RE: Dadilja & baka-deka servis (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Zabavište i čuvanje deteta



Poruka


Dora -> RE: Dadilja & baka-deka servis (26.1.2010 16:27:07)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tasha, tako ti je najpametnije.
Pre neki dan gledam kumu kako hrani sina koji ide u prvi razred, pa ej breeee!!!!
A mlađa ćerka sedi dva sata za stolom i NEĆE da jede.. a kuma je nutka, preti, i ništa na kraju..

Kod nas se znalo, ruča se kada je ručak, ako nećeš da ručaš - nema problema, ali do večere nema ničega, nikakve užine. I na kraju ćeš za večeru pojesti ono što nisi za ručak.

I same smo jele čim smo naučile da držimo kašiku, sestra je malo izvoljevala a ja sam sve MORALA sama da radim, nisam dala nikome.


Sa ovim se apsolutno slažem. Ali, meni je Balša juče sedeo za stolom 3 sata[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] a onda sam mu ručak dala za večeru, to je još sat sedenja...i ništa. Onda je došao mm i nahranio ga.

Ali, recimo, kad dođu iz vrtića i dam im neku užinicu s voćem, dakle- nema slatkiša, znaš kako jedu za večeru!!! Sami i ne pitaju šta je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ali nema pravila. Nekad jednostavno neće da jedu, lakše im da trpe kaznu (sedenje za stolom, nema slatkiša ceo dan...)

Ubija me to što kod moje mame hoće sve sami...Kad smo već kod Baka servisa. Ona kaže: Pa, pričaj s njima, oni su dobrice, sve hoće da poslušaju!
Pa baš ti hvala, dobar savet, nema šta.




Dora -> RE: Dadilja & baka-deka servis (26.1.2010 16:28:11)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Probala sam. Odgovor je "Ja neću!"


I ja imam taj problem s Balšom.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Jeca* -> RE: Dadilja & baka-deka servis (26.1.2010 17:24:02)

Moj Luka sam jede kasikom, viljuskom...pije vodu i jogurt i sl, iz šolje, sam. Naravno, ja sedim pored njega i pomazem mu, ali odlicno mu ide. Kad mu se kaki on vuce pantalone na dole i trci ka wcu gde stoji nosa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] dam mu ja da sedne na nošu, ali kod kuće nam to još uvek ne ide skroz kako treba, ali drago mi je da trazi i da hoce...pupupu. U vrticu ih posle dorucka i rucka sve stave na nosu i vaspitacica mi kaze da Luka sasvim lepo kaki na nosu, vrlo cesto. Mislim da je vrtic zakon!!! Evo, on jos nema 18 mes, sad ce, za koji dan, a stvarno je puno napredovao! Ide po kuci i peva ciku ćiku ćiku ćikuku [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kucka na vrata, pita KO JE, odgovara sa DA i Ne, bas lepo mogu da komuniciram sa njim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sve u svemu, nisam se pokajala sto je sa 13mes krenuo u vrtic. Surovo je, ali kao sto sam pisala, nisam imala izbora. Ali lepo ga neguju, lepo se igraju, lepo svasta nauce i ja sam zadovoljna. Bolje nego da se sam sa nekom zenom smara po 9h dnevno kod kuce




Verus -> RE: Dadilja & baka-deka servis (26.1.2010 17:31:22)

Slazem se Jeco.  Okrutno je jer je NAMA tesko, vecini deci ne bude.  Moja prijateljica kaze da je jako zahvalna sto joj je mala bila u jaslicama od malena.  Naucili su je da jede na kasiku i mnoge druge stvari, i njoj je to puno olaksalo zivot kao radnoj majci, jer pomoci nema od dadilja ili baba i deda.   Moja mala ce morati verovatno sa 6 meseci ili mozda sa 7,8 mnogo rano, ali izbora nemam.  Prednost mi je definitivno to sto budu socijalizovani, nauce da se odnose  i druze sa drugom decicom, da postuju pretpostavljene.  Eh, kad bih mogla bar da je ostavim sa godinu i po, bilo bi mi lakse.....




Verus -> RE: Dadilja & baka-deka servis (26.1.2010 17:39:42)

  Ja se sve nesto trudim da slusam sta mi mama prica i da pamtim....ovo za jesti sam..mama kaze cim sam pocela da jedem kasice, i kada sam sama mogla da sedim sa 6,7 meseci, ona bi me postavila da jedem, dala mi kasiku i cekala da se prvo sama igram i  pokusavam.  Kaze da bi bilo hrane vise po meni i oko mene nego u ustima, ali da sam sama htela...verujem da se deca i osecaju bolje ako mogu dosta toga da rade sami-samo im to treba pokazati.  Naravno, posle bi mi dala jos da jedem da ne ostanem gladna, ali je poenta bila da mi svaki put, prvo da da sama probam.  Brzo sam se osamostalila i sve htela sama.  Naravno, znam da ti je za Luku druga situacija, ali verujem da roditelj nekako nauci sve greske na prvom detetu, pa bolje odradi sa drugim-i onda mu bude lakse, pa tako ces i ti...

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Dora, draga, znam.

Nego evo o čemu razišljam: neću više da ga hranim. Pa, ebem li ga, kad bude gladan, uhvatiće kašiku i ješće. Za 7 dana... za 7 dana. Od toga još niko umro nije. I da, nema čokoladice ako ne pojedeš sve iz tanjira (bez slatkiša, brže će ogladneti).
Juče sam mu rekla "Ili ćeš sam skinuti pantalone i gaće da bi piškio, ili ćeš piškiti u njih, a ja te neću presvući i svi će ti se smejati.
Ja ne očekujem da on sve odjednom zna. Ali očekujem da faza "neću" malo popusti, i da vidim da makar pokušava, da se trudi.





Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (27.1.2010 9:34:07)

Jeco drago mi je što se tvoj sin super adaptirao na jaslice.
Zaista znam i ja dosta primjera gdje su djeca super prošla i ti si Jeco Bogu hvala jedan od tih primjera a isto tako znam i primjera za ne daj Bože nikome, da su djeca na kraju završila na klinici da leže .

Kao što sam već navela zaista sam veliki protivnik a naročito jaslica, i zaista mi je to nužno zlo.
Međutim ako Bog da Meri upisujem u vrtić ili od maja ili septembra ove godine, a Dino kad napuni tri godine definitivno.
I tada će mi biti potrebna teta za čuvanje iz razloga što kod nas baš i nisu poželjna bolovanja, znači ako se prehladi i sl, što je popratna pojava kad je dijete u kolektivu, znači mora se neko brinuti o njemu kući.




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (8.2.2010 15:20:44)

od svog onog belaja s tetom sad imam veći.
kao što sam već rekla u zadnje vrijeme je počela da zeza u smislu moram sutra negdje i sl...al haj izgladismo to nekako, jbg radi djece pretrpiš jer treba naći nekoga drugog, a ono što je najbitnije ona se odlično brinula za njih, znači tu nikada nisam imala zamjerku zaista.

I u subotu naveče žena je izlazeći iz kade pala, na klinici je , napuknuće 12 torakalnog pršljena.

ljudi moji, žao mi je nje, u belaju sam sa djecom, šta gdje kako.
Juče mi je došla jedna djevojka koju ja poznajem, a i djeca je znaju, i čuva će ih ovu sedmicu.
Tražim novu tetu, al ne znam više kako...sluđena sam




buhla -> RE: Dadilja & baka-deka servis (8.2.2010 15:40:36)

uf Vučko, baš zeznuto... A ta devojka koja ih ovu nedelju čuva, ne može da ostane i dalje da ih čuva?





Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (8.2.2010 15:47:08)

Ne može Buhlice, jer počinje raditi sljedeće sedmice u jednoj školi, a iskreno ni ja nisam oduševljena mladim osobama. Ne znam iz kojeg razloga, stranci uvijek traže plafon 30 godina, a mi balkanci smo malo drugačiji.

Vjeruj mi sluđena sam




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (8.2.2010 17:46:43)

Uf bre Vučko. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (10.2.2010 9:59:19)

Joj ljudi, bila sam na klinici juče kod tete, i sreća pa moj dobar drug je gore ljekar i on je vodi , pa sam mu naredila da mi osposobi tetu hitno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....elem mjesec dana će biti u gipsu, pa mjesec u onom korzetu, pa mjesec odmarati kad sve to skine.

I sad sam u tolikom belaju kako naći novu tetu tako da pojma nemam ni šta sve trebam da je ispitam (tu potencijalnu kandidatkinju)

Haj molim vas posavjetujte me malo ...jes da bi ja sad trebala biti kao iskusna matera dvoje djece al sam izgleda glupa do bola

Il da otvorimo novu temu sa savjetima šta treba uraditii i pitati kad se traži teta čuvalica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




prase -> RE: Dadilja & baka-deka servis (10.2.2010 10:25:46)

Moje iskustvo sa traženjem tete: najvažnija mi je bila preporuka. Nisam bila oduševljena da mi dođe neka teta koja je manje teta od mene (po godinama), ali ako bi došla sa preporukom dobrog prijatelja, zašto da ne.

Ja inače imam taj problem (koji bi u drugim okolnostima bio u stvari vrlina, valjda) što vidim uvek ono najbolje u ljudima, zbog čega sam pomalo lakoverna, ali tu je mm da me spusti na zemlju po tom pitanju [sm=smiley36.gif].

Da bih umanjila uticaj svoje lakovernosti u vezi nečega što je tako važno kao čuvanje mog deteta, ja sam se oslonila na prijatelje i njihove preporuke. Bila sam za uzvrat jako zadovoljna dadiljom, to jest ono kratko vreme dok je radila za nas pre nego što je otišla. Dakle, to sa prijateljstvom i jeste mač sa dve oštrice... bez prijateljstva, to je poslovni odnos i ja i zaposleni znamo šta ja hoću za one pare što mu dajem i kraj. I nema "ja ne mogu više" nakon mesec dana.

Uh, al' sam ti pomogla... [sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (10.2.2010 10:32:37)

eeeeeeeeejjjjjjjj Prase moje drago [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

znaš eto i sama koji je to belaj.
Pošto imamo temu starija ili mlađa dadilja, ja sam već napisala da sam protiv mlađih , i ako mi ovih pet dana čuva djevojka koju poznajem, sa preporukom, radila kod amera, čuvala dvoje djece,.
medjutim ona mi nije dugotrajno rješenje, jbg ne zna ih nahraniti....čuj oni neće, a njima svanulo jer ih niko ne ganja po kući sa hranom...uh
Naravno preporuka je najbitnija, medjutim ni ona ne znači ništa.
sve kontam da će se to nekako dobro završiti čak sam i na rr.ba postavila da tražim tetu, al isto ko da nisam .
Ovdje naravno ima još jedan problem, masa tih teta bi da se khm khm a da im ne uđe
eeeeee.....fina moja teta...jesam bila rahat što se tiče hranjenja i brige za djecu stvarno




mihi -> RE: Dadilja & baka-deka servis (10.2.2010 10:51:27)

E Vučko tek kad nešto izgubiš vidiš koliko vredi.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Prase dugo te nije bilo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image].




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (10.2.2010 13:49:28)

Ma znam Mihi, al eto Bogu hvala pa će se oporaviti. Ono što je najbitnije bilo što ja stvarno nisam imala zamjerki na njenu brigu oko djece, naročito za Dinu, jer je on ipak imao 5 mjeseci kad sam ja počela raditi... i znali su jedno drugom tabijat... a sad belaj ...

nego dajte ženske pomozite mi šta sve trebam dogovoriti sa budućom tetom??????
Danas mi dolazi jedna s preporukom






ivak -> RE: Dadilja & baka-deka servis (6.4.2010 10:59:09)

Cao svima[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]!

Trebala bi mi vasa pomoc devojke[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Cerkica mi je ovaj mesec stalno bolesna pa sam bila primorana da nadjem nekog da je cuva i da ne ide u vrtic. Cuvace je 8 sati, samo cuvanje bez kuvanja i ostalog,moje dete ima 4.5 god.Ona nije htela da kaze cenu cuvanja vec je ostalo da se ja raspitam pa da se dogovorimo. Koliko se placa cuvanje u Novom Sadu za mesec dana, da li neko od novosadjanki zna? Dobro bi mi dosla vasa pomoc posto mi do sada niko nije cuvao dete i neznam koliko se to placa?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (6.4.2010 13:01:10)

Cena dadilje KLIKNI




gina -> RE: Dadilja & baka-deka servis (16.4.2010 22:14:46)

Ako moram da biram, ja sam za baka & deka servis dok su deca jako mala.
Pogledajte zašto KLIK




*Alexx* -> RE: Dadilja & baka-deka servis (17.4.2010 9:45:26)

IZVORNA PORUKA: gina

Ako moram da biram, ja sam za baka & deka servis dok su deca jako mala.
Pogledajte zašto KLIK


Ovo mi uopšte nije trebalo.




Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (17.4.2010 9:50:57)

[Sadržaj poruke je obrisan]




NadaR -> RE: Dadilja & baka-deka servis (17.4.2010 10:04:07)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Kako mi je zao sto kliknuh ... krava debela




gina -> RE: Dadilja & baka-deka servis (17.4.2010 10:35:48)

Užas!!!




Anoniman -> RE: Dadilja & baka-deka servis (17.4.2010 13:27:31)

Mislim da je takvih skotova jako malo, iako se slažem da je dovoljan samo jedan da uništi dete.

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




guppy RR -> RE: Dadilja & baka-deka servis (18.4.2010 8:55:43)

Da-- slažem se sa vama u vezi ovog snimka, ali ne i u vezi čuvanja deteta. Ne može svako da si priušti baka i deka servis (ako baka i deka recimo još uvek rade), pa je dadilja jedini izlaz. Ja sam decu upisala u vrtić i nisam se ni dan pokajala (mada to nije tema ove priče), a mene je čuvala dadilja kada sam bila mala i bilo mi je SUPER! To je bila jedna divna ženica koja nas je naučila sve što treba da znamo u životu, počevši od poštovanja...




Trcosava -> RE: Dadilja & baka-deka servis (18.4.2010 9:01:07)

Ne znam da li smem da komentarišem snimak??? Pisala sam već oko baka i deka servisa...

Reći ću samo - u svakom žitu ima kukolja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>