Nocno mokrenje (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Od đačića do đakaPoruka


jelence2 -> Nocno mokrenje (25.2.2009 13:02:28)

Jos uvek se nismo resili tog problema
Anoniman -> RE: Nocno mokrenje (25.2.2009 13:03:37)

A ja nisam propratila, koliko ti je dete? Nemaš Ticker...
jelence2 -> RE: Nocno mokrenje (25.2.2009 13:09:52)

Devojcica 4god. i 7mes.
Anoniman -> RE: Nocno mokrenje (25.2.2009 13:19:00)

I dalje nosi pelene?

Moj klinac ima 2,5 (malo jače) i planiram na leto da ukinem to. nisam baš sigurna kako, jer pelena bude puna, puna do jutra.

Jesi se konsultovala sa lekarima kako se to radi i šta ti je činiti?
Jacaca -> RE: Nocno mokrenje (25.2.2009 14:05:18)

Ne znam da li je ovo za ovu temu ali mozda roditeljima pomogne, mene mama nije mogla da odvikne od nocnog mokrenja do 5. godina, to je za sve ukucane i mene postala nocna mora, kaze da kada je primetila da cele noci ne zelim da zaspim da se ne bih upiskila posto sam bila vec veoma svesna, a nisam mogla na to da uticem, bila sam i sama jako tuzna jer se mama ljutila na mene. Elem, odvela me je kod lekara i pronasli su mi eserihiju u velikim kolicinama, a naravno ona ugrozava bubrege, dok sam se igrala sa decom mrzelo me je da skoknem do kuce i piskim, vec sam trpela do poslednje kapi krvi. tako sam napravila u jednom delu mokracnog kanala prosirenje, koje je bilo pogodno za razvoj bakterija, jer se u prosirenju zadrzavala mokraca. Tada su krenule opasne muke, radili su mi sest dilatacija, ne bih da vas zamaram sa tim ali i danas imam traumu od toga, to vam je u kratkim crtama, sest porodjaja, a imala sam samo pet ipo godina, uzas. Zato bez grdnje, ako ne ide kako ste zamislili proverite mokracu. Otkud znam mozda nekome pomogne.
Anoniman -> RE: Nocno mokrenje (25.2.2009 14:11:22)

IZVORNA PORUKA: Jacaca

Tada su krenule opasne muke, radili su mi sest dilatacija, ne bih da vas zamaram sa tim ali i danas imam traumu od toga, to vam je u kratkim crtama, sest porodjaja, a imala sam samo pet ipo godina, uzas. Zato bez grdnje, ako ne ide kako ste zamislili proverite mokracu. Otkud znam mozda nekome pomogne.


Ja ne znam ništa o ovome. Jel pisala ako ti otvorim temu? Samo mi reci kako da se zove tema?
Jacaca -> RE: Nocno mokrenje (25.2.2009 14:26:13)

Ne znam bas mnogo, zove se dilatacija, ali mislim da moze biti urinarna, vaginalna.........ubacivali su mi kroz kateter neku dezinfekcionu tecnost koja jako pece, tako 10minuta, nakon toga bukvalno klesta koja imaju neke granicnike kada prosire taj granicnik recimo(sada lupam) na 8mm tako to u meni stoji jos pola sata, a to znaci da mi cepaju donji deo kanala kako bi ga prosirili na sirinu prosirenja koje sam imala dublje u kanalu, zamislite kako se tri dana posle toga piski, pa cak i ko prezivi samu dilataciju, pa tako su ga cepali dok nismo dosli do odgovarajuce sirine. Prosto da objasnim posto ne znam da li me je neko razumeo, napravili su mi strije na m.k i tako resili moj problem.
Anoniman -> RE: Nocno mokrenje (25.2.2009 14:36:15)

Dilatacija KLIK
jelence2 -> RE: Nocno mokrenje (25.2.2009 22:50:50)

Vise od godinu ne nosi pelene ali je budim nocu jer ako je ne probudim-poplava.
Pre mesec dana je imala sistematski zbog vrtica,svi nalazi su u redu.
Sutra idemo kod specijaliste,pa videcemo u cemu je problem~!
Anoniman -> RE: Nocno mokrenje (26.2.2009 9:03:24)

Jel možda puno pije pred spavanje?

Javi nam šta kaže specijalista.
jelence2 -> RE: Nocno mokrenje (26.2.2009 9:38:50)

Nakad pije,nekad ne.Imamo zakazano u 13h.
jelence2 -> RE: Nocno mokrenje (27.2.2009 10:10:57)

Dr.kaze da je EHO uredan ali mora da pije MINIRIN 3 meseca.Za
mesec dana na kontrolu
Anoniman -> RE: Nocno mokrenje (27.2.2009 10:12:55)

Šta je MINIRIN? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
sani -> RE: Nocno mokrenje (27.2.2009 10:52:56)

MINIRIN ® nazalni sprej dezmopresinum
Minirina kod bolesnika s postavljenom dijagnozom rezultirat će smanjenjem mokrenja uz istovremeno povećanje urinarnog osmolaliteta i smanjenje osmolaliteta plazme. Time će se smanjiti učestalost mokrenja te noćno mokrenje. Ispitivanje kapaciteta bubrega s obzirom na sposobnost zadržavanja urina: Minirin se može upotri­je­biti za ispitivanje kapaciteta bubrega s obzirom na sposobnost zadržavanja urina i time pridonijeti dijagnostici kod ispitivanja bubrežne funkcije. Od naročite je koristi za postavljanje diferencirane dijag­noze stupnja infekcije mokraćnog sustava, jer npr. pijelonefritis u usporedbi s cistitisom uzro­ku­je smanjenje sposobnosti zadržavanja urina. Noćna enureza: Minirin je indiciran i za kratkotrajno liječenje primarne noćne enureze kod bolesnika starijih od 5 godina koji imaju normalnu sposobnost zadržavanja urina.
IZVOR:  www.nocno-mokrenje.com
Lilly* -> RE: Nocno mokrenje (25.3.2009 13:26:29)

hocu da vas pitam, ali nije vezano samo za nocno mokrenje kod dece nego i za upiskavanje i tokom dana, pa da li da otvorim novu temu.. da li se desava vasem detetu da se zapiski, onako pomalo, da budu gacice mokre kada se zaigra i kako ste to rasavale?
Lilly* -> RE: Nocno mokrenje (28.3.2009 21:16:39)

haj sada da obnovim temu, mozda mi neko i odgovori [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
indy_25 -> RE: Nocno mokrenje (27.8.2009 23:05:01)

moj sin koji ima 7 godina isto ima nocno mokrenje ali nekad prestane i po mjesec dana onda pomislim valjda nece vise pa onda ponovo krene. ali to nije svaku noc nego svaku trecu ili zavisi kako kad. znam da je to nasljedio od mog brata koji je cak do 11 godine mokrio u krevet i samo je prestalo .mama ga je vodila doktorima ali nista sve je bilo bezuspjesno i lijekovi i cajevi sve dok samo od sebe nije prestalo. ja svog sina ne ruzim sto se upiski u krevet jer on toga nije svjestan i mislim da je pogresno ako neko od roditelja tako se postavlja  prema djetetu. Imam musemu koju stavim ispod carsafa. A kada spavamo u goste kod nekog onda ga budim po noci da piski. Jel mozda neko zna neki lijek kojim se uspjesno lijeci nocno mokrenje.
Crvenkapa85 -> RE: Nocno mokrenje (28.10.2010 21:36:11)

evo ovako i ja da se prijavim....nama je danas treca noc da idemo bez pelene na spavanje....danima mi se zali cim joj uvece pred spavanje stavim pelenu da je boli mika........i ja je pitam da skinemo pelenu...verovatno joj se nabora pa joj smeta....kad skupi nogice.....i evo 3 noc da se nismo upiskili....prvu noc sam joj stavila najlon ispod carsava.....piskili pre spavanja...ja je budila kad sam krenula da spavam da piski nije htela....sinoc je piskila kad sam je budila i do jutra suva.....jednio se prvu noc sama probudila kaze nece u njen krevet jer joj suska kad se okrece[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image].....i evo 3 vece mi bez pelene.......[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
NadaR -> RE: Nocno mokrenje (28.1.2012 11:56:45)

IZVORNA PORUKA: jogip

Imam problem sa sinom od 3,5 godine, koji u poslednjih 20-ak dana noću mokri u krevet. Pelene smo skinuli pre 6 meseci i od tada je možda 5-6 puta mokrio u krevet. Tražila sam na internetu informacije o tome, ali svuda piše da se problemom smatra tek kada to radi od pete godine. On je u poslednjih 20-ak dana imao problem sa grlom (što sam u nekim člancima videla da je navedeno kao jedan od razloga noćnog mokrenja, mada ja tu ne vidim nikakvu relaciju) i pio 5 dana antibiotike. Pre toga se sam budio i zvao nas da ga vodimo u toalet. 
Da li ste vi sa decom imale takve slučajeve? Da li da ovo smatram prolaznom fazom ili da idemo kod pedijatra, urologa...? Pozdrav!

bebać -> RE: Nocno mokrenje (28.1.2012 15:44:36)

Ja sam pisala nekad u ova doba o tome, prošle godine..Sergej se i dalje piški skoro svake večeri, sve smo nalaze prekontrolisali i svi su bili dobri..sad ostaje faktor naslednosti, jer se m piškio do 11 god(il je 7me)[sm=zmeden.gif] i prestao sam od sebe...mada je to jako naporno, u koliko god da piški noću i koliko god puta opet se upiški bar jednom noću[sm=zmeden.gif]

kontam ga opet odvest doktoru da popvadimo nalaze...ne znam osim tog faktora naslednosti šta bi još moglo biti[sm=smiley13.gif]
Anoniman -> RE: Nocno mokrenje (30.1.2012 11:40:01)

klik Nisam znala za ovo
gaga03 -> RE: Nocno mokrenje (8.2.2012 0:07:19)

cao.i mi imamo isti problem,mala ima 3 godine,cesto se desi da prvo pokvasi ves pa tek onda ide da piski.prvo sam mislila da je bezobrazluk...obratila sam se pedijatru,poslala nas je na uz bubrega i analizu urina i sve je ok.juce smo isle kod nefrologa i moracemo na hospitalizaciju da urade neke analize,urinokulturu i da ponovimo uz...8.marta idemo u bolnicu pa cemo videti sta dalje,terapija ili vezbe.navodno nije uspostavila kontrolu nad mokrenjem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
bebać -> RE: Nocno mokrenje (8.2.2012 9:33:42)

gaga03 nisam znala da je to sve toliko neophodno(hospitalizacija itd), meni su samo rekli za ovaj trening koji nije urodio plodom, a ako ne prestane da mu damo terapiju antibioticima, ali pedijatrica mi reče da to i nije najpouzdanije jer se u nekim slučajevima zna povratiti kad se prestane sa upotrebom istih. A meni žao da oakav malen pije tablete, a pti tome znam da mu je tata isto piškio. Ja ću pustiti još malo, pa ću vidjeti šta dalje...

Dali je ko kod vas piškio u djtinjstvu, dali postoji faktor naslednosti?
Anoniman -> RE: Nocno mokrenje (8.2.2012 9:38:31)

JA Nešu još uvek budim svake noći (budim-on se ni ne probudi, sve obavi u snu), donesem nošu oko 12-01, kad krenem na spavanje, on piški i vrati se na spavanje. Nekoliko puta ga nisam budila, nekad se ne upiški, ali češće bi se upiškio.
Ja u tome ne vidim problem jer on pije jako puno tečnosti, i uveče, i meni je bolje da ga budim nego da mu zabranjujem da pije kad je žedan. I iskreno, ne vidim ništa loše u tome. A on noćnu pelenu smo mu skinuli davno, valjda prošlog proleća ako se dobro sećam.
bebać -> RE: Nocno mokrenje (8.2.2012 9:43:26)

Nedja a meni pedijatrica reče, da ga obavezno budim skroz, dakle da bude svjestan da je piškio i da se skroz probudi[sm=smiley1.gif]

šta znam[sm=zmeden.gif] eco zadnjih 5-6 večeri se kući nije upiškio(Budim ga oko 1) ali zato se po danu u vrtiću kad spavaju upiškio 2 dana zaredom[sm=smiley13.gif]

Slažem se da mi još uvijek nije toliko alarmantno, da ga kljukam tabletama[sm=smiley1.gif]
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>