|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 10:10:04   
minavb
Samo se trudi da budeš smirena i posmatraj je. Nosajte je i budite strpljivi. TO što je mala nije razlog da otpišu GER. Opet kažem, ne znači da je to vaš slučaj već iznosim da su često površni. Veliki procenat dece ga ima odmah po rođenju. Na sreću, uglavnom prođe neprimetno ili uz blago bljuckanje, i prestane potpuno po uvođenju čvrste hrane. Mali je procenat onih sa komplikacijama.
Postoje tekstovi, pa čak i sajtovi i forumi posvećeni tom terminu "fussy baby".

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 10:30:25   
Mama.Veki
Soni, ako ne spava preko dana ili samo u rukama, probaj stavi bebu na sebe, njen stomacic na tvoj stomak i lezi tako. Podupri se sa nekoliko jastuka pozadi da polulezis, ali da ti bude udobno. Tako joj grejes stomacic i prija joj, em si u njenoj blizini, pa moze i da zaspite obe. Ja sam tako sa mojim sinom radila dok je bio manji. I tako najduze i najlepse spava.
A za budjenje nocu, sta da ti kazem, moras biti strpljiva, procice. I moj mali je u pocetku samo stenjao, jadnicak zaspi, pa ga probude grcevi, pa se grci, znam da ne preporucuju spavanje na stomaku za novorodjencad, ali ako si do nje i je nadzires, to ce joj mnogo pomoci i nece moci da se mrda mnogo. Na zapadu, od rodjenja bebe, neki roditelji praktikuju da je umotaju skroz, kao kod nas u bolnicama sto prave, pronadji na youtube how to swaddle baby i to sve da bi spavale mirnije.
Ti opet najbolje znas sta ce joj prijati. Probaj, posmatraj je, otkrices i sama sta joj odgovara a sta ne.
U svakom slucaju procice, ako ima neko da te zameni malo da se ti odmoris, bilo bi super.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Razdrazljiva beba
24.8.2012 13:02:25   
soni
user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Razdrazljiva beba
28.9.2012 20:54:59   
spawalica
I moja bebica je isto postala jako razdrazljiva...mada mozda je i zbog zubica..cesto place..ima jake gasove u stomaku..mada sad ulazi u 4 mesec a grcevi su trebali da prestanu..Da li neko od vas zna gde mogu da se nabave colief kapi i koja im je cena? jer kod nas nema nigde..sve apoteke sam obisla...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Razdrazljiva beba
2.9.2018 9:39:21   
Misha i Ljisha
Juce prolazim kroz grad i vidim mame i tate u paru guraju kolica, male bebe (manje jos od mog P) spavaju ko topovi. Ili samo mirno gledaju. Dusa me zabolela. JA krecem u prodavnicu racunajuci podmiren je sad ne bi trebalo da mi pravi frku, za svaki slucaj opasem maramu i onda krecem i redovno REDOVNO ga nosim iz prodavnice. U kolicima retko kad zaspi. To je bas bas retkost. Uvek mi napravi frku. Komsije u ulici mi se nasmese i samo kazu: sta je opet se nosite. Bogu hvala ko izmisli te marame. Jer uvek zavrsim gurajuci prazna kolica. Pod stresom sam svaki put kad treba van dvorista s njim negde da odem. A mincam i cinculiram da nije sad jeo da nije sad gladan da je suv ma... Zavidim svim roditeljima na mirnim bebama u kolicima. Nosim tonu igracaka menjam ih na minut otprilike samo da produzim njegov boravak u istim. Glodalice, zvecke neke suskave igracke i na kraju uvek isto. Duda ne pomaze. Nista. Vec padam u depresiju kad negde treba da idemo a osecam se kao u zatvoru

(odgovor članu spawalica)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Razdrazljiva beba
6.4.2019 19:43:38   
besnaglista
Misha, jel sad sta drugacije?? Ja prolazim kroz isto trenutno... samo mojoj i marama zna dosaditi, cesto se bojim otici sama sa njom do prodavnice... cesto razmisljam, dobro jos je mala(za 10ak dana 3 meseca), bice bolje kasnije... Gledam roditelje sa malim bebama sede u kaficima, bebe pored u kolicima, mirne skroz. Mozda bi bila mirnija kad bi htela cuclu, al nece je nikako.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Razdrazljiva beba
8.4.2019 22:25:46   
Misha i Ljisha
Jao besna glista tek sad vidim post. Recimo da je tako bilo do nekog sestog meseca. Od tad je malo bolje. Ali sad prohodava i opet nece h kolica. S tim sto on NIKAD nije prohvatao da bude eto tako u kolicima znaci moram stalno da sam u pokretu. Takav je evo i sad je stalno on u pokretu. Znaci NISTA bolje. A opet kazem hvala Bogu ko izmisli te marame. 


(odgovor članu besnaglista)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Razdrazljiva beba
10.4.2019 16:05:31   
besnaglista
Bas divno, znaci kad prohoda, neces ga stici. Ona nekada hoce, nekada nece, nekada kratko, nikad ne znam kad ce krenuti da place. Marama jeste super, bude mi uvek mirna u njoj, al opet ne previse dugo, al opet mala je ona, brzo joj se prispava, i brzo ogladni. Nadam se da ce biti bolje kad bude starija

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Razdrazljiva beba
19.7.2019 6:18:06   
MimaKos
Nas je kada su jako razdrazljivi umirivalo nosanje na rame i blago pevusenje, i to ga umiri..


(odgovor članu besnaglista)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Razdrazljiva beba
19.7.2019 6:22:41   
Duškić
Cerkica je bila puno razdrazljiva. Nosenje i nunanje je bilo obavezno.

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 35
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







MOTORNI RAZVOJ DETETA - ENIGMA DO DANAŠNJI...
U potrazi za odgovorom gde je istina i kako odbraniti sebe kao roditelja i svoje dete koje je jedinstveno u onom najlepš...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

ime
rajkica

kako ste se odlucili za ime

nadja (35%)

anja (25%)

drugo (40%)


Ukupan broj glasova: 48

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here