RE: Alergija na antibiotik (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Alergija



Poruka


Modessty -> RE: Alergija na antibiotik (26.4.2013 10:19:58)

Juče sam bila kod jedne dr koja je u penziji i sve mi žena lepo objasni. Kaže da bi pod obavezno trebalo da se uradi IgE i specifični IgE na penicilin. Može se desiti da je odreagovao na klavulonsku kiselinu a ne na sam penicilin. Klavulonska kis. je dodatak koji se dodaje amoksicilinu. Kaže da u bolnici sigurno imaju te ragense i sigurno mogu da odrade. Dodala je da ako nije alergičan na sam penicilin nema potrebe da se sasvim izbegavaju lekovi na bazi penicilina. Oni su kaže najmanje otrovni od svih antibiotika. Savetuja i da sami na jednom papiriću napišemo alergija na penicilin, čisto dok se ne razreši situacija.

Zvala sam sada jednu privatnu laboratoriju i rekli su mi da detetu od 3 god. može da se radi. Problem je što se radi specifično za amoksicilin, a ne za sve peniciline ukupno. Tako da platiš oko 3000 za specifični IgE za amoksicilin plus 990 za IgE i 100 din vadjenje krvi. Na kraju znaš samo da li je alergičan na aamoksiklav, ali neznaš da li to podrazumeva i ostale penicilnske preparate.




Sanja90 -> RE: Alergija na antibiotik (26.4.2013 10:38:22)

E Mod i ja sam navodno alergicna na penicilin,ali pazi koja fora. Dok sam bila mala kao dete dobijala sam inekcije,par puta sam od tih inekcija imala vrtoglavice i padala u nesvest,to hoce i kada ubace vazduh u spric a ne ispuste ga(ako me razumes),i tako ti daju inekciju sa sve vazduhom. Par puta su mi to uradili i odmah povezali da sam alergicna na penicilin i do porodjaja niko se nije usudio da mi ga da. Posle prvog a i drugog porodjaja kada te pitaju na koje si lekove alergicna ja sam govorila na penicilin i baktrim,s tim sto sam naglasila da za penicilin nije sigurno jer niko ne sme da se usudi da mi ga da. Doktor u porodilistu mi je dao neke lekove koji su na bazi penicilina i gle cuda nije mi bilo nista[sm=smiley36.gif] Posle drugog porodjaja to isto kazem i mom dr.u zbog eserihije koju sam zaradila u porodilistu,a lekove koji su mi preporucili svi su bili na bazi penicilina,objasnim ja njemu sta i kako i on mi prepise neke i sve ok,eserihija nestala ja ziva hvala Bogu[sm=smiley36.gif]




Dragce86 -> RE: Alergija na antibiotik (7.7.2017 0:20:00)

Ocigledno Vam to i nije bila alergija na Penicilin vec samo reakcija zbog davanja, ima i naziv za to ali ne mogu da se setim. To svakako znaci, jer vidite da se mnogo toga leci penicilinom, tako da super sto niste alergicni!




Sanjica26 RR -> RE: Alergija na antibiotik (7.7.2017 7:54:52)

Dragce, zenica je pisala 2013 godine. [sm=smiley36.gif] Tako da joj sad mnogo ne znaci tvoj post.




Dragce86 -> RE: Alergija na antibiotik (7.7.2017 14:15:39)

Ahahaha, nisam obratila paznju na to :D :D :D




Sanjalicaaa -> RE: Alergija na antibiotik (7.8.2020 13:56:09)

Drugi dan letovanja dobijem bolove pri mokrenju mada mi se jos u Bgu nesto kao javilo da ce me mozda strefiti. Odmah kontaktirali lekara i naravno krknuo mi je neki antibiotik. Popijem prvu tabletu i oset_im trnce u rukama. Reko, ma to je nesto bzv. Sutra ujutru popijem sledeci, i trnci se pojacaju i jos dobijem mucninu. Zovem ga ujutru i poslepodne, on kaze samo vi nastavite terapiju nije to alergijska reakcija. Medjutim uvece mi se toliko slosilo da sam se bukvalno oprastala od zivota. Dodje on uvece i krkne mi nesto protiv bolova i dexametazon. Celu noc oka nisam sklopila, trnci i dalje tu jos se sire po celom telu. Dodje jutro i ja izguglam taj lek i na google translate prevedem i i vidim da su to kontraindikacije i ďa se odmah prestane sa uzimanjem leka. Pisala osiguranju odmah i poslali me u neku drugu bolnicu. Tamo su mi izvadili krv, dala mokracu i kao sve je ok. Da prestanem da pijem taj lek i dali su mi nesto da popijem za ciscenje besike. I kazu osecacu trnjenje jos par dana. Bas mi nije svejedno.  I da, kao nizak mi je magnezijum i zbog toga sam tako odreagovala na antibiotik.
I sad sam u zbunu, znaci li to da sam ja alergicna ili ne. Ja kapiram da nisam nego zbog tog magnezijuma. 




jess021 -> RE: Alergija na antibiotik (7.8.2020 13:57:08)

Na koji lek? 





Sanjalicaaa -> RE: Alergija na antibiotik (7.8.2020 14:14:59)

Neki antibiotik Ciprasid. 




flamingos -> RE: Alergija na antibiotik (7.8.2020 22:15:56)

Strašno.Nisam ni čula za taj antibiotik.Ne znam šta da ti kažem.Javiće se neko da ti da odgovor.Svako dobro ti želim.Jesi li sad dobro?





Sanjalicaaa -> RE: Alergija na antibiotik (7.8.2020 22:27:06)

Pa sta znam. Ok sam. Malo sam uplasena zbog tog trnjenja. Veceras sam popila neki antibiotik u kesici koji se rastvara u vodi. Pije se samo ta jedna kesica, i sad se plasim da opet ne bude nekih kontraindikacija. Ta dr koja mi ga je prepisala je znala kako sam odreagovala na ovaj prvi pa se nadam da ce sada sve biti ok. 





flamingos -> RE: Alergija na antibiotik (7.8.2020 22:47:41)

Ako je znala kako si odreagovala dala ti je sad odgovarajući lek i bićeš ok.Nemoj da brineš.Odmaraj,pa javi kako si?Nadam se da će prestati to trnjenje.Od srca ti želim sve najbolje.





jess021 -> RE: Alergija na antibiotik (7.8.2020 22:49:05)

Sanjalice, to je ustvari ciprofloksacij koji je lek izbora u tvom slucaju, ali eto ti si na njega odreagovala, nazalost. Nemoj da brine, proslo je. A kako znaju da imas neku bakteriju? Mozda si pisala, pa sam propustila. 





Sanjalicaaa -> RE: Alergija na antibiotik (8.8.2020 6:43:28)

Konacno ne trnem oset_im po koju iglicu po telu. Nocas sam konacno malo i odspavala. 
Jess, nije znao da li je bakterijska. Po tim mojim simptomima on je zakljucio da jeste.




flamingos -> RE: Alergija na antibiotik (8.8.2020 8:01:02)

Super,polako,doćiće to sve na svoje  mesto.Nego,samo čovek da brine i da se muči.





jess021 -> RE: Alergija na antibiotik (8.8.2020 8:04:10)

Sanjalice, javljaj, ali i pij puno tecnost da mehanicki izbacis iz besike sve sto treba. Gde ste vi? 





mama Jo -> RE: Alergija na antibiotik (8.8.2020 8:10:31)

Sanjalice, je l' taj drugi sad antibiotik pijes jos ili samo tu jednu kesicu? Imas li jos simptome, mislim to sto si spominjala bol pri mokrenju?
Ako pijes antibiotik i ako ste na letovanju, mozda da se sklanjas od sunca, mada verovatno to znas i sama.




Sanjalicaaa -> RE: Alergija na antibiotik (8.8.2020 17:49:17)

U Turskoj smo. Zamalo da bude letovanje iz pakla. 🙂Ok sam. Nemam vise nikakve tegobe. Sinoc popila tu kesicu i nadam se da ce sve biti ok. Osecam trnce po malo jos uvek. 




flamingos -> RE: Alergija na antibiotik (8.8.2020 21:15:48)

Super Sanjalice.Uživajte na odmoru.Drago mi je da si ok.





Mirko Svirko -> RE: Alergija na antibiotik (9.8.2020 0:06:21)

Sanjalice,dobro je da si bolje. Lepo se provedite 🏖😊





Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]