RE: Dadilja & baka-deka servis (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta



Poruka


Olga75 -> RE: Dadilja & baka-deka servis (18.10.2011 12:02:30)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ivo i moja je otprilike takva, svakakve je ona ideje imala u vezi MOG falkulteta, NASEG stana.... ali smo je mi kulirali kulirali i na kraju je prestala, sad princeza kad dodje da cuva aleksa, gleda tv i uziva, ali bolje i tako nego da mi truca oko nekih gluposti! ali eto fasista pa to ti je, umesto da sedne i uziva sa svojim unukom, ona je opterecena time sto ga mi ne vaspitavamo kako je ona zamislila pa ga maltretira.



IZVORNA PORUKA: jovicaa

kako da joj kazem da ne sme da  ga udara, kako da  zapocnem tu temu uopste, a da je ne uvredim najstrasnije?


IZVORNA PORUKA: minavb

Jovice, najiskrenije, boli te baš guzica da li će da se uvredi. To je tvoje dete i ako ti ne želiš da ga iko udara, ko je bre ona da ga šljepa? 

IZVORNA PORUKA: n i n a

Meni kao majci je moje dete na PRVOM mestu!!! Ja sam svoju smrtno izvređala kad se takla mog deteta, i otada ne razgovaramo, samo se prinudno trpimo, ali bar sam je stavila na mesto gde pripada. Znaš šta su ti prioriteti i radiš po instinktu, ako je iole normalna prihvatiće to kao savet i instrukciju, a ne uvredu 


IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa da li ga udara ? ako ga udara reci joj da ti svoje dete ne zelis da vaspitavas batinama i gotovo
ako nastavi a ti to ne odobravas onda ti jedino ostaje da nadjes nekoga ko ce ga cuvati
inace ja sams voje dete pecala po prstima kad krene prema stekeru


IZVORNA PORUKA: jovicaa

ako neko treba da ga udara, mada sam za sad pogotovo u ovom uzrastu skroz protiv toga, to cemo biti mm ili ja, a ne baba, ili bilo ko drugi. to je moje misljenje.
ranije kada smo pricale ona je stalno govorila kako je ona pristalica tog lupkanja po prstima, dva puta sam videla da mu je naslonila svoje prste na njegovu saku, ali to nije bio bas udarac. ja uopste nisam tu dok ga cuva, posto ga cuva bukvalno u minut. tako da ne znam da li ga udara, znam samo da je pristalica.
i onda mi je glupo da zapocinjem tu temu, ako ni ne znam da li ga udara?? ja imam 22 godine i ona je ipak za mene autoritet... mislim skupicu ja snage i recicu joj sigurno, ali ovako mi je glupo iz neba pa u rebra ako ni ne znam da li to radi. inace mm je ubedjen da ona sve sto radi sa aleksandrom dok su sami radi i pred nama i da sigurno nista ne krije, ali ja nisam tako sigurna u to, posto znam neke druge price o njoj... vrlo podmukle. ona nije losa osoba, ali misli da zna sve najbolje i ne prihvata tudje misljenje, tu je najveci problem. i ima neke glupe principe i trpa se tamo gde joj nije mesto, a tamo gde joj jeste nema je nikad.
i pitam se i ako joj kazem, da li ce me poslusati? e sirotinjo i bogu si teska, da imam 12000 pa da ne mislim...



IZVORNA PORUKA: Olga RR

ne verujem da ce da ga smlacuje od batina , nekim ljudima je prva reakcija u strahu pljus po guzi , ne kazem da je to u redu ali je tako
uostalom ako je tvoj muz , zdrav i prav a ona ga je odgajala onda ce verovatno znati da pripazi i na tvoje dete
imas nekoliko resenja : ona , jaslice ili dadilja
ja ti ovo pisem cisto kao racio , samo ti znas kakva je situacija tako da nemoj da se naljutis



IZVORNA PORUKA: minavb

O pa ako ne vidiš lupkanje, nemoj ni misliti o tome dali ga udara ili ne, poludećeš. Ako vidiš tako nešto, odreguj, zabrani, a to što imaš 22 godine nema nikakve veze, to je TVOJE  dete i TI  ćeš ga vaspitavati kako ti želiš. 


IZVORNA PORUKA: jovicaa

ma ne ljutim se ja, ali ne bih se slozila da je dobro vaspitala svoju decu, da ne idem u detalje, ne daj boze da neko ovo vidi.
pri tom se moj muz skroz izvukao iz te price, ali.... ima tu sra**a, veruj mi. e sad da li je ona za to kriva, a pretpostavljam da jeste, posto je bila samohrana majka.







Olga75 -> RE: Dadilja & baka-deka servis (18.10.2011 12:04:41)

IZVORNA PORUKA: n i n a

jovicee, idem sad u off, ali samohranim majkama je mnogo teže... i moja mama je jedna od istih... Nemoj u to zalaziti, please 


IZVORNA PORUKA: Olga RR

Jovice , to cuvanje ce da bude od oktobra od juna sa pauzom na zimskom raspustu , sledece godine ce vec biti druga prica , ne znam sta da ti kazem ako je odgojila lose svoje sinove onda je to nesto drugo
ali ako ako nemas izbora najbolje je da se ne opterecujes , ako vidis da ga tuce odreagovaces



IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Jovice, lepo joj reci da ne udara dete po rukama nego da mu skloni ruku odatle, da je pomeri i kaže ne. I ako treba nek tako uradi i nekoliko puta zaredom sve dok M ne oduststane od toga što radi. Ja tako radim sa Ivom i evo, već je shvatila da je NE, NE!
Moja sestra udarala malkog po rukicama dok joj nisam rekla da prestane i da proba ovako. Trebalo je nekoliko dana da se nauče i ona i on. Ona da se odvikne od šljapkanja a on da shvati šta je odlučno NE.
A iskreno, za**le te šta će ona da radi i da li će da se uvredi ili ne. Njima je u opisu dana da se vređaju za svašt a i dižu nos ma koliko dobre bile, i to samo zato što misle da ako su odgajile svoju decu sad mogu da pametuju okolo.
Ja poslušala savet jedne članice foruma - na finjaka odgovorim tako da ostane bez teksta i zadovoljim svoju dušu a lepo kažem šta ja mislim o tome.
Ne treba ćutati jer ćemo zbog ćutanja kasnije još više ispaštati.
Pa ako te iste stvari kažem rođenoj majci zašto njoj ne?


IZVORNA PORUKA: Sanjica26

I ako budes tada u njenim ocima vestica, bas te briga. To je tvoje dete i imas pravo.


IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: jovicaa

samohrana majka.


I moja majka je bila samohrana majka, jesmo nekoliko puta dobile batine i sestra i ja (za stajanje na prozorskoj dasci otvorenog prozora na 8 spratu, bez pitanja uzele novac iz novčanika da kupimo sladoled za društvo, ja lagala za neke jedinice u školi pa se mama zgranula kad je otišla na roditeljski, kad sam otišla kod drugarice posle škole a nisam se javila i ostala do uveče nisu imali pojma gde sam pa prijavili i policiji....ipak su to bike osamdeset_e.... bez mobilnih telefona )
To su, po meni bili prilično dobri razlozi za batine, ona sama vaspitava nas dve, ali niko joj se nije mešao, njeni roditelji su uvek radili onako kako im ona kaže.

I baš zbog toga smatram da svako treba da vaspitava svoje dete onako kako misli da je ispravno, bez uplitanja drugih osoba.





vukosava -> RE: Dadilja & baka-deka servis (9.11.2011 17:27:56)


Za dadilju sa fakultetom 150 evra.

IZVOR: TANJUG klikni

Kragujevac -- U Kragujevcu je počela sa radom prva privatna agencija za posredovanje u pružanju usluga za čuvanje dece "Super mama".

[img]http://www.b92.net/news/pics/2011/11/13266204054eb96533a2c9c803291780_640x360.jpg[/img]

Za posao dadilje prijavilo se više od 200 Kragujevčanki, među kojima su i sa završenom visokom stručnom spremom.

"Pored vaspitačica koje su završile školu za čuvanje dece, za posao dadilje prijavile su se i Kragujevčanke sa završenom Medinskom školom, ali i sa završenim fakultetom kao što su Ekonomija, Psihologija i Filozofija", kaže suvlasnica te agencije Ivana Jevrić.

Naglašavajući da se odabir kandidata za posao dadilje utvrđuje tek pošto kandidatkinje prođu potrebne obuke školskog pedagoga i polože test psihologije pri Nacionalnoj službi zapošljavanja, Jevrić je rekla da je mesečna plata koju dadilja dobija oko 15.000 dinara.

Ona je navela da su Kragujevčanke koje su se javile za posao dadilje uglavnom starosti od 19 do 59 godina. Sada se 11 dadilja, koliko ih ta agencija ima, staraju o bebama starosti od četiri meseca do dece uzrasta do 10 godina u nešto više od 20 porodica.

Dadilje su veoma stručne i da mališane uče nekom stranom jeziku ili, ako roditelji žele, onda rade i na muzičkom obrazovanju deteta




kalinam -> RE: Dadilja & baka-deka servis (15.1.2012 18:41:51)

jedna druga tema me je inspirisala da napisem i ovde koju - baka i deka ne treba da vaspitavaju unucad. A dadilja moze i treba? Volim savremene i urbane mame, sve znaju[sm=jezicek.gif]




*Alexx* -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 9:13:55)


IZVORNA PORUKA: kalinam

jedna druga tema me je inspirisala da napisem i ovde koju - baka i deka ne treba da vaspitavaju unucad. A dadilja moze i treba? Volim savremene i urbane mame, sve znaju[sm=jezicek.gif]


A ja volim osobe koje misle da su najpametnije [sm=smiley29.gif] Dadilje su žene koje se profesionalno bave vaspitavanjem i odgajanjem dece. Bake i deke, samo po sebi, uglavnom previše udovoljavaju deci. Mama mm ima skoro 70 godina, a moja mama još radi. I šta, hoćeš da kažeš da je bolje da ga čuva baba od 70 godina nego dadilja? Kako da ne [sm=smiley1.gif]




kalinam -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 9:24:08)


IZVORNA PORUKA: *Alexx*


IZVORNA PORUKA: kalinam

jedna druga tema me je inspirisala da napisem i ovde koju - baka i deka ne treba da vaspitavaju unucad. A dadilja moze i treba? Volim savremene i urbane mame, sve znaju[sm=jezicek.gif]


A ja volim osobe koje misle da su najpametnije [sm=smiley29.gif] Dadilje su žene koje se profesionalno bave vaspitavanjem i odgajanjem dece. Bake i deke, samo po sebi, uglavnom previše udovoljavaju deci. Mama mm ima skoro 70 godina, a moja mama još radi. I šta, hoćeš da kažeš da je bolje da ga čuva baba od 70 godina nego dadilja? Kako da ne [sm=smiley1.gif]

I ja isto, ovde ih bas ima podosta.
Pretpostavljam da mislis na sertifikovanu dadilju, a ne na zenu ili devojku koja pazi na dete dok roditelji rade? Mislim da je jasno,ali evo, objasnicu u koloru - baka koja je zdrava i prava, orna , cila i voljna da cuva unuce svakako je bolji izbor od bilo koga drugog, jel sad malo jasnije?




minavb -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 9:26:03)

Mi smo počeli da koristimo baba sitreku za čuvanje Vanje kad ja idem na trening i kad izađemo u grad. Baba se zameni u 16h sa bebisiterkom i u 17:30 mm dođe kući. Kad idemo u grad, ja vanju okupam, uspavam i baba sedi i gleda serije i filmove dok se ne vratimo. 




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 9:36:32)

IZVORNA PORUKA: kalinam


IZVORNA PORUKA: *Alexx*


IZVORNA PORUKA: kalinam

jedna druga tema me je inspirisala da napisem i ovde koju - baka i deka ne treba da vaspitavaju unucad. A dadilja moze i treba? Volim savremene i urbane mame, sve znaju[sm=jezicek.gif]


A ja volim osobe koje misle da su najpametnije [sm=smiley29.gif] Dadilje su žene koje se profesionalno bave vaspitavanjem i odgajanjem dece. Bake i deke, samo po sebi, uglavnom previše udovoljavaju deci. Mama mm ima skoro 70 godina, a moja mama još radi. I šta, hoćeš da kažeš da je bolje da ga čuva baba od 70 godina nego dadilja? Kako da ne [sm=smiley1.gif]

I ja isto, ovde ih bas ima podosta.
Pretpostavljam da mislis na sertifikovanu dadilju, a ne na zenu ili devojku koja pazi na dete dok roditelji rade? Mislim da je jasno,ali evo, objasnicu u koloru - baka koja je zdrava i prava, orna , cila i voljna da cuva unuce svakako je bolji izbor od bilo koga drugog, jel sad malo jasnije?


Kristalno je jasno od početka šta si htela da kažeš, samo čilu, veselu, ornu babu koja čuva dete i radi šta ona hoće a ne šta ti hoćeš, ne možeš da otpustiš, a dadilju možeš. Dadilja će da radi onako kako ti želiš (ili makar otprilike tako) jer je ti hraniš hlebom, a babu ne hraniš.




minavb -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 9:43:36)

Ja se sa mojom mamom obavezno posvađam kad "čuva" dete. Sveki pita šta sme a šta ne,  i ne pametuje previše jer je svesna da je ona decu totalno naopako odgajala. Da ne pričam što jadne skapaju od umora kad su duže od dva sata sa njim. Ja sam uvek pre za bebisiterke a i retki su slučajevi da baba ima 50 godina, da je zdrava i da ne radi pa da može da čuva dete i jurca sa njim.




*Alexx* -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 9:44:26)

"Moja" dadilja nije sertifikovana dadilja, ali žena ima sedam godina iskustva u čuvanju dece i za nju smo imali samo reči hvale kad smo je razmatrali. Tako se i pokazala.




*Alexx* -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 9:46:28)


IZVORNA PORUKA: minavb
Ja sam uvek pre za bebisiterke a i retki su slučajevi da baba ima 50 godina, da je zdrava i da ne radi pa da može da čuva dete i jurca sa njim.


Upravo tako. Andrej je bio baš aktivno dete, non stop je trčao, dirao sve i svašta... treba tu snage i izdržljivosti.




Olga75 -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 11:03:11)

evo da podelim situaciju od malopre a ima veze sa cuvanjem i bakama
dosla moja mama , zvercica kaslje i treba da pije sirup sto ona naravno odbija
i sad ce meni mama pomoci da je drzi , zver se otima , dere , moja mama place i vice na mene : sto je mucis , vidis da nece [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
M oseca podrsku , krece jos vise da besni , pocinje da place i doziva tatu , moja mama se rasplace , posvadjamo se i eto
mislim kako bi joj dala sirup da je cuva a na stranu to sto bi jela samo testo i krompir jer Boze moj to voli
ne znam  , eto vise ni ko je bolje da cuva dete  :baka i deda , dadilja ili da ide u vrtic [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




minavb -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 11:08:48)

Ah, to sa mučenjem deteta je posebna priča. Kad god je bio prehlađen, obilno mu ispiram nos i nikad nam se prehlada nije komplikovala. On vrišti, moja mama plače i vuče me da prestanem, ali sline izlaze i nema kašlja, upale uha i sl. Bebisiterka isto ne odustaje, i ispira nos kako sam joj pokazala. Daje mu sirup, meri T , nahrani uspešno, sve ono što samo ja mogu da izvedemi gde drugi odustaju.




Ana RR -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 11:11:58)

Drugačiji su bili dok su bili roditelji, sa unučićima imam utisak da pojma nemaju. Samo bi da ih nosaju po rukama i ništa živo ih ne bi naučili. Sat, max dva dnevno sa bakom i dekom - ok, 9,10 sati dok smo mi na poslu - apsolutno nema šanse.
Pošto sam videla kakvi su kada dođu deverovi klinci i ponekad mi se povraća koliko prave debile od njih ali to je već druga tema (srećom, klinci su pametni i divni), Markov dan sa mojom sveki bi izgledao ovako:

Marko: kmeeeee
sveki: jao, plače, on je sigurno gladan (sprema mleko)
pola sata kasnije
Marko: kmeeee
sveki: šta je Makice, ti si gladan? evo baba sprema da jedeš!
sat vremena kasnije
Marko: kmeeee
sveki: bože, pa ti si opet gladan? evo da baba da jedeš!

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image]






Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 12:43:06)


IZVORNA PORUKA: kalinam

jedna druga tema me je inspirisala da napisem i ovde koju - baka i deka ne treba da vaspitavaju unucad. A dadilja moze i treba? Volim savremene i urbane mame, sve znaju[sm=jezicek.gif]



Pošto sam ja ova savremena i urbana mama, samo ću se slatko nasmejati[sm=smiley36.gif] Naši roditelji su svoj posao odradili, i svaka im čast na tome, a da treba da vaspitaju decu i da ih čuvaju 8 sati dnevno, priroda bi uredila da rađaju i u šezdesetoj[sm=smiley1.gif]




Modessty -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 12:55:10)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Drugačiji su bili dok su bili roditelji, sa unučićima imam utisak da pojma nemaju. Samo bi da ih nosaju po rukama i ništa živo ih ne bi naučili.


[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Moj otac je takav! Sve će Danilu da učini. A mama je drugačija i odlično ga čuva. Čitaju knjige, uče pesmice, igraju se , crtaju.... Ali vidm da bude baaaš umorna. Tako da će dete od septembra definitvno u vrtić. Mislim da mu već trebaju deca, a i do septembra ćemo valjda izbaciti pampers.




LillyT -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 19:33:55)

Ja sam izabrala baka servis (dok Lara nije krenula u jaslice). Zašto? Imala sam 5 dana da nađem siterku, nisam uspela, posle sam mogla jednu za 300evra, bilo mi je mnogo, nekako sam taj novac preusmerila za nešto drugo. Bake su čuvale Laru i bile su odlične u tome. Da li sam pogrešila.. ne znam, možda jesam, nekako, finansije su odigrale glavnu ulogu, meni je bilo bitnije da L vodim već drugu godinu na more, da možemo da se s' vremena na vreme da se maknemo iz BG-a, a sve to košta. Da sam davala 300 evra, ne znam da li bismo sve to uspeli. 

Ja jesam za dadilju, iz gomile razloga koju su već nabrojani, ali eto nažalost (ili sreću) nisam je izabrala. U principu, ja sam za jaslice, ali dok se ne krene tamo, onda se treba snaći... svako kako zna i ume. Ko ima mogućnost izbora, dadilja je rešenje.




minna -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 19:48:39)

Vlada ide u jaslice, ali kad ja radim popodne, moja mama ga pokupi iz jaslica oko 3, pola 4,4 i onda ga cuvaju do pola 9 kad se ja vracam. I iscrpi baku i deku dosta jer i oni rade, pa ga cuvaju posle posla.
Dadilju nismo mogli da nadjemo da nam odgovara i da nam se sve uklopi




jagodo -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 20:18:17)

A koliko dadilje vase dece imaju godina, sigurno su neke po godinama vrsnjakinje vasih svekrva, majki ili tu negde, koja godina gore ili dole. Ako su babe stare za cuvanje unucica onda su stare i te dadilje. A to da li sljepne dadilja vase dete vi ne znate. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   




minavb -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 20:34:19)

Ma zlostavljaju decu te strašne matore dadilje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
By the way, Vanjina dadilja ima 27 godina, dakle nije ničija baba.




jagodo -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 21:16:06)

To je jedna od mladih, mladja je i od pojedinih majki i svaka cast na tako mladoj, lepoj, zdravoj i iskusnoj dadilji. Nisi ni svesna koliko si srece imala. A sta je sa ostalim. Da li su i druge tako mlade? 




minavb -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 21:21:49)

Zar je bitno? Nije stvar u godinama. I da je matora ko biblija, ja je plaćam i ima da radi kako ja kažem, sve i da je čopor dece odgajila totalno drugačije. Ako neće, molim lepo, neg ide kod drugog poslodavca.




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 21:50:12)

Lukina dadilja je imala 35-36, i nema dece, Markova ima nekih 45-50, i ima dvoje dece. A definitivno je odmornija od moje mame koja radi, i koja bi dete trebala voditi na posao. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




jagodo -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 22:02:06)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR


IZVORNA PORUKA: kalinam

jedna druga tema me je inspirisala da napisem i ovde koju - baka i deka ne treba da vaspitavaju unucad. A dadilja moze i treba? Volim savremene i urbane mame, sve znaju[sm=jezicek.gif]



Pošto sam ja ova savremena i urbana mama, samo ću se slatko nasmejati[sm=smiley36.gif] Naši roditelji su svoj posao odradili, i svaka im čast na tome, a da treba da vaspitaju decu i da ih čuvaju 8 sati dnevno, priroda bi uredila da rađaju i u šezdesetoj[sm=smiley1.gif]


Ovaj komentar me je podstakao da pitam koliko dadilje vase dece imaju godina. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Naravno da ce svaka dadilja da slusa svog poslodavca.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




boba 11 -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.1.2012 22:06:08)

Vrtic je zakon -jeftino sve sto treba da znaju nauce ih -bar je to kod mene bilo tako i znam da je jeo pio nije upisan i mokar ,umorio se i navikao na drugare,
Inace da smo imali izbora cuvala bi ga baka ali nije htela ili mogla ni jedna pa mislim da i to ima svoje prednosti jer smo videli da je ipak vrtic najbolje resenje.
Jedina mana je sto u tolikom kolektivu je bio podlozan virusima i bakterijama al se opet nadam da ce u skoli biti redovniji jer je sve to prosao u vrticu[sm=smiley1.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>