RE: Master studije (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori … o svemu i svačemu



Poruka


prase -> RE: Master studije (24.6.2010 8:51:07)


IZVORNA PORUKA: strelitzia

ajde uradi čitavu prezentaciju kući. stoj pored kompjutera, zamisli projektor i na kraju vidi vrijeme. to će ti dati realniju sliku



Da se nadovezem... ovo uvezbavanje izlaganja kod kuce svakako uradi, ja bar tako skoro uvek radim i nema greske. Jednom sam otisla na konferenciju sa prezentacijama koje sam spremila odlicno, ali ne i na ovaj nacin i nisam uopste bila zadovoljna, zastajkivala sam, ubacivala glupe uzrecice i sl. Dobro sad, ja JESAM perfekcionista, posle me takve stvari proganjaju...




Anoniman -> RE: Master studije (24.6.2010 11:05:39)


Da, da, čim završim ću to da uradim, pa ću vam javiti vreme. Fora je u tome što ja kada imam tremu, pričam užasno brzo! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




strelitzia -> RE: Master studije (24.6.2010 11:34:35)

vidi, opet iskreno....
poenta je da je komisiji dosadno na odbranama. koliko studenata oni moraju da slušaju[sm=smiley29.gif] i zbog toga trebaš biti jasna, glasna, koncizna, konkretna, bez nepotrebnih objašnjena, opisa, rečenica, slajdova i sl...
priušti im prijatnih 20ak minuta i biće ti zahvalni [sm=smiley36.gif] priušti im pola sata preopširnosti, jedva će čekati da se to sve završi i sasvim je moguće da će te prekinuti u izlaganju kako bi te ubrzali, a tek bi te to zbunilo.
kod mastera je okrenuto težište ka istraživanju, to ih više zanima. šta si ti zaključila? kakvo je stanje? i sl. a teoriju znaju svi oni.
u svakom slučaju, time se ja vodim kad spremam bilo kakvu prezentaciju sa bilo kojom temom, a imala sam iskustvo i sa predavanjem studentima.
imala sam i ja tremu ali ja to posmatram malo drugačije. ja sam želila da zainteresujem publiku i komisiju, čak sam ubacila i nekoliko upadica. na kraju je jedan od profesora mašinstva rekao da za 20 godina rada na fakultetu nije prisustvovao takvoj odbrani ( [sm=smiley9.gif] nije da se hvalim[sm=smiley36.gif])
utripuj se da si profesorica (probaj kod kuće[sm=smiley36.gif]) i istog momenta ćeš vidjeti razliku u svom izlaganju.
nadam se da sam ti pomogla sa bilo čim što sam napisala...




Anoniman -> RE: Master studije (24.6.2010 11:44:26)

Hajde da objasnim moja osećanja prema ovom master delu...

Završila sam ekonomiju na državnom faxu, i extremno sam ponosna na to.
Master sam upisala jer mislim da mi treba ta extra godina koja mi fali, inače će me neki novi klinci zgaziti... dakle, nisam to upisala jer sam želela, jer volim da učim bla bla, nego zato što realno mislim da će mi trebati.
Kada sam vagala na kom faxu ću upisati, bila je ona faza akreditovanja fakulteta, i kako su stvari stajale tada, izgledalo je da će ovaj privatni fax dobiti akreditaciju, eto nije ga dobio, i ja jednostavno nisam motivisana da dam sve od sebe. Smatram da je uzaludno, i kajem se što nisam upisala na državnom faxu, iako, realno, više sam naučila za godinu dana na ovom faxu nego za 4 godine na državnom. Ipak, kada popunjavam neki online konkurs za posao, i traži se da upišem poslednju školu, radije sebe degradiram, i pišem dipl ecc Ekonomskog fakulteta, Subotica, nego master na Fam-u.

Poenta priče je da bih ja ovo da OTALJAM, da im vidim leđa, i da vidim, mogu li ja sa ovom diplomom na državni fax na doktorat. Ne ovog momenta, ipak treba da se porodim, nisam preambiciozna, ali što pre.




Iva979 -> RE: Master studije (24.6.2010 11:50:12)

Ja mislim da ne mozes da zavrsis master studije na privatnom i da ides na doktorat na drzavni, bar je kod nas tako na BU.




Anoniman -> RE: Master studije (24.6.2010 11:51:21)

Možeš, ako je privatni fax akreditovan, to sam se raspitivala kada sam upisivala privatni fax. Ali ovaj moj EBENI fax još uvek nema akreditaciju! 




Iva979 -> RE: Master studije (24.6.2010 11:53:26)

Saradjivala sam ja sa jednim profom koji je bio u komisiji za akreditaciju, to je sve potpuna katastrofa kod nas...




Anoniman -> RE: Master studije (24.6.2010 11:54:33)

Ma užas... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




dunja RR -> RE: Master studije (24.6.2010 12:01:26)

Tashke ali da li očekuješ da će ti doktorat pomoći u zaposlenju, sada iskreno pitam? Tj. pretpostavljam da ćeš tražiti posao pre nego doktoriraš. Trenutno imam puno dodira sa ekonomistima, i na dobrim pozicijama po firmama se ( ne svuda ali sam primetila u nekoliko dobrih firmi), nalaze ljudi sa srednjom školom. Zaista pitam da li ima smisla učiti dalje( u našem slučaju posle diplome fakulteta)

Ja nisam tip čoveka koji pati od titula, ako ta titula nema nikakvog značaja za realni boljitak kvaliteta mog života( ne kažem ni da si ti taj tip).




Anoniman -> RE: Master studije (24.6.2010 12:04:26)

Ne očekujem. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] To bi bilo za moju dušu, da mogu opet da pišem posednju školu kao državni fax. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ma sada tako razmišljam, ko zna šta će biti dalje.

(ja volim titule, baš sam snob)




snješka -> RE: Master studije (24.6.2010 22:24:14)

Tashke, vidim da si master završila na Fam-u. Jeli ti predavao nešto profesor Ratko Dunđerović?




Anoniman -> RE: Master studije (24.6.2010 22:42:35)

Nije.




Anoniman -> RE: Master studije (28.6.2010 11:37:53)

Mail mog mentora:

Koleginice,
Pogledao sam rad i super je. Nemam primedbi izuzev da vas podset_im da stavite vašu biografiju, bibliografske podatke, zahvalnice i ostale stvari koje idu uz rad. Prosledite rad pravnici da ona zvanično prosledi komisiji. Ja sam saglasan da rad branite do 08.07.

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley3.gif[/image]

Gde se u radu piše biografija? A gde zahvalnice? Šta su bibliografski podaci? Da li se te stranice numerišu i ubacuju u sadržaj?





*Alexx* -> RE: Master studije (28.6.2010 14:28:33)

Biografiju sam ja pisala odvojeno (doduše za diplomski), i tu biografiju je čitao mentor za početku odbrane. Kratko, par rečenica. Verovatno onda ide na početak rada (MADA - ako se master rad posmatra kao knjiga, onda ide na sam kraj - ala sam ti pomogla).
Bibliografski podaci - pretpostavljam da se to ondosi na literaturu koju si koristila dok si pisala rad - to ide na kraju rada.
Zahvalnice - mislim da to ide neposredno pre početka rada, ono u fazonu: hvala RR što je popunjavala upitnike [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ali bolje da se još neko javi na ovu temu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Bravo, Tasha [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Iva979 -> RE: Master studije (28.6.2010 15:16:24)

Tašo, ja sam pisala rad pa znam da kod mene na faksu ide na prvoj strani ime fakulteta i univerziteta, naziv teme, ime mentora u levom uglu i clanova komisije a u desnom tvoje ime.
Na drugoj strani mozes da stavis zahvalnicu, a na sledecoj vec ide apstrakt rada. Sto se tice biografije, mislim da im to treba da bi na odbrani citali tvoje podatke u onom izvestaju o odbranjenom radu, ali za svaki slucaj proveri sa njihovom pravnom sluzbom da li treba i u radu da stoji biografija.
Srecno!




Anoniman -> RE: Master studije (29.6.2010 10:45:19)

Pošto me je mrzelo da preuređuem kompletan sadržaj i pomeram sve u radu, biografiju (sa sve slikom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) i zahvalnice sam stavila u Priloge, na kraj rada. I baš me briga! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley14.gif[/image]

Biografiju vam neću staviti ovde [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ali evo vam zahvalnica:

Zahvalila bih profesoru D.N. koji je prihvatio da mi bude mentor i pomogao mi oko definisanja teme i izrade samog rada.
Takođe, posebno zahvaljujem porodičnom portalu ringeraja.rs, na kome sam naišla na pomoć određenih članica foruma, koje su mi pomogle oko formulisanja upitnika koji je korišten za istraživanje u master radu, a zatim je upitnik podignut na portal, tako da su članovi foruma, popunjavajući upitnik, doprineli raznolikosti uzorka.
Takođe, oko formulisanja upitnika je pomogla i profesorka M.A. koja mi je svojim savetima dala putokaz za dalje razmišljanje i zbog toga sam joj beskrajno zahvalna.
Zahvaljujem svim prijateljima koji su popunili upitnik, i time pomogli moje istraživanje. Takođe, nekolicina njih su pomogli i oko izgleda rada, u vizulenom smislu.
Posebnu zahvalnost dugujem svojim roditeljima, bratu, baki i dedi, i suprugu, na pruženoj podršci, kao i sinu koji mi je svojom bezuslovnom ljubavlju dao snagu da istrajem u pisanju rada.




Ana RR -> RE: Master studije (29.6.2010 10:54:23)

Tasha, ovo zvuči kao da si osvojila oskara [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




dunja RR -> RE: Master studije (29.6.2010 10:56:36)

Divno[sm=bravo.gif]
I ....nema na čemu[sm=smiley36.gif]




LillyT -> RE: Master studije (29.6.2010 10:57:39)

I drugi put [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Master studije (29.6.2010 11:01:36)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tasha, ovo zvuči kao da si osvojila oskara [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]


I boriću se za mir u svetu... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ana RR -> RE: Master studije (29.6.2010 11:03:45)

IZVORNA PORUKA: Tashke

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tasha, ovo zvuči kao da si osvojila oskara [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]


I boriću se za mir u svetu... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




LillyT -> RE: Master studije (29.6.2010 11:06:15)

IZVORNA PORUKA: Tashke

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tasha, ovo zvuči kao da si osvojila oskara [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]


I boriću se za mir u svetu... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Ovo vec zvuci kao da si postala mis [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Master studije (29.6.2010 11:15:51)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ma jao... sinoć sam mislila da ću plakati kada sam krenula da pišem biografiju i zahvalnicu, jer...

Ima nekoliko ljudi koji zaslužuju da im pomenem ime, međutim... pomislila sam, majku mu, zamisli nekoga bitnog da zaboravim... I onda sam odustala.

Evo ovde, par imena:
- OTI
- kumara
- Jeca
- Guppy
- prase
- strelitzia
- Ana
- Vučko.ba

I naravno, kao što napisah i gore, HVALA SVIMA KOJI SU POPUNILI UPITNIK.




*Alexx* -> RE: Master studije (29.6.2010 14:46:38)

A gde sam tu JA?! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Šaaaaliiiim se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




buhla -> RE: Master studije (29.6.2010 15:41:54)

wow [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>