RE: Ogradica (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Dečja oprema



Poruka


Lilla -> RE: Ogradica (19.5.2012 8:49:56)


IZVORNA PORUKA: jovicaa
recimo pitajte nekog ko ne voli vasu mamu u porodici da li ste sredjivale gajbe sa 2 godine da vidite sta ce da vam kazu[sm=smiley36.gif]


[sm=jezicek.gif]

Kazu da sam ja bila prilicno mirna kao mala, ali sam voljela da sredjujem jaja i tepihe. Nana (baka) je u to vrijeme imala koke i jaja koja bi pokupila bi drzala u nekoj staroj, plavoj cjediljci (djevdjir) ispod kredenca. Posto ja jos nisam hodala fino bih se na guzi odvukla do djevdjira, uzela u svaku ruku po jedno i fino ih sredjivala dok me ne nahvataju [sm=jezicek.gif] A tepihe sam sredjivala maminim karminima i lakovima za nokte, to mi je bila omiljena zanimacija. Zato sam kasnije fasovala i iskihala sve to [sm=smiley1.gif] Nisam jos upoznala poslusno dijete od 2 godine za ovih mojih (skoro) 29 godina.




Trcosava -> RE: Ogradica (19.5.2012 8:51:16)

Wow dve stranice o ''ogradici'' [sm=smiley36.gif]

Aj' sd admini, prebacivanje postova u odgovarajuću temu.




Trcosava -> RE: Ogradica (19.5.2012 8:55:09)


IZVORNA PORUKA: Lilla

[sm=jezicek.gif]

Kazu da sam ja bila prilicno mirna kao mala, ali sam voljela da sredjujem jaja i tepihe. Nana (baka) je u to vrijeme imala koke i jaja koja bi pokupila bi drzala u nekoj staroj, plavoj cjediljci (djevdjir) ispod kredenca. Posto ja jos nisam hodala fino bih se na guzi odvukla do djevdjira, uzela u svaku ruku po jedno i fino ih sredjivala dok me ne nahvataju [sm=jezicek.gif] A tepihe sam sredjivala maminim karminima i lakovima za nokte, to mi je bila omiljena zanimacija. Zato sam kasnije fasovala i iskihala sve to [sm=smiley1.gif] Nisam jos upoznala poslusno dijete od 2 godine za ovih mojih (skoro) 29 godina.


Amm... po meni goradica služi za sigurnost deteta, a ne zbog nereda u kući?
Moje dete je bilo u ogradici kada idem da popušim cigaru u kuhinju i to samo zimi - da se ne bi slučajno zalepila na peć. Retko kad je sedela ovako bez ikakvog razloga u ogradici. Ne kapiram kakve veze ima nered i ogradica kada u nju ide dete do godinu dana. Većin tada tek prohoda te igračke tada nisu toliko zanimljive.
Nered dolazi tek kasnije, tako da žene ode tema u skroz drugom pravcu.




Lilla -> RE: Ogradica (19.5.2012 9:07:38)

Ne razumem bas zasto si citirala moj post da bi to napisala, ali dobro. Pa i meni je ogradica dobra bas radi sigurnosti djeteta, ali nered komentarisemo zbog neke ranije diskusije o vaspitavanju i tako to.




Trcosava -> RE: Ogradica (19.5.2012 9:10:28)

Sorry, trebala sam da boldujem i naznačim da se slažem sa poslednjom rečenicom. Otud i moje objašenjenje o detetu od dve godine, prohodavanju i ogradici.
Izvini još jednom ako si me pogrešno razumela.




Lilla -> RE: Ogradica (19.5.2012 10:00:23)

Hej, ma nema zbog cega da se izvinjavas [sm=smiley1.gif] Samo mi nije bilo bas najjasnije da li se slazemo ili ne [sm=jezicek.gif]




Anoniman -> RE: Ogradica (11.8.2012 13:10:44)

Mi smo bili izbacili ogradicu iz aktivne upotrebe jer je sve bilo zanimljivije ali sad kad smo hteli da povadimo sve što smo držali u njoj i sklopimo je setismo se kako da joj udahnemo još malo života. Ubacili smo paket do 100 loptica onih kao u igraonici i za sad je zanimljivo. Moraću da kupim još jedan paket loptica da bude još zanimljivije.

BB, čime si ribala mrežu? Provalila sam da je flekava iako smo je redovno brisali. Ne znam čime bih mogla da je sredim i mogu li bez demontaže.




Anoniman -> RE: Ogradica (11.8.2012 14:28:08)

odsrafili smo donji deo jer je odozdo drvena ploca pa da se ne nacuga vode, izvukla donji konac koji drzi mrezicu skupljenu oko dna da se rasiri, ubacila ostatak konstrukcije (znaci sve sem dna jer ovaj plebani ne moze drugacije da se rastavi) u kadu i besomucno ribala, ali sa sredstvom za pranje ruku, manje peni od praska za ves i bolje se ispere, pa izvadila, osusila a plasticen/metalne delove jos jednom prebrisala asepsolom (nasa je polovna pa da budem sigurna), uvukla konac debelom iglom nazad na mesto i eto ... brzo se susi, sto jes' jes'!




Anoniman -> RE: Ogradica (11.8.2012 14:54:18)

Hvala, draga. Moraću da isprobam. Sa strane kad gleaš ne bidi se ništa ali odozgo kad pogledam tačno vidim fleke pa me to užasno nervira.




Anoniman -> RE: Ogradica (11.8.2012 14:57:54)

kad smo je dobili bila je klasicno prljava od ruku i stojanja na tavanu plus tamne fleke od soka. sve se skinulo.




nenja22 -> RE: Ogradica (12.8.2012 21:04:53)

pre neki dan sam videla ogradicu i to kakvu...da mi ne beše glupo slikala bih, elem, kako su ovde kroz dobrotu uglavom ponte bez klasičnih plaža, žena izašla, sedi čita knjigu, beba od kojih 6-7meseci na prostrtom peškiru pored, sve bi to bilo fino, da oko bebe nije u krug metalna rešetke, jedno metar i po sa metar...mislim, kavez u bukvalnom smislu [sm=smiley36.gif] a kapiram ja, mala je to beba, neće imati neke frustracije od toga, sem ako je neki ludak (kao ja što ssm htela [sm=smiley36.gif]) ne uslika, pa vidi svoju fotku a koju godinu negde po netu [sm=smiley36.gif]
ali stvarno je izgledalo kuku i lele...




Anoniman -> RE: Ogradica (13.8.2012 9:52:02)

I nasa je umazana , da li bi hteli ovi sto peru tepihe da je operu [sm=zmeden.gif]
nenja , a kako ta zena vadi bebu , jel ima vrata na kavezu [sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Ogradica (13.8.2012 12:47:37)

Da li bi paročistač to mogao da sredi?




Anoniman -> RE: Ogradica (13.8.2012 13:00:22)

gae mislim da bi, ali mislim da ne bi bila zadovoljna. nekad nista drugo ne pali sem malo rucnog rada.
trebalo bi tepih servis da moze da uradi, ali ja bi svakako izbadila drveno dno - sve je od presovanog drveta i kad se napije vode dovidjenja funkcijo!




Anoniman -> RE: Ogradica (13.8.2012 13:01:33)

videla sam u nekoj tv seriji plasticnu ogradicu (izgleda imitacija wild wild west) ali plastika u boji, sandareno ali lepo. nemas ogradicu kao ketrec nego ogradis bilo koji deo tepiha. nije lose.




Anoniman -> RE: Ogradica (13.8.2012 13:19:16)


IZVORNA PORUKA: BlackBetty

gae mislim da bi, ali mislim da ne bi bila zadovoljna. nekad nista drugo ne pali sem malo rucnog rada.
trebalo bi tepih servis da moze da uradi, ali ja bi svakako izbadila drveno dno - sve je od presovanog drveta i kad se napije vode dovidjenja funkcijo!


Ne plašim se ja ručnog rada ja se plašim da ako je rastavim neću moći da je sastavim da bude kako treba. Nisam ja ni blizu vešta kaoti, kad su pipave stvari u pitanju, imam dve leve ruke.




Anoniman -> RE: Ogradica (13.8.2012 13:47:24)

eh, moja sporoca je za to zaduzena (citaj - mm [sm=smiley36.gif])
to je izgledalo ovako. mrezica je razapeta izmedju dva horizontalna dela, donji je ploca prekrivena musemom a gornji ivica ogradice - obruc. ispod obruca je usrafljena i to nismo mogli da rastavljamo (mislim da je mm rekao da je bilo nitovano) a ploca je za nogare posebno usrafljena i to moze da se dira. ta 4 srafa odsrafis, izvadis plocu a kroz mrezicu je provucena deblja nit koja skuplja krajeve pa izgleda kao meredov za ribu. i to izvadis, samo odvezes cvor i povuces. slikaj prethodno stanje da bi umela da vratis.
onda sklopis ogradicu tako bez dna, sve stavis u kadu i trljaj. kad operes rasiris je napolju da se susi i tek onda vracas dno (posebno oprano) i srafis.
nema tu matematike, dokle god su srafovi sve je popravljivo.




Anoniman -> RE: Ogradica (13.8.2012 13:52:06)

radi ustede vode, ruku i vremena (treba ti bar 2 sata za sve) tepih servis je odlicna ideja!




Guardian -> RE: Ogradica (1.11.2012 17:51:45)

Mame, molim vas za savet.

Mi imamo 10 i po meseci i svakodnevno lupamo glavicom o rešetke drvenog kreveca. Sinoć smo i usnu povredili, a meni srce svaki put staje.[sm=smiley19.gif]

Da li je dobra investicija ogradica? Možda je bolje da uzmemo prenosivi krevetac?

Kažu mi neke drugarice da je to sve glupost i da je bebana velika za to, jer su te ogradice i prenosivi kreveci veeeoooma nestabilni i beba koja je aktivna može da ispadne odatle 'ladno, a i da probije mrežicu.

Šta da radimo? Ljubim vas pomagajte dok ne budemo potpuno u čvorugama i modricama.[sm=smiley18.gif]




Cindarella -> RE: Ogradica (1.11.2012 18:28:13)

I mi smo imali isti problem,lupao je u krevetac cime je stizao.Jednom je pukao potiljak,i isti dan sam kupila ogradicu.
Ovakvu [img]http://www.dodaj.rs/f/k/2V/I6A5ZrE/prenosivaogradicazoo.jpg[/img]
Vise nije zeleo da se vraca u krevetac,vec sam mu na tvrdu podlogu preklopila nas veliki jorgan,da mu bude mekse,i u njoj mi je spavao sve dok mu nismo kupili krevet. Ja glasam za!




Anoniman -> RE: Ogradica (4.11.2012 19:15:20)

OVO me podsetilo na temu [sm=smiley36.gif]




pocahontas -> RE: Ogradica (7.1.2013 16:34:44)

kako ste zadovoljne sa playstation ogradicama? zanima me da li su stabilne? ne znam gde u ns mogu da vidim ove ogradice?




pocahontas -> RE: Ogradica (9.1.2013 12:35:33)

kupili smo juce ovu ogradicu shop.aksa.rs/primi-sogni-ogradica-holiday-disney-winie-the-pooh.html

moja gomboca je odusevljena!!! stavila sam gimnastiku u ogradicu i nju unutra i okolo poredjala par igracaka i ona je sat vremena gledala igracke i smejala se, a sad evo drema tu!




bebamama -> RE: Ogradica (7.2.2013 14:40:58)

Ja sam pre neki dan kupila ovu ogradicu, http://shop.aksa.rs/primi-sogni-ogradica-holiday-sleepy-grigio.html, i cujem posle da su imali na snizenju raznih...mada, ne kajem se, ova mi je super, moje dete se bas lepo izigra u njoj i na kraju se uspavka. :)




Peace* -> RE: Ogradica (13.9.2013 8:51:06)

Gde u NS su najpovoljnije ogradice? Kako se zove onaj sajt... jao blokirao mi je mozak, jedno vreme su paketi za mamu i bebu išli preko njih (ne znam dal i dalje idu)?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>