RE: Cuclice i flašice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenjuPoruka


marince1 -> RE: Cuclice i flašice (17.11.2009 15:32:23)

Uz aparat dolaze 2 male plasticne od125 ml.
Ja takodje koristim Avent i zadovoljna.
Kao i Tasha prokuvavam ih sa sircetom i sve je ok![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (17.11.2009 18:54:50)

IZVORNA PORUKA: magde

e MIHI bas sad sam citala na temu VODA i tamo si napisala da je ROSA najbolja.videla sam.a dali steti ova cesmovaca voda do sad nije joj nista?


Dok sam prokuvavala vodu za piće, davala sam česmovaču. Onda sam se još kratko palila da prokuvavam i kupovnu vodu, i zaključila da Rosa ima jako malo kamenca, takoreći nikoliko u odnosu na ostale. To sam kratko radila, i prestala da prokuvavam Rosu već kada je imao oko mesec-dva dana.


IZVORNA PORUKA: cickoDa li se u Aventovom aparatu za izmlazanje mleka nalazi plasticna ili staklena i da li uz isti aparat odgovaraju i naknadno kupljene i plastocne i staklene flasice?

Uz AVENTov aparat idu samo plastične AVENTove flašice. Sve veličine flašica (AVENTovih) imaju isti otvor od gore, tako da su navoji isti, pa samim tim pašu i na pumpicu.
aliki -> RE: Cuclice i flašice (22.11.2009 0:46:41)

Ja bolje iskustvo imam sa Nukovim flasicama. Aventove mi redovno cure sa strane, kako god da ih zavrnem, pa sam zato i presla na Nukove. Medjutim, Aleksa nikako nije pio iz Aventovih flasica, samo je zvackao cuclu, dok iz Nukovih lepo vuce. Izgleda mu se vise svidjaju anatomske cucle. I jedne i druge su plasticne, nisam bas za staklene jer su teske i nikad ne znas kad ce se polomiti.
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (26.11.2009 11:53:12)

Flašica koja sama greje mleko
 
Najnoviji izum koji će vam pomoći ako bebu hranite na flašicu zove se „jumi“ (yoomi). Reč je o flašici koja je u stanju da zagreje mleko na temperaturu majčinog mleka samo jednim pritiskom na dugme. Uz pomoć ove flašice imaćete mleko temperature od 32 do 34 stepena Celzijusa, i to za samo 60 sekundi.

Tvorci ovog izuma su Fara, po zanimanju advokat, i njen suprug Džim Šaik, inženjer, a na ideju su došli iz pukog očaja nakon rođenja njihovog najstarijeg sina Denijela. Nisu više mogli da trpe da se u toku noći ili rano ujutru sudaraju u kuhinji u pokušaju da zagreju mleko što brže dok njihov mališan plače, ili da moljakaju konobare u restoranima da im ugreju mleko kada bi bili napolju. Uspeh njihovog izuma leži i u činjenici da ovo iskustvo sa njima dele milioni roditelja.
A kako flašica radi? Pritiskom na dugme pali se grejač koji se nalazi u zatvorenoj komori u boci, ispod cucle. Kad se dugme pritisne, hladno mleko počinje da teče oko grejača i na taj način se greje. Mleko će ostati zagrejano na istoj temperaturi punih sat vremena, a flaša može da se puni oko stotinu puta. Dr Šaik kaže da flašica radi po principu sličnom ručnim grejačima u kojima se koristi gel. „Najuzbudljiviji trenutak bio je kada smo primili prvu narudžbinu naših flašica“, kaže dr Šaik ponosno.
Kler Bijam Kuk, babica u penziji, kaže da će ova flašica umnogome olakšati život roditeljima. Cena flašice iznosi 22 funte (24 evra).
Izvor: Blic
mejra81 -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 10:01:26)

Nesto da pitam iskusne mame...
Kupila sam dve aventove plasticne flasice,manju i vecu...
Jel to postoje nekoliko vrsta jer mi se cini da su ove od neke tanke plastike,ja se bojim da to iskuvavam...
I sve ostale su bile tanke a cula sam da staklene retko ko koristi.....i sta sad?[sm=zmeden.gif]
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 10:06:10)

Mislim da nema veze koliko je debela plastika, i da svakako moze da se iskuva. Ja koristim jos uvek dve staklene za mleko, a za sok i vodu plasticne sa rupom u sredini da moze sam da pije (to su neke lose flasice ali sam ja navrnula nukovu cuclu), a mleko mu svakako ja dajem.
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 10:19:09)

[image]http://www.mommygear.com/_borders/Avent_Bottles.jpg[/image]

Sve su takve u 3 veličine. 125ml, 260ml, i najveća ne znam kolika je.

Slobodno iskuvaj, ja sam ih 2 godine iskuvavala. Umela sam i da zaboravim da sam ih stavila da se iskuvaju, tako da su se nekada kuvale i po 5-10-15min. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  (stavi malicko sirćeta u vodu za iskuvavanje, da se ne uhvati kamenac, ja sam onda samo proprala pod česmovačom nakon iskuvavanja, tripovala sam se da flašica ima ukus i miris sirćeta, ali verovatno nema. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )
mejra81 -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 11:22:52)

Znaci moze! Hvala cure! Ja sam uzela tu najvecu izgleda, 330ml. [sm=zmeden.gif]
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 11:46:18)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A beba u prvim mesecima jede po 60ml po obroku. Ali nema veze. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
mejra81 -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 11:50:02)


IZVORNA PORUKA: Tasha RR

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A beba u prvim mesecima jede po 60ml po obroku. Ali nema veze. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

[img]http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c045.gif[/img]
Nadam se da mi nece ni trebati, bas sam biser...[sm=smiley36.gif]
mejra81 -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 12:43:40)

Sad sam primetila da je ta flasica od 330ml za bebe od tri meseca [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Bas sam se iznervirala, nije mi sto sam dala pare,nego sam se kao raspitivala i citala o flasicama i na kraju sam uzela pogresnu...
Sad sam zvala mm na posao i plakala sam,on se prepao da mi nije krenuo porodjaj[sm=smiley36.gif]
Bas sam placi p[sm=smiley35.gif] al bas sam se iznervirala...
Jel ima neko neki predlog? INace, flasica je bas debela i velika,zanima me jel ona od 260ml isto debela samo manja,ako me razumete sta hocu da kazem...
Bas sam tupadzija,ne vidjeni... Detetu cu umesto vode sipati rakiju u flasicu....
[img]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e136.gif[/img]
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 13:07:45)

Ako se dobro sećam, sve su iste debljine, samo im je dužina različita. Ili ne? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] UF, nemam pojma. Znam da je grlo flašice isto, i da su svi navoji isti, znači, navoj sa najveće flašice paše na navoj najmanje flašice.
Sledeća stvar: uz ovu veliku flašicu si dobila cuclu broj 3 ili 4, tj ima 3-4 rupice. Za novorođenče ti treba 1-ca; naravno, cuclu možeš kupiti odvojeno od flašice.
Ništa to ne smeta što imaš veliku flašicu, svakako beba neće skoro držati sama. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Meni je samo bilo smešno da sipam u toliku flašicu tako malo mleka. A i više mesta zauzima. Inače joj ništa ne fali. Flašica k'o flašica, svašta s tobom zbog čega plačeš. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] U krajnjoj liniji, vrati u kutiju, stavi u špajz i kupi jednu malu flašicu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
mejra81 -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 13:14:23)

Videla sam sad u aventovom katalogu da su sve iste debljine flasice...tako da ajd,sto kazes nece je drzati...
Ima jedna rupica na toj flasici ali na kutiji pise 3meseca...Posto sam uzela i onu manju flasicu od 125ml,na njoj je isto jedna rupica ali te dve rupice se razlikuju...
Bar odokativno...Mislim u cemu je fora? [img]http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e055.gif[/img].
Znaci,u sustini samo cuclu da kupim za 0m?
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 13:44:22)

Eeeeeeeeeee možda su menjali...

Pre je na aventovim cuclama bilo:
veličina 1 - 1 rupica
veličina 2 - 2 rupice...

A ima proizvođača koji nemaju više rupica, već se razlikuje veličina rupice... možda je AVENT to promenio. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Inače pogledaj cuclu sa strane, na onom širem delu koji leže na beli navoj (ali je iznad njega, vidljiv) u kružiću imaš broj. To je broj cucle.
*Alexx* -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 13:51:29)

Ali nisu flašice iste debljine. Najmanja flašica, od 125 ml, je uža, tj, ima manji prečnik od one od 250 ml.
marince1 -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 15:14:14)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Flašica koja sama greje mleko
 
Najnoviji izum koji će vam pomoći ako bebu hranite na flašicu zove se „jumi" (yoomi). Reč je o flašici koja je u stanju da zagreje mleko na temperaturu majčinog mleka samo jednim pritiskom na dugme. Uz pomoć ove flašice imaćete mleko temperature od 32 do 34 stepena Celzijusa, i to za samo 60 sekundi.

Tvorci ovog izuma su Fara, po zanimanju advokat, i njen suprug Džim Šaik, inženjer, a na ideju su došli iz pukog očaja nakon rođenja njihovog najstarijeg sina Denijela. Nisu više mogli da trpe da se u toku noći ili rano ujutru sudaraju u kuhinji u pokušaju da zagreju mleko što brže dok njihov mališan plače, ili da moljakaju konobare u restoranima da im ugreju mleko kada bi bili napolju. Uspeh njihovog izuma leži i u činjenici da ovo iskustvo sa njima dele milioni roditelja.
A kako flašica radi? Pritiskom na dugme pali se grejač koji se nalazi u zatvorenoj komori u boci, ispod cucle. Kad se dugme pritisne, hladno mleko počinje da teče oko grejača i na taj način se greje. Mleko će ostati zagrejano na istoj temperaturi punih sat vremena, a flaša može da se puni oko stotinu puta. Dr Šaik kaže da flašica radi po principu sličnom ručnim grejačima u kojima se koristi gel. „Najuzbudljiviji trenutak bio je kada smo primili prvu narudžbinu naših flašica", kaže dr Šaik ponosno.
Kler Bijam Kuk, babica u penziji, kaže da će ova flašica umnogome olakšati život roditeljima. Cena flašice iznosi 22 funte (24 evra).
Izvor: Blicjel ima ovo da se kupi kod nas?
ili kakav god grejac flasica?
Verus -> RE: Cuclice i flašice (2.12.2009 17:50:08)

Ja cu koristiti staklene, ili ako su plasticne, uverite se da su BPA free, tj. da nemaju BPA u sebi, koji je nadjen da je karcinogen.  Zato su opasne flasice u kojima se greje mleko-tako te stetne materije i hemikalije iz plastike "cure" u mleko i dete ih pije!  To NI SLUCAJNO NE CINITI!  Ugrejati u posudi na sporetu, ili u staklenoj posudi u mikrovalnoj pa onda tek sipati u flasicu i dati bebi.  Tako su i one flasice sto imaju u sebi BPA ipak bezbednije za koristiti.
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (3.12.2009 9:04:57)

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Ali nisu flašice iste debljine. Najmanja flašica, od 125 ml, je uža, tj, ima manji prečnik od one od 250 ml.


Jel? Nisam bila sigurna, davno je bilo... ali im je grlo isto.


Verus, ako se izmlazaš, svoje mleko NE SMEŠ grejati u posudi na šporetu niti u mikrotalasnoj!!!! Greje se tako što mleko staviš u flašicu i kompletnu flašicu zaroniš u posudu sa vrućom vodom.
AD mleko... takođe nema potrebe grejati, jer prokuvanu vodu ili spremaš za svaki obrok (mislim da to retko ko radi) ili držiš u termosu vodu koja je odgovarajuće T.
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (3.12.2009 9:11:05)

ja sam občno nuk koristila, staklene dok su bili mali (dok sam ih ja držala) poslije plastične
doduse jedno vrijeme i aventove

male flasice
[img]http://www4.slikomat.com/09/1203/1y9-nuk-de.jpg[/img]

ili ovu
[img]http://www4.slikomat.com/09/1203/h35-nuk-ma.jpg[/img]
gagins -> RE: Cuclice i flašice (3.12.2009 9:18:56)

Mejra,nemoj se brinuti,ja sam koristila Aventove flasice skoro dve godine.Mogu da se iskuvavaju slobodno.Sto se cucli tice samo kad kupujes prati za koji je uzrast,one od 125ml,cini mi se da je jedna rupica,a na onoj vecoj nisam sigurna,Cuclice ces sama menjati jer imas posebno da ih kupis.I njih mozes iskuvavati iako su od silikona.
Meni je Avent program bio veoma znacajan jer sam se ja 7 meseci izmuzavala sa njihovom pumpicom i tako hranila dete na flasicu,pretpostavljam da znas da je prednost njihove pumpice to sto navrnes flasicu i mleko tece direktno u nju!
A sto Tasha kaze mleko zagrejes tako sto ga stavis sa flasicom u vrelu vodu(2 minuta posla).
Lu -> RE: Cuclice i flašice (3.12.2009 9:19:33)

IZVORNA PORUKA: mejra81

Sad sam primetila da je ta flasica od 330ml za bebe od tri meseca [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]
Bas sam se iznervirala, nije mi sto sam dala pare,nego sam se kao raspitivala i citala o flasicama i na kraju sam uzela pogresnu...
Sad sam zvala mm na posao i plakala sam,on se prepao da mi nije krenuo porodjaj[sm=smiley36.gif]
Bas sam placi p[sm=smiley35.gif] al bas sam se iznervirala...
Jel ima neko neki predlog? INace, flasica je bas debela i velika,zanima me jel ona od 260ml isto debela samo manja,ako me razumete sta hocu da kazem...
Bas sam tupadzija,ne vidjeni... Detetu cu umesto vode sipati rakiju u flasicu....
[image]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e136.gif[/image]


Nema veze ostaviš ju a kupi one male od 125 ml a najviše se koristi  od 260ml.,od trećeg mjeseca .
Možda su veće bočice i šire u tjelu,i ja se ne sjećam,ali to nema veze bitno je da je navoj isti na svim veličinama.
Lu -> RE: Cuclice i flašice (3.12.2009 9:22:52)

Ja ne znam zašto podgrijavate ad mlijeko[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pa kad beba treba jesti onda joj se napravi i jede odmah jel tako,mislim da to piše i na kutiji da se ne smije raditi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Anoniman -> RE: Cuclice i flašice (3.12.2009 9:26:21)

Ne podgrevamo AD mleko, ili bar ja nisam to radila. Rekla sam za svoje mleko ako ide na flašicu.
A za AD mleko sam rekla da ili u momentu kada ga praviš prokuvavaš i hladiš vodu, ili prethodno prokuvaš, ohladiš i staviš u termos.
gagins -> RE: Cuclice i flašice (3.12.2009 9:31:37)

Ja sam Lu mislila na moje mleko za podgrevanje.Humanu smo koristili samo kad ja nisam smela dojiti,prvih mesec dana,a tada smo naravno svaki obrok pripremali po potrebi i nikad nismo podgrevali to mleko.A laktaciju sam tih mesec dana odrzala tako sto sam se izmuzavala na svaka tri sata kada je ona ruckala.Pa kad sam smela poceti da dojim opet,samo je presla na moje mleko umesto Humane.Mislim da nijedna zrtva roditelja nije teska ako znamo prave vrednosti,u mom slucaju majcinog mleka.Znam iz mnogih primera,jer su mnogi odustali kada nisu smeli da doje.
Sada sam malo omasila temu,ali nije na stetu znati.
Lu -> RE: Cuclice i flašice (3.12.2009 9:34:00)

Sorry[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
Ja nisam nikada sipala svoje mlijeko u bočice niti sam se izmlazala,ništa nisam grijala u bočicama, pa sam se zabunila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>