Roditeljstvo nakon raka testisa (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


lucija85 -> Roditeljstvo nakon raka testisa (5.11.2010 13:38:36)

Mom suprugu je odstranjen testis zbog tumora, a nakon toga i limfne zlezde,jer se tumor prosirio. To se dogodilo pre desetak godina. Zanima me da li neko ima iskustava sa slicnim slucajem,jer mi sada zelimo bebu a bojimo se neuspeha. Jos nismo krenuli na detaljna ispitivanja po lekarima,ali cemo uskoro. Zanima me da li ima slucajeva da se i sa jednim testisom koji je pretrpeo zracenje i to samo lecenje moze napraviti beba. Da li ima neko takav!?




tatjan@ -> RE: Roditeljstvo nakon raka testisa (5.11.2010 20:22:10)

Ja nemam takva iskustva, ali moje misljenje je da bi trebao ici kod lekara u svakom slucaju, cisto barem da poprica i konsultuje se, mozda uradi neki spermogram.
Sa jednim testisom on bi u principu bez problema trebao da bude ajd da tako kazemo plodan [sm=smiley1.gif], moj bivsi decko je imao jedan testis, pa ima dete. Ali posto je bio zracen, to je vec nesto drugo, moguce je da je to ostavilo nekih tragova. Ja da sa sam na vasem mestu ne bih se upustala u pravljenje dece bez saveta lekara to je moje misljenje, cisto da vam bude mirna dusa, eto ocigledno cim to pitas i ti imas nedoumica. Srecno :)




Parižankaa -> RE: Roditeljstvo nakon raka testisa (5.11.2010 23:33:59)

Lucija,koliko vidim,taj problem je otklonjen još pre 10 g.
Moje laičko mišljenje je da sasvim normalno možete da uplovite u priču roditeljstva,a ako ne bude bilo rezultata u roku od godine,postoji i tu rešenje u vidu VTO.
U mom gradu poznajem momka koji je posle možda 2-3 g. plafon-od operacije i zračenja,dobio dete...moja drugarica ima muža koji je isto operisao testis zbog tumora,ali su pre zračenja dali uzorak sperme,zamrzli je,odradili VTO od nje,i eno je trudna...
Samo pozitivno,i samo napred![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stranica: [1]