Dojenje na javnom mestu (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenjuPoruka


Anoniman -> Dojenje na javnom mestu (14.11.2008 10:01:14)

Moja drugarica je dojila klinca gde god je on tražio da sisa: u kafiću, u centru grada... svuda. Ja to nekako nisam mogla, nije me bilo sramota, nego mi je bilo, nemam drugu reč nego, neukusno.  Pa sam se pred odlazak u grad izmlazala i nosila mleko u flašici sa sobom.
 
Šta vi mislite o dojenju na javnom mestu?
kumara -> RE: Dojenje na javnom mestu (14.11.2008 11:23:36)

Iskreno, ne mogu da kazem kako cu se ponasati kad budem imala bebu, ali moram priznati da je i meni to malo ruzno, kad vidim na ulici. Drugo, mozda je to neosnovana paranoja, ali ipak mi se cini da moze da bude i malo nehigijenski.

Ali opet, da se ogradim, nemam jos bebu, pa ne znam kako cu se ponasati kad je budem imala. Javicu vam! [sm=smiley1.gif]
Lu -> RE: Dojenje na javnom mestu (14.11.2008 15:57:24)

Ja sam dojila i opet bih.
Iskreno nisam u tome trenutku nikada razmišljala o stidu nego o tome da moram nahraniti dijete a to mi je mnogo veći argument.
Nije baš da sam ga puno puta dojila vani,on je jeo svaka tri sata i uvijek sam nastojala da ga nahranim kod kuće,jednostavno tako nam je oboma ugodnije,ali ako sam se zadesila negdje vani nisam se ni ustručavala nimalo.
Anoniman -> RE: Dojenje na javnom mestu (14.11.2008 15:59:21)

Ni ja ne mislim da je to sramota, niti da treba da me (ili već bilo koga) bude stid, nego... ne znam... meni to nikako nije prijalo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  

Ali time neću da kažem da to nikada nisam radila, jer jesam. Desi mi se da nema više u flašici, pa šta sada? Neće dete umreti od gladi.
andrijana -> RE: Dojenje na javnom mestu (14.11.2008 16:49:17)

Nije prijatno a ne treba da je sramota,to je normalno! Kao sto kaze Tasha,pa necete ostaviti dete da gladuje?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
guppy RR -> RE: Dojenje na javnom mestu (14.11.2008 19:40:35)

Ja nisam dojila na javnom mestu nikad, iz prostog razloga... nije bilo potrebe. Kad sam prestala da im nudim dojku, jer nisu znali da sisaju, počela sam izmlazati mleko i nosila flašice sa sobom.

Ne smeta mi ako vidim majku u javnosti da doji... mislim, ne izvadi ona sisu svima na izvolte... nego lepo diskretno to uradi, da se grudi ne vide, bebica je obično blizu... tako da meni lično to ne smeta... a nisam sigurna bi li ja to mogla izvesti.

Moja jako bliska drugarica dojila je kad je trebalo.. i kada je došla kod mene u goste i trebala da podoji, ja sam iz nekog poštovanja (iako to nije tražila) otišla ili se okrenula, dok ne nameštala bebicu na dojku, a onda je sve tako prirodno izgledalo t.j. ništa se nije intimno videlo, pa uopšte nije smetalo.

Znači, da skratim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ja sam ZA dojenje na javnom mestu - bebine potrebe su prve. Ako mama doji, i ne izmlaza mleko, to je jedino (i pravo) rešenje.

andrijana -> RE: Dojenje na javnom mestu (14.11.2008 21:56:13)

naravno![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Anoniman -> RE: Dojenje na javnom mestu (15.11.2008 14:52:14)

Da vam budem iskrena, ja nisam znala da dojim. Luka je bio premalen kada se rodio, i ja sam u početku uvek podnetala jastuk pod njega kako bih mogla normalno da ga uhvatim. I onda, pošto jastuk nisam nosila u šetnju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] imala sam užasan problem. Jednom prilikom smo bili kod nekih prijatelja, oni imaju devojčicu koja je tada imala 3god, i gleda me prijateljica, ja nameštam onaj nje jastuk - jedan mi je predebeo, jedan pretanak, jedan ne znam ni ja kakav, i ona odlepi, uzme mi jastuk, i kaže "Ti si debil! Ajde da ti pokažem kako se doji dete pa da počneš normalno to da radiš i da batališ jastuke!" Tada mi je namestila dete na pravi način, ono da ako dojim na desnu dojku, onda dete držim desnom rukom a doku levom (ja sam to iz nepoznatih razloga radila obrnuto [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), i onda smo problem napokon rešili. Međutim, to zadovoljstvo je kratko trajalo, jer mi je onda pojeo bradavicu, iz druge dojke nestalo mleko... i tako je to prošlo.
andrijana -> RE: Dojenje na javnom mestu (15.11.2008 16:05:58)

Jao Tasho... Pa,zar ti nisu pokazali u porodilistu kako se pravilno doji?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja nisam imala problema,radim to kao da radim vec sto godina![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
guppy RR -> RE: Dojenje na javnom mestu (15.11.2008 19:03:43)

Mene su u porodilištu učili da dojim ležećki zbog CR (na boku)... ali meni to bilo suviše naporno ležati tako, jer mi je težina stomaka vukla ranu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image], tako da sam samoinicijativno uvek sela, z krilo stavila debeli jastuk, uzela bebicu na ruku i ruku podmetnula na taj jastuk, da ne počne da boli od stalnog držanja. Dojila sam 15 minuta na levu dojku, onda 15 minuta na desnu... pa onda još drugo dete... u glavnom .... dugo je to trajalo sve... pa sam zamolila da mi pokažu kako se odjednom doji dvoje dece. AJME, al je to smešno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Oni sisaju, a ti ne znaš koga da gledaš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Uvek sam se ubila od smeha kad sam tako dojila.
Tašo, probaj jednom? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
andrijana -> RE: Dojenje na javnom mestu (15.11.2008 20:57:46)

Kako si to izvodila? Ja sam cula od drugarice kako je jedna zena u porodilistu dojila blizance. Nemoj da mislis da te vredjam jer ne znam kako si ti to uspevala,oboje odjednom,ali kaze da je zena morala da se nagne (kao krava) i da doji oboje odjednom.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jadna zena... Opet kazem,nemoj da mislis da je nesto na tvoj racun.
guppy RR -> RE: Dojenje na javnom mestu (15.11.2008 20:59:11)

NE hahahahahahahahahaha
ček.. da pronađem neku sliku, pa ću vam pokazati ... ne svoju sliku naravno haha

Evo, ovako može na jedan način da se doji blizance.
[image]http://www.tuttodoppio-gemelli.it/wp-content/uploads/2007/12/mom-nursing-twins.jpg[/image]


Dobra ideja... da stavim ovo i u blizanačku temu :)
andrijana -> RE: Dojenje na javnom mestu (15.11.2008 21:04:10)

Covece,pa ovo je super! Obe ruke su ti slobodne.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
guppy RR -> RE: Dojenje na javnom mestu (15.11.2008 21:22:40)

Ali (da se vratim na temu) nije moguće na javnom mestu... sem ako imaju takav jastuk da mi pozajme
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Anoniman -> RE: Dojenje na javnom mestu (16.11.2008 0:03:07)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sviđa mi se!
krofnica -> RE: Dojenje na javnom mestu (22.11.2008 9:49:16)

Cao, prvo da vas sve pozdravim. Tek sam se uclanila tako da se ne snalazim bas najbolje u ovome, nemojte zamjeriti. 


Imam bebu od 9 mjeseci i nikada je nisam dojila na javnom mjestu niti bih. Zbog toga ovoga ljeta nisam htjela cak ni na more da idem. Prije nego bi izasli u setnju podojila bih je i uvjek sam nosila neki sokic sa nama, mada se nikada nismo zadrzavali vise od sat vremena. Prvo mi je dijete  i svega se bojim, dugo je nisam izvodila iz kuce a i sada to rijetko radim.
guppy RR -> RE: Dojenje na javnom mestu (22.11.2008 10:09:44)

krofnice (što ti je sladak nadimak!! njam njam), samo ti polako prestudiraj ovaj naš forum i javi se u raznim temama. Verujem, da će te neka mama znati posavetovati. Čega se plašiš?
krofnica -> RE: Dojenje na javnom mestu (22.11.2008 11:38:49)

Svega, da ne prehladi, da ne padne, da ne zaplace. Kada treba da primi vakcinu ja ne mogu sebi doci po mjesec dana. Previse sam joj privrzena i vezana za nju. Zato sam pocela da radim da bi se malo odvajale.
guppy RR -> RE: Dojenje na javnom mestu (22.11.2008 11:46:24)

Draga krofnice (njam njam), odgovorila sam ti u temu
Prvo dete i strah pred ... (KLIKNI)
Anoniman -> RE: Dojenje na javnom mestu (22.11.2008 14:50:39)

Dobro došla krofnice! Super ti je fotkica!
Lu -> RE: Dojenje na javnom mestu (22.11.2008 15:57:03)

Pozdrav krofnice,što se prije opustiš to bolje,slobodno izvedi bebu na zrak niša joj se neće desiti.
Želim ti ugodno druženje snama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
krofnica -> RE: Dojenje na javnom mestu (25.11.2008 8:47:10)

Kako i kada odvici bebu od dojenja? Imamo veliki problem, preko dana uopste ne sisa ali zato nocu non stop se budi i trazi, ponekad i ne sisa samo je drzi u usta ( vjerovatno neki osjecaj sigurnosti ). Probali smo i sa varalicom ali je nece. Ovako je zaista neizdrzljivo, sta da radim?
Anoniman -> RE: Dojenje na javnom mestu (25.11.2008 9:01:02)

Daj joj vode. Ne bih da se pravim pametna, ali kontam da je sve jedno dal bebu skidaš sa noćnog soka ili sa noćne sise. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vidi moju temu ovde KLIK

Ako nisam u pravu, nek me ispravi neko ko ima više iskustva sa dojenjem.
guppy RR -> RE: Dojenje na javnom mestu (25.11.2008 9:15:08)

Otvorila sam baš i temu "Prekinuti sa noćnim dojenjem" (KLIK)
crvenkapica -> RE: Dojenje na javnom mestu (12.1.2009 23:25:01)

Evo da podignem malo ovu temu dat ću svoj komentar na nju.Uvijek sam ZA dojenje,pa bilo ono na javnom ili privatnom mjestu.Bitno je da beba doji , a da se i majka pri tom osjeća ugodno.
Dojila sam svoju djecu uvijek na zahtjev,bez obzira gdje se nalazila.Mislim da se svugdje može pronaći malo privatnosti za podoj.U svakom slučaju zagrnem se velikim šalom i ja i moja beba mirno dojimo.Ko misli da je to neukusno, neumjesno i ružno neka okrene glavu.Uvijek su mi na prvom mjestu beba i njene potrebe.Nikada podoj ne bih zamijenila sokom ili nečim sličnim samo zato što je nekome neugodno gledati malu bebu kako uživa u obroku
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>