Rinitis (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


Anoniman -> Rinitis (21.4.2009 8:42:59)

U proleće mnogima jednostavno proradi nos, tačnije - ili je zapušen ili stalno curi. Ukoliko imate ovakve probleme, verovatno je reč o rinitisu.

Šta se događa
Sluzokoža nosa nabubri zbog širenja krvnih sudova i tada imate osećaj da je nos zapušen, zatim se javlja bistra sluz. Iako rinitis nije opasan i ne dovodi do trajnih posledica, simptomi često ometaju funkcionisanje i smanjuju kvalitet života.
Simptomi
Simptomi su prisutni kod nekih osoba skoro cele godine, tada govorimo o nealrgijskom rinitisu. A ako vam se simptomi javljaju samo u proleće, uglavnom je reč o akergijskom. Mogu da traju nekoliko sati ili dana, a mogu biti da budu i hronični.
Izvor: blic.rs

Jao meni je krenulo curenje nosa pre koji dan... topola leti po celom gradu, ne razumem zašto ženska stabla topole ne iseku? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




eugenija -> RE: Rinitis (19.6.2009 1:11:12)

Mojoj bebi je danas dijagnostikovan rinitis, sutra radimo bris....




oliveradj -> RE: Rinitis (2.7.2009 15:48:39)

I mojoj bebi je 9 dana posle rođenja dijagnostikovan Rinitis. Ja imam prolećnu alergiju koja mi traje nekih mesec dana i malo više i posle toga nemam problem možda sam joj prenela i ona će kasnije imati problema s tim.




lejlapantic -> RE: Rinitis (9.3.2021 18:34:27)

Uzasno se mucim sa higijenom doma i cistim svakog dana jer mi dete pati od alergija, probali smo sve i svasta, cak imamo parocistac za namestaj.
Da li ste probali neki prirodni proizvod? Ne volim da decu trujem hemijom a cula sam o Lertal spreju dobre stvari. Neka iskustva?




Stranica: [1]