|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 19 20 [21]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 20:12:48   
vonavoj
Imam ja lek za nju😂

Koliko se puta budi,tj.sta radi kad se budi?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 20:48:37   
Maslacak15
nato ona je velika, kad se okrenu sami i umeju da se vrate nazad onda im se ne treba mesati. SAmo se ne preporucuje stavljati novorodjecad da spavaju na stomaku. Sto se spavanja tice ja sam ubedjena da je sve do deteta. I mislim da budjenja imaju vise veze sa fazama u njihovom neuroloskom razvoju nego sa nekim tegobama. I nasi problemi sa anom su poceli tek sa 3 meseca kad je pocela da se okrece i to da je budi. prva tri meseca je bila kao izmisljena i spavala celu noc. Bilo je jako dugo bas gadno i naporno narocito dok sam dojila ( do 14 meseci). Sad je vec znatno bolje, budi se bar jednom nekad i dva puta ali popije malo mleka i nastavi.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 21:17:27   
nata11
Ne, ne vracam je ja nazad kako se namesti spava. A oduvek je spavala na ledja pa mi je cudno. Jos kad podigne guzu i uspava se... 😀😀



Von udara nogama, place, ja je uzmem dam flasicu ili ljuljam i vratim. Nije ona dugo budno. I te flasice sam ja uvela od muke. Nocu popije 1 od 100 ml ostale su po 20-30 ml. Nisu joj potrebne ali je meni tako lakse bilo jer nemam snage vise da je nosam i ljuljam. 😞
Mm kaze ne umori se dovoljno preko dana. Ja snage za vise umaranja nemam. Po ceo dan je na nama, pentra se na glavu, trazi da je vodas da hoda... 

_____________________________





(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 21:18:24   
nata11
Ne odgovorih ti. Budi se na svaka 2.5-3 sata.

Danju spava 2x po 45 min (trenutno). 

_____________________________





(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 21:25:11   
vonavoj
Pazi,ima istine da se ne umori mozda dovoljno.. ili je rano stavis da spava.  Prvo probaj da ima jedno spavanje oko 12..i neka uvece legne u 20h.

A flasice su zlo nocu,zbog toga se i bude...probaj da izbacis to..ja sam se sa prvom zeznula,nalivala se nocu,budila..zato drugi put jok..I sad sa M sam mu davala nesto kad je bio bolestan u februaru i poceo je da se budi,ali nije strasno..oko 6 popije malo vode i nastavi.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 21:27:43   
vonavoj
Pazi,ja ti govorim iz iskustva majke cije nijedno dete nije spavalica,ali nijedno...

Mi smo.ceo dan napolju,po 6h dnevno.i to aktivno..i opet jako kasno zaspe. S tim da M spava preko dana 2h..a uvece pre 23h ne legnemo,sto ne valja,ali nikad pre 22 nisam ni uspevala da ih uspavam. Sad ustaju oko 9.I tvrdim da dojenje,flasica,duda,lose uticu na budjenje preko noci.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 21:31:20   
dunja RR
Nato, sve te razumem, ja sekunda slobodnog nemam u toku dana sa M, bukvalno sekunda. Spavam malo stanradno, ali mi je dan sve zgužvaniji, da ne znam kako da postignem svašta nešto što mi stoji neurađeno.
Sava je bio skroz drugačiji, ona ne staje, ne staje. Svaki sekund smo uz nu, jer samo izvlači, izvlači. ,nogo brže i uči, radoznala je, tvrdoglava, zahtevna.

Ja radim od kuće, i ona dolazi neki dan iz druge sobe, cela faca joj ižvrljana crvenim flomasterom, a bila sa mm i S u drugoj sobi, oni nisu ni skontali šta je uradila. Mada mm se često pored nje onesvesti od umora, ona napravi ...hm. da ne kažem šta :D, pa dopuzi do mene u sobu, dok on onesvešćen negde leži user posted image
Drugi dan, pojela neki S pečat, plav joj biojezik, usta, sve.

Spava prvi deo noći ok, okreće se isto na stomak odavno, u poslednje vreme se puno vrti. Spava u mom krevetu, ali od skora zaspi i S pored nje, uspavam ih zajedno, ona na sisi zaspi dok njemu čitam knjihu, a mm ja nekih sat, dva u drugoj sobi odgledamo nešto za svoju dušu, Kesića npr.user posted image
Ovo zajedničko uspavljivanje smo skoro uveli, jer smo počeli da ludimo od umora. Pa posle S prebacimo kod mm, ja se vratim kod M i radim,

Ona se onda budi oko 2-3, taman kada ja legnem, jer ja radim do tada, dok mi se oči ne zatvore. Sisa tada, pa opet zaspi, u principu budi se jednom ili dvaput za sisanje noću.

Evo ih

user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 21:31:35   
Maslacak15
ja te razumem i flasice nisam izbacivalauser posted image Iako sam u slucaju Ane pocela da ocajavam jel se jako dugo jako cesto budila. Ali evo smanjuje i ona sasvim sama. Ona bi se sigurno dernjavila dok ne dobije i ja nemam zivaca za ta nadmudrivanja.. Decaci su smanjili i izbacili spontano ocekujem da ce i ona u nekom momentu.. Ja mislim u slucaju moje dece da ima veze i sa zubima. Kad su im nikli svi zubi poceli su ok da spavaju. I kod nje su krenuli bas bas kasno, ali evo sad ima 16 komada od pre dva meseca i bolje je.

vidis moji su uvek legali maks u 20 h. Decaci sad zaspivaju nesto kasnije jel cit<aju, ali su izmisljeni otkako su prestali da se bude. Znaci sa neke 2- 2,5 godine. Niti se bude nocu, ako se probude idu sami u WC, to su radili i sa tri godine, moj tata nije mogao da veruje. Jedino kad nas bude i kontaktiraju je ako su bas bolesni, u slucaju temperature, povracanja itd.....

Nikad im nisam odbila flasicu.

i da ana vikendom vise ne spava po danu. U vrticu spava. Nisu neke spavalice niko od njih...

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 12.5.2020 21:36:38 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 21:33:46   
dunja RR
Von, isto kod mojih sve, nit vole da spavaju (M je ooodavno prešla na 1 spavanje dnevno) a S je izbacio i to jedno ihahaj, u vrtiću je samo jednom spavao, vaspitačiva htela da časti user posted image

A po ceo dan su napolju, posebno sada.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 509
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 21:44:00   
nata11
Von znam za mleko da ne pomaze ali nemam snage. Ako mi verujete ne mogu se uspavati od umora. Evo sada nemam nista od obaveza ali ne vredi.


Stavis je sama da se igra ona uzme nesto sitno gleda u mene i stavlja u usta. 
Ujutru se probudi u pola 6, ja joj dam kutiju sa igrackama (stoji pored kreveta), upalim tv da odremam jos koji minut kad cujem je nesto krklja. Ona odlepila neku nalepnicu i nabila celu u usta. 
Pre neki nagurala u usta celu foliju od papirnih maramica. Samo ona nalepnica viri. Kad sam krenula da izvlacim nigde kraja. 
A mm je cuva tako sto joj da kutiju neku i gleda tv. Pre neki dan ulazim ona smazala bombonu sa rumom. Stiskala, stiskala ono se otopilo. On pojima nema. 

Nego da se vratim. Prekinucu dormi kind (sutra je 7 dan) i pokusacu da pomerim dremku na 11/11i30 za sada. 
Uvece je spavala oko 20i30 sto je po meni ok. Sada nas tabletice zeznule. 

_____________________________





(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 22:00:44   
vonavoj
Mojima te tabletice nisu pomagale.

Neka spava jednom dnevno,makar i 2h..ali ce lepse nocu spavati.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 511
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 22:01:53   
dunja RR
Malo of, izvinjavam se,
Nato i kod nas, sve jede, ko zna šta je sve kod nje u stomaku završilo što nismo ispratili. Isto, kada krenem da izvlačim iz usta, stresiram se. šta sve uspe da natrpa, i sažvaće sa uživajem.

S nikada to nije radio, on je kontra, čak nije hteo ni da jede sam dugo - pita ga vaspitačica, Savo što ne jedeš sam, kaže joj on, Neće mi ruka user posted image

M sama jede hranu, ali eto,jede i ono što ne treba user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 22:23:42   
Misha i Ljisha


IZVORNA PORUKA: nata11

Nama Dormikind ne deluje. Samo sam napravila da se dete uspava uvece pre 7 i nista vise. Nocna budjenja i dalje ista.







P nicu petice sad. Valjda sam dobro izbrojala 😂 i uzasno spava u poslednje vreme dernja se nocu i haos bude. Nocas ocekujem takodje deenjavu jer je danas jeo pasulj. Koji obozava ali mu pravi uzasne grceve. Izes ga. Nemam stvarno ideja nekad za kuvanje ali sam psihicki spremna za vecerasnna budjenna. I ta budjenja nemaju nikakve veze ni sa cim 😂 kako da kqzem sa svacim i nicim. To prodje do maks 2.5god sto se ja nadam da ce uskoro hehe..

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Kako vaša beba spava?
12.5.2020 23:29:55   
Filadendronka
Da me ne shvatite pogresno, ali utesim se kad vidim da nisam jedina sa istom mukom. 🤭 Inace, mene je uhvatio neki strah da J nesto nije ok zdravstveno. Upravo je imao prvo budjenje, a zaspao u 21h. Creva mu jako zakrce i tad pocne da place. To se bas cuje. Vrti se. Deluje kao da ima bebece grceve. Najgore bude pred zoru kad se budi bukvalno non-stop. Tad ga u tom polusnu samo guram da sisa, posto me umor skroz savlada. 

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Kako vaša beba spava?
13.5.2020 7:01:22   
Misha i Ljisha
Samo isprati sta je jeo tog dana. Testo nemoj davati uvece to je uvel tesko za stomak. A i da znas od zitarica deca imaju strahovite gasove. Probaj da vecera bude ranije 2h pred spavanje 


(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 515
   RE: Kako vaša beba spava?
13.5.2020 7:37:13   
jess021
Nato, kolimo god ti sad ovo zvucalo bezveze, proci ce. Moje su pocele da spavaju celu noc sa skoro 3 godine. L je do tad pila mleko uvece, a znala je nekad i nocu da trazi, a M je sisala. Ja sam bila kao zombi, vise nisam znala da li je uzimam iz krevetica ili vracam i ne mogu sebi da se nacudim sto je nisam ostavljala da spava sa mnom.


Mislim kao i Maslacak, da ce se to desavati bez obzira na rituale, njeno umaranje preko dana, dormikind.. Dok god se samo od sebe ne stabilizuje. Znam da te nisam utesila, ali svi smo manje vise prosli kroz to. 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Kako vaša beba spava?
2.4.2022 12:59:13   
Milica@


IZVORNA PORUKA: lela78

Zdravo,
Ja sam prvi put na forumu za bebe.Imam bebu od 3.5 mesesa,decak koji ocajno spava.Sve sam se nadala sto bude stariji bice bolje a on sve gori.Nocu se stalno budi a samo zato sto se stalno trlja rukama po licu i vise ne znam sta da radim.radi to i danju kad spava al nekako mirnije spava.dojim ga samo.legne uvece oko 9.pola 10 onda se budi da jede na svaka tri sata a nekad i cesce,a u medjuvremenu se stalno budi i cima zbog mlataranja ruku.vec sam ocajna,jer bukvalno presedim celu noc i drzim mu rukice da bi on spavao ,ne moze da spoji dva sata a da se budi.Da li je neko od vas imao ovakav problem.I on je vec u 6 budan.Danju mi spava prepodne oko pola sata do sat,popodne ima duzu dremku oko dva sata i oko 18h odmori samo pola sata.to mu jeneki ustaljen ritam.
Pomozite,zna li neko nacin kako da ga naucim da nocu bolje i mirnije spava.Mislila sam da je i gladan,pa sam pocela da mu uvece pspavanje dajem i dohranu ,ali isto se ponasa pio i dohranu ili samo sikio.
i razmisljam da mu vec polako uvedem neke kasice.ima 6.5kg sada,a rodio se sa 4250g,56cm.
Hvala,pozz




Takođe imam apsolutni slučaj jel neko mozda zna zašto se to dešava i da li prolazi?Pre nego je moj sin napunio 3 meseca lepo je spavao i odjedanput ovaj košmar. Trlja glavu lice usi noću i to kad mu san malo popusti i počne se buditi i tako stalno. Pravi rane po licu,celu i glavi i sad mu stavljam rukavice i stalno se trudim da ga sprecim u tome. To radi i danju jedva da spoji neki san. Jedva ga uspavam u rukama i čim ga spustim on se budi u roku od 10 min.  Doktori su mislili da je od temenjace ili od da kazem ekcema ,mada nisam sigurna da je uopste i bio ekcem ali sad nema ništa od toga na glavi a to ponašanje se nastavilo,sad kažu da su možda zubi. Počinjem da ludim i više ni sama ne znam sta da radim. Ako neko ima iskustva ili neku ideju o ovome bilo bi lepo da pomogne 

(odgovor članu lela78)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Kako vaša beba spava?
3.4.2022 10:22:10   
Ivanka 75
Milice, probaj da nadjes na YT video kako uviti bebu, tj umotati tokom spavanja. To uvijanje sprecava bebu da se cima, jer se bebe bude kad tako mlate rukicama pa ih to uznemirava.

(odgovor članu Milica@)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Kako vaša beba spava?
4.4.2022 8:31:08   
nata11
Milive moje dete je spavalo do2,5 mes. Od tada pa do 17. meseca nije splavala ni danju ni novu. Danju 2x po 15 min, nocu budjenje na 45min - 1,5 sat. Ima 3 god i dalje se budi po 3-4x, noc niakda niej prespavala.
Nema sta nisam probala nista nije pomoglo.

Ja bi kao i Ivanka predlozila da pogledas povijanje, kako ga refleksni potezi rukicama ne bi budili.

Nama uvodjenje hrane nije nista pomoglo po pitanju spavanja.

< Poruku je uredio nata11 -- 4.4.2022 8:32:01 >


_____________________________





(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 519
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 19 20 [21]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 19 20 [21]
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here