od mojih i njegovih, ali svejedeno se vole petljati. Muz svoju mamu otrese, a ja sa svojom teze. Jer smo nas dvije same, i samo sam sa njom rasla. I onda i kad znam da nije upravu, meni bude zao da se svadjam. Pa se na kraju sa muzem posvadjam 🤷‍♀️Milena bas je bezveze ponasanje tvoga tate, ali je dobro da ne trzas na to.Inace kako ste, kako dane gurate? Meni se cini da su mucnine malo minule, mada i dalje jedem samo sto moram, ali kao da je bolje

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 12:21:49   
Branchyca
Lesli, konacno predjoh na desktop verziju, hvala ti puno!user posted image
Inace nemam problema sa stomakom, al sada u trudnoci se podize zeludac valjda, ne znam zastouser posted image
Bar se neces ugojiti, a i jedes ono sto ti prija sto je sasvim ok.

Leptirice, ja te razumem jer i ja tako sa mojom mamom, nekako mi je zao sa njom da se svadjam iako sam odrasla i sa mamom i sa tatom.

Inace, ja sam danas nekog bezveznog raspolozenja, trazimo neki drugi stan, a ovde je tako tesko naci a vremena ponestaje..Jos na sve to sam verovatno i pod uticajem ovog sivog vremena..


(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 13:18:22   
Leptirica92
Brancia, nama zenama je valjda tako sa mamama. Skroz mi bude bezveze, a cesto me izbaci iz takta sa nekim prebacivanjima. Znam da je to sve iz dobre namjere, ali svejedno. Imam svoj zivot i pusti me.

I mi smo u potrazi za stanom, ali mislim da je to nemoguca misija. A ovaj nam je bas mali, sad kad i bebac stize. Nije on toliko mali, koliko mi je spavaca minijaturna, a nemam djeciju. Tako da ako ne uspijemo pronaci nesto nemam pojma kako cemo se organizovati 🤷‍♀️

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 13:35:13   
Branchyca


A smem li da pitam u kojoj ste erzavi Leptirice? Mi u Nemackoj gde je strasno tesko naci stan, a mene sad kad vide trudnu, nece ni da pricaju dalje, a kamoli o ceni da ne pricam..



(odgovor članu Leptirica92)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/21 [chat]
4.4.2021 14:49:59   
Leptirica92
Isto Njemacka. Katastrofa je sa stanovima. Cijene su skocile nenormalno, a cim se oglas objavi ima 100 pregleda u startu. 

Mi imamo u planu kupnju stana, ali tek za 2 ili 3 godine. Ali nam trenutno treba stan do tad, a bgm tesko da cemo ista naci.

(odgovor članu Branchyca)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here