|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Endometrioza
14.11.2008 10:16:13   
Anoniman
Na nekom od pregleda pre trudnoće, na koji sam otišla zbog bolova u jajnicima, doktor mi je rekao da ... više nisam sigurna kako je bilo formulisano, imam sklonost da u sebi potisnem ružne stvari... Sve u svemu, znam da je bilo reči o tome da imam endometriozu. Dal je to tada rečeno sa „možda", sa „blaži oblik", ja se ne sećam. Znam samo da ja tada nisam znala šta je endometrioza, međutim, svi su bili u fazonu „Ma ništa, opusti se". Sasvim slučajno sam posle par dana u novinama našla text o endometriozi, i zapala u paniku, jer je text bio kratak, kus i nedovoljno stručan, a slao je poruku da ta bolest nije za šalu jer dovodi do steriliteta. Sve se to dešavalo u periodu kada smo moj, tada momak, sada muž, i ja počeli da pričamo i nezvanično radimo na bebi. Sećam se da sam ga zvala kada sam pročitala text, dušu dam isplakala jer ja neću moći imati dece. To je nekako prošlo, kažem, ne sećam se, znam sigurno da nisam pila nikakve lekove, niti sam išla na neke analize, jednostavno sam ostala u drugom stanju, i ta endometrioza više nikada nije spomenuta. Danas sam se ovoga slučajno setila čitajući o miomima materice, pa se spomenula endometrioza. Odlučila sam da otvorim temu, i napišem vam da ne verujete baš svakom malom članku u novinama (ne budite naivne kao ja), i našla sam vam jedan malo stručniji text nego onaj koji sam ja pre 3-4 godine pročitala.

Izvor: zdravljezene


< Poruku je uredio guppy -- 9.1.2009 19:09:30 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Endometrioza
27.11.2008 13:51:35   
maslacak
Ovo je odlična tema, moram da pohvalim!
Meni je laparoskopski odstranjena jedna čokoladna cista koja se spominje u ovom tekstu, što vjerujem da je početni stadij endometrioze.Vjerujem da je i ona mogla biti jedan od uzroka steriliteta.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Endometrioza
27.11.2008 14:49:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maslacak

Ovo je odlična tema, moram da pohvalim!



Hvala! Ali ne znam mnogo na tu temu, jer je to sve kod mene nekako prošlo...

(odgovor članu maslacak)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Endometrioza
27.11.2008 14:51:07   
maslacak
Ja koliko sam čula da je neizlječiva, al velim opet..samo sam čula

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Endometrioza
27.11.2008 14:55:36   
Anoniman
Onda su se gadno bili natripovali za moj slučaj onomad... user posted image

(odgovor članu maslacak)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Endometrioza
27.11.2008 15:04:52   
maslacak
Ponovni nastup bolesti, nažalost nije neuobičajen.
Evo sam malo našla, detaljnije na:
http://www.poliklinika-polancec.hr/ginekologija.htm

http://www.forum.hr/showthread.php?t=308190


< Poruku je uredio maslacak -- 27.11.2008 15:07:55 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Endometrioza
27.11.2008 15:12:36   
Anoniman
A znaš kako... možda je ta mogućnost moje dijagnoze bila uslovljena nekim faktorima (po bolovima pre i tokom menstruacije, po bolovima tokom i nakon odnosa, jakim krvarenjima), pa još imam i policistične jajnike...

Nemam pojma. user posted image

(odgovor članu maslacak)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Endometrioza
27.11.2008 15:19:16   
maslacak
Što god pročitam jedini stvarni pokazatelj i dijagnoza endometrioze je moguća operativnim zahvatom tj. laparoskopijom.
Ja sam još davno prije nekih 5god. zbog silnih simptoma čačkala po internetu i vidjela da po simptomima može biti endometrioza, otišla na UZV pregled i doktor je napisao da se žarišta endometrioze ne vizualiziraju i ja se umirila, istina jeste da sam imala jako obilne i bolne menstruacije, na kraju sam imala čokoladnu cistu koja mi je otklonjena laparoskopijom, a ne bi ni znala za nju jer laparoskopija na kojoj sam bila je trebala biti dijagnostička ali eto usput mi je odstranjena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Endometrioza
27.11.2008 15:23:05   
Anoniman
A gde je bila cista?

(odgovor članu maslacak)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Endometrioza
27.11.2008 15:25:23   
maslacak
Čokoladna cista promjera 2cm je bila na lijevom jajniku

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Endometrioza
27.11.2008 15:41:44   
Anoniman
Moje sve ciste na jajnicima su bile vodene, ali kako to booooooooli kada pukne... user posted image

(odgovor članu maslacak)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Endometrioza
26.2.2009 4:51:59   
kumara
U Čekamo dve crtice - FEBRUAR 09 (2. deo) devojke su pisale:

IZVORNA PORUKA: dunja
evo Jacaca ja ti cestitam na 4 zvezdice;bila sam danas kod lekara posto su mi plodni dani, imam folikul na desnom jajniku 22mm, ali levi jajnik mi je uvecan , tako mi je rekla ali nista nije htela da mi pojasni, samo da nije opasno ZA SADA user posted image , meni posle user posted image , non -stop curka neka sukrvica i ona pretpostavlja da je to zbog uvecanog jajnika, pa me je poslala da zakazem uz u Frontu, posle sledece user posted image , naravno ako dodje; u medjuvremenu mi je rekla da se mm i ja naredna 3 dana bacimo na posao;rekla mi je i da postoji mala verovatnoca da mi se endometrioza, (koju sam inace operisala pre tri godine), povratila tako da ce i to da mi provere u Frontu, jer kod nje na uz, se to najbolje ne vidi.Pitala sam je za klomifen i ostalo posto mi ona to nikada nije spominjala, rekla he uzasnuta: TAMAN POSLA ZAR TI KOJA IMAS SKLONOST KA ENDOMETRIOZI, NI SLUCAJNOuser posted image i da sacekam sa ostalim analizama dok mi to ne ispitaju, jer je mozda bas tu problem.a
Eto to vam je kod mene , u medjuvremenu se nista nije ni desavalo , pa se nisam ni javljala, mada sam vas redovno citala.
Ako je neko imao problema sa uvecanim jajnikom neka nesto napise ili da otvorimo novu temu, ako ima smisla, jer ja jos necuh za takav slucaj osim kod sebe, nazalost,hm, Guppy, Tasha vi kazite,pozzzz svima

IZVORNA PORUKA: Buba76
Dunja,necu da te plasim ,ali endometrioza se uvek vraca,ne moze se operisati da se skroz unisti.Lek da se malo smanji je trudnoca.Znam,jer je i ja imam,kao i miome.

IZVORNA PORUKA: dunja
znam Buba da se vraca( endometrioza), ali ne uvek, i zavisi u kom obimu, ako je ima vise definitivno je prepreka za trudnocu, ima tendenciju ka vracanju, ali ne kod svakoga, kod mene se mozda vratila a mozda i nije, vedecemo posle uz za otpr. 2 nedelje, moram da zakazem,:jesi li je ti operisala?ja jesam pre tri godine i do sada je bilo ok,pozzzzz

IZVORNA PORUKA: Jacaca
Kako si operisala ,laparaskopski ili klasika.

IZVORNA PORUKA: dunja
laparaskopski kod dr Garaleic, koja je sada kako kazu najbolji doktor u Srbiji a mozda i na Balkanu, sto se tice lecenja steriliteta, ali je sada do nje jako tesko doci , zato sto je postala poznata, pre tri god, sam imala neku vezu, vrhunski je doktor zaista; posle sam primala dipherelin 6 meseci, nisam imala za to vremeuser posted image , ali tek posle toga sam po prvi put u zivotu pocela da imam ovulacuje koje osecam, i provereno su prisutne, sa sve propratnim efektima.
IZVORNA PORUKA: Buba76
Da,operisala sam endometriozu,ali slucajno su je otkrili.Radili mi carski zbog mioma pa kada su izvadili njih slucajno otkrili i ovo pa ocistili. ali u toku trudnoce se ona sigurno smanjila jer je bitno da nemas menstruaciju.

IZVORNA PORUKA: dunja
Buba reci mi koliko posle operacije si zatrudnela?

IZVORNA PORUKA: Buba76
Operacija je bila u toku carskog tako da sam dobila bebu,iako su se cudili kako sam uopste sa miomima i endometriozom i uspela da zatrudnim.Dobila sam prvu menstruacijukada je sin napunio 8 meseci i zatrudnela posle 6 meseci,ali imala i spontani pa posle toga jos jedan.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:08:54   
lucia
imam jedno konkretno pitanje posto nisam uspela da shvati iz dosadasnjih postova, da li ta endometrioza moze da se ustanovi na 4d ultrazvuku ili samo pri otvaranju/operciji/laparoskopiji?

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:14:58   
dunja RR
endometrioza se ne vidi na uz, vidi se da neceg ima ali njeno prisustvo moze da se ustanovi jedino operacijom, bilo laparoskopijom, bilo klasicnom

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:18:59   
Anoniman
Može da se postavi sumnja, ali mislim da ne može da se potvrdi 100%. No nisam baš sigurna da se ustanovljava isključivo operacijom, jer to znači da bi svakoj ženi kod koje se sumnja na endometriozu rasekli stomak da vide dal jeste ili nije. user posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:24:35   
lucia
moracu i to da proverim onda posto imam bolne menstruacije a i tu sukrvicu koja se odugovlaci par dana posle menstruacije, kao i dunja

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:25:35   
dunja RR
evo da ispricam kako su je kod mene otkrili: dobila sam jake bolove sa leve strane, pre skoro 3.5 god, i ja koja hvala Bogu, pre toga nisam bila bolesljiva , prepala se , sve je to za mene bilo strano, isla kod jednog, pa kod drugog dr, nema gde me nisu slali, davali su razne pretpostavke, da je slepo crevo, da sam trudna.... na kraju ustanovljeno je da imam cistu kaja je bila veca od 5 cm, jer koliko se secam sve do 5 cm, moze da se razbije lecenjem, a preko toga se operise, tako sam ja posle nekoliko meseci cekanja na termin , posto me operisala dr Garaleic, a za nju se malo duze ceka, jer je jako dobra, operisana, i dr mi je  tada rekla da su saznali, znaci tek kada su me otvotili , laparaskopski, da imam endometriozu, i po njenoj reakciji , to je bilo bolje nego da je u pitanju bila neka dr. cista, mozda sklonija tumorima, jedino sto endometrioza , uzrokuje sterilitet, ali od osobe do osobe zavisi u kom ce se obimu povratiti, jedino je trudnoca leci, jer endometriza nastaje pri user posted image . talozi se zaostala krv po jajnicima i materici, tako da ta pauza od 9 meseci bezuser posted image , povoljno utice na organe, cak se i ociste, sa svim tim procesima koji se odvijaju u materici.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:27:18   
dunja RR
lucia, pitala sam juce dr, da li ta sukrvica ima veze sa endometriozom rekla je , da nema nikakve, ne brini, da je ona samo posledica tog uvecanja jajnika

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:29:44   
Anoniman
I dalje MISLIM da mora postojati još neki način otkrivanja endometrioze sem operativni...

Neću prekucavati svoj prvi post kojim sam i otvorila ovu temu.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:35:01   
dunja RR
kada su me operisali rekla mi je dr da se ta krv koja pretstavlja endometriozu , talozeci se na organima, skameni, tako da ni jedan uz ne moze da je dijagnostifikuje, cak se desavalo da se komadi otkinu i plutaju organizmom, pa dodju i do vitalnih organa u vidu tromba, to su ekstremni slucajevi , izvinite ne zelim nikoga da plasim, ali to sam sve saznala od dr, posto me sve zanimalo i bila sam jako dosadna( mozda i provaljujeteuser posted image ), ali to je bilo da naglasim pre 3 godine, tako da je nesto od tada uznapredovalo, videcu na uz , ali se u stvari nadam da do njega i nece doci, mislim  ako uspesno iskoristim ovaj folikuluser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:37:46   
Anoniman
Evo šta sam našla, bila si u pravu, a i ja donekle... user posted image

Mogućnost dijagnostike: Endometrioza se može sigurno dijagnostikovati isključivo laparoskopijom. Već simptomi u skladu s endometriozom kao što su bolovi u maloj karlici, bilo da se radi o bolnim menstruacijama, bolovima kod polnog odnosa ili bolovima nezavisnim o odnosu ili mesečnici upućuju na endometriozu. Ultrazvučna dijagnostika - nalaz manjih ili većih homogenih, hipoehogenih cističnih tvorevina na jajnicima postavlja sumnju na endometriozu.
Izvor: bebano.com

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:39:25   
dunja RR
javljam cim saznam nesto vise, mrzim rec endometrioza, da vam kazem

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:42:32   
dunja RR
a i mm je mrzi jos pritom i on je dr ali veterine pa se svakodnevno susrece sanjom na farmi kod krava uzas, sta mi sve pricao , kod krava je to strasno......

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:46:47   
Anoniman
Nemoj da se ljutiš, ali slatko si me nasmejala. user posted image   Molim te, nemoj da nam ispričaš kako je to kod krava ako nema neke veze sa nama ženama. user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Endometrioza
26.2.2009 13:52:56   
dunja RR
ne brini Tasho nisam ni mislila user posted image , razlikuje se dosta..., tako da ne bi bilo poucno za ovaj forum

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here