RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice



Poruka


Klarita -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 13:18:42)

Vecina cajeva se pravi tako sto voda provri, pa prelijes i poklopis ostavis 10ak 15ak minuta da stoji poklopljeno, pa onda iscedis ako je potrebno, ako ne, samo izvuces kesice i pijes. U pravu si da od spremanja zavisi i lekovitost istog.To je klasican caj koji se strucno naziva infuz! Npr. od belog sleza se pravi dekokt, odnosno preliva se hladnom vodom, ostavi pola sat pa onda cedi i pije.
Joj, sto volim kad nesto znam pa i ja da pomognem nekom ovde[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jance -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 13:34:22)

fala zene [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
trebala mi je neka kreativna ideja kako da ga popijem tu litru ipo za dan, ovako na soljice bas ide sporo. imam onaj ketl sto brzo prokuvava vodu, pa cu ko sto Buba kaze, izmeriti koliko solja ide u bokal pa toliko staviti kesica pa zaliti sa tom vrucom vodom, jedino mi to preostaje, valjda cu ga tako i vise popiti....

jedino za ubuduce razmisljam dal da kupim u rinfuzi ili opet kesice. cula sam da hvale i neki Amerov caj od brusnice (ako sam dobro skontala)... jer ce mi ovo pakovanje brzo nestati kolko vidim.




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 13:47:51)

Jance, kupi kandiranu brusnici pa grickaj, tako ja radim [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 13:58:49)

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jance, kupi kandiranu brusnici pa grickaj, tako ja radim [sm=smiley1.gif]


i mi isto [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Klarita -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 13:58:57)

Jance, mozes da kupis i suvu brusnicu pa da grickas dok kuckas, dok gledas film...




Klarita -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 13:59:39)

Hahahahaahaha...kasnim...vec ste je posavetovali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




jance -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (4.5.2011 14:02:06)

e vidis, ta kandirana mi i nije pala na pamet, sve se vrtim oko caja... secam se ja zadnji put kad sam imala ovakvih problema, ta brusnica je bonbon ipo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 20:33:58)

Devojke, koliko vode se sipa u šećer kada pravim karamel, da prekrije ili? BTW pravim grilijaš oblande, pa prvo moram istopiti 250 g šećera - piše samo- kao za karamel.




dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 21:57:36)

evo sama sebi da odgovorim - vrlo malo vode.

gotov grilijaš, SUPER JE:)




choopa choops -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 22:39:30)

IZVORNA PORUKA: sonyasha

Nemoj da se jediš Janče, ja uopšte ne shvatam tu spavu koja mi samo odradi stvar do pola pa moram opet nožem - čist besmisao [sm=smiley36.gif]


Isto. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A probala sam ih bezbroj od najjeftinijih do najskupljih. Good old noz je zakon [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





choopa choops -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 22:47:19)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Limuntus savrseno kida kamenac. samo ga rastvori u vodi i sipaj u peglu. Mislim da bi trebala da je polozis na neko mesto gde ti nece smetati ako voda iz nje curi. A mozda bi trebala i da je ukljucis da para pocne da izlazi i peglaj neku krpu. Inace, limuntus ke savrsen da vam ocas posla skine kamenac iz posudja i onih kuvala, za ciscenje espresso aparata...


E probah ja ovo prije nekoliko. Ne ide. Prvo mi se sav taj limuntos nekako usecerio, valjda od visoke temperature. Pa je sve pocrnilo kao karamel [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Onda nisam znala sta cu, pa sam sipala sirceta i trljala mokru krpu jedno dva sata [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Uglavnom pegla mi i dalje smrdi na mjesavinu sirceta i karamela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image] Ali valjda nema vise kamenca [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Sad ima samo karamelenca [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 22:50:30)

Karamelenac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A kako si dobila karamel od limuntusa, leba ti, aj napiši u recepte [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




madre -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 22:57:42)

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Karamelenac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A kako si dobila karamel od limuntusa, leba ti, aj napiši u recepte [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


jednostavno talenat[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 22:59:09)

Ko zna šta li je dobila od sirćeta - biber u zrnu?? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:02:28)

Da ti nisi stavila vanilin secer? Kad stavis limuntus u toplu vodu on se skroz rastopi, a za peglu ostavis da prokljuca pa onda sipas.

Kraljice [sm=smiley36.gif]




snješka -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:05:20)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Limuntus savrseno kida kamenac. samo ga rastvori u vodi i sipaj u peglu. Mislim da bi trebala da je polozis na neko mesto gde ti nece smetati ako voda iz nje curi. A mozda bi trebala i da je ukljucis da para pocne da izlazi i peglaj neku krpu. Inace, limuntus ke savrsen da vam ocas posla skine kamenac iz posudja i onih kuvala, za ciscenje espresso aparata...


E probah ja ovo prije nekoliko. Ne ide. Prvo mi se sav taj limuntos nekako usecerio, valjda od visoke temperature. Pa je sve pocrnilo kao karamel [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Onda nisam znala sta cu, pa sam sipala sirceta i trljala mokru krpu jedno dva sata [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Uglavnom pegla mi i dalje smrdi na mjesavinu sirceta i karamela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image] Ali valjda nema vise kamenca [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Sad ima samo karamelenca [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Ja to rješavam sirćetom i sodom bikarbonom.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:05:48)

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Karamelenac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A kako si dobila karamel od limuntusa, leba ti, aj napiši u recepte [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]





Moooolim te, napiši u recepte [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Joooj, ne prestajem da se smeeejeeeem! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




choopa choops -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:11:17)

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Karamelenac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

A kako si dobila karamel od limuntusa, leba ti, aj napiši u recepte [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ma nemam pojma. Sipala sam u casu od dva deci, pomjesala i sipala u peglu. Pojacala na najjace, kad je pocela cokolada da izlazi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ja vam kazem zene da sam dobila karamel, a vi ne morate da mi vjerujete [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley6.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley6.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley6.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] (Ili ste samo ljubomorne???[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden2.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image])




choopa choops -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:16:33)

I da bio je Limuntus sigurno. Yumis ili tako neko domace s#anje. sad bi vam slikala, nego sam ostale 4 kesice suknula u masinu za pranje robe u pregradu za pretpranje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pozovite 098453186030 ----> Choopa Choops istrebljivac kamenca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley15.gif[/image]!

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




dunja RR -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:17:26)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Devojke, koliko vode se sipa u šećer kada pravim karamel, da prekrije ili? BTW pravim grilijaš oblande, pa prvo moram istopiti 250 g šećera - piše samo- kao za karamel.


Čupa pa što ne javi pre dva sata recept sa limuntusom, kada sam pravila karamel [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Olga75 -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:19:47)

kad ste kod limuntusa da pitam nesto sto nema veze sa tim
kako sredite ruke kad cistite mlad krompir
ja sam ih drzala u rastvoru limuntusa ali nije se skinulo sve ono gadno [sm=smiley24.gif]




majathegreat -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:20:43)

Choopa ne sekiraj se. I ja sam isprobala taj recept, ali sa svežim limunovim sokom. Takođe se dobije karamel.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A njega sam sipala da bi prestalo da smrdi sirće koje sam prethodno upotrebila.




Anoniman -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:21:51)


IZVORNA PORUKA: Olga RR

kad ste kod limuntusa da pitam nesto sto nema veze sa tim
kako sredite ruke kad cistite mlad krompir
ja sam ih drzala u rastvoru limuntusa ali nije se skinulo sve ono gadno [sm=smiley24.gif]

Rukavice od latexa pre čišćenja krompira, šargarepe, višanja, kupina, jagoda, malina[sm=smiley1.gif]




Jeca* -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:22:15)

...crvenog kupusa i cvekle [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




choopa choops -> RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice (23.5.2011 23:23:20)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Devojke, koliko vode se sipa u šećer kada pravim karamel, da prekrije ili? BTW pravim grilijaš oblande, pa prvo moram istopiti 250 g šećera - piše samo- kao za karamel.


Čupa pa što ne javi pre dva sata recept sa limuntusom, kada sam pravila karamel [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Jbg morala sam da uspavam djecu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Sledeci put cu bit tu obacavam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Olga hmmmmm ne znam jesi probala sa rukavicama? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Salim se, ja za sve te 'tvrodkorne' mrlje koristim onaj prasak kao pasta sto majstori koriste. Nemam pojma kako se zove. To sam capila od tate. ZNas valjda na sta mislim...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>