RE: Ultrazvuk kukova (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

mama Jo -> RE: Ultrazvuk kukova (18.2.2018 11:08:49)

Pre dve godine sam nam zakazali sa mesec dana bebinih, sad tek krajem marta a beba ce nam tad imati skoro tri meseca...
Je l'bio mozda neko skoro na uz kukova na Limanu u Novom Sadu? Zanima me da linse ispostuje satnica kad je zakazano? Mm ce izaci sa posla tada pa cisto da znamo da li cemo cekicati 😊

Srecko47E -> RE: Ultrazvuk kukova (22.2.2018 0:40:48)

Mi smo zavrsili sa kontrolama,zakazali su nam bilo termin za dva meseca.Posle vidom na popustima kupon za 1000din.

mama Jo -> RE: Ultrazvuk kukova (22.2.2018 5:04:25)

Zar to niste radili drzavno?

Srecko47E -> RE: Ultrazvuk kukova (22.2.2018 10:09:53)

Jesmo.Nego kazem,videla sam posle cekanja od dva meseca na termin da ima i privatno za 1000dinara na kuponima.

LuBo -> RE: Ultrazvuk kukova (22.2.2018 22:28:38)

[sm=rozacrtici.gif]

Srecko47E -> RE: Ultrazvuk kukova (23.2.2018 0:14:28)

Ne razumem bas odgovor dve crtice.[sm=zmeden.gif]

vonavoj -> RE: Ultrazvuk kukova (16.5.2018 12:34:33)

Da li neko ima iskustvo sa doktorima iz Tirsove,ortopedima za kukove?drugaricin mali ima 8 meseci i dobio je uput za Bg.jer jos nisu formirana zrna u kukovima.[sm=zmeden.gif] ne zna kome da se obrati, koja je procedura?

Misha i Ljisha -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:05:02)

Pise uz kukova Ib,desno se nazire jezgro okostavsnje,levo ne.
Kaze dr dovoljan je pampers.

Jel to ok nalaz?D su se zrnca nazirala sa 6 nedelja. Malo me sad ovo plasi

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:10:27)

Svi su dobri, mi idemo kod Dr Bukve i Dr Dučića.

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Da li neko ima iskustvo sa doktorima iz Tirsove,ortopedima za kukove?drugaricin mali ima 8 meseci i dobio je uput za Bg.jer jos nisu formirana zrna u kukovima.[sm=zmeden.gif] ne zna kome da se obrati, koja je procedura?

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:12:05)

Nama je jedna strana, zaboravila sam koja, bila nezrela s 2 meseca, i nosili smo kaišiće do 8 meseci.
Sad je sve ok, idemo svake godine jednom godišnje na kontrolu.

Misha i Ljisha -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:18:30)

Nasa dr rekla nema potrebe za kaiscicima. Ja eto sad pametna nisam

Maraj -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:29:45)

Ljiso a siroki povoj radi preventive....jel stavljas?

Misha i Ljisha -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:35:29)

Ne stavljam a i dr evo i sad rece dovoljan je pampers.
Mislom ja pretpostavljam nema deformiteta i to je to ceka se to zrnce okostavanja ili sta vec.
Mislim u svetu se UZ kukova rafi na rodjenju nijedna beba nema zrele kukove tad tj ta zrnca gleda se samo da li ima deformiteta. S jedne strane mi je logicno ako nema deformiteta da se ne nosi kaiscici s druge strane citala sam bas ovde da su deci stavljali pavlikove remencice iz potpuno istog razloga

vonavoj -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:45:53)

Ja uopste nisam nijednom detetu nosila.siroko povijanje.
Ljisho,kod decaka sve ide sporije..pisala sam gore za drugaricinog malog..ima 11 meseci i nezrele kukove..ne sme da se oslanja na noge i nista drugo.

Misha i Ljisha -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:48:28)

remencici su tu da ispravljaju deformitet a ubrzati okostavanje sigurno ne mogu. Ali sad ne znam do kad bebe imaju pravo da im kukovi ne krenu sa okostavanjem???

Maraj -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:51:44)

Joj ljiso....pa ne znam. Mislim da je i to sve individualno i ako dr vole te generalizacije. Kad idete opet na uz

Misha i Ljisha -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 8:53:59)

oktobar ili septembar

Bas me zanima da li u inostranstvu rade UZ kukova svako malo. [sm=smiley36.gif] Hocu reci, da mislim da se to ne prati toliko i onda otkud roditelji znaju da li e krenulo sazrevanje ili ne a dete npr ustaje ??? Ne znam meni sve ovo NISTA logike nema.

vonavoj -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 9:01:35)

Ne goglaj i ne lupaj glavom,nema deformitet.
Bice okostavanje sa 6 meseci.

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 9:08:21)

Ljiso mi nismo imali deformitet nego su mu bili nezreli kukici tj. jedna strana i preventivno smo nosili remencice da ne bi doslo do deformiteta u kasnijim godinama. Tipa ljudi sa 60 kada krene da se krive u kukovima, da bi to sprečili.

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

remencici su tu da ispravljaju deformitet a ubrzati okostavanje sigurno ne mogu. Ali sad ne znam do kad bebe imaju pravo da im kukovi ne krenu sa okostavanjem???

Misha i Ljisha -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 9:17:53)

Dunja tekmi to nema smisla. Ko zna kakav ce mu biti kvalitet zivota, da li ce sedeti, kolko ce se trositi u zivotu ako nema deformiteta ne mozes ga spreciti. Mislim ja to sve tako logikom nisam ja lekar.

Ali me nerviraju stos e dr vec jednom ne dogovore oko svega

Maslacak15 -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 9:20:08)

ne rade. Postoji jasna klasifikacija. Kukovi Ia i Ib su normalan nalaz i nema nikakve daljne kontrole. Grupa IIa se proverava ultrazvucno. Od grupe IIC se prepisuje obavezna i momentalna terapija. Nikad na nalazu nisam dobila nista o okostavanju, samo su navedeni uglovi za oba kuka. Uvek je sve bilo Ia ili Ib, ultrazvuk je radjen samo jednom sa 5-6 nedelja i to je to. I nikad nismo nosili siroki povoj.
Ja se nebih brinula.

Misha i Ljisha -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 9:23:03)

Maslacak to je neka moja logika. Rezultat Ib i to je uredno.

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 9:50:46)

Ja mislim da je kod nas ovako bilo, provwricu kada dodjem kuci. Znaci samo nezreli kukici i nikakvog deformiteta nije bilo. Ali nam je dr odmah tog dana kada je bio prvi uz stavio remencice. Pritom je je taj dr Bukva kazu sada najbolji deciji ortoped u Tirsovoj pa i u Srbiji, tako pricaju. I sada nam zahtwva jednom godisnjw kontrolu.
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ne rade. Postoji jasna klasifikacija. Kukovi Ia i Ib su normalan nalaz i nema nikakve daljne kontrole.

MishMash -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 9:51:39)

MiLj, mi smo imali istu situaciju. Dr nas je jednom mesečno slala na UZ kukova, kada se mali sa sedam meseci sam podigao u sedeći položaj, a kasnije i ustao, dr u top da me stavi, kaže ne dajte mu[sm=zmeden.gif]

E onda sam ja pukla i otišla privatno, platila i pregledao ga je divan čovek, prof.dr Brdar. Gledao je uglove, pokretljivost zglobova, pipao fontanelu i rekao da je sve ok, da pustim dete da radi sve što radi samo.

Između ostalog mi je rekao da nema osobe kojoj se to okoštavanje nije pojavilo, kao i da je to individualno, ali da kod dečaka obično to bude kasnije.

dunja RR -> RE: Ultrazvuk kukova (10.7.2018 9:53:59)

E sada me podset_i za Brdara, on je Bukvin mentor. A Brdar isto vazi za vrhunskog, Bukva je njegova skola.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>