RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Peace* -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (15.1.2015 12:00:22)

To je kortiko. KLIK




jance -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (15.1.2015 12:12:46)

aha, znaci isto sto i Nirypan. jasno mi je sad.




Peace* -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (15.1.2015 12:35:14)

Marko je u avgustu primio Nirypan.
Na inhalatornu alergiju na korove (za koju tada još nismo znali, tek je posle testom potvrđeno, i tada su složile kockice) se nakačio laringitis.
Tada nije imao tipičan spazam grla kao prethodni put, ali se videlo da plitko diše.

ovo kada ga Flixo spašava, desilo se jednom u ponoć, ne sećam se tačno dal je bio prvi ili drugi dan laringitisa. Ja sam se užasno uplašila, i pošto od muke nisam znala šta bih, trčala sam sa njim u naručju u krug po stanu i pokušavam da dobijem mamu i tatu na telefon, znam da su kod kuće, i dopisivala sam se sa njima do 5 min pre događaja, a oni se ne javljaju ni na jedan tel, a muž za nama i pokušava prvo mene da umiri, i do kraja mi Flixo padne šaka i dam mu, i on se smiri. Kad se smirio zove me mama, kaže Daj mu Flixo! [sm=hudicek1.gif][sm=smiley36.gif]
A drugo takvo gušenje je imao pre koji dan. 16.1. ujutru, nevezano je za laringitis, ali pošto mučimo slične muke sa astmom, napisaću ti. Sem na korove, marko ima i blagu reakciju PRICK testa na prašinu. Bili smo na slavi kod bake, i oni su se igrali žmurke. Sakrivali su se iza bakinom kreveta, i Marko je uporno ležao licem u tepih, koliko god da sam objašnjavala da je pod prašnjav i da legne na leđa. Kad smo krenuli kući, bio je promukao, mm me ubeđivao da je pospan (bilo je i toga). Ujutru se mm probudio i samo kaže "Guši se". A on mukica pokušava da se ispetlja iz vreće da ustane i dođe kod nas a ne može. Zanimljivo mi je da on ne dobije gušenja kao ja kad sam bila mala, pa daš ventolin i prođe. On ne dobije gušenje u plućima. On dobije u grlu, i Flixo ga spašava. Opet smo dali Flixo, on prodisao kao da ništa nije bilo. [sm=zmeden.gif]




jance -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (15.1.2015 13:12:28)

ja polako navikavam Ogija na koriscenje Babyhalera sa Berodualovom pumpicom. za svaki slucaj.
a sto se alergije tice, i mi smo u subotu bili na slavi, to je bio vec drugi dan, uglavnom smo bili samo mi i domacini, ali su domacini svu do jednog pusili ko turci. a u nedelju smo bili na rodjendanu gde je u jako malom zatvorenom prostoru bio onaj vatromet na torti i zadimio sobu da prst pred nosom nisi video. pa sam ja u ponedeljak mislila da je mozda promukao zbog toga. svakako je sad na Aeriusu, pa on pokriva i alergiju. videcu sa Petrovickom za Flixotide kad odemo u martu na pregled, do tada ce vec nauciti na pumpicu, 100 puta je lakse kad vec mora




Peace* -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (15.1.2015 13:20:21)

Jao, mici, pa šta tu ima da se uči?
Uhvatiš mu glavu od nazad da ne beži, nasloniš baby haller (guma pokrije i nos i usta), malo digneš baby haler da bi i on digao glavu, i treba 10x da udahne.
Gotovo za minut.
Ja recimo berodual volim da dajem kroz inhalator, u kombinaciji sa fiziološkim, imam utisak da bolje deluje nego kroz pumpicu. A Flixo koristimo od početka, Pulmicort nam nije ni davala (Petrovićka).




jance -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (15.1.2015 13:31:34)

To sam i planirala da radim, barem dok se ne navikne da mora, i da nema izbora. znas kako, da je bilo koje drugo dete u pitanju nebi ni razmisljala, ali ovo je Ogi, u stanju je da napravi takav haos ako se necega uplasi, da mu je novo i nepoznato, da cu se posle godinama muciti sa njim. ali ide mu sasvim lepo.

inace je on danas pun energije izgleda, jedva ga obuzdavam, skakao bi sa plafona da moze!




Janncica -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (15.2.2015 13:08:39)

Zene... S je u sredu noc poceo da kaslje,u cetvrtak ga odvedem kod dr. Pluca cista...laringitis. Terapija inhalacija pulmikortom pola bocice od 0,25 na 12 sati. A ja ne pitah koliko dana.
Je l dovoljno 5? Ili ipak 7 dana?Njemu je bilo bolje vec u petak ujutru.




veselicaa -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (15.2.2015 13:10:30)

Koliko godina ima?Moja S je prosle godine bila na inhalacijama pulmikortom.5 dana pa smo isli na kontrolu i nisu nam ih nastavili.




mila83 -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (23.2.2015 14:53:08)


IZVORNA PORUKA: Janncica

Zene... S je u sredu noc poceo da kaslje,u cetvrtak ga odvedem kod dr. Pluca cista...laringitis. Terapija inhalacija pulmikortom pola bocice od 0,25 na 12 sati. A ja ne pitah koliko dana.
Je l dovoljno 5? Ili ipak 7 dana?Njemu je bilo bolje vec u petak ujutru.


Moj sin je identicnu terapiju dobio sa cetiri godine,trajala je pet dana. i pomoglo je odmah.




mama krava -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (27.5.2015 13:34:52)

Ovaj mo ponovo zaglavio u nedelju! Dolazila nam hitna pomoć jer nije bilo šanse da mu smirimo kašalj koji zvučao kao...Orci iz Mordora! Znači ja ne mogu ni da reprodukujem taj zvuk! Dobio je odmah celu respulu Pulmicorta i nije imalo efekta! Izneli ga na terasu jer je baš zahladnelo, ali džaba...ni zapareno kupatilo, u kombinaciji sa terasom nije pomoglo.

Usrali smo se i muž i ja, da izvinite....

A on jadničak oči iskolačio! Pošto nisam bila sigurma koj je dežuran od dečjih bolnica pozvali smo hitnu da nam kažu, ali oni se ponudili da dodju i hvala im! Stvarno su došli u roku od 10 min...dobio Urbazon....i prestao da urliče...

Sada se, naravno, spustilo na bronhije, pa škripi i zviždi[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]...jbg!

Uključili mu i Spalnmotil + lupkanje i pomaže...

ali dooookle vise!!!????




mila83 -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (27.5.2015 13:40:50)

Draga MK, bas mi je zao ! Nadam se da cete brzo ozdraviti [sm=smiley31.gif] Ne mogu da zamislim kako vam je bilo kad je dosla hitna, hvala Bogu pa su dosli. Srce malo [sm=smiley27.gif]




superm -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (27.5.2015 13:41:26)

Razumem te...moji sinovi su skloni laringitisu, sa starijim sinom smo svašta prošli...kada je mlađi dobio laringitis sa 3 meseca, obojicu smo 'bacili' na homeopatsko lečenje. I, hvala Bogu, sad je druga priča.




mama krava -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (27.5.2015 13:48:45)

Superm, daj kontakt na pp od tog homeopate u Bg, ako nije prob![sm=smiley1.gif]

Ma, ja zvala hitnu da pitam ko je de
uran a oni se ponudili da dodju. I bilo mi je lakše da dodju, jer mm bi morao da ostane kod kuće sa N koja je sve prespavala[sm=smiley36.gif], a ja bih se taxijem cimala do Tiršove, pa prijem I sl da bi sobio Urbazon, a ovako su oni došli I sve odradili kod kuće.




Figaro88 -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (6.6.2015 13:22:19)

Andrea ima laringitis i traheitis.Juce i danas uzasno dise,primila je urbazon,bila na kiseoniku,ali ne prestaje.Imamo jutru i uvece areus,pulmikot 0,5 isto,nasonex,tople obloge,inhalacije toplim fizioloskim,pije puno toplog caja,ja ne znam sta vise da joj radimo[sm=smiley13.gif]




Azra_ -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (12.6.2015 11:07:11)

Mame, može li Berodual i Pulmicort zajedno da se stave u rastvor za inhalaciju??? Mali zapatio laringitis, ali ujedno i kreće neki kašalj. Dr napisala koje inhalacije, koliko kapi čega, ali ne znam da li ide zajedno, ili je bolje prvo jedno pa drugo? Ovo do sada još nismo imali, nemam pojma.... Mogu li da ga inhaliram i pantenolom?




cockic -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (12.6.2015 11:32:34)

Azra što se tiče mešanja pulmikorta i beroduala nama je pulmolog iz dragiše rekao da sme.




Azra_ -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (12.6.2015 11:41:46)

Hvala ti puno... Nije mi naglasila da treba da se odvojeno inhalira, ali šta znam... Sinoć je dobio i T, ali nakon jedne doze Eferalgana nije se vraćala. Dr je za to da ne čekamo, nego da uključi i antibiotik zbog te temperature.




superm -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (12.6.2015 11:49:23)

IZVORNA PORUKA: Azra_

Mame, može li Berodual i Pulmicort zajedno da se stave u rastvor za inhalaciju??? Mali zapatio laringitis, ali ujedno i kreće neki kašalj. Dr napisala koje inhalacije, koliko kapi čega, ali ne znam da li ide zajedno, ili je bolje prvo jedno pa drugo? Ovo do sada još nismo imali, nemam pojma.... Mogu li da ga inhaliram i pantenolom?



Nikada zajedno!!
Prvo ide Berodual, pa ako ne pomogne ide Pulmicort posle barem pola sata.




Modessty -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (12.6.2015 14:36:35)

Ja sam Nikolu zimus inhalirala berodual pa posle sat dva pulmikort i tako nekoliko dana. KObinuje se kada dete ima laringit a pride se spusti sve na pluća. Antibio0tik se daje i kada nema temperature da bi se zaštitlo grlo od infekcije




mama krava -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (12.6.2015 16:02:41)

A nama u Dragiše Mišović u spec bolnici za plućne bolesti naglasili da ide PRVO Pulmicort da otvori gornje disajne puteve, a onda Berodual koji ragradjuje sekret! I mi stalno tako radimo!




Azra_ -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (12.6.2015 20:52:05)

Pa da, bilo bi pravo čudo kada bi se lekari nekad složili oko nečega. Pa ti sada znaj! Jedni kažu odvojeno, jedni zajedno, jedni prvo Berodual, drugi prvo Plumicort...

Antibiotik mu danas nisam dala. Možda grešim... Sutra se bockamo pa ćemo da vidimo šta kaže ks. Kašalj je sada već zreo, tipično stanje za Berodual, ali pošto je krenulo sa onim karakterističnim laring. kašljem noćas zato dali i Pulmicort.




Ana RR -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (2.7.2015 1:16:58)

Evo i nas ovde. Pre oko sat i po vremena se probudio kašljući, zvuk kao lavež psa. Odmah sam se setila ove teme, čitala sam o tome, do sada nije imao. Dala sam mu Prospan, smirio se i zaspao, mm ga inhalira sa vrelom vodom i bosiljkom. Bolje zvuči, mada i dalje povremeno zaškripi. Ujutru kod dr, a od mora nema ništa [sm=smiley13.gif]




vikiveki -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (2.7.2015 1:25:00)

Ana da nemaš možda onaj kućni inhalator? Ja imam pa kad počnu prvi simptomi ja decu inhaliram znam tačan razmer fiziološkog i kapi za inhalaciju,dr mi tako savetovala još dok mi je srednji sin bio beba jer je skoro svaki mesec imao bronhitis,i inhalirao se pa nam ona predložila da uzmemo inhalator da se ne bi svaki put vukli po domu zdravlja




vonavoj -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (2.7.2015 1:52:10)

Ana,ne mora da znaci da od mora nema nista!
Obavezno aerius moras da das..da splasnu glasne zice..ako se on vec smirio to je blag oblik i to ne traje dugo.




Peace* -> RE: Laringitis (zapaljenje grkljana) (2.7.2015 8:14:15)

Anči, laringitisi jako brzo prolaze sa adekvatnom terapijom. Kad idete na more? Nemoj da toneš.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>